Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

Laadlift vrachtwagen kraakt af op E17: vijf personen afgevoerd na ongeval

HLN
Laadlift vrachtwagen kraakt af op E17: vijf personen afgevoerd na ongeval
Op de E17 ter hoogte van Deerlijk gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag een bizar ongeval. Een bestuurder knalde achterin tegen een vrachtwagen, waarna de laadlift van die vrachtwagen afkraakte en op de autosnelweg terecht kwam. Een bestuurder met vier passagiers kon op haar beurt de laadlift niet meer ontwijken.
Lees verder

Zeker drie jonge renners met hartklachten naar ziekenhuis na tweede prik: "Intensief sporten in week na vaccinatie is geen goed idee"
Minstens drie jonge wielrenners zijn de afgelopen weken na een wedstrijd of training in het ziekenhuis beland met hartklachten. Stuk voor stuk werden ze net daarvoor gevaccineerd tegen het coronavirus. "Paniek is nergens voor nodig, maar we raden toch aan om het minstens een week kalm aan te doen na elke prik", klinkt het bij artsen en cardiologen alert.
Lees verder

De vloek van het rugnummer '9' bij Chelsea: kiest Romelu Lukaku voor een gevecht of voor zekerheid?
Als supporter en oud-speler kent hij het gewicht van het shirt. Er lijkt een vloek te rusten op het rugnummer '9' bij Chelsea. Uitdagingen hebben Romelu Lukaku (28) echter nooit afgeschrikt. Gaat hij de strijd aan: the battle tussen top en flop?
Lees verder

Zara (19) vliegt vanaf vandaag als jongste pilote ooit solo de wereld rond, over 52 landen: "Onderweg meisjes warm maken voor de luchtvaart"
Ongetwijfeld met vlinders in de buik stijgt de Belgisch-Britse Zara Rutherford (19) uit Sint-Genesius-Rode vandaag op vanop het vliegveld in Wevelgem. Ze waagt zich aan een solovlucht rond de wereld en steekt twee keer de evenaar over, goed voor 51.000 kilometer. Als ze slaagt in haar opzet, vestigt ze een nieuw wereldrecord. "Een goed ontbijt en een stevig avondmaal, maar de middaglunch sla ik telkens over", vertelt de goed voorbereide jongedame.
Lees verder

Belgisch-Britse Zara (19) wil jongste pilote worden die solo de wereld rondvliegt: ze stijgt vandaag op in Wevelgem
Ongetwijfeld met vlinders in de buik stijgt de Belgisch-Britse Zara Rutherford (19) uit Sint-Genesius-Rode vandaag op vanop het vliegveld in Wevelgem. Ze waagt zich aan een solovlucht rond de wereld, goed voor 51.000 kilometer. Als ze slaagt in haar opzet, zal ze de jongste pilote ooit zijn en een nieuw wereldrecord vestigen. "Het wordt sowieso een ongelooflijk avontuur", vertelt Zara.
Lees verder

Op de filmset met Dimitri Vegas bij zijn eerste hoofdrol: "Iedereen gaat stomverbaasd zijn hoe goed hij is"
Onzekerheid is een groot woord, maar 'doe ik het goed?' is toch de vraag die bij elke scène door zijn hoofd flitst. DJ Dimitri Vegas (39) draait momenteel lange dagen als acteur op de set van de actiekomedie 'Hazard'. En dat neemt hij bloedserieus - soms iets te letterlijk zelfs. "Gisteren hadden enkele voorbijgangers de hulpdiensten gebeld", lacht hij tijdens een gesprek over zijn eerste grote hoofdrol, inclusief pikante scène en acteerlessen van Matteo Simoni. "Ik krijg nu een eerlijke kans als acteur, dus ik hoop ze waar te maken."
Lees verder

Wim Lybaert rijdt straks voor de vierde en laatste keer uit met de Columbus: "' t Is tijd voor iets nieuws"
Binnenkort start Wim Lybaert (52) met het vierde seizoen van De Columbus, maar dat zal ook het allerlaatste zijn. Na bijna een miljoen kilometer op de teller en 28 reizen door Europa gaat de bus voor onbepaalde tijd de garage in. "Het is tijd voor iets nieuws", zegt Lybaert die als een ander persoon van zijn bus stapt dan toen hij er destijds opstapte. "Ik ben een meer open persoon geworden, met meer zelfvertrouwen ook."
Lees verder

Twee programma's én nieuw contract voor Philippe Geubels
Het is van vorig najaar - en 'Geubels en de hollanders' - geleden dat Philippe Geubels (40) nog met een nieuw programma te zien was op Eén. Maar dit najaar zal opnieuw rijkgevuld zijn met de Antwerpse komiek.
Lees verder

Deal is nakend: Anderlecht op zucht van Fiorentina-spits Kouamé
Christian Kouamé (23) moet de concurrentie in het Lotto Park aanscherpen. Anderlecht wil de spits huren van Fiorentina. De onderhandelingen gaan de goeie richting uit, een akkoord was gisteravond nakend.
Lees verder

13.000 gezinnen op wachtlijst sociale woningen, maar dit flatgebouw in Gent raakt niet afgewerkt: "Geschil over brandweg oorzaak van ellende"
Wie af en toe gaat shoppen in Dok Noord in Gent heeft het misschien al gezien. Op wandelafstand van het winkelcentrum staat een bijna afgewerkt appartementsgebouw te verkommeren. Sociale woningmaatschappij ABC wou er 19 gezinnen onderdak geven, maar daar staken enkele buren een stokje voor. De werken liggen inmiddels een jaar stil.
Lees verder

Pukkelpop: tien jaar na de storm. "De hemel werd groen, en dertig seconden later leek het wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide"
Tien jaar geleden viel het drama letterlijk uit de lucht op de eerste festivaldag van Pukkelpop. De hemel boven Kiewit werd groen, en dertig seconden later leek het er wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide. Een kwartier lang raasde een zomerstorm over het festivalterrein. Vijf festivalgangers lieten het leven, zo'n 140 anderen raakten gewond.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers zetten stijgende trend verder, voor het eerst sinds begin juni meer dan 80 ziekenhuisopnames op één dag
Het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van een coronabesmetting blijft verder stijgen. Ook het aantal geregistreerde infecties zit nog steeds in de lift. Het aantal overlijdens daarentegen daalt licht. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Lokale besturen vallen als vliegen, en da's goed voor de democratie
Blankenberge, De Panne en nu ook Eeklo. In drie dagen tijd leidde een nieuw gemeentedecreet even vaak tot politieke hoogspanning. Een goede zaak voor de lokale democratie? "De oude regeling werkte niet", zegt politicoloog Carl Devos.
Lees verder

4 maanden na zijn zwaar motorongeval: Junior Planckaert zet eerste stappen zonder krukken
Het gaat weer een stuk beter met Junior Planckaert (29). Na een zwaar ongeval met zijn motor werd Junior eind mei opgenomen in het ziekenhuis voor een spoedoperatie. Er stond Junior destijds nog een zware revalidatie te wachten, maar die verloopt duidelijk goed. Op Instagram is namelijk te zien hoe hij zijn eerste stappen zonder krukken heeft gezet.
Lees verder

Oude Belgische spurtgeneratie over opvolgers Van Aert, Philipsen en Merlier: "We zitten weer voor járen goed"
36 jaar geleden zorgden zíj voor Belgische sprintzeges in de drie grote ronden. Nu kijken Frank Hoste, Eric Vanderaerden en Eddy Planckaert bewonderend toe hoe Wout van Aert, Tim Merlier en Jasper Philipsen dat voor mekaar krijgen. De oude generatie belicht de nieuwe. Op kruissnelheid.. Hoste: "Ik schat Jasper Philipsen hoger in dan Merlier, maar een trap lager dan Van Aert."
Lees verder

Menigte in Algerije vermoordt man die valselijk wordt beschuldigd van stichten bosbranden
De Algerijnse politie heeft 61 mensen gearresteerd die verantwoordelijk zijn voor de dood van een onschuldige man. Djamel Ben Ismail (38) werd publiek gelyncht, nadat hij beschuldigd werd van het veroorzaken van enkele dodelijke bosbranden. Volgens de Britse krant The Independent zou de man juist naar de regio zijn gereisd om te helpen bij het bestrijden van de branden.
Lees verder

Galatasaray-speler die ploegmaat kopstoot en vuistslagen gaf: "Sommige fans zullen me nooit kunnen vergeven"
Zelden vertoonde beelden in het Turks competitieduel tussen Giresunspor en Galatasaray. Marcão en Kerem Aktürkoglu, nota bene twee medespelers, kregen het met elkaar aan de stok. Aktürkoglu legde Marcão met de vinger op de mond het zwijgen op. Marcão reageerde met een kopstoot en probeerde te slaan. De dader werd met rood weggestuurd en reageerde intussen via Instagram. "Het doet me pijn om degenen die mij geholpen hebben teleur te stellen."
Lees verder

Man Scarlett Johansson bevestigt zwangerschap
Scarlett Johansson (36) is inderdaad zwanger. Haar man, komiek Colin Jost, heeft dat bevestigd tijdens een optreden in Connecticut, meldt Page Six op basis van bronnen uit het publiek. Jost vertelde dat hij en Johansson in verwachting zijn en dat hij er erg veel zin in heeft.
Lees verder

Marieke (40) is vertrokken voor mogelijk nog straffere stunt dan Mathieu van Kamp Waes: "Ik wil 67 kilometer kustlijn afzwemmen in 18 uur"
Doet ze het of doet ze het niet? Om 7.11 uur stipt is Marieke Blomme (40) uit het Gentse Mariakerke de Noordzee in gesprongen. Ze zwemt van De Panne naar Knokke-Heist en wil dat doen in 18 uur. Daarmee zou ze de eerste vrouw zijn die de volledige kustlijn heeft afgezwommen. Bovendien zou ze het record van Bredenaar Matthieu Bonne verbreken, die er vorig jaar ruim 23 uur over deed. Wij volgen het vandaag vanop de eerste rij.
Lees verder

Thibaut Courtois en vriendin Mishel adopteren hondje: "Welkom bij de familie"
De familie-Courtois breidt uit. Thibaut Courtois (29) en zijn vriendin Mishel Gerzig (24) hebben een hondje geadopteerd. "Welkom bij de familie, Shelby", schrijft de Rode Duivel op Instagram.
Lees verder