Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 augustus 2021

Football Talk. Openda (Vitesse) mist heenmatch tegen Anderlecht - RSCA-Gent mogelijk uitgesteld - Waasland-Beveren en...

HLN
Football Talk. Openda (Vitesse) mist heenmatch tegen Anderlecht - RSCA-Gent mogelijk uitgesteld - Waasland-Beveren en Rode Kruis slaan handen in mekaar
Waasland-Beveren en het Rode Kruis gaan deze maand nauw samenwerken. De club uit 1B wil daarmee een voorbeeldrol in de maatschappij opnemen. "Het Rode Kruis heeft ons allemaal geholpen de voorbije weken, maanden en jaren, niet alleen op clubniveau, maar in heel België. Tijdens de coronacrisis, bij de recente overstromingen en alles daartussenin, konden Beveren, Vlaanderen en België rekenen op het Rode Kruis," aldus de Beverse CEO Antoine Gobin. Daarom zal Waasland-Beveren zijn wedstrijden in augustus afwerken met het logo van Rode Kruis Vlaanderen op de borst.
Lees verder

Redders waarschuwen na drama in Oostende: "Zee lijkt misschien rustig, maar dat is verraderlijk"
"Er moeten meer zwemlessen komen voor kinderen en jongeren uit Brussel en Wallonië. Sensibilisering over de gevaren is nodig, maar die doelgroep is o zo moeilijk te bereiken." Dat zegt An Beun, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV), na het drama van donderdag in Oostende. Het is immers wel geweten dat het slachtoffer in kwestie niet zo goed kon zwemmen. "In dat geval beginnen mensen snel te panikeren wanneer ze plots geen bodem meer voelen. En dan kan het in een enkele seconden te laat zijn."
Lees verder

Kustreddingsdienst pleit voor meer zwemlessen bij kinderen en jongeren na drama in Oostende: "Wie niet zo goed kan zwemmen, panikeert sneller"
"Er moeten meer zwemlessen komen voor kinderen en jongeren uit Brussel en Wallonië. Sensibilisering over de gevaren is nodig, maar die doelgroep is moeilijk te bereiken." Dat zegt An Beun, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst (IKWV), na het drama van donderdag in Oostende. Het is immers wel geweten dat het slachtoffer in kwestie niet zo goed kon zwemmen. "In dat geval beginnen mensen snel te panikeren wanneer ze plots geen bodem meer voelen. En dan kan het in een enkele seconden te laat zijn."
Lees verder

Al bijna 10 procent terugkerende reizigers uit Marokko test positief
9,6 procent van alle terugkerende reizigers uit Marokko test bij terugkeer positief op het coronavirus. Dat is een verdere stijging tegenover de 7,5 procent van vorige week, zo blijkt uit het jongste rapport van Sciensano.
Lees verder

Next Gen olympiërs #4. "Dit is nog nooit gebeurd in België": eentje die Chinezen wil verrassen, maar ook Brusselse wereldtop en mogelijk Meesseman achterna
"Hij is gemaakt om kampioenschappen te winnen." En dus heeft België voor de Olympische Spelen van 2024 een nieuwe troef in de atletiek. Nog in onze vierde aflevering van 'Next Gen olympiërs': een breakdancetopper die op haar dakterras in het Brusselse toeleeft naar goud, een Cat die in de voetsporen van Emma Meesseman wil treden én extreem goede prestaties van een 19-jarige - de Chinese dames zijn bij deze gewaarschuwd.
Lees verder

Wallonië financiert gratis vervoer voor slachtoffers noodweer
De Waalse overheid heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro toegekend om op lokaal niveau gratis mobiliteit aan te bieden aan de slachtoffers van de watersnood. Dat meldt Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry. Het gaat om vervoer op maat, dat een aanvulling kan zijn op het openbaar vervoer.
Lees verder

Twee doden en zeventien gewonden na ontploffing stadsbus in Rusland
Bij een ontploffing in een stadsbus in de Russische stad Voronezj, ongeveer 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Moskou, zijn twee vrouwen om het leven gekomen en zeventien anderen gewond geraakt. Minstens twee gewonden zouden er erg aan toe zijn.
Lees verder

Nog twee provinciehoofdsteden in zuiden vallen in handen van taliban, NAVO vergadert vrijdag over Afghanistan
Met Tarin Kowt in de provincie Uruzgan en Qalat in de provincie Zaboel hebben de militant-islamitische taliban nog twee provinciehoofdsteden in het zuiden van Afghanistan in handen gekregen. Eerder had de groepering ook de controle overgenomen over Lashkar Gah, de hoofdstad van de provincie Helmand, Kandahar en Pol-e Alam, de hoofdstad van de Afghaanse provincie Logar. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zit vrijdag om 14 uur een bijeenkomst van de ambassadeurs van de lidstaten over Afghanistan voor.
Lees verder

Taliban nemen stad in op 80 kilometer van Kaboel: al zestiende provinciehoofdstad in week tijd
De taliban hebben nu ook de stad Pol-e Alam, de hoofdstad van de Afghaanse provincie Logar, ingenomen. Pol-e Alam ligt op ongeveer 80 kilometer van de hoofdstad Kaboel. Dat hebben de autoriteiten vrijdag bekendgemaakt. Eerder had de groepering ook de controle overgenomen over Lashkar Gah, de hoofdstad van de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan, en Kandahar, de op een na grootste stad van het land.
Lees verder

Sterke start: Neuville is snelste tijdens shakedown Ypres Rally
Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC) is goed begonnen aan de Ypres Rally, de achtste manche van het WRC 2021. De Belg was tijdens de shakedown de snelste van het pak. Teamgenoot Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC) reed de tweede tijd op 0.8 sec. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) volgde als derde op 2.1 sec van Neuville.
Lees verder

Keert Jelle Van Damme terug uit voetbalpensioen? Eerste contacten met promovendus Union ogen veelbelovend
Dan toch? Jelle Van Damme (37) sprak een tijdje geleden al mysterieus over een eventuele comeback en die zou nu wel eens in de maak kunnen zijn. Competitieleider Union is de piste die momenteel actueel is. Het zou betekenen dat Van Damme aan een comeback begint nadat hij in februari nog aankondigde er definitief met voetbal te stoppen.
Lees verder

Courtois en De Bruyne beste doelman en middenvelder? Beide Duivels maken kans op Champions League-award
De UEFA heeft vrijdag de namen bekendgemaakt van de spelers die op de shortlist staan voor de awards van beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller na het voorbije seizoen (2020/21) in de Champions League. Met Thibaut Courtois (Real Madrid) en Kevin De Bruyne (Manchester City) maken twee Rode Duivels kans op een prijs.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet geen excuses meer voor Antwerp: "You rumble the jungle? Dan moet je ook winnen"
Onze chef voetbal ziet hoe met het aantrekken van Radja Nainggolan voorzitter Paul Gheysens Antwerp naar de eerste startrij van de F1-race heeft geleid. Antwerp moét beter doen dan onder het vorige businessplan. Het tweede (voorronde)ticket voor de Champions League wordt het minimum.
Lees verder

Beheerder van Facebookpagina 24 uur geblokkeerd door afbeelding op champagnefles: "Zou dit dan dierenmishandeling moeten zijn?"
Vanmorgen plaatste Gino Ester (54) uit Lombardsijde nietsvermoedend een afbeelding van een nieuwe Champagne online met daarop een tekening van de Oostduinkerkse paardenvisser Roland Vanbillemont. Een kwartier later werd die post online gehaald en werd Gino geblokkeerd. "Blijkbaar ziet Facebook de paardenvissers, erkend als immaterieel erfgoed door Unesco, als dierenmishandeling."
Lees verder

Officieel: Anderlecht-AA Gent uitgesteld, beide clubs krijgen optimale voorbereiding voor Europese play-offs
De competitiematch Anderlecht-AA Gent van zondag 22 augustus wordt officieel uitgesteld. Dat heeft de Pro League bevestigd. Het wil beide clubs een optimale voorbereiding voor de play-offs in de Conference League gunnen.
Lees verder

SHOWBITS. Nathalie Meskens telt af naar haar bevalling, Kurt Rogiers naar het nieuwe seizoen van 'Familie'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Oud-burgemeester Ann Vanheste overweegt 'staatsgreep' in De Panne: "Er zijn onderhandelingen bezig"
Ann Vanheste (DAS) wil opnieuw burgemeester van De Panne worden en zo de plaats innemen van Bram Degrieck (Het Plan-b). Meerderheidspartijen ACT!E, Het Plan-b en N-VA hebben met één zetel verschil een krappe meerderheid. Wij gingen verhaal halen bij de politieke kopstukken. Komt het tot een verrassende staatsgreep?
Lees verder

"Zeer sterk verband tussen inkomen en vaccinatiegraad in Brussel"
Het leek al langer duidelijk dat de armste gemeenten in België ook de laagste vaccinatiebereidheid tegen het coronavirus kennen. Dat waarschijnlijke verband heeft Bart Mesuere, postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent en bekend van zijn tot voor kort dagelijkse coronacijfers op Twitter, nu ook objectief vastgesteld. Zeker in Brussel is er een "zeer sterk verband" tussen het gemiddelde inkomen en de vaccinatiebereidheid.
Lees verder

Eerst een stop in het testcentrum, daarna headbangen op de festivalweide: Alcatraz verwelkomt dit weekend 30.000 bezoekers
We zijn vertrokken: 30.000 bezoekers genieten vanaf vandaag op metalfestival Alcatraz met volle teugen van hun eerste festival in minstens anderhalf jaar. Crowdsurfen, headbangen, een compleet wildvreemde tegen je gilet trekken… het kan allemaal. Maar eerst: een verplichte stop langs Kortrijk Xpo voor een Covid Safe-bandje.
Lees verder

Joachim Van Damme volgende week weer bij A-kern KV Mechelen: "Hij heeft schuldbesef"
KV Mechelen verwelkomt Joachim Van Damme (30) volgende week terug in de A-kern. De middenvelder en publiekslieveling werd bijna twee weken geleden naar de B-ploeg gestuurd vanwege onprofessioneel gedrag.
Lees verder