Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Gemeente Mol: Brug Molsesteenweg in Balen afgesloten van 25 tot 27 augustus, grote omleiding

Brug Molsesteenweg in Balen afgesloten van 25 tot 27 augustus, grote omleiding

Van woensdag 25 augustus (6 uur) tot en met vrijdag 27 augustus (18 uur) is de brug op de Molsesteenweg in Balen afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers en voetgangers. Fietsers kunnen de brug wel nog oversteken mits af te stappen. Een grote omleiding is voorzien. Het verkeer komende van Mol-Centrum (Molderdijk) volgt de omleiding via de Zuiderring (N71), Postelweg, Rijsbergdijk, Kerkstraat en Markt (Balen). De maatregelen zijn nodig omdat een firma herstellingen uitvoert aan de brugvoegen en het wegdek van de brug.

Lees verder

Edmond Van Hoofstraat vanaf vrijdag 27 augustus weer open voor doorgaand verkeer

Vanaf vrijdagmiddag 27 augustus kunnen auto's opnieuw passeren langs het tweede deel van de Edmond Van Hoofstraat - tussen de Schansstraat en Graaf de Broquevillestraat. Bussen van De Lijn rijden vanaf maandag 30 augustus weer langs daar. Dit deel van de straat was sinds 3 augustus afgesloten voor de natuursteenherstelling op de hoek met de Graaf de Broquevillestraat. Ondertussen zijn de werken afgerond en moet enkel de mortel nog uitharden. Tegen vrijdag 27 augustus moet dit in orde zijn. In de loop van de voormiddag haalt de aannemer de signalisatie weg.

Lees verder

70 jaar beiaard: slotconcert op zondag 29 augustus gaat door op andere locatie

Het beiaardconcert op zondag 29 augustus om 15 uur gaat door op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28. Eerder communiceerden we dat het concert plaats zou vinden op de parking achter de Sint-Pieter en Pauwelkerk, maar dit verandert dus. Speciaal voor het slotconcert plaatst het Beiaardcomité een mobiele beiaard op de binnenkoer. Dankzij een fijne samenwerking met de dienst cultuur kunnen ze hiervoor gebruikmaken van het podium van de PARKOER-voorstellingen, het zomerprogramma van Cultuurcentrum 't Getouw.

Lees verder

Eenrichting in Voogdijstraat op vrijdag 27 augustus door werken Pidpa

Op vrijdag 27 augustus geldt enkelrichting in de Voogdijstraat voor het verkeer komende van Laar. De geplande nutswerken duren één dag. We voorzien een omleiding voor het verkeer komende van Rozenberg. De opgegeven timing geldt onder voorbehoud van onvoorziene (weers)omstandigheden. De buurtbewoners ontvangen een brief in de bus.

Lees verder