Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

Gemeente Mol: Gemeentebestuur: “37.500 euro noodhulp voor overstromingsramp”

Gemeentebestuur: "37.500 euro noodhulp voor overstromingsramp"

Het gemeentebestuur heeft de intentie om 37.500 euro financiële noodhulp vrij te maken voor de overstromingsramp. Naast een donatie aan het Rode Kruis voor steun binnen België, voorzien we ook een financiële bijdrage voor onze voormalige Duitse zustergemeente Kall.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt twee technisch assistenten zaalwacht

Het gemeentebestuur zoekt een voltijdse en een halftijds technisch assistent zaalwacht. Het gaat over een contractueel dienstverband, niveau D, salarisschaal D1-D3, in vervangingscontract. Solliciteren kan tot en met 22 augustus 2021 bij voorkeur via het online sollicitatieformulier. 

Lees verder

Nog niet gevaccineerd? Reageer op 2de kans of registreer op VAXLIST

Vaccinatienieuws 6 augustus - Ben je nog niet gevaccineerd? Bevestig dan zeker je afspraak als je een 'tweedekans'-uitnodiging ontvangt. Deze week versturen we 1.384 uitnodigingen om inwoners een tweede kans te geven zich te laten vaccineren. Daarnaast ontvangt een 20-tal tieners die afgelopen week 12 jaar werden een uitnodiging. Heb je je prik de afgelopen weken gemist, maar wil je nog voor het einde van de zomer gevaccineerd zijn? Registreer je dan op onze reservelijst www.vaxlist.be. We roepen via VAXLIST dagelijks inwoners op om langs te komen voor een vaccin.

Lees verder

Opvallende zebrapaden aan elke schoolomgeving vanaf maandag 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus werkt een externe firma verder aan het aanbrengen van speciale zebrapaden aan elke schoolomgeving. In 2020 kwamen al vier scholen aan bod, dit jaar rondt de aannemer het werk af door ook aan de andere scholen opvallende zebrapaden te plaatsen. Voor de kleuter- en lagere scholen gaat het over zebrapaden met een opvallende zebra. Aan de secundaire scholen vind je de boodschap 'graag traag' terug. Deze in het oog springende zebrapaden moeten de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen aan de scholen verhogen en de verkeersveiligheid verbeteren. De exacte timing hangt af van het weer.

Lees verder