Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 augustus 2021

Barcelona neemt afscheid van clubicoon Lionel Messi: einde van een tijdperk of een spelletje blufpoker?

Barcelona neemt afscheid van clubicoon Lionel Messi: einde van een tijdperk of een spelletje blufpoker?

Met een dramatische mededeling nam FC Barcelona donderdagavond afscheid van Lionel Messi (34). De voetbalwereld treurt om 'het einde van een tijdperk', al bestaat nog steeds de kans dat Barcelona een (risicovol) spelletje blufpoker speelt om de beste speler uit zijn clubgeschiedenis te houden.

Lees verder

Gouden beelden: Red Lions gaan uit hun dak voor Nafi Thiam

Kort nadat de Red Lions donderdag zelf olympisch kampioen waren geworden, behaalde ook Nafi Thiam voor de tweede Spelen op rij een gouden medaille. En dat gebeurde slechts een uur nadat de hockeymannen goud hadden gepakt. De Lions moedigden Thiam zelfs aan vanop het terrein waar ze zonet hun finale hadden gespeeld en hun gouden medaille in ontvangst hadden genomen. Dat leverde mooie beelden op: kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Zeven bewoners woonzorgcentrum overleden na corona-uitbraak

In een woonzorgcentrum in Zaventem zijn zeven bewoners overleden na een corona-uitbraak. Alle bewoners waren volgens het woonzorgcentrum volledig gevaccineerd, op één na. De uitbraak wordt gelinkt aan een weinig bekende variant en is intussen onder controle.

Lees verder

Coronastudie toont grote steun voor verplichte vaccinatie zorgpersoneel

Maar liefst 85 procent van de deelnemers aan de Grote Coronastudie is voorstander van een verplichte vaccinatie van het Belgische zorgpersoneel. Bij jongeren, mensen die het financieel moeilijk hebben en niet-gevaccineerden is er meer weerstand tegen de maatregel.

Lees verder

Politie onderschept 1,3 ton cocaïne op privéjet onderweg naar België

De federale politie van Brazilië heeft op de luchthaven Fortaleza een grote hoeveelheid cocaïne onderschept op een privévliegtuig dat Brussels Airport als eindbestemming had. In 24 koffers waren telkens 50 pakketten drugs verpakt, goed voor 1.3 ton drugs met een straatwaarde van 64 miljoen euro. De politie filmde het moment waarop ze de cocaïne ontdekten (zie de video bovenaan).

Lees verder

Augustus begint met hoge tot zeer hoge grondwaterstanden

De maand augustus begint met grondwaterstanden die hoog tot zeer hoog zijn voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag bekendmaakte.

Lees verder

Simone Biles als royalty in VS onthaald

Na haar bewogen weken op de Olympische Spelen in Tokio is de Amerikaanse atlete Simone Biles terug naar huis gekeerd. Op luchthaven van Houston in Texas wachtten honderden fans, en haar hond Rambo, om haar een warm onthaal te geven. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Bijna twee ton coke onderschept in Antwerpse haven

In het Antwerpse havengebied heeft de douane onlangs bijna twee ton cocaïne gevonden in een container. Dat meldt het Antwerpse parket. Er loopt een onderzoek naar de herkomst.

Lees verder

Op restaurant of naar een museum in Italië? Coronapas nodig!

Vanaf vandaag mag je in Italië niet zomaar binnen. De Italianen voeren namelijk de coronapas in voor heel wat locaties. Buitenlandse toeristen kunnen de QR-code op de app van hun land tonen, maar het is nog niet duidelijk of de Italiaanse uitbaters die kunnen controleren.

Lees verder

Zeven coronadoden in rusthuis, allemaal gevaccineerd: hoe kan dat?

28 mensen besmet, zeven mensen overleden: de Colombiaanse variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem onverwacht veel slachtoffers gemaakt. Ze waren allemaal gevaccineerd. Ook in 8 andere wzc's zijn 'doorbraakinfecties' vastgesteld. Viroloog Marc Van Ranst: 'We beschermen de meest kwetsbaren best met een boosterprik voor de winter.'

Lees verder

Boris Johnson krijgt kritiek na grap over sluiting steenkoolmijnen

De Britse premier Boris Johnson krijgt felle kritiek na een uitspraak over de sluiting van de koolmijnen, ten tijde van Margaret Thatcher.

Lees verder

Lotte Kopecky en Jolien D'hoore verklaren dramatische ploegkoers: 'Hiervoor kom je niet naar Tokio'

Het was een dramatische ploegkoers voor Lotte Kopecky en Jolien D'hoore. Tiende op één ronde, slechts twee puntjes gescoord en twee valpartijen. De teleurstelling na afloop was bijzonder groot.

Lees verder

'Soms wordt vergeten dat atleten ook mensen zijn'

Ze is zo moe dat het is alsof ze in een droom rondwandelt. Maar ook in die droom blijft Nafi Thiam hameren op het mentale welzijn van atleten. 'Zelfs gisteren vonden sommigen het nodig erop te wijzen dat ik geen progressie maak.'

Lees verder

Blessure voor Jonathan Borlée, maar Belgian Tornados naar finale 4x400m: 'Alles opgeofferd voor ploeg'

De Belgian Tornados zijn vrijdag in 2:59.37 als derde geëindigd tijdens de tweede reeks van de 4x400 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Dat volstond voor kwalificatie voor de finale, die zaterdag om 14.50 uur Belgische tijd wordt gelopen. De snelste drie in elk van de twee reeksen en de twee beste verliezende tijden plaatsten zich voor de finale.

Lees verder

Beroemde walrus klimt aan boord van boot in Ierland

De walrus 'Wally' werd in Ierland voor het eerst gezien in maart, maar werd ook al in Engeland, Spanje en Frankrijk gespot. Er wordt verwacht dat Wally naar de stad Cork zal doorzwemmen, maar voorlopig zijn de kustgangers van Ardmore tevreden met hun bezoeker.

Lees verder

Barcelona-voorzitter drukt hoop op ultiem contract voor Messi de kop in

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft vrijdag op een persconferentie (van bijna anderhalf uur) duidelijk gemaakt dat Barça financieel niet in staat is om Lionel Messi (34) een nieuw contract aan te bieden. 'Met deze operatie hadden we de club de komende 50 jaar in gevaar gebracht, en dat kunnen we niet doen.'

Lees verder

Eeuwenoude boom in tweeën gesplitst door bliksemschicht

Een gezonde denneboom van 200 jaar oud vloog in brand door een bliksemschicht. De brandende boom werd in tweeën gesplitst. De brandweer kon voorkomen dat het vuur verder verspreid werd.

Lees verder

James Cooke in het huwelijksbootje gestapt met Dorian Liveyns

James Cooke (36) en musicalacteur Dorian Liveyns (28) zijn in het huwelijksbootje gestapt. Dat heeft het koppel via Instagram laten weten.

Lees verder

Brandweerman omgekomen bij bosbranden in Griekenland

De man zou vanmiddag geraakt zijn door een omvallende elektriciteitspaal, dat meldt het persagentschap Belga. Momenteel zijn er zo'n 1.000 brandweermannen die de vuurzee proberen te bedwingen.

Lees verder

Mede-ontwikkelaar AstraZeneca vaccin wordt barbie

Professor Sarah Gilbert, die mee het Astrazeneca vaccin ontwikkelde, kreeg een eigen barbiepop.

Lees verder

Een week van blamages voor het Wit-Russische regime

Het Wit-Russische regime hanteert repressie tot in Tokio, maar dat werkt averechts. Wit-Russische officials werden geweerd van de Spelen en andere atleten volgen het voorbeeld van de gevluchte sprintster Tsimanovskaja.

Lees verder

Club Brugge haalt derbyzege net niet binnen

Zware domper voor Club Brugge: goal van Vormer volstaat niet voor derbyzege tegen Cercle na gelijkmaker in blessuretijd

Lees verder

Ongehoord | 'Voorstel story. // Voorstel tweet: om 3.30u vannacht is het zover'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Nog vier kansen op zesde Belgische medaille tijdens slotweekend Olympische Spelen

Sluiten we de Olympische Spelen af met vijf medailles of komen er dit weekend nog bij? Met De Ketele-Ghys op de piste, de jumpingruiters, de Belgian Tornados en Lotte Kopecky hebben we nog vier kansen.

Lees verder

Dit hebt u deze nacht gemist: Team USA doet het, Belgische amateurs lopen sterke marathon

De Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral 's nachts. En omdat u niet elke nacht uw bioritme overhoop kunt halen, doen wij dat voor u.

Lees verder

Emotionele Mieke Gorissen eindigt in top 30 marathon en barst in tranen uit: 'dit kan niet', Keniaanse wint

De Keniaanse Peres Jepchirchir heeft de olympische marathon in Sapporo gewonnen. De Afrikaanse won een rechtstreeks duel met haar landgenote Brigid Kosgei. De Amerikaanse Molly Seidel werd derde. Voor de Belgische dames was een bijrol voorzien: Mieke Gorissen eindigde mooi 28ste, Hanne Verbruggen 49ste.

Lees verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen, ook ziekenhuisopnames nemen verder toe

De dagelijkse coronacijfers blijven verder stijgen, blijkt uit de gegevens van Sciensano. Maar ook de vaccinatiegraad neemt verder toe.

Lees verder

Kevin Durant leidt Team USA naar gouden medaille in basketbal

Team USA heeft gedaan waarvoor het naar Tokio kwam: de olympische basketbalmedaille grijpen. In de finale zetten de NBA-sterren onder leiding van Kevin Durant Frankrijk opzij met 87-82.

Lees verder