Doorgaan naar hoofdcontent

Bashir Abdi zet orgelpunt met olympisch brons op marathon, 45 jaar na Karel Lismont: “Ik kom nog wel eens terug vo...

HLN
Bashir Abdi zet orgelpunt met olympisch brons op marathon, 45 jaar na Karel Lismont: "Ik kom nog wel eens terug voor het goud"
Wie Bashir Abdi vrijdag bezig hoorde, was klaar om hem te begraven voor de olympische marathon. Hij klaagde over jetlag, over mottig zijn. Maar vandaag stond de 32-jarige Belg van Somalische origine op uit de doden en schonk België, 45 jaar na Karel Lismont, opnieuw brons. "Voor het goud kom ik nog wel eens terug."
Lees verder

CELEBS 24/7. 'Britain's Got Talent'-presentator stapt in het huwelijksbootje en Bella Hadid heeft iets te vieren
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kunst in een parfum flesje: draag de geur van Vincent Van Goghs wereldberoemde zonnebloemen
"Als men waarachtig van de natuur houdt dan vindt men 't overal mooi", zei kunstschilder Vincent Van Gogh in 1874 aan zijn broer. De wereldberoemde quote leidde tot een unieke samenwerking tussen het Van Gogh Museum en het Britse beautymerk Floral Street. Samen lanceren ze de eau de parfum 'Sunflower Pop', geïnspireerd op Van Goghs meesterwerk Zonnebloemen.
Lees verder

Wallonië lanceert platform voor herhuisvesting
Wallonië lanceert een platform dat aanbod en vraag voor herhuisvesting na de overstromingen van midden juli op elkaar moet afstemmen. Dat maakt de Waalse minister van Wonen Christophe Collignon (PS) bekend in een persbericht.
Lees verder

REACTIES. Frey: "Heel speciale dag" - Fischer: "Als hij met z'n vriendin naar bed gaat, krijgt hij een tweeling" - Bodart: "Nooit leuk om vijf goals binnen te krijgen"
Vijf goals in één match. Een ongelooflijke prestatie van Michael Frey. Waar de Zwitser er na afloop zelf nog redelijk koel onder bleef, waren de bevoorrechte getuigen wel onder de indruk. Een overzicht van enkele reacties op de vijfklapper van Michael Frey.
Lees verder

Zeven bewoners besmet bij derde corona-uitbraak in Sint-Medard: geen bezoek tot maandag, daarna nieuwe testronde
Het woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate is opnieuw getroffen door corona: er blijken 7 bewoners besmet en ook enkele personeelsleden. Alle besmette personen waren volledig gevaccineerd.
Lees verder

De zomerherinneringen van Geert Hoste: "Een cocktail van bange soldaten wodka en kalasjnikovs..."
Ook deze zomer heeft reizen en vakantie vieren nog veel weg van een hindernissenparcours. Gelukkig kan onze columnist Geert Hoste (61) de pil verzachten door zijn meest memorabele en amusante zomerherinneringen van lang en minder lang geleden voor u op te halen. In z'n gekende speelse stijl, waar zelfspot zelden ver weg is, deelt hij ze met u. Deze week heeft hij het over de zomers in Kreta, Wit-Rusland en Marokko. "Uitgeregende congé, insectenbeten of turista: dat kan je bij ons ook allemaal meemaken. Andere koek is het als het leger -opeens in je hotel staat, of het natuurwonder dat je net hebt bezocht, instort."
Lees verder

Opnieuw strengere coronaregels in Israël ondanks succesvolle vaccinatiecampagne
Ondanks een van de snelste vaccinatiecampagnes ter wereld, heeft Israël vandaag opnieuw strengere coronaregels ingevoerd. Het aantal besmettingen blijft er stijgen.
Lees verder

Taliban veroveren vijf provinciehoofdsteden in drie dagen tijd, waaronder strategisch belangrijke grootstad Kunduz
De opmars van de taliban in Afghanistan gaat snel, nu de buitenlandse troepen zijn vertrokken. De groepering heeft in drie dagen tijd vijf provinciehoofdsteden veroverd. Ze liepen volgens Afghaanse functionarissen de noordelijke steden Kunduz en Sar-e Pol in gelijknamige provincies onder de voet. Vooral Kunduz wordt gezien als een erg belangrijke strategische overwinning voor de taliban.
Lees verder

LIVE. OHL en Charleroi voetballen opnieuw na korte onderbreking door hagelbui, Carolo's staan op voorsprong
• Jupiler Pro League • Speeldag 3 • Aftrap: 16 uur • King Power at Den Dreef Stadion
Lees verder

Football Talk. Scorende Fellaini effent pad tegen team van Dembélé - Agüero out met kuitblessure - Invaller Doku kan Rennes niet aan overwinning helpen
Op de 13e speeldag in de Chinese Super League hebben Shandong Taishan en Marouane Fellaini vanmiddag met 1-3 gewonnen op bezoek bij Guangzhou City en Moussa Dembélé. Fellaini tekende zelf voor de openingstreffer.
Lees verder

Football Talk. Agüero out met kuitblessure - Invaller Doku kan Rennes niet aan overwinning helpen
Barcelona-coach Ronald Koeman heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Joan Gamper-trofee van zondagavond, de laatste oefenmatch van Barça in aanloop naar het nieuwe seizoen. Tegen Juventus ontbreken de geblesseerden Sergio Agüero en Clément Lenglet.
Lees verder

Na de vijfklapper van Frey: welke spelers scoorden nóg vaker in één match in onze eerste klasse?
Michael Frey scoorde vanmiddag liefst vijf keer op Sclessin. Straf, maar niet uniek in onze hoogste afdeling. Een overzicht van de spelers die nóg beter deden dan de Zwitserse spits van Antwerp:
Lees verder

"Niet te veel nadenken": 40 deelnemers wagen zich aan kampioenschap Fierljeppen
In de Prosperpolder organiseerde het plaatselijke Jaarmarktcomité zondag de zesde editie van haar Vlaams kampioenschap Fierljeppen. Een veertigtal deelnemers probeerde zo ver mogelijk over een sloot te springen met een stok. De meesten hielden het droog.
Lees verder

LIVE. Charleroi mag met verdiende voorsprong gaan rusten in Leuven
• Jupiler Pro League • Speeldag 3 • Aftrap: 16 uur • King Power at Den Dreef Stadion
Lees verder

MotoGP opgeschrikt door vurige crash tijdens race in Stiermarken
De Grote Prijs van Stiermarken, de tiende WK-manche van het seizoen in de MotoGP, werd na twee ronden onderbroken na een spectaculair ongeval waarbij de Spanjaard Dani Pedrosa (KTM) en de Italiaan Lorenzo Savadori (Aprilia) betrokken waren.
Lees verder

Måneskin-bassiste Victoria viert zeldzame vrije dag met toplessfoto's en pakt 1,3 miljoen likes
Victoria De Angelis (21), bassiste bij de immens populaire band Måneskin, heeft binnen korte tijd ruim 1,3 miljoen likes verzameld met twee foto's van een zeldzame vrije dag. De Italiaanse rockers worden sinds de winst bij het songfestival geleefd, maar deze week had Victoria even vrij en genoot ze zonder bovenkleding van de natuur.
Lees verder

Ook dit goud heeft een Belgisch randje. Drie Zweedse toppaarden werden in onze stallen geboren en opgeleid: "Zo trots toen ik mijn baby zag springen"
Naast de drie gouden medailles van de Lions, Nafi en Nina heeft ook een andere gouden plak een opvallend Belgisch randje. De drie paarden waar de Zweden zaterdag de teamfinale mee wonnen, werden immers alle drie bij ons opgeleid. "Onze King Edward mag zelfs het beste paard van de Spelen genoemd worden", zegt een trotse Ines De Vos van DVR-Stables uit Saint-Sauveur bij Ronse.
Lees verder

INTERVIEW. Directeur Vlaamse Hockey Liga: "Van dat elitair imago zijn we af"
Nu de Red Lions olympische kampioenen zijn, verwacht de federatie dat de hockeysport alweer gaat boomen. Maar hoe duur en elitair is hockey eigenlijk nog? De sport die niemand tot een paar jaar geleden echt kende. We vragen het aan Christoph Van Dessel (50), directeur van de Vlaamse hockeyliga.
Lees verder

Hij is het nog niet verleerd: Fellaini mengt zich in topschuttersdebatten van Chinese Super League
Het gaat goed met Marouane Fellaini in China. Onze landgenoot was trefzeker in zijn laatste vier wedstrijden voor Shandong Taishan en staat zo bovenaan het lijstje topscorers in de Super League met negen rozen. Shandong staat daarbovenop nog aan de leiding in Groep A van de Chinese competitie.
Lees verder