Doorgaan naar hoofdcontent

In geen enkel buurland blijven werknemers zolang in dezelfde job: “Velen zitten gevangen in gouden kooi”

HLN
In geen enkel buurland blijven werknemers zolang in dezelfde job: "Velen zitten gevangen in gouden kooi"
Volgens Eurostat omschrijven 67 procent van de Belgen hun tevredenheid met hun job als "redelijk". Toch veranderen ze niet zomaar van baan. Hoe komt dit? Specialisten verwijzen vaak naar de "gouden kooi": zo stijgen onze lonen sterk met onze anciënniteit, doen we aan pensioenopbouw en hebben we veel vakantiedagen. "We vinden onze job misschien niet geweldig, maar springen naar een andere baan zou ons heel wat doen verliezen", zegt Stijn Baert. De werkexpert geeft advies hoe je uit deze kooi kan breken.
Lees verder

Nieuwe maanlanding loopt waarschijnlijk vertraging op
De Verenigde Staten willen in 2024 weer mensen naar de maan en terug brengen, maar het is de vraag of dat gaat lukken. De termijn is niet haalbaar, onder meer omdat de ruimtepakken van de astronauten niet op tijd klaar zijn, waarschuwt de toezichthouder van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het betekent dat de maanlanding waarschijnlijk vertraging oploopt.
Lees verder

Meghan Markle opvallende afwezige op verjaardagsfeest Obama: "Ze was erg teleurgesteld dat ze geen uitnodiging kreeg"
Meghan Markle (40) was niet aanwezig op het spetterende verjaardagsfeest van Barack Obama. De voormalige president vierde zondag zijn 60ste verjaardag en er waren veel bekende gasten van de partij. "Meghan had verwacht dat ze daarbij zou horen", aldus royalty-biograaf Angela Levin. "Maar dat was niet zo."
Lees verder

Belgisch stylist Tom Eerebout lanceert zonnebrillen met Komono en Lady Gaga draagt ze al
Een wereldster die je ontwerp draagt, het is iets waar elke designer van droomt. Stylist Tom Eerebout hoeft niet meer te dromen: niemand minder dan Lady Gaga droeg in New York zijn zonnebril op haar snoet. Het accessoire maakt deel uit van de capsulecollectie die de Antwerpenaar binnenkort uitbrengt met het Belgische merk Komono.
Lees verder

Mooi weer in het vooruitzicht: NMBS raadt reizigers aan te reserveren op de Kust-Express
Met mooi weer in het vooruitzicht - zon en temperaturen tot 27 graden - raadt NMBS reizigers die naar de kust willen sporen, aan om een plaats te reserveren op de Kust-Express. Op weekdagen rijden er vier rechtstreekse treinen met reservatie van en naar de kust. Op weekenddagen zijn dat er negentien. Dat meldt NMBS.
Lees verder

Razende Medvedev verliest punt... omdat hij zich excuseert: "Snap je hoe dom deze beslissing is?"
Opvallend moment tijdens het tennisduel tussen Aleksandr Bublik en Daniil Medvedev. Die laatste verloor een punt, omdat hij zich excuseerde. 't Zorgde voor een felle discussie met de umpire. "Hij lacht je nog uit ook."
Lees verder

Oppositieleider Nicaragua vlucht naar Costa Rica uit vrees voor arrestatie
Carmella Rogers, de voorzitter van de Nicaraguaanse oppositiepartij Citizens Alliance for Liberty, is naar Costa Rica gevlucht uit vrees om gearresteerd te worden. De regering van de huidige president Daniel Ortega treedt al maanden hard op tegen andersdenkenden. Sinds begin juni werden zeven presidentskandidaten van de oppositie gearresteerd.
Lees verder

Werken in koppelingsgebied Rieme-Noord starten eind augustus
Op dinsdag 31 augustus start de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met beplantings- en inrichtingswerken in het koppelingsgebied Rieme-Noord.
Lees verder

Hoe maak je de perfecte gin-tonic? "Jouw tonickeuze bepaalt voor 90% de smaak van je cocktail"
Gin-tonic is al jarenlang dé favoriete cocktail van velen. Toch halen we vaak niet het volledige potentieel uit de godendrank. "Met een gin-tonic kan je zoveel kanten uit. Deze zomer zijn vooral kruidige en florale gins erg in trek. Instant vakantiegevoel in je glas." Bartender Noa Ongevalle van The Pharmacy deelt zes tips voor een perfecte gin tonic.
Lees verder

ABN AMRO opnieuw in het vizier van justitie in Nederland
De Nederlandse bank ABN AMRO heeft in eigen land opnieuw het Openbaar Ministerie achter zich aan. De bank wordt ditmaal verdacht in een onderzoek naar de verrekening van dividendbelasting. ABN Amro heeft daarnaast ook 79 miljoen euro opzij gezet in verband met een Duitse zaak rond belastingfraude met dividenden. Het nieuws raakte bekend in de marge van de publicatie van de kwartaalresultaten van ABN AMRO. Topman Robert Swaak bevestigde woensdag dat het om twee verschillende zaken gaat.
Lees verder

OVERZICHT VUELTASELECTIES. Lotto-Soudal met heel wat jonge landgenoten, INEOS met een sterrenensemble en het debuut van Vansevenant in een grote ronde
Zaterdag is het zover, dan begint de Ronde van Spanje. Op deze overzichtspagina kunt u de selecties van de 23 ploegen voor de Vuelta terugvinden. Voorlopig zijn er al 18 bekend.
Lees verder

Lara Switten is ingeslapen. We nemen afscheid van NINA-columniste en mama van drie die vocht tegen baarmoederhalskanker
Elke week ontroerde ze ons met haar column in NINA. Momblogger Lara Switten (35) vertelde over leven met baarmoederhalskanker als mama van drie, met alle highs en lows die daarbij hoorden. Ze vocht hard. Ze leefde nog hartstochtelijker. Gisteren kwam haar strijd helaas ten einde. Lara, dagenlang omringd door familie en naasten, is heengegaan in haar woonkamer in Beringen.
Lees verder

KOERS KORT. Gallopin stapt over naar Trek-Segafredo
Tony Gallopin ruilt aan het eind van het seizoen AG2R Citroën voor Trek-Segafredo. De 33-jarige Fransman reed in 2012 en 2013 al voor de voorloper van de Amerikaanse ploeg, die toen nog RadioShack-Leopard heette.
Lees verder

PORTRET. Lara Switten, onze columniste die vocht voor het leven. "Ik heb nergens spijt van, en ik zou het zo weer allemaal opnieuw doen"
Maandenlang ontroerde ze ons met haar column in NINA. Momblogger Lara Switten (35), die week na week openhartig vertelde over leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Ze vocht hard. Nu is haar strijd helaas ten einde gekomen. Lara is gisteren heengegaan in haar woonkamer in Beringen. Net zoals ze wilde: omringd door de mensen die ze zo graag zag. Dit was haar strijd, geïllustreerd met haar eigen woorden.
Lees verder

Luka over haar gedwongen vertrek bij Hooverphonic: "Veel tranen om gelaten"
Luka Cruysberghs (20), de voormalige zangers van Hooverphonic, praat voor het eerst over haar exit bij de band in het tv-programma 'Vlaanderen Herleeft'. Naar eigen zeggen had ze het ontslag niet zien aankomen, en het zorgde voor veel verdriet.
Lees verder

Anderlecht wellicht zonder Zirkzee tegen Laçi: "Geen risico's nemen met hem"
Een verplicht nummertje voor Anderlecht, morgen tegen Laçi. Na de geruststellende 0-3-zege uit de heenwedstrijd kan paars-wit ontspannen toeleven naar de match van morgen. Zo krijgt aanwinst Joshua Zirkzee wellicht rust.
Lees verder

Appartement huren kost voor eerste keer ooit gemiddeld meer dan 750 euro per maand: bekijk hier de prijs in uw gemeente
De gemiddelde maandelijkse huurprijs voor een appartement in Vlaanderen is in het voorjaar 2021 tot 755 euro gestegen, waarmee voor het eerst de kaap van 750 euro per maand is overschreden. De gemiddelde huurprijs van álle woningtypes nadert met 792 euro dan weer de kaap van 800 euro. Dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB). Onderaan dit artikel kan u de prijs in uw gemeente opzoeken.
Lees verder

Scherpere maatregelen in Tirol wegens stijgende coronacijfers
In het Tiroolse district Lienz zijn woensdag nieuwe maatregelen van kracht geworden nadat de zevendaagse incidentie er is gestegen tot 332 - een pak hoger dan in de rest van Oostenrijk. Met iets meer dan 900 nieuwe coronabesmettingen heeft Oostenrijk het hoogste dagcijfer bereikt sinds midden mei.
Lees verder

Ondanks de ontgoocheling: Belgian Cats Julie Vanloo en Hanne Mestdagh laten logo Spelen vereeuwigen op lichaam
De Olympische Spelen draaiden voor de Belgian Cats uit op een enorme ontgoocheling. De Belgische basketbalvrouwen verloren in de kwartfinale van thuisland Japan met één puntje verschil. Toch blijft Tokio een herinnering voor de eeuwigheid, getuige een tattoo die Cats Julie Vanloo en Hanne Mestdagh samen lieten zetten. Vanloo en Mestdagh beslisten om de olympische ringen op hun lichaam te laten vereeuwigen. Vanloo koos voor een tattoo in de linkerzij, Mestdagh liet het logo van de Spelen op haar linkerbil zetten.
Lees verder

OFFICIEEL: Lionel Messi tekent voor twee jaar bij PSG: "Enorm enthousiast om aan een nieuw hoofdstuk in m'n carrière te beginnen"
De transfer van de eeuw. Paris Saint-Germain heeft de komst van Lionel Messi (34) aangekondigd. De Argentijn tekent voor twee jaar met optie nog een seizoen. Na zijn onverwacht vertrek bij FC Barcelona ging het heel snel. Een transferprijs hoeft PSG niet te betalen voor de vrije Messi, die de Franse topclub eindelijk naar de felbegeerde Champions Leaguetrofee moet loodsen.
Lees verder