Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

Italië verplicht coronapas voor leerkrachten en op openbaar vervoer

HLN
Italië verplicht coronapas voor leerkrachten en op openbaar vervoer
Vanaf volgend schooljaar moeten ook leerkrachten, docenten en studenten aan de universiteit in Italië bewijzen dat ze gevaccineerd zijn, een negatieve test aflegden of genezen zijn van Covid-19. Dat heeft minister van Gezondheid Roberto Speranza gisteravond gemeld. De coronapas wordt ook verplicht voor trein- en busreizen over een lange afstand, ferry's en binnenlandse vluchten.
Lees verder

Virgin Galactic biedt meer ruimtevluchten aan, voor 450.000 dollar koopt u een ticket
Het bedrijf Virgin Galactic van de Britse multimiljardair Richard Branson biedt opnieuw ruimtevluchten aan. Het bedrijf maakte donderdag lokale tijd bekend dat het tickets gaat verkopen voor een bedrag van 450.000 dollar (ruim 380.000 euro). Eerder verkocht Virgin Galactic al ongeveer 600 tickets, die tussen de 200.000 en 250.000 dollar (170.000 en 210.000 euro) kostten.
Lees verder

LIVE OS. Golfster Manon De Roey bezig aan derde ronde, straks D'hoore en Kopecky in ploegkoers
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • Vandaag onder meer Belgian Tornado's en D'hoore & Kopecky
Lees verder

Luchtballon met 16 personen aan boord komt crasht in bomen nabij Charleroi, geen gewonden
Een luchtballon met zestien personen aan boord is gisteravond in het dorp Loverval, ten zuidoosten van Charleroi, in de bomen terechtgekomen. Dat meldt La Nouvelle Gazette (Sudpress). Er vielen geen gewonden bij het ongeval.
Lees verder

Luchtballon met 16 personen aan boord crasht in bomen nabij Charleroi, geen gewonden
Een luchtballon met zestien personen aan boord is gisteravond in het dorp Loverval, ten zuidoosten van Charleroi, in de bomen terechtgekomen. Dat meldt La Nouvelle Gazette (Sudpress). Er vielen geen gewonden bij het ongeval.
Lees verder

Luchtballon met 16 personen aan boord komt crasht in bomen in Loverval bij Charleroi, geen gewonden
Een luchtballon met zestien personen aan boord is gisteravond in het dorp Loverval, ten zuidoosten van Charleroi, in de bomen terechtgekomen. Dat meldt La Nouvelle Gazette (Sudpress). Er vielen geen gewonden bij het ongeval.
Lees verder

Elise Mertens plaatst zich na driesetter voor kwartfinales San José
Elise Mertens (WTA 17) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Amerikaanse San José (hard/565.530 dollar).
Lees verder

Zuid-Afrikaanse president herschikt regering na rellen, twee ministers nemen ontslag
Na dagen van protesten en plunderingen in delen van Zuid-Afrika, herschikt president Cyril Ramaphosa zijn kabinet. Bij de protesten kwamen minstens 337 mensen om het leven. Ramaphosa kondigde donderdagavond lokale tijd in een toespraak aan dat er onder meer een nieuwe minister van Gezondheid en van Financiën werd aangesteld, na het ontslag van Zweli Mkhize en Tito Mboweni.
Lees verder

Britse media: "Organisator klimaattop VK vloog in 7 maanden naar 30 landen"
De Britse minister die verantwoordelijk is voor het organiseren van de internationale klimaattop COP26 vloog in zeven maanden tijd naar dertig verschillende landen. Alok Sharma, die in januari te horen kreeg dat hij de topbijeenkomst in Glasgow zal organiseren, vloog volgens de Daily Mail sinds februari onder meer naar Brazilië, Indonesië en Kenia.
Lees verder

Lionel Messi is volgens Spaanse media in shock na breuk: "Hij dacht maar aan één ding, bij Barça blijven"
Volgens Spaanse media is Lionel Messi (34) "in shock" nadat hij gisteren te horen kreeg niet bij FC Barcelona te kunnen blijven. De Argentijn keerde woensdag terug van Ibiza met de overtuiging zijn krabbel onder een nieuw contract te zetten. "Volgens familieleden is hij erg aangedaan", schrijft het Spaanse Mundo Deportivo. Daarom nog geen reactie of post op sociale media, Messi zal eerst de tijd nemen om het nieuws te laten bezinken.
Lees verder

Geen US Open voor Federer? 39-jarige Zwitser zegt af voor Toronto en Cincinnati
Roger Federer (ATP-9) geeft forfait voor de Masters 1.000 toernooien van Toronto (2.850.975 dollar) en Cincinnati (3.028.140 dollar). Dat deelden de organisatoren van beide toernooien mee. Wegens een knieblessure miste de 39-jarige Zwitser ook al de Olympische Spelen. Is de US Open in gevaar?
Lees verder

IOC trekt accreditaties van twee Wit-Russische trainers in
Het Internationaal Olympisch Comité IOC heeft de accreditaties van twee Wit-Russische trainers voor de Spelen van Tokio ingetrokken vanwege hun aandeel in de zaak rond de Wit-Russische atlete Kristina Tsimanoeskaja. Dat bevestigde het IOC vandaag.
Lees verder

Tom Boon mocht niet mee op podium en keek wat lijdzaam toe tijdens ceremonie: "Fysiek was mijn niveau niet hoog genoeg"
Aanvaller Tom Boon kende een moeilijk moment bij de medailleceremonie: als reserve stond hij niet mee op het podium bij de uitreiking en moest hij wat lijdzaam toezien naar de huldiging van zijn ploegmaats.
Lees verder

Hoe goed zijn onze atleten bezig? "Meer geld betekent meer medailles"
Hoe goed zijn onze atleten bezig? We hebben nu vijf medailles, eentje minder dan in Rio maar drie meer dan in Londen 2012 en vier meer dan in Peking 2008. Kan het tegen Parijs 2024 nóg beter, zoals Nederland, dat 26 plakken scoort? Wat moeten we doen om onze noorderburen bij te benen? "Meer geld, één nationaal topsportinstituut en veel méér professionele trainers."
Lees verder

Lotte Kopecky & Jolien D'hoore, ideale mix van kracht en ervaring in de ploegkoers: "Geen medaille? We mogen er niet aan denken..."
De één was 'leading', de andere is het geworden. Aan de vooravond van de grote Belgische machtsoverdracht bundelen 'ladies' Jolien D'hoore (31) en Lotte Kopecky (25) nog één keer de krachten in de olympische ploegkoers. "We zijn altijd elkaars concurrenten geweest, nu strijden we voor hetzelfde doel."
Lees verder

Coach Shane McLeod laat emoties de vrije loop na droomafscheid: "Van dit verhaal geloven mensen niet dat het echt is"
Met het olympisch goud kan Shane McLeod zich geen mooier afscheid wensen: na Tokio volgt nu een sabbatjaar in zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Ook bij McLeod laaien de emoties na de thrillerfinale hoog op: "Omdat ik besef dat ik dit alles niet meer ga kunnen doen met deze groep."
Lees verder

Onze opinie. Aan goed bestuur mag niet worden getwijfeld. Wat een dédain
Drie weken geleden steeg het water tot ongekende hoogtes in Wallonië, vandaag staat het water de Walen nog steeds aan de lippen. Schrijnend zijn de getuigenissen vanuit het puin over een stokkende hulpverlening. Boos zijn de bewoners - terecht. Het stinkt in Luik. Letterlijk door de afvalberg aan verdronken huisraad, en figuurlijk. Pijnlijk is het voor onze politiek, die nog maar weinig krediet heeft. Het water staat ook onze politici aan de lippen.
Lees verder

Reuzegommers naar de rechter: "Ze hebben allemáál deelgenomen. Van het aankopen van de papjes tot het toedienen"
Alle achttien Reuzegommers moeten zich wel degelijk voor de strafrechter verantwoorden voor de dood van hun vroegere medestudent Sanda Dia (20). Want volgens de raadkamer in Hasselt namen ze allemaal op één of andere manier deel aan de extreme doop. "Iedereen wist ook dat het niet goed ging met Sanda."
Lees verder

Lachaert wil Overlegcomité meer macht geven
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil het Overlegcomité meer macht geven. "Als de regio's geen akkoord vinden over een bepaald dossier, moet de federale regering de knoop kunnen doorhakken", zegt hij vandaag in de Krant van West-Vlaanderen.
Lees verder

LIVE (20u45). Club en Cercle betwisten Brugse derby
• Speeldag 3 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Brugse derby
Lees verder