Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 augustus 2021

Gert en James rouwen om kokkin Annie: “Ik zou haar vanochtend nog bezoeken, maar het was te laat”

HLN
Gert en James rouwen om kokkin Annie: "Ik zou haar vanochtend nog bezoeken, maar het was te laat"
Annie Deleersnyder, een vaste waarde uit het programma 'Gert Late Night', is overleden. Dat maakten Gert Verhulst en James Cooke zopas bekend via sociale media. De kokkin leed aan een korte ziekte en werd 75 jaar oud. "Dag lieve Annie. Je was onze thuishaven. We wensen je een behouden vaart", aldus Gert en James.
Lees verder

Vzw Boven De Wolken die al 3.300 sterrenkindjes fotografeerde start sms-campagne om financieel te overleven. "Minder steunacties door corona"
Sinds de oprichting van Boven De Wolken werd meteen duidelijk dat de vrijwillige fotografen een belangrijke rol spelen voor ouders die hun baby verliezen tijdens of na de zwangerschap. Ze bezorgen ouders gratis een herinnering aan hun overleden kindje. De werking is deze week zelfs te zien in 'Thuis' op Eén. Wat de voorbije jaren een succesverhaal was, haalt nu echter misschien het einde van het jaar niet. Daarom wordt nu de reddings- en sms-actie 'RED Boven De Wolken' opgestart.
Lees verder

Tegenvallende start voor 'De Verhulstjes' op Play4
Het grote tv-herfstoffensief is maandagavond aarzelend gestart. Enkel 'Thuis' opende sterk en scoorde meteen 1.136.000 fans. 'Familie' ging op VTM door op het elan van vorige week en haalde 587.000 kijkers. In prime time viel de start van het nieuwe seizoen van 'De Verhulstjes' tegen. Gert en co. bleven op Play4 steken op 509.000 fans. Bij de start van de reeks begin dit jaar zaten nog ruim 700.000 fans klaar.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Modellen voorspellen vierde golf, maar ons gedrag kan veel invloed hebben"
Viroloog Steven Van Gucht verduidelijkt tijdens een persmededeling dat er dit najaar een vierde golf kan komen. Dat wordt voorspeld op basis van de modellen, luidt het. "Als het aantal contacten tussen mensen met nog 50 procent toeneem vanaf september, dan kunnen de ziekenhuisopnames stijgen tot 400 per dag met uiteindelijk een piek van meer dan 1.000 patiënten op intensieve zorg tijdens de periode oktober-november."
Lees verder

Autistische jongens zes uur per dag op schoolbus: "Ministers remmen mijn groei af"
Bijna een hele werkdag. Zo lang moeten Tuur Van der Steen (14) en Noa Snel (12) elke dag op de schoolbus zitten om naar school te gaan naar Campus Impuls OV4 in Oostakker. En dan vertoeven de tieners ook nog eens zeven uur op school. "Onmenselijk", reageren mama's Sara en Veerle. "Hierdoor komen onze kinderen heel wat slaap en studeertijd tekort."
Lees verder

LIVE VUELTA. Wie grijpt zijn kans in laatste sprintersetappe?
Lees verder

5 voor 12: VS weg uit Afghanistan, Elisabeth naar Oxford en deadlines in het voetbal
De Verenigde Staten zijn na twintig jaar weg uit Afghanistan. Kroonprinses Elisabeth gaat drie jaar geschiedenis en politiek studeren aan Oxford University en veel transfers in het voetbal. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws vandaag.
Lees verder

Beleggen in it-bags: deze vintage designerhandtassen leveren het meeste geld op
De aankoop van een designerhandtas neemt een serieuze hap uit je budget. Maar het kan ook veel geld opleveren, op voorwaarde dat je het slim aanpakt. Wij onthullen welke exemplaren de investering dubbel en dik waard zijn.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. McNulty voorlopig de snelste, kan Evenepoel korte race tegen de klok naar zijn hand zetten?
Lees verder

De Gouden 11 gaat van start: ontdek de elf uitverkorenen van analist Marc Degryse en anker Maarten Breckx
Vandaag om middernacht sluit de transferperiode en zijn alle ploegen in de Jupiler Pro League compleet. De oefenspeeldagen zitten erop en dus begint de Gouden 11 volgende week officieel. De punten tellen vanaf nu mee voor het eindklassement. Maak net als onze analisten een goed uitgebalanceerde Belgische voetbalploeg en wie weet strijk je wel 10.000 euro cash of een andere prijs op.
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. KVO-aanvoerder Jack Hendry op weg naar Club Brugge - Ronaldo tekent voor 2 jaar bij Manchester United - Witsel blijft bij Dortmund
TRANSFER DEADLINE DAY. • Betaalt Antwerp recordbedrag voor Braziliaanse aanvaller? • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) op weg naar Club Brugge • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga, blijft Kylian Mbappé bij PSG?
Lees verder

Amerikaanse rechter trekt bezoekrecht van gescheiden moeder aan haar zoontje in omdat ze niet gevaccineerd is
De 39-jarige Rebecca Firlit uit Chicago mag van de rechter haar zoontje van elf niet meer zien. Reden: ze is niet gevaccineerd tegen het coronavirus. De uitspraak gebeurde in de staat Illinois en zou een primeur zijn.
Lees verder

Vrouw struikelt en komt onder vrachtwagen terecht: slachtoffer overleden
Op de Tervuursesteenweg in Leuven is dinsdagochtend omstreeks 10 uur een vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer zou gestruikeld zijn, en vervolgens aangereden door een vrachtwagen. Voor de dame kwam alle hulp te laat. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, ook het labo en de wetsarts zijn ter plaatse. De Tervuursesteenweg is momenteel volledig afgesloten.
Lees verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Israël piekt
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Israël is met bijna 11.000 gevallen binnen 24 uren naar een nieuw hoogtepunt gestegen sinds het begin van de pandemie. Het ministerie van Volksgezondheid maakte vandaag bekend dat er 10.947 nieuwe gevallen zijn geregistreerd.
Lees verder

Hasselaar (20) overlijdt na val van dak chirolokalen
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een vreselijk ongeval plaatsgevonden aan de chirolokalen in de Putvennestraat te Kiewit. Een twintigjarige jongeman is van het dak gevallen en ter plaatse overleden. Het zou gaan om een spijtig ongeval.
Lees verder

Dag 2 wegenwerken op E403: eerste dode na botsing in file in Ardooie
Op de E403 richting Brugge in Ardooie is dinsdagmiddag een chauffeur om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man reed met de bestelwagen van zijn werkgever achteraan in op de staart van een file die er omwille van wegenwerken wat verderop stond.
Lees verder

Hoe help je je verlegen kind door 1 september? Expert geeft advies aan ouders
De eerste schooldag is vaak de hel voor verlegen kinderen. Als ouder hoef je echter niet bang en machteloos af te wachten hoe die eerste september zal uitdraaien. Trainer Paloma Opdekamp - ooit voorzitter van de Vereniging voor Verlegen Mensen en nu actief als trainer voor verlegen volwassenen en kinderen - geeft tips om je kind voor te bereiden op die moeilijke kaap. "Voorbereiding, ontspanning en rust zijn de drie kernwoorden."
Lees verder

Burgemeester Veerle Heeren reageert voor het eerst na bekendmaking audit aan gemeenteraad: "Er is geen bedrog, geen corruptie"
Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden heeft voor het eerst gereageerd na de bekendmaking van een audit rond het vaccinatieschandaal in haar gemeente maandagavond. Hoewel er tijdens de gemeenteraad achter gesloten deuren sprake was van een "ernstige deontologische fout", voelt ze zich gesterkt door het rapport. "Wat ik verklaard heb tijdens de gemeenteraad van 10 mei, is 100 procent waar volgens Audit Vlaanderen. Er is geen bedrog, geen corruptie", klinkt het bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Miljardair John Paulson: "Cryptomunten zijn een bubbel. Ze gaan naar 0 euro"
Miljardair John Paulson, een van de weinige investeerders die erin slaagden miljarden te verdienen door de kredietcrisis in 2008 te voorspellen, is geen fan van cryptomunten. "Ze zijn een zeepbel", zegt hij in een interview met Bloomberg TV. "Ze gaan naar 0 euro." Paulson heeft het meer voor goud, dat volgens hem fors aan waarde kan winnen.
Lees verder

Grote olievlek ten oosten van Cyprus
Ten oosten van Cyprus bevindt zich een grote olievlek in de Middellandse Zee. Die beweegt zich westwaarts en kan de kust in het noordoosten van het eiland binnen enkele uren bereiken, bij de landtong Karpas, aldus de Cypriotische minister voor Milieu, Kostas Kadis.
Lees verder