Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

Lek Microsoft Exchange: "Nog minstens 650 Belgische bedrijven kwetsbaar voor hackers”

HLN
Lek Microsoft Exchange: "Nog minstens 650 Belgische bedrijven kwetsbaar voor hackers"
Nog altijd blijven minstens 650 Belgische bedrijven en overheidsorganisaties vatbaar voor hackers door het veiligheidslek van Microsoft Exchange. Dat zegt het Belgische cybersecuritybedrijf Secutec, na een nieuwe hackingspoging dit weekend vanuit India. Het veiligheidslek dateert al van dit voorjaar. Secutec roept alle organisaties op om de nodige software-updates uit te voeren.
Lees verder

Zoon van Madonna haalt zijn eerste fotoshoot binnen
Als zoon van de bekende filmregisseur Guy Ritchie (52) en zijn nog bekendere moeder, Madonna (62), stond het voor Rocco Ritchie (20) in de sterren geschreven dat ook hij een glamoureus leven zou leiden. Hij haalde dan ook zopas zijn eerste fotoshoot binnen die zijn carrière in het modellencircuit wel eens zou kunnen lanceren.
Lees verder

De olympische vlag is aangekomen in Parijs
De vlag van de olympische Spelen is aangekomen in de volgende gaststad, Parijs. In 2024 vinden de Spelen plaats in de hoofdstad van Frankrijk. Het is dan precies 100 jaar geleden dat de laatste Spelen in de stad werden gehouden. Op de luchthaven van Charles de Gaulle kreeg burgemeester Anne Hidalgo de eer om de vlag te dragen. Hidalgo werd omringd door de Franse olympische medaillewinnaars. Ze nam de vlag zondag ook al formeel in ontvangst tijdens de slotceremonie in Tokio.
Lees verder

Laagst aantal nieuwe coronagevallen in ruim een maand in Nederland
In Nederland is het aantal nieuwe coronabesmettingen maandag voor de vierde dag op rij gedaald. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 2.077 positieve coronatests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en milieu (RIVM), het laagste aantal sinds 5 juli.
Lees verder

Nieuw klimaatrapport: "Code rood voor de mensheid"
Het nieuwe klimaatrapport van het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties, het IPCC, is snoeihard: de opwarming van de aarde is onomstotelijk aan de mens te wijten en gaat sneller dan eerder voorspeld, met steeds vaker voorkomende overstromingen en hittegolven tot gevolg. Enkel in het beste scenario kunnen we de temperatuurstijging deze eeuw onder de 1,5 graden houden. Maar dan moeten we onmiddellijk en drastisch ingrijpen. Klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) legt uit hoe dat nog mogelijk is.
Lees verder

RECENSIE. 'I May Destroy You': "Een sloopkogel komt zachter binnen dan dit"
'I May Destroy You' werd vorig jaar al met de loftrompet onthaald, kreeg vervolgens nog meer aandacht nadat de organisatie van de Golden Globes de reeks compleet links liet liggen en genereert nu opnieuw momentum als één van de topfavorieten voor de Emmy Awards. Of u deze dreun van een dramareeks, terug te vinden op Streamz, dringend moet incasseren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Het seventies-sjaaltje à la Jackie Kennedy is terug: dit zijn 4 manieren om het veelzijdige accessoire te dragen
We lieten sjaaltjes een hele tijd links liggen, maar het veelzijdige kledingstuk is nu terug. De trend dateert uit de seventies, en toch oogt het accessoire allesbehalve oubollig als we kijken naar hoe onze favoriete influencers het dragen. Fantastisch nieuws, want een sjaaltje voegt een zeker je-ne-sais-quoi-gehalte toe aan je outfit en je kan er veel kanten mee uit. Wij tonen je vier manieren om het te dragen.
Lees verder

Belgische beachvolleybalfinales verhuizen naar Brussel
Voor het eerst vinden er op de Brusselse site van Tour & Taxis de Belgische beachvolleybalfinales plaats. Van vrijdag 13 augustus tot zondag 15 augustus zullen 24 mannenteams en 20 vrouwenteams strijden voor de titel van Belgisch kampioen beachvolleybal 2021.
Lees verder

Verenigde Staten leggen "grootste sancties ooit" op aan Wit-Rusland
De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van president Aleksandr Loekasjenko. De sancties zijn een gevolg van het "voortdurende offensief tegen de democratische aspiraties en rechten van het Wit-Russische volk", maar ook van de "schendingen van internationale regels" en de "corruptie" van het regime, klinkt het.
Lees verder

Stille wake aan verkeerswisselaar E34 voor dodelijk verkeersslachtoffer Kirsten (24) : "Plaats hier fietsbrug voor er nog meer levens verwoest worden"
De Fietsersbond van Beveren eist dat de tijdelijke fietsbrug over de E34 in Zwijndrecht zo snel mogelijk naar Melsele verhuist. Op amper tien maanden tijd gebeurden daar drie zware ongevallen met fietsers. Twee mensen kwamen hierbij om het leven. Het meest recente slachtoffer, de 24-jarige Kirsten De Maeyer uit Kallo, werd maandagmiddag herdacht met een stille wake.
Lees verder

Stille wake aan verkeerswisselaar E34 voor dodelijk verkeersslachtoffer Kirsten (24): "We hadden net een bod gedaan op een huis. De dag na het ongeval werd het aanvaard..."
De Fietsersbond van Beveren eist dat de tijdelijke fietsbrug over de E34 in Zwijndrecht zo snel mogelijk naar Melsele verhuist. Op amper tien maanden tijd gebeurden daar drie zware ongevallen met fietsers. Twee mensen kwamen hierbij om het leven. Het meest recente slachtoffer, de 24-jarige Kirsten De Maeyer uit Kallo, werd maandagmiddag herdacht met een stille wake. Zij en haar vriend stonden op het punt een huis te kopen.
Lees verder

James Cooke en Dorian Liveyns gunnen hun volgers een blik achter de schermen van hun huwelijk
James Cooke (36) en Dorian Liveyns (28) zijn afgelopen vrijdag in het huwelijksbootje gestapt. Dat liet het koppel zelf weten via een foto op Instagram. Ondertussen zijn James en Dorian nog volop aan het nagenieten en volgers van het duo mogen alvast meegenieten. Op sociale media deelden de twee al verschillende foto's van hun grote dag.
Lees verder

Ondanks honderden PSG-fans op luchthaven: Lionel Messi is nog thuis in Barcelona... in zwembroek
En of hij welkom is. Honderden PSG-fans verzamelden zich gisteravond voor de ingang van de luchthaven van Le Bourget om een glimp op te vangen van Lionel Messi. Hopend dat de 34-jarige Argentijn zou neerstrijken in de Franse hoofdstad. Tevergeefs, Messi zit op dit moment nog thuis in Barcelona.
Lees verder

Kom hier dat 'k u kus: In onze hoofden is de pandemie voorbij
De epidemie is dan misschien nog niet bedwongen, maar in onze hoofden lijkt corona stilaan voorbij. Het mentaal welzijn van de Belg gaat met rasse schreden vooruit, en steeds meer mensen geven weer een hand of een zoen.
Lees verder

Selena Gomez over haar Disney-periode: "Ik heb mijn leven weggegeven op jonge leeftijd"
Sinds het populaire Disney Channel-programma 'Wizards of Waverly Place' eindigde in 2012 was Selena Gomez (29) niet meer te zien in tv-producties. Maar met de nieuwe Hulu-reeks 'Only Murders in the Building', komt daar nu definitief een einde aan. Een ver-van-haar-bed-show in vergelijking met Disney Channel, al was dat precies wat ze nodig had.
Lees verder

Britse justitie staat Belgisch-Indiase diamantair toe om uitlevering aan India aan te vechten
De Britse justitie heeft maandag toegestaan dat de beroemde Indiase diamantair Nirav Modi, die in zijn geboorteland wordt gezocht wegens een oplichtingszaak van 1,5 miljard euro, de wettigheid van zijn uitlevering aanvecht op grond van zijn geestelijke gezondheid. Modi groeide op in Antwerpen en heeft de Belgische nationaliteit.
Lees verder

John van den Brom gelooft in goede afloop tegen Shakhtar Donetsk: "Maar dan moet alles kloppen"
Ondanks de nipte nederlaag begint Racing Genk met vertrouwen aan de return tegen Shakhtar Donetsk in Kiev. Trainer John van de Brom is overtuigd van de kwaliteiten van zijn groep. "Wij kunnen onze voet naast die van Shakhtar zetten."
Lees verder

Club Brugge aast op Wolves-middenvelder Owen Otasowie
Club Brugge heeft de 20-jarige Owen Otasowie op de radar. De centrale middenvelder kende vorig jaar met acht optredens een goed debuutseizoen bij Premier League-club Wolverhampton en maakte in november zijn eerste minuten voor de A-ploeg van de Verenigde Staten.
Lees verder

"De grootste guilty pleasure ooit": waarom Nickelback beschouwd wordt als de meest gehate band ter wereld
Wanneer een band een nieuwe plaat aankondigt, wordt dat nieuws doorgaans op luid gejuich onthaald. Maar in het geval van Nickelback vallen hen veeleer hoongelach en verzuchtingen ten deel. Mag eigenlijk niet verbazen, want de Canadese band staat al langer te boek als de meest gehate band ter wereld. Maar waarom?
Lees verder

Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg zijn geland in Zaventem
Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
Lees verder