Doorgaan naar hoofdcontent

Grote vertragingen voor pakjes van buiten EU door nieuwe btw-regels

HLN
Grote vertragingen voor pakjes van buiten EU door nieuwe btw-regels
Heel wat pakjes die van buiten de EU naar ons land worden verstuurd, kampen met wekenlange vertragingen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Die vertragingen liggen aan de nieuwe btw-regels voor e-commerce, waardoor u sinds 1 juli btw moet betalen op pakjes van minder dan 22 euro uit webshops buiten de EU. Bij bpost is de werklast tegenover juni vertienvoudigd, zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo.
Lees verder

Mahdi blijft asielzoekers terugsturen naar Afghanistan ondanks oprukkende taliban: "Ook ik maak me zorgen, maar we moeten de regels blijven toepassen"
Gedwongen terugkeer van afgewezen Afghaanse asielzoekers moet een optie blijven. Dat vindt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die ondanks de oprukkende taliban niet van plan is zijn mening te herzien — tenzij het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) anders beslist. De oppositie reageert scherp. "Gaan we ons uitwijzingsbeleid nu ook al uit handen geven?"
Lees verder

ONZE OPINIE. Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy! Want daar hangen donderwolken
Sammy Mahdi spartelt zich door de zomer. Na de politieke heisa over de hongerstakers, dreigt Afghanistan nu voor politieke oprispingen te zorgen. De snelle verovering van de taliban in Afghanistan baart Europa en ons land, populair onder Afghanen, zorgen. Niet omdat de voorbije 20 jaar in Afghanistan een maat voor niks bleken. We vrezen vooral een nieuwe vluchtelingenstroom. En als de tanende Afghaanse regering vraagt om even geen burgers terug te sturen, valt dat hier op een steen.
Lees verder

Lezeressen over hoe columniste Lara hen persoonlijk raakte: "Ik denk dat Lara mijn angst verstond, hoezeer ze ook zelf afzag en bang was"
'Supervrouw'. 'Leeuwin'. 'Vriendin'. 'Lieveling'. Alleen maar de mooiste woorden voor Lara, in alle reacties die na haar dood binnenstromen. Ze raakt met haar verhaal - en haar eeuwige optimisme - mannen, maar toch vooral véél vrouwen. Sommigen net dat tikkeltje meer. "Ik zei Lara dat de chemo's meevielen en de baby groeide als kool. Nu voel ik me schuldig."
Lees verder

Mahdi: "Ook ik maak me zorgen, maar we moeten de regels blijven toepassen"
Gedwongen terugkeer van afgewezen Afghaanse asielzoekers moet een optie blijven. Dat vindt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die ondanks de oprukkende taliban niet van plan is zijn mening te herzien — tenzij het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) anders beslist. De oppositie reageert scherp. "Gaan we ons uitwijzingsbeleid nu ook al uit handen geven?"
Lees verder

Zonnepanelen leveren nog altijd geld op: kleinere installatie en slim verbruiken betekent 14 jaar pure winst
Vlamingen zetten nog amper zonnepanelen terwijl de energieprijzen de pan uit swingen. Ook mét digitale teller blijven zonnepanelen volgens experts een interessante investering die na 10 jaar winstgevend is. Wel raden ze aan om er wat minder te zetten en overdag je energieverbruik op te drijven.
Lees verder

Hoe knaldrang op de festivalweide zal zorgen voor twee soorten feestvierders: "Dit wordt de festivalzomer van de overgang"
Toegegeven, het is al halfweg augustus, maar toch: die festivalzomer begint ein-de-lijk. Vanaf vrijdag kan de bevrijding écht losbarsten. Dan mogen organisatoren 1.500 en meer feestvierders ontvangen. Zonder mondmasker en zonder social distancing als die hun Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. "Wàt een geprivilegieerde plek zal dat festivalterrein straks zijn."
Lees verder

Israël scherpt coronaregels weer aan: gezondheidspas voor kinderen vanaf 3 jaar
Nu Israël te maken krijgt met een stijgend aantal coronabesmettingen, worden de beperkingen weer opgedreven. Daarnaast wordt het gebruik van de zogenaamde Green Pass uitgebreid naar zowat het hele publieke leven. Iedereen van 3 jaar of ouder moet een certificaat kunnen tonen dat bewijst dat ze gevaccineerd of hersteld zijn, of negatief getest hebben. Dat hebben de autoriteiten gisteravond beslist.
Lees verder

Groen en Ecolo willen uitwijzingen naar Afghanistan bevriezen
De groenen vragen om geen gedwongen uitwijzingen naar Afghanistan meer te doen. Dat schrijft De Standaard vandaag. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) houdt die optie open. "We willen dit bespreken binnen de regering", zegt Groen-Kamerlid Eva Platteau. "De EU-ambassadeurs pleiten om de uitwijzingen on hold te zetten en zij hebben zicht op de veiligheidssituatie in het land. Dat is een duidelijk signaal dat we niet kunnen negeren."
Lees verder

Beke wil Vlaamse assistentiewoningen inzetten als noodopvang voor slachtoffers overstromingen
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil lege assistentiewoningen in Zuid-Limburg of het zuiden van Vlaams-Brabant aanbieden aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. "Alle beetjes helpen", zegt Beke vandaag in de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Wij doken in de jaarrekeningen van de voetbalgrootmachten: waarom PSG veel minder onder financiële druk staat dan Barça
Bij PSG zeggen dat ze financieel gewapend zijn om de loonlast van Lionel Messi te dragen. Uw krant bladerde door de jaarrekeningen en balansen van de Europese topclubs tussen 2016 en 2020. Om vast te stellen dat ook in het voetbal cash koning is. Vraag het in Parijs, vraag het in Barcelona.
Lees verder

Braziliaans parlementslid ontzet uit functies na beschuldiging over moord op echtgenoot
Het Braziliaans Congres heeft parlementslid Flordelis dos Santos woensdag lokale tijd uit haar functies ontzet. Het gerecht verdenkt haar ervan de opdracht gegeven te hebben om in juni 2019 haar echtgenoot te vermoorden. Dos Santos staat ook aan het hoofd van een evangelische kerk en is bekend als gospelzangeres.
Lees verder

Kato van The Starlings wandelt op 30ste verjaardag voor goede doel: "Geen zin om te feesten, wel om mama te eren"
Geen speciale cadeaus voor haar 30ste verjaardag, maar een warme oproep om medisch onderzoek naar Parkinson te steunen. "Ik heb het te moeilijk om te vieren", zegt Kato Callebaut van The Starlings. Haar mama overleed vier maanden geleden aan een zeldzame vorm van de ziekte en zou op 26 augustus, Kato's verjaardag, ook jarig zijn. "Normaal vierden we samen, nu ga ik voor haar wandelen."
Lees verder

Droge en warme zomerdag: temperatuur stijgt naar 28 graden
Zon, enkele hoge wolkensluiers en later ook stapelwolken wisselen elkaar donderdag af. Het blijft droog, op een lokaal buitje na in de late namiddag of avond. Het wordt warm met maxima tussen 22 graden aan zee en 28 graden in de grote steden. Dat voorspelt het KMI.
Lees verder

Conner Rousseau openhartig in 'Waarheid, durven of doen': "Ik vierde oudejaarsavond op m'n eentje"
Ook een van de populairste politici van het land heeft weleens een mindere periode. Mentale gezondheid mag geen taboe zijn, vindt Conner Rousseau (28) en dus vertelt hij in 'Waarheid, durven of doen' zelf dat voorzitter zijn best eenzaam kan zijn. "Tijdens de tweede lockdown heb ik veel alleen thuis gezeten."
Lees verder

Danira Boukhriss debuteert als radiopresentatrice: "Kobe Ilsen gaf me een spoedcursus"
Het gebeurde in alle stilte, maar deze week maakte Danira Boukhriss (31) haar debuut als radiopresentatrice. Ze vervangt Kobe Ilsen in het programma '#weetikveel' op Radio 1. "Voor het presenteren was ik niet echt zenuwachtig, maar wel voor al die knoppen."
Lees verder

Muzieksector krabbelt overeind in driedelige 'Vlaanderen herleeft'
Nieuw op het kleine scherm vanavond: 'Vlaanderen herleeft', een driedelige docureeks van Eric Goens (52) over de wedergeboorte van de Vlaamse artistieke sector. De tv-maker volgt mensen voor én achter de schermen in de muziekbranche tijdens de coronacrisis en tijdens de huidige heropstart.
Lees verder

Vandaag officiële aankondiging, zaterdag al debuut: Lukaku straks eindelijk Chelsea-speler, maar eerste twijfels worden al geuit
Die handtekening staat er toch al. Die onder een nieuwe tweejarig mandaat met makelaar Federico Pastorello, de man die hem eerst naar Inter loodste en nu naar Chelsea piloteerde. 'Big Rom' is sinds woensdagavond in Londen. Bijna ook officieel de spits van 115 miljoen. Zaterdag kan hij al debuteren.
Lees verder

OVERZICHT. Toename met een derde van patiënten in ziekenhuizen en op intensive care
Alle coronacijfers blijven stijgen. Het aantal patiënten in het ziekenhuis en op de afdelingen intensieve zorgen is met 35 procent toegenomen. In de ziekenhuizen liggen nu opnieuw bijna 500 patiënten. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt, ondanks een daling in het aantal testen. Dat blijkt uit de jongste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Al meer dan 550 huizen in de as gelegd door tweede grootste bosbrand in geschiedenis van Californië
De tweede grootste bosbrand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat Californië, de Dixie fire, is intussen ook uitgegroeid tot een van de meest destructieve. De brand beslaat nu meer dan 500.000 hectare en heeft meer dan 1.000 gebouwen vernield, waarvan er meer dan 550 huizen waren. Dat melden brandweerbronnen.
Lees verder