Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 augustus 2021

Evacuatievlucht die gisteren op Melsbroek landde had 61 Belgen aan boord, ook baby van 17 dagen in veiligheid

HLN
Evacuatievlucht die gisteren op Melsbroek landde had 61 Belgen aan boord, ook baby van 17 dagen in veiligheid
Het Air Belgium-toestel dat gisteren vanuit Islamabad naar Melsbroek vloog, had 205 mensen aan boord. 61 onder hen hadden een Belgisch paspoort, meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Deze ochtend zijn nog eens twee vliegtuigen in ons land geland, goed voor 470 personen. Aan boord zaten drie zwangere vrouwen en een moeder met een kind van slechts zeventien dagen oud.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken glow-in-the-dark wespennesten
Nesten van de Aziatische papierwesp stralen een heldere groene gloed uit wanneer ze bestraald worden met ultraviolet licht. Het zou om één van de helderste uit het dierenrijk gaan. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Lees verder

Elf migranten vermist en drie lichamen gevonden voor kust Canarische Eilanden
Voor de kust van de Canarische Eilanden, een Spaanse archipel, worden elf migranten vermist. Dat meldt de Spaanse kustwacht op basis van getuigenissen van andere migranten die op eenzelfde vaartuig zaten. Enkele uren later zijn de lichamen van drie vrouwen gevonden in dezelfde zone, ten oosten van het eiland Lanzarote.
Lees verder

Waalse meerderheid wil parlementaire onderzoekscommissie over noodweer van juli
De Waalse meerderheidspartijen PS, MR en Ecolo zijn het woensdag eens geraakt over de installatie van een parlementaire onderzoekscommissie naar de oorzaak van de zware overstromingen van midden juli. Dat laten ze weten in een persbericht.
Lees verder

Taylor Swift maakt een eerste TikTok-video en haar jurk is meteen uitverkocht (maar wij vonden enkele beschikbare lookalikes)
Taylor Swift (31) heeft haar debuut gemaakt op de populaire app TikTok. Met veel tamtam, want ze heeft meteen 1,7 miljoen volgers en haar eerste video werd meer dan 10 miljoen keer bekeken. En dat niet alleen. Op de beelden is te zien dat de zangeres een gele jurk draagt van het hippe Amerikaanse label Reformation. Het kledingstuk viel zodanig in de smaak bij fans dat het intussen hopeloos uitverkocht is.
Lees verder

Dan toch een nieuw akkoord voor werkomstandigheden kledingindustrie
Er is dan toch een nieuw akkoord gesloten over de werkomstandigheden van arbeiders in de kledingindustrie. Dat meldt de Schone Kleren Campagne. Begin deze maand zag het er nog naar uit dat een nieuwe overeenkomst er niet in zat.
Lees verder

Water van kerncentrale Fukushima wordt via ondergrondse pijpleiding in oceaan geloosd
Het water dat zich nu nog in de kerncentrale van Fukushima bevindt, zal via een ondergrondse pijpleiding in de oceaan geloosd worden. Dat heeft uitbater Tepco gemeld.
Lees verder

SHOWBITS. Dina Tersago geniet van qualitytime met haar zoontjes en wiens dochtertje zit hier onder de soep?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Na afscheid van drummer Charlie Watts: hoe stellen de andere Rolling Stones het vandaag?
Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood (74) gaat zijn maatje Charlie Watts missen, zo schrijft hij op Twitter. De 80-jarige drummer van de Britse rockband is dinsdag overleden. Ook Mick Jagger (78) en Keith Richards (77) stonden al uitgebreid stil bij het overlijden van hun goede vriend en mede-Rolling Stone. Maar hoe stellen zij het eigenlijk vandaag?
Lees verder

Aldi biedt dit weekend tweedehands iPhones aan
Discounter Aldi biedt vanaf zaterdag in zijn Belgische winkels refurbished iPhones aan: herziene tweedehands toestellen dus. Test-Aankoop zegt voorstander te zijn van het principe van goede herziene toestellen, maar zegt wel dat het voor consumenten duidelijk moeten zijn wat "refurbished" inhoudt.
Lees verder

Malcolm (22) op zebrapad van de weg gemaaid, camera filmt hoe aanrijder na klap kentekens van auto lostrekt en doorrijdt
De 22-jarige Malcolm is maandagavond om het leven gekomen na te zijn aangereden op een oversteekplaats aan de Chaussée Roosevelt N617 ter hoogte van Amay (provincie Luik). De bestuurder vluchtte weg, maar kon worden opgespoord. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de aanrijder na de crash de nummerplaten van zijn Alfa Romeo lostrekt, bevestigt het Luikse parket.
Lees verder

Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert op heisa na dodelijk ongeval: "Gaat het kruispunt nu sowieso aangepakt worden? Neen"
Er zijn heel wat vragen ontstaan na het dramatisch ongeval van dinsdagochtend in de Lange Leemstraat. Het kruispunt werd eerder al conflictvrij gemaakt, maar die beslissing werd teruggeschroefd door het stadsbestuur. De reden daarvoor bleek niet de doorstroming van hulpdiensten te zijn - zoals eerder gedacht - maar het toenemend verkeer in de straat. "Een conflictvrij kruispunt met langere wachttijden en aangroeiende files zorgt net voor méér onveiligheid", pareert mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).
Lees verder

LIVE VUELTA. Legt Cort het peloton opnieuw in de luren? Deen trekt alleen richting slotmuur
Door de prachtige gebergtes van Andalusië trekt het peloton in de elfde etappe van deze Vuelta naar Valdepeñas de Jaén. De beslissing valt wellicht in de slotkilometers - met een Spaanse versie van de Muur van Hoei, met stijgingspercentages tot 30%. Het parcours is ongetwijfeld spek voor de bek van een groepje vluchters, al is de aankomst ook Primoz Roglic op het lijf geschreven. Zet de Sloveen de puntjes op de 'i' na z'n val gisteren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Er moest Hein Vanhaezebrouck één en ander van het hart tijdens forse monoloog op persconferentie: "Er bestaat een goed liedje over mensen die dromen"
Hein Vanhaezebrouck nam zijn tijd voor de persconferentie voor de terugwedstrijd tegen Rakow Czestochowa. Het ging wel even over de laatste horde voor de groepsfase van de Conference League, maar er moest de coach van AA Gent nog veel meer van het hart.
Lees verder

Duizenden Nepalese arbeidsmigranten zitten vast in thuisland door trage vaccinatie
Omdat de vaccinatie er trager loopt dan verwacht, kunnen duizenden Nepalese mensen niet naar het buitenland vertrekken om te gaan werken. Dat hebben lokale ambtenaren woensdag gemeld.
Lees verder

Leerkracht (54) Sint-Pietersinstituut Gent geschorst na ongepast gedrag tegenover leerlingen: "Hij staat er al jaren om bekend op een bedenkelijke manier les te geven"
Een leerkracht van het Gentse Sint-Pietersinstituut is sinds eind mei geschorst wegens ongepast gedrag tegenover verschillende leerlingen. Dat bevestigt directeur Renata Janssens. De man geeft Latijn in alle graden. "Zolang het onderzoek loopt, zal hij geschorst blijven", zegt Janssens. Wij spraken met een ouder en enkele oud-leerlingen.
Lees verder

Roglic gaat op slotmuur over vroege vluchter Cort en wint z'n tweede etappe in de Vuelta
Primoz Roglic (31) heeft de elfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma ging op de slotmuur in Valdepeñas de Jaén in de laatste meters over vroege vluchter Magnus Cort. De Noor Odd Christian Eiking blijft leider.
Lees verder

INTERVIEW. "De kip is het meest mishandelde dier op deze planeet"
Verschillende supermarkten kondigen aan dat ze de plofkip tegen 2026 uit hun rekken halen. Een belangrijk signaal, al zou het nog beter zijn als we ook dát vlees laten en inzetten op kwalitatief kweekvlees, zegt auteur en veganist Tobias Leenaert (48) in een interview met De Morgen. "Een kip is wellicht het meest mishandelde dier. Een verbetering van een slechte toestand maakt het dus nog geen goede toestand."
Lees verder

Vacatures in horeca raken niet ingevuld: Crevits wil komende halfjaar meer dan duizend mensen opleiden
Omdat veel restaurants, cafés en hotels de openstaande vacatures niet ingevuld krijgen, heeft Hilde Crevits samen met de sector een actieplan opgesteld. "Vanaf september zetten we een opleidingsoffensief op", stelde de Vlaamse minister voor Werk en Sociale Economie bij de start van een rondetafelgesprek in Dilbeek.
Lees verder

Frankrijk plant grote vaccinatiecampagne voor scholieren
Frankrijk wil na het einde van de zomervakantie zo snel en zo veel mogelijk leerlingen in middelbare scholen vaccineren tegen het coronavirus. Minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer en minister van Volksgezondheid Olivier Véran deden de grootschalige vaccinatiecampagne woensdag uit de doeken.
Lees verder