Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

Blessure Jonathan Borlée zorgt voor domper: “Morgen in finale alles geven, dat is het minste wat we voor hem kunne...

HLN
Blessure Jonathan Borlée zorgt voor domper: "Morgen in finale alles geven, dat is het minste wat we voor hem kunnen doen"
De Belgian Tornados zijn in 2:59.37 als derde geëindigd tijdens de tweede reeks van de 4x400 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Dat volstond voor kwalificatie voor de finale, die zaterdag om 14u50 Belgische tijd wordt gelopen. Er was wel een domper: Jonathan Borlée blesseerde zich in de slotmeters.
Lees verder

BV's verklappen hun meest vurige vakantieliefde: "Zo passioneel zoenen, dat deden ze alleen in Rimini"
De zomer, dat is ook de tijd van de vakantieliefdes. Je komt iemand onverwacht tegen, de dagen vliegen passioneel voorbij en het afscheid valt zwaar. Vijf Bekende Vlamingen halen herinneringen op aan hun vurige 'lief-voor-twee-weken'. En dat doen ze zonder schroom: "Ik hoop dat mijn kleinkinderen ook zo'n vakantieliefde mogen ontdekken."
Lees verder

Acht tijgers overleven redding uit gevangenschap niet
Acht tijgers die eerder deze week in Vietnam uit gevangenschap gered werden, zijn overleden. Ze hebben de reis naar een ecotoeristische site niet overleefd. Dat heeft het hoofd van de milieupolitie gezegd. De precieze oorzaak van hun dood is nog niet bekend.
Lees verder

Val Kilmer ondergaat 'slopend' herstel na kankergevecht
'Top Gun'-held Val Kilmer (61) is al vijf jaar kankervrij, maar toch is hij nog niet de oude. Dat vertellen zijn kinderen Mercedes en Jack aan Extra. De ziekte zorgde voor langdurige complicaties bij de acteur. "Het herstelproces is net zo slopend als de ziekte."
Lees verder

Nederlandse toerist (37) overlijdt in Barcelona na inslikken autosleutel
Een Nederlandse toerist van 37 jaar is gisteravond in Barcelona overleden nadat hij zijn autosleutel had ingeslikt. Volgens de wijkkrant El Jardi zou de Nederlander tegen elf uur 's avonds voor overlast in een supermarkt in de populaire wijk Gràcia hebben gezorgd.
Lees verder

LIVE OS. Belgian Tornados rechtstreeks naar finale, ook jumpingteam strijdt morgen om medailles
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • De Belgian Tornados kwalificeerden zich voor de finale 4x400m
Lees verder

LIVE OS. Belgian Tornados rechtstreeks naar finale, ook jumpingteam op koers voor strijd om medailles
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • Vandaag onder meer nog de Belgian Tornado's
Lees verder

"Je moet pas ongerust zijn als niemand over je praat." Socioloog brengt de functies van roddelen in kaart
"In een samenleving praten mensen voortdurend met elkaar, over elkaar." Roddelen: een guilty pleasure voor de ene, fanatiek verworpen door de ander. Voor socioloog Rinus Feddes vormde het dan weer jarenlang hét onderwerp van zijn onderzoek. De expert weet ons te vertellen waarom we roddelen, wanneer het te ver gaat, of werkelijk iedereen roddelt én of het cliché dat vrouwen vaker roddelen klopt. "Roddelen is vocaal vlooien: zo bakenen mensen de groep af."
Lees verder

Wouter Vrancken over naar B-kern gestuurde Van Damme: "Sommige zaken kan je niet door de vingers blijven zien"
KV Mechelen neemt het morgen thuis op tegen Eupen, maar hét gespreksonderwerp Achter de Kazerne deze week was de situatie rond Joachim Van Damme (30). De middenvelder werd naar de B-kern gestuurd wegens onprofessioneel gedrag. Ook Wouter Vrancken ontsnapte tijdens zijn persbabbel niet aan vragen over 'Jo' Van Damme.
Lees verder

Te jong voor een eigen tattoo, maar Rhune (14) zet er wel bij anderen: "Een ideale hobby om later te combineren met een job in de zorg"
Met haar 14 lentes is ze nog te jong voor een eigen tattoo, maar Rhune Verheggen zet sinds deze week wél tattoos bij anderen. In de tattooshop van haar stiefvader Ringo Depraetere en mama Lesley Van Nieuwenhove in Stasegem. "Of ik niet zenuwachtig ben om met weinig ervaring zoiets definitiefs op iemands lichaam te tekenen? Ik heb eigenlijk nooit stress, ook niet voor examens."
Lees verder

CELEBS 24/7. Kate Bosworth en haar echtgenoot zijn uit elkaar en de opnames van 'Emily In Paris' zitten erop
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. Arnaud Bodart verlengt bij Standard - Boyata blijft kapitein - Anderlecht praat met Bounida
Doelman Arnaud Bodart heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Standard. De 23-jarige Bodart had nog een overeenkomst bij de Luikenaars tot 30 juni 2023. Hij is al sinds de zomer van 2006 aangesloten bij Standard, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. Sinds januari 2017 maakt de neef van oud-keeper en aanvoerder van Standard Gilbert Bodart deel uit van de A-kern. Arnaud Bodart stond al in 89 wedstrijden tussen de palen.
Lees verder

Opvallend: standbeeld sumoworstelaar uit jumpingparcours gehaald... omdat paarden er schrik van hebben
Het standbeeld van een sumoworstelaar is uit het parcours gehaald van de teamcompetitie jumping op de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft AP News vrijdag bericht. Reden is dat het beeld de paarden dinsdag bij de individuele kwalificaties in de jumping mogelijk schrik heeft aangejaagd.
Lees verder

Luka Elsner op zijn hoede voor Racing Genk: "Misschien wel de beste ploeg in België"
KV Kortrijk neemt het morgenavond in het Guldensporenstadion op tegen Racing Genk. KVK won zijn eerste twee matchen en kijkt dan ook reikhalzend uit naar de komst van de Limburgers. Coach Luka Elsner is toch op zijn hoede. "Genk verdiende meer dan een 1/6. Ze zijn misschien wel de beste ploeg in België."
Lees verder

Bijna 100.000 minder vrijetijds- en cultuurevenementen in 2020
Er werden vorig jaar 130.342 vrijetijds- en cultuurevenementen georganiseerd in het Vlaams Gewest. Dat zijn er door corona bijna 100.000 minder dan in 2019, zo blijkt vrijdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

Brian Priske heeft stilaan meer keuze: "Ik weet dat het in de toekomst beter gaat worden"
Hekkensluiter Antwerp – u leest het goed - heeft na de recente nul op zes dringend nood aan punten. In aanloop naar de match van zondag op Standard gooiden wij trainer Brian Priske drie thema's voor de voeten. "We gaan niet naar Sclessin voor een gelijkspel, maar mikken met een open mindset op de winst."
Lees verder

LIVE OS. Belgische jumpingploeg als tweede naar finale - Tiende olympische medaille voor Allyson Felix
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • De Belgian Tornados kwalificeerden zich voor de finale 4x400m
Lees verder

Recordwinst voor Belfius in eerste jaarhelft
Staatsbank Belfius heeft in de eerste zes maanden een resultaat voor provisies en voor belastingen gerealiseerd van 542 miljoen euro. Netto bleef er 406 miljoen euro winst over, waarvan 116 miljoen euro afkomstig van de verzekeringstak. Het gaat om recordresultaten, die ook hoger liggen dan die van de eerste helft van 2019, toen er van corona nog geen sprake was. Topman Marc Raisière wees als verklaring onder meer de diversificatie van de inkomsten en op het strikte risicobeheer aan.
Lees verder

Nederlandse scooterrijder rijdt al drie jaar met beschermingssticker op zijn 'nieuwe' helm
Politieagenten in het Nederlandse Oost-Friesland troffen tijdens een controle een scooterrijder aan die wat twijfelachtig rond reed. Uiteindelijk bleek dat de bestuurder de beschermingssticker nog op zijn helm had zitten.
Lees verder

FOD Financiën werft 200 tijdelijke werknemers aan om slachtoffers noodweer te ondersteunen
De FOD Financiën gaat op zoek naar meer dan 200 tijdelijke medewerkers om de gevolgen van het noodweer en de coronacrisis helpen op te vangen. Bedoeling is dat ze slachtoffers van de overstromingen bijstaan bij hun zoektocht naar de juiste documenten, maar ook mensen die vragen hebben over de gevolgen van de coronacrisis op hun persoonlijke situatie op weg helpen, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Lees verder