Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 augustus 2021

Kankerpatiënt (71) in quarantaine nadat hij coronapatiënt op de kamer krijgt in UZ Leuven, familie verontwaardigd: ...

HLN
Kankerpatiënt (71) in quarantaine nadat hij coronapatiënt op de kamer krijgt in UZ Leuven, familie verontwaardigd: "Hoe kan dit gebeuren?"
Francis (71), een man die al drie jaar tegen bot- en prostaatkanker vecht, werd een maand geleden opgenomen in UZ Leuven voor een probleem aan de nieren. Donderdag kreeg de zeventiger plots bezoek op de kamer: een man die net terugkeerde uit Turkije werd opgenomen. Even later bleek dat hij besmet was met COVID-19, maar ondertussen lag het duo bijna drie uur samen op een kamer. "Bij een spoedopname op een oncologische afdeling hebben 9 op de 10 patiënten hoge koorts, waardoor het moeilijk is om een onderscheid te maken in coronasymptomen of symptomen van de ziekte", legt UZ Leuven uit.
Lees verder

Een vijfde van de vrouwen die openbaar borstvoeding geeft, krijgt negatieve commentaar of wordt zonder toestemming gefotografeerd. "Dat moet veranderen"
Het is de Internationale Week van de Borstvoeding. Maar vrouwen die in het openbaar borstvoeding geven, worden steeds vaker lastiggevallen, en voelen zich er sinds de pandemie nog ongemakkelijker bij dan voorheen. Dat blijkt uit een studie van Elvie. "In een wereld waarin moeders het gevoel hebben dat ze zich moeten bedekken wanneer ze borstvoeding geven, is het helaas nodig om aan te geven waar borstvoeding welkom is."
Lees verder

Buren bevrijden meisje (9) dat gekneld zit tussen auto en muur: "Haar geschreeuw ging door merg en been"
Drie buren uit de Gareelmakersstraat in Bellegem hebben zondag een meisje van 9 gered. Toen de auto van haar papa plots vanzelf op de schuine helling naar de garage begon te bollen, raakte het meisje gekneld. "Met mijn lichte vrachtwagen konden we de auto 30 centimeter naar boven trekken", zegt buur Danny Vanbruwaene.
Lees verder

LIVE. GOAL! De opgevoerde druk van OH Leuven werpt vruchten af: Henry hangt de bordjes weer in evenwicht
• Jupiler Pro League • Speeldag 3 • Aftrap: 16 uur • King Power at Den Dreef Stadion
Lees verder

LIVE. Alles weer te herdoen na gelijkmaker Henry: wie grijpt de zege in duel tussen OH Leuven en Charleroi?
• Jupiler Pro League • Speeldag 3 • Aftrap: 16 uur • King Power at Den Dreef Stadion
Lees verder

Defensie gaat verdeling voeding in door overstroming getroffen gebieden coördineren en installeert veldkeukens
Defensie gaat de verdeling van voeding coördineren in de door overstroming getroffen gemeenten. Zondag werden verschillende ploegen ter plaatse gestuurd en vandaag en morgen worden op verschillende plaatsen contactpunten opgericht.
Lees verder

Drie zwaargewonden bij grote vechtpartij in Glons
Vier arrestaties en drie zwaargewonden door messteken. Dat is de balans van een omvangrijke vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag in de Luikse gemeente Glons (Bassenge), net over de taalgrens, zo maakte het parket van Luik deze namiddag bekend.
Lees verder

Van antiheld tot matchwinnaar, Muñoz stuurt Genk met vertrouwen richting Kiev: "We geloven in onze kansen tegen Shakhtar"
Troosteloos na Shakhtar en ook tegen Kortrijk zakt de grond even van onder zijn voeten weg. Maar Daniel Muñoz knokte terug en bezorgde zijn ploeg in de slotseconden de eerste zeg van het seizoen. De verrijzenis van een diepgelovige Colombiaan.
Lees verder

LIVE. Zirkzee en Refaelov starten in de basis bij Anderlecht. Pakt paars-wit z'n eerste zege van het seizoen tegen Seraing?
• 3de speeldag Jupiler Pro League • RSCA op zoek naar eerste zege • Aftrap: 18u30 • Lotto Park
Lees verder

Brandweer vist slang uit wc van Oostenrijker
In het Oostenrijkse Mödling, nabij Wenen, heeft de brandweer een slang uit de wc van een bewoner gevist. De bewoner had het dier gevonden in de spoelbak van zijn wc. De man had die spoelbak nagekeken omdat het toilet niet meer doorspoelde.
Lees verder

'Game Of Thrones'-acteur Kit Harington kampte met suïcidale gedachten: "Ik wou mezelf vanalles aandoen"
In een interview met The Sunday Times sprak Kit Harington (34) over zijn alcoholprobleem. De acteur kampte met een verslaving tijdens het filmen van de serie 'Game Of Thrones' en leed ook aan een depressie. Op een bepaald punt zat hij zelfs met suïcidale gedachten. Uiteindelijk zocht Harrington hulp om clean te worden.
Lees verder

OH Leuven en Charleroi houden elkaar in evenwicht na aantrekkelijke tweede helft
Derde match en derde keer 1-1 voor OHL. Weer met een doelpunt van Henry. Charleroi was in de eerste helft de betere ploeg. OHL mocht zich gelukkig prijzen met de 0-1 aan de rust, maar vocht zich daarna in de wedstrijd.
Lees verder

Nederlandse onderzoekers laten stukje dood mensenhart opnieuw kloppen
Nederlandse onderzoekers van het Erasmus MC ziekenhuis in Rotterdam zijn erin geslaagd om menselijk hartweefsel opnieuw te laten kloppen in een laboratorium. Met de techniek, die nog bijna nergens anders wordt toegepast, hopen ze een nauwkeuriger beeld te krijgen van hoe cellen onderling communiceren en hoe hartfalen en hartritmestoornissen kunnen worden behandeld.
Lees verder

Pestgedrag, eenzaamheid en eetstoornissen: hoe de roem van de Spice Girls stilaan zijn tol begon te eisen (deel 2)
De Spice Girls hebben maar één album nodig om de populairste meidengroep aller tijden te worden en een ongeziene hype te veroorzaken. Ze hebben keuze uit de meest begeerde vrijgezellen ter wereld, zoals David Beckham: "Als je me niet belt, geef ik je de volgende keer dat ik je zie een trap in de ballen." De keerzijde van de medaille: de vijf meiden uit de Engelse arbeidersklasse worstelen met hun plotse werelddominantie en die wervelwind slokt Posh, Ginger, Sporty, Baby en Scary uiteindelijk op.
Lees verder

"Voor kwetsbaren zou ik niet langer meer wachten." Moet België net als Duitsland en Frankrijk ook een derde vaccin geven in september?
Na Duitsland begint nu ook Frankrijk in september met het uitdelen van een derde vaccinatie. Moet België dat voorbeeld volgen? 'Voor kwetsbaren zou ik niet langer meer wachten', zegt vaccinoloog Johan Neyts (KULeuven) aan De Morgen.
Lees verder

Stoppen slaan door bij Carrasco in oefenpot tegen Feyenoord: Belg krijgt rood voor natrappen en vechtpartij
Opnieuw een verhitte situatie in een oefenpot, deze keer met een Belg in een negatieve hoofdrol. Yannick Carrasco kreeg tegen Feyenoord rood voor natrappen, waarna hij een tegenstander naar de keel greep. Geen fraaie beelden...
Lees verder

Viervoeters wonen première Paw Patrol bij vanop eerste rij
De première van Paw Patrol in de bioscoop in Leicester, Londen, trok enkele belangrijke bezoekers vandaag. Chance, Keeda, Frank en Buddy hadden namelijk de eer om vanop de eerste rij de film bij te wonen.
Lees verder

Flexibele verloning belangrijker dan ooit om werknemers aan boord te houden
Zes op de tien ondernemingen geven aan dat ze werknemers zien vertrekken omdat ze niet aan hun looneisen kunnen voldoen. Dat meldt hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van een bevraging bij ruim 500 ondernemingen. Flexibele verloning zal volgens Acerta dan ook een van de belangrijkste speerpunten worden om na de coronacrisis in een krappe arbeidsmarkt tegemoet te komen aan de loonverwachtingen van werknemers.
Lees verder

Basketball Belgium en Belgian Cats vragen ontslag van Sporza-journalist Eddy Demarez
Basketball Belgium en de Belgian Cats, de Belgische nationale vrouwenbasketploeg, vragen "met aandrang" het ontslag van sportjournalist Eddy Demarez, en beraden zich of verdere juridische acties noodzakelijk zijn, zo klinkt het in een mededeling aan persagentschap Belga.
Lees verder

LIVE. Seraing kan evenwicht herstellen na afgekeurde goal van Raman. Ruimtes nu al groot in het Lotto Park
• 3de speeldag Jupiler Pro League • RSCA op zoek naar eerste zege • Aftrap: 18u30 • Lotto Park
Lees verder