Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 augustus 2021

Dit zijn de nieuwe plooibare smartphones van Samsung: duur, maar wél al goedkoper dan voorgangers

HLN
Dit zijn de nieuwe plooibare smartphones van Samsung: duur, maar wél al goedkoper dan voorgangers
De Note is dood, leve de Galaxy Z! Vandaag stelt Samsung nieuwe smartphones voor. Verwacht geen Galaxy Note, zoals traditioneel het geval is op het einde van de zomer. Volg bij ons live de persconferentie, met commentaar van onze technologiejournalisten Lucas Wuyts en Kenneth Dée. Hieronder kan je ook de eerste details van de nieuwe gadgets lezen.
Lees verder

40 jaar oud stukje bruidstaart van prins Charles en Diana geveild voor 2.185 euro
Een stuk van de bruidstaart van de Britse prins Charles (72) en prinses Diana is van eigenaar gewisseld. De koper had er liefst 1.850 pond, zo'n 2.185 euro, voor over. Dat meldt de BBC.
Lees verder

Opnieuw vijf kogels verwijderd uit Stumpertje "Ze is echt aan de betere hand"
Nadat eerder de eerste 9 van de 18 kogels uit het lijfje van zwerfkat Stumpertje waren verwijderd is vorige week nu ook een tweede operatie doorgegaan. "We hebben opnieuw 5 kogels operatief uit het lijfje kunnen verwijderen, maar het wordt wel moeilijker."
Lees verder

Biersommelier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: "Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils"
Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
Lees verder

Gigantische olievlek in Zwarte Zee na ongeval met tankschip
Na een ongeval met een tankschip vorige week op de Zwarte Zee, nabij de Russische grootstad Novorossijsk, is een olievlek ontstaan van 80 vierkante kilometer groot. De vlek is honderdduizenden malen groter dan aanvankelijk gemeld. Dat heeft de Russische Academie van Wetenschappen woensdag bekendgemaakt na de analyse van satellietbeelden.
Lees verder

Wit-Rusland vraagt VS diplomatieke aanwezigheid in het land terug te schroeven
Wit-Rusland heeft de Verenigde Staten gevraagd om hun diplomatieke aanwezigheid in het land terug te schroeven. De vraag komt er als reactie op de nieuwe Amerikaanse sancties tegen het autoritaire regime van president Aleksandr Loekasjenko.
Lees verder

RECENSIE. 'Cooking With Paris': "Paris Hilton met een roze bunsenbrander is de nachtmerrie van elke chef-kok"
Paris Hilton die haar eigen kookprogramma draagt en daarbij Pascale Naessens en Sandra Bekkari het nakijken geeft, het is een scenario waar we niet in de verste verte rekening mee hadden gehouden. In het nieuwbakken 'Netflix'-programma 'Cooking With Paris' nodigt de socialite enkele van haar bekende vrienden uit voor een potje klooien in de keuken. Overstag gaan of overslaan? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Club Brugge doet bod van circa 10 miljoen euro op Deens toptalent
Club Brugge heeft een bod van ongeveer 10 miljoen euro uitgebracht op FC Kopenhagen-talent Mohammed Daramy (19). De Deense topclub is beursgenoteerd en zag zich ertoe verplicht de aanbieding openbaar te maken. Vraag is of het bod van Club Brugge FCK ertoe zal aanzetten om effectief om de tafel te gaan.
Lees verder

Instagram neemt nieuwe maatregelen in strijd tegen haatdragende reacties
Het socialemediaplatform Instagram heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om beledigende en racistische reacties tegen te gaan. De nieuwe regels komen er na een golf van haatdragende reacties op enkele Engelse voetballers na de finale van het EK voetbal. Het platform zal inzetten op "strengere waarschuwingen" wanneer personen beledigende comments willen posten. Bovendien komt er een nieuwe functie die gebruikers toelaat om reacties te filteren.
Lees verder

Mads Pedersen juicht in eigen land, Remco Evenepoel toont zich in finale
Mads Pedersen heeft in eigen land de tweede etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. De ex-wereldkampioen toonde zich de snelste van een uitgedund peloton. Remco Evenepoel kleurde de finale.
Lees verder

Nog meer terugroepacties door aanwezigheid ethyleenoxide: ijsstronken van Nestlé en haringfilets van Jumbo
Het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide leidde sinds eind juni al tot liefst 50 terugroepingen van voedingswaren. Het ijsbedrijf Froneri, een joint venture van het Zwitserse voedingsconcern Nestlé en het Britse R&R Ice Cream en supermarktketen Jumbo voegen daar in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) nog een aantal producten aan toe.
Lees verder

SHOWBITS. Een verliefde Sean Dhondt en Maxime Meiland moet nog heel eventjes geduld hebben
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Overheid bestudeert nieuwe coronamaatregel: komen er 'veiligheidslabels' voor winkels, kantoren en horecazaken?
In alle stilte bestudeert de overheid een nieuwe coronamaatregel. Uit interne nota's, die deze krant opvroeg, blijkt dat er nagedacht wordt over een kwaliteitslabel dat aangeeft hoe 'coronaproof' winkels, horecazaken en kantoren zijn. Wij zochten uit wat zo'n label precies inhoudt en hoe concreet de plannen zijn.
Lees verder

Australisch Olympisch Comité hekelt 'wrede' quarantaine van 28 (!) dagen voor atleten: "Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen"
Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. 'Een buitenproportionele maatregel' die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. "Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling", luidt het in een statement.
Lees verder

Nieuwe aanklacht tegen Russische opposant Navalny wegens "aantasting van de identiteit en burgerrechten"
De Russische opposant Aleksej Navalny, die al in de gevangenis zit voor fraude, is nu ook in verdenking gesteld van "aantasting van de identiteit en burgerrechten", een misdrijf waarvoor hij drie jaar cel riskeert, zo hebben de speurders woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Mooier wordt la dolce vita niet: eeuwenoude trulli vormen basis van dit unieke vakantiehuis
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een vakantiehuis in de buurt van het Zuid-Italiaanse Bari.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'The Siege of Paris' is een generale repetitie voor de toekomst van 'Assassin's Creed'
Na Engeland, Ierland, Noorwegen en de Canadese oostkust doet de middeleeuwse videogamespeeltuin Assassin's Creed: Valhalla nu ook het Noord-Frankrijk van de negende eeuw aan. Het moet waar zijn dat uitgever Ubisoft broedt op één grote, historische onlinewereld die als platform dient voor toekomstige videogameverhalen: eigenlijk hebben ze er nu al zo een gebouwd.
Lees verder

Google herberekent loon thuiswerkers: inkomen afhankelijk van woonplaats
Het internetbedrijf Google heeft een nieuwe rekenmodule ontwikkeld waardoor werknemers die ervoor kiezen om permanent thuis te werken, loon kunnen verliezen. Alles hangt af van de levensduurte in de woonplaats, zo blijkt uit berichten van Amerikaanse media.
Lees verder

Diva op het podium, tragedie achter de schermen: het woelige leven van Aretha Franklin
Een eerste zoon op 12-jarige leeftijd, een agressieve echtgenoot en een serieuze drankverslaving. Aretha Franklin, die in 2018 overleed, verborg achter haar indrukwekkende stem een tragisch leven vol verdriet. "Ik ben gekwetst geweest. Heel erg."
Lees verder

Het wachten is voorbij: Romelu Lukaku op vliegtuig richting Londen
De transfer van 115 miljoen euro is weer een stap dichterbij. Romelu Lukaku stapt het vliegtuig op richting Londen. Inter heeft met Edin Dzeko zijn vervanger beet, het wachten voor 'Big Rom' is over.
Lees verder