Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 augustus 2021

Barcelona geeft ei zo na riante voorsprong weg, maar sluit eerste competitiematch in post-Messi-tijdperk wel winnend af

HLN
Barcelona geeft ei zo na riante voorsprong weg, maar sluit eerste competitiematch in post-Messi-tijdperk wel winnend af
Er is leven na Messi in Barcelona. La Blaugrana combineerde als vanouds erg vlot en liep uit tot een 3-0-voorsprong. Maar die gaf het in het slot nog bijna uit handen. Barça won uiteindelijk wel met 4-2, bij Real Sociedad werd Adnan Januzaj tijdens de rust vervangen.
Lees verder

Het antwoord van de kampioen: bij wijlen flitsend Club walst (vooral na stroompanne) over Zulte Waregem
Een instituut als Club Brugge daag je niet zomaar uit. Onder impuls van een superieure De Ketelaere, een geweldige Lang en een opperbeste Vanaken veegde blauw-zwart de vloer aan met Zulte Waregem: 0-4. Ziedaar, het antwoord van de landskampioen.
Lees verder

Zware uitslaande brand in hoeve bij kasteel van Hamal in Rutten bij Tongeren
In de hoeve bij het kasteel van Hamal in Rutten, nabij Tongeren, is zondagavond een zware brand uitgebroken. Het vuur zou aan een voertuig in een schuur zijn ontstaan. De vlammen sloegen uit het dak, toen de brandweerpost Tongeren van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg ter plaatse kwam.
Lees verder

Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: "Ene ramp na de andere"
Vandaag komt de tropische storm Grace wellicht aan in Haïti, het straatarme land dat zaterdag getroffen werd door een zware aardbeving. Daarbij vielen al zeker 724 doden en 2.800 gewonden. De beving met een kracht van 7.2 deed duizend woningen instorten. Honderden andere huizen zijn zwaar beschadigd. Samen met de tropische storm worden overstromingen en modderstromen voorspeld.
Lees verder

Bazin circuit Spa-Francorchamps vermoord door haar man omdat hij haar betrapte met haar minnares
Zeventien jaar vormden ze een koppel. Allebei waren ze bekende namen in de autosportwereld. Maar zaterdag betrapte Franz Dubois (75) Nathalie Maillet (49) bij hen thuis in Gouvy in bed met haar minnares. Hij schoot ze allebei dood, belde de politie en pleegde zelfmoord nog voor de eerste agenten ter plaatse waren.
Lees verder

Slangen op maandag. Hoe ver weg zijn de taliban?
Hoe ver weg is Afghanistan? Dat ligt eraan hoe hoog de prijs wordt die het westen zal betalen wanneer de taliban heel Afghanistan onder controle hebben. Met de moslimextremisten van de taliban wordt het land een mogelijke vrijhaven voor internationaal terrorisme. De regio rond Afghanistan zal verder destabiliseren en nieuwe vluchtelingenstromen dienen zich aan. Afghanistan is dus behoorlijk dichtbij.
Lees verder

Amerikaans leger controleert luchthaven Kaboel waar volk massaal toestroomt, evacuatie VS-ambassade afgerond
Het Amerikaanse leger heeft de luchtverkeersleiding en de beveiliging van de luchthaven van Kaboel overgenomen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zesduizend Amerikaanse soldaten moeten de duizenden diplomaten en burgers die zich de afgelopen dagen op het vliegveld verzamelden beschermen. Intussen vluchten ook veel Afghanen naar het vliegveld, wat leidt tot chaotische taferelen. De luchthaven in Kaboel is op dit moment de enige 'uitweg' uit Afghanistan, aangezien de taliban alle andere grensovergangen controleert. De massale uittocht moet door middel van civiele en militaire vluchten worden bewerkstelligd. Intussen is ook de evacuatie van de Amerikaanse ambassade voltooid.
Lees verder

Demir bevraagt duizend slachtoffers om werking Vlaamse justitie te verbeteren
Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) start in september een bevraging bij duizend slachtoffers over hun ervaringen met justitie. Bedoeling is de hulp aan slachtoffers te verbeteren en resterende knelpunten weg te werken. Dat kondigt ze vandaag aan.
Lees verder

BEKENDE VIERVOETERS. Koen Wauters over overleden hond Netse: "Hij beschermde mij toen ik was gevallen op straat"
Laurence Van Tongerloo krijgt elke week een BV over de vloer. Ze hebben allemaal één ding gemeen: net zoals Laurence zijn ze trots op hun trouwe viervoeter(s). Deze week is Koen Wauters te gast met zijn drie honden Billie, Jules en Senna. Maar ook de hond Netse, die een alternatieve kankerbehandeling voor mensen kreeg en zo nog 7 jaar heeft geleefd, is nog alle dagen het gesprek ten huize Wauters. Zo vertelt Koen een verhaal over een valpartij toen hij met Netse aan het wandelen was. "Met zijn vier poten en borst vooruit ging hij over mij staan om mij te beschermen. Ik dacht: kom hier mijne maat."
Lees verder

BEKENDE VIERVOETERS. Koen Wauters vertelt verhaal over zijn overleden hond Netse: "Hij beschermde mij toen ik was gevallen op straat"
Laurence Van Tongerloo krijgt elke week een BV over de vloer. Ze hebben allemaal één ding gemeen: net zoals Laurence zijn ze trots op hun trouwe viervoeter(s). Deze week is Koen Wauters te gast met zijn drie honden Billie, Jules en Senna. Maar ook de hond Netse, die een alternatieve kankerbehandeling voor mensen kreeg en zo nog 7 jaar heeft geleefd, is nog alle dagen het gesprek ten huize Wauters. Zo vertelt Koen een verhaal over een valpartij toen hij met Netse aan het wandelen was. "Met zijn vier poten en borst vooruit ging hij over mij staan om mij te beschermen. Ik dacht: kom hier mijne maat."
Lees verder

Aantal bootmigranten dat Italië bereikt in één jaar tijd verdubbeld
Het aantal migranten dat in Italië toekomt, is in de afgelopen twaalf maanden verdubbeld. Dat zegt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Tussen 1 augustus 2020 en 31 juli 2021 zijn in totaal 49.280 mensen aan land gekomen via de Italiaanse kust. Dat komt overeen met een stijging van 128 procent op jaarbasis, zo blijkt uit cijfers van het ministerie. In totaal werden 147 mensensmokkelaars gearresteerd, een stijging met 25 procent.
Lees verder

Waar zal Radja staan? Op de '6', de '8' of de '10': Nainggolan kan het allemaal
Op welke positie zou hij gaan spelen, Radja Nainggolan (33)? "Waar ik hem ga zetten? Centraal", schoof coach Brian Priske de hete aardappel nog even voor zich uit. Tactische inkijk in het Antwerpse middenveld.
Lees verder

Tom De Cock maakt zijn debuut op Qmusic: "Als je geen stress hebt om live radio te maken, dan is er iets mis"
Momenteel geniet Tom De Cock (37) nog van een vakantie met z'n gezin, maar vanaf maandag 30 augustus gaat de radiopresentator weer full force aan het werk. Een dik jaar na z'n vertrek bij MNM ruilt hij de Reyerslaan in voor de Medialaan en krijgt hij een eigen programma op Qmusic. Een nieuw hoofdstuk waar hij zelf ontzettend hard naar uitkijkt. Al heeft die beslissing wel gevolgen voor zijn gezin. "Onze weekends zullen in de toekomst alleen maar waardevoller worden."
Lees verder

Samuel Kalu, ex-AA Gent, zakt in elkaar op het veld
Samuel Kalu, ex-AA Gent en nu bij Bordeaux, zakte gisteravond op het veld opeens in elkaar. De 23-jarige Nigeriaanse voetballer ging onderuit in de 6de minuut van het duel tegen Marselle terwijl hij in de muur stond bij een vrije trap. Hij stond opnieuw recht, kwam nog tussen de lijnen, maar werd uiteindelijk toch gewisseld. Even was het muisstil in het Stade Velodrome.
Lees verder

Nu Niels Destadsbader en Regi de Zomerhit op zak hebben, blikken ze vooruit op volle Sportpaleizen: "We zijn weer vertrokken"
"En nu gaan we vieren in 't Sportpaleis!" Uitgelaten als twee kleine kids waren ze gisteravond, Niels Destadsbader (32) en Regi (45). Na jaren als gedoodverfde favorieten tegenover elkaar deden ze voor het eerst sámen een gooi naar de Radio 2 Zomerhit met 'De Wereld Draait Voor Jou'. Meteen goed voor goud, en tegelijk ook voor hofleverancier van hét anthem van het najaar. Nu de teugels weer wat losser mogen, klinkt 'alles wordt weer goed' pas echt haalbaar.
Lees verder

Regen is weer van de partij deze week, daarna nog onzeker: ofwel mooi zomerweer, ofwel nog meer regen
Na een zonnig weekend staat ons land opnieuw een minder mooie weerweek te wachten. Het is opnieuw koeler en bewolkter en geregeld staan er buien of wat regen op het menu. Het weekend wordt waarschijnlijk opnieuw beter. Maar het kan ook de andere richting uitgaan, meldt het KMI.
Lees verder

Lief van Miss België Kedist Deltour is wereldkampioen MMA
Hij stond vier maanden geleden te blinken bij haar kroning tot Miss België, vandaag zijn de rollen omgedraaid. Keita Losene (23), de vriend van Kedist Deltour (24), heeft het gisteravond tot wereldkampioen MMA geschopt. "Ik ben zò blij voor hem, hij heeft hier zo hard voor gewerkt", reageert onze miss vol trots op haar 'kooivechter'. Keita zal nu een profcontract in Amerika krijgen.
Lees verder

Gitaren à la Pink Floyd, confetti en een (onbedoelde) primeur: verliefde André Hazes maakt indruk in Middelkerke
"Ik leef mijn leven zoals ik dat wil." De woorden kreeg hij van zijn vader, maar meegebruld door een volle Pop-Up Arena werd het meer dan ooit zijn levenslied. André Hazes ruilde zaterdag in Middelkerke de sappige krantenkolommen voor het podium en toonde zich eindelijk weer écht artiest. Eentje die meer dan 'een beetje verliefd' is. "Als ik eens later thuiskom, kan ik daar met Sarah over praten in plaats van ruzie te maken."
Lees verder

Zeventig jaar oude caravan brengt recordbedrag op
Een luxueuze caravan uit de jaren 50 heeft op veilingsite Bring A Trailer 630.000 dollar (zo'n 534.200 euro) opgebracht. De caravan ziet er van buiten uit als een treinwagon, maar is van binnen ingericht als een klassieke penthouse.
Lees verder

Terecht geen hoerastemming, al dringt de vraag zich op of déze Remco Evenepoel op WK zomaar aan de kant kan worden gelaten
#trusttheprocess. 'Sporting Boy' Remco Evenepoel (21) haalt zijn hashtaginspiratie maar wát graag bij Vincent Kompany. Het is ook hoe zijn successen in de Ronde van Denemarken moeten worden geëvalueerd. "Positief, maar ik heb nog marge." Terecht geen hoerastemming, maar de vraag dringt zich wel op of déze Evenepoel op het WK zomaar aan de kant zal kunnen worden gelaten.
Lees verder