Doorgaan naar hoofdcontent

Antwerp-trainer Brian Priske verschijnt halfnaakt op de persconferentie na kwalificatie

Antwerp-trainer Brian Priske verschijnt halfnaakt op de persconferentie na kwalificatie

Brian Priske (44), de Deense coach van Antwerp, verscheen op de persconferentie in ontbloot bovenlijf en met handdoek rond het middel. Een gevolg van een weddenschap, zo bleek.

Lees verder

Tim Cook krijgt bonus van 750 miljoen dollar

De topmanager van Apple, Tim Cook, kan deze week een ­bonus van zowat 750 miljoen dollar innen. Dat bedrag komt overeen met de waarde van vijf miljoen Apple-aan­delen.

Lees verder

Ex-Brexitonderhandelaar Barnier wil Franse president worden

Voormalig EU-onderhandelaar voor de brexit, Michel Barnier, stelt zich kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen. Hij wil namens de centrumrechtse partij Les Républicains (LR) volgend jaar meedoen aan de presidentsverkiezingen.

Lees verder

Yellow Tigers treffen topland Italië op EK volley

Met de kwalificatie voor de achtste finales al op zak, eindigden de Belgische vrouwen (FIVB-11) de groepsfase van het EK volleybal donderdag in Belgrado met een 3-1 nederlaag tegen Frankrijk (27-25, 13-25, 25-19, 25-20). De Yellow Tigers eindigen zo als vierde in hun groep en ontmoeten Italië in de volgende ronde.

Lees verder

Paul Magnette wil het debat openen over verplichte vaccinatie voor de hele bevolking

Moeten de vaccinatie tegen covid-19 verplicht worden voor de hele bevolking? PS-voorzitter Paul Magnette vindt dat er op z'n minst over gepraat moet kunnen worden, zo laat hij optekenen in een interview met 'Le Soir'.

Lees verder

Trump: 'Aanslag Kaboel had nooit mogen plaatsvinden'

De terreuraanslag in Kaboel had volgens de gewezen Amerikaanse president Donald Trump 'nooit mogen gebeuren'. Dat heeft hij donderdag verklaard.

Lees verder

Duitse miljonair Kai Wünsche (81) verdronken nadat hij overboord slaat van luxeschip

Aan de Nederlandse kust is het lichaam aangespoeld van de Duitse ondernemer Kai Wünsche. Hij zou begin vorige week overboord zijn geslagen van het luxe-cruiseschip Europa, op weg naar Antwerpen. De 81-jarige Wünsche was een bekende zakenman in Duitsland.

Lees verder

Fortnite-spelers kunnen nu beroemde speech van Martin Luther King herbeleven

Gebruikers van het online computerspel Fortnite van Epic Games kunnen nu de wereldberoemde speech 'I have a dream' van Martin Luther King herbeleven. Het is een samenwerking tussen Epic Games en het Amerikaanse magazine Time. Het team creëerde een virtuele representatie van het gebouw Lincoln Memorial en de naaste omgeving in Washington D.C. Bekijk de trailer hierboven.

Lees verder

Paralympiër Piotr Van Montagu plaatst zich rechtstreeks voor 1/16e finales: 'Heel blij met prestatie'

Piotr Van Montagu heeft vrijdag zijn debuut gemaakt op de Paralympische Spelen. De boogschutter werd achttiende in de kwalificaties van compoundcompetitie en was daar achteraf heel tevreden mee. 'Gezien de weersomstandigheden is dit top.'

Lees verder

Amerikaanse volleybalster neemt voor tweede keer zwanger deel aan Paralympics

De Amerikaanse zitvolleybalster Lora Webster (35) neemt zwanger deel aan de Paralympics, en dat al voor de tweede keer.

Lees verder

Nieuwe trailer 'Spencer' met Kristen Stewart als prinses Diana

Hij is er: de gloednieuwe trailer van Spencer, de biografische film over het leven van prinses Diana. In de film vertolkt de Amerikaanse actrice Kristen Stewart de rol van Lady Di. De film zal vanaf 5 november te zien zijn in de bioscopen. Bekijk de trailer hierboven.

Lees verder

Tokio halen, dát werd haar doel na aanslag in Zaventem

Als zeventienjarige verloor Beatrice de Lavalette haar beide benen en raakte ze gedeeltelijk verlamd bij de terreuraanslagen in Zaventem. Na jaren van revalidatie, training en op de tanden bijten, staat ze op de Olympische Spelen.

Lees verder

Balta profiteert van grondstoffen én meer verkoop

De grootste West-Europese tapijtgroep Balta profiteerde in de eerste jaarhelft van de nog vorig jaar goedkoop ingekochte voorraden én van een sterk volumeherstel.

Lees verder

Europese Commissie maakt weg vrij naar kernuitstap

De Europese Commissie beslecht de aanslepende discussie over de nood aan steun voor gascentrales en de klimaatgevolgen van die nieuwe centrales. Alleen bij het afleveren van de milieuvergunningen kan het nog mislopen.

Lees verder

Mypension.be biedt nieuwe functies om invloed loopbaankeuzes op pensioen te simuleren

Het online pensioenportaal mypension.be heeft nieuwe mogelijkheden opgezet om de invloed van bepaalde loopbaankeuzes op het persoonlijk pensioenbedrag te simuleren, meldt de Federale Pensioendienst vrijdag.

Lees verder

Britten lieten lijst met Afghaanse medewerkers achter in ambassade, VS deelden namen met taliban

Terwijl gevreesd wordt voor wraakacties van de taliban op Afghanen die westerse landen bijstonden, blijkt in de Britse ambassade van Kaboel een lijst achtergelaten te zijn met contactgegevens van Afghaanse medewerkers. Ambtenaren van de Verenigde Staten hebben volgens Politico dan weer lijsten met namen van Afghaanse burgers die met de VS hebben samengewerkt, doorgegeven aan de taliban.

Lees verder

Leden van Capitoolpolitie dienen klacht in tegen Trump voor aanval van 6 januari

Zeven leden van de Capitoolpolitie hebben donderdag in Washington een klacht ingediend tegen voormalig president Donald Trump en extremistische groeperingen.

Lees verder

'Rechter kan niet anders dan vergunningen 3M en Oosterweel onwettig verklaren'

Als een rechter de vergunningen op hun natuurtoets beoordeelt, zullen ze niet overeind blijven. Dat zei milieuadvocate Isabelle Larmuseau in het Vlaams Parlement.

Lees verder

Genk en Antwerp kennen hun tegenstanders in groepsfase Europa League

Racing Genk speelt in de volgende ronde van de Europa League tegen Dinamo Zagreb (Kro), West Ham (Eng) en Rapid Wien (Oos). Antwerp moet voorbij Olympiakos (Gri), Frankfurt (Dui) en Fenerbahçe (Tur) zien te geraken. Dat werd zonet beslist via loting in Istanbul.

Lees verder

Negen doden bij meerdere explosies in Kazachs munitiedepot

In het zuiden van Kazachstan zijn donderdag meerdere explosies geweest op een legerbasis. Minstens negen mensen zijn daarbij omgekomen, ongeveer negentig mensen raakten gewond en vier mensen zijn als vermist opgegeven. Dat meldt het lokale ministerie van noodsituaties. De oorzaak van de explosies wordt nog onderzocht.

Lees verder

Dode Amerikanen worden Biden aangerekend

De oorlog in Afghanistan mocht geen Amerikaanse levens meer kosten. Donderdag gebeurde dat toch.

Lees verder

Jef Vandorpe na zege in eerste ronde tennisronde: 'Hou goed gevoel over aan match'

Jef Vandorpe (ITF 16) heeft zich vrijdag vrij makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het rolstoeltennis op de Paralympische Spelen.

Lees verder

Geen Mathieu van der Poel in Benelux Tour: rugblessure blijft opspelen, ook WK en Roubaix in gevaar

De rugblessure van Mathieu van der Poel is nog niet voorbij. Na zijn val op de mountainbike-proef op de Spelen van Tokio was de Nederlander van Alpecin-Fenix op hoogtestage naar Livigno vertrokken, waarvan hij na een week moest terugkeren door rugpijn. Aanvankelijk werd gehoopt dat het vooropgestelde programma niet in gedrang zou komen, maar na het WK mountainbiken moet hij nu ook verstek geven voor de Benelux Tour, die maandag start.

Lees verder

Hongerige zeeleeuw klimt aan boord van vissersboot

Aan de kust in het oosten van Rusland kreeg een vissersboot plots bezoek van een zeeleeuw. Het dier klom aan boord uit de hoop een van de vissen te pakken te krijgen die de bemanning net had gevangen. Een van de vissers probeerde het dier weg te jagen met een waterslang, maar hij gaf zich niet snel gewonnen.

Lees verder

Greenpeace en BBL staken verzet tegen (gas)centrales

De milieuorganisaties Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu betreuren dat er subsidies zullen gaan naar fossiele centrales, maar willen de bladzijde omdraaien en in zich inzetten om de alternatieven voor fossiele centrales zo snel mogelijk te ontwikkelen.

Lees verder

Dichtbij transfer naar Manchester City? 'Ronaldo is niet meer van plan om voor Juventus te spelen'

Cristiano Ronaldo, die op weg zou zijn naar Manchester City, heeft Juventus gemeld dat hij 'niet meer van plan is om voor de club te spelen'. Dat zei Juventus-trainer Massimiliano Allegri vrijdag.

Lees verder

Titelverdedigers Devos en Van Acker al zeker van paralympische medaille in Tokio
Onze landgenoten Laurens Devos en Florian Van Acker hebben zich vrijdagavond in Tokio verzekerd van een plek in de halve finale van het paralympisch tafeltennistoernooi. Devos versloeg in de kwartfinale de Nigeriaan Tajudeen Agunbiade met 3-0 (13-11, 13-11 en 11-5), Van Acker rekende in zijn kwartfinale met 3-1 (13-11, 11-5, 8-11 en 11-4) af met de Zuid-Koreaan Kim.
Lees verder

Acht Oekraïense mannen trekken grootste vrachtvliegtuig ter wereld voort

Een team van acht strongmen-atleten heeft donderdag een indrukwekkende prestatie neergezet in Oekraïne. Puur op kracht trokken ze samen de Antonov An-225 vooruit, dat is het zwaarste en grootste vrachtvliegtuig dat ooit gebouwd werd. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

'Laat eerste coronaprik vóór 10 september zetten, anders maak je het jezelf moeilijker'

Wie nog niet gevaccineerd is en dat alsnog wil laten doen, laat best vóór 10 september de eerste prik zetten in het vaccinatiecentrum. 'Wie zich dan nog niet naar een vaccinatiecentrum heeft begeven, maakt het zichzelf moeilijker om nog gevaccineerd te worden nadien', zo zei het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag tijdens een persbriefing. 'Het is dus echt wel de last call voor de eerste coronaprik.'

Lees verder

Federal Reserve bouwt monetaire stimulus af

De Fed zal tegen eind dit jaar de monetaire stimulus van 120 miljard dollar per maand afbouwen. Een renteverhoging komt er nog niet.

Lees verder

Wolfpack wint weer in Vuelta: Sénéchal snelste in ontregelde sprint

Florian Sénéchal heeft de dertiende rit in de Vuelta gewonnen. De Fransman van Deceuninck-Quick Step was in Villanueva de la Serena de snelste in een ontregelde sprint na een chaotische finale. De Noor Odd Christian Eiking blijft leider.

Lees verder

Cristiano Ronaldo ruilt Juventus voor Manchester United

Het leek er even op dat Cristiano Ronaldo (36) zou gaan tekenen bij Manchester City. Maar nu blijkt dat de Portugese wereldster terugkeert naar Manchester United, de Engelse club waar hij doorbrak bij het grote publiek.

Lees verder

3M moet stoppen met lozen afvalwater chemische processen

Chemiebedrijf 3M mag niet langer het afvalwater dat PFBSA bevat lozen in de Schelde. Dat heeft de Omgevingsinspectie beslist op basis van de meetresultaten van stalen die de voorbije week werden afgenomen en een toxicologisch rapport.

Lees verder

Nog 55 vragen om evacuatie van Belgen

Hoewel ons land de evacuaties vanop de luchthaven van Kaboel woensdagavond al stopzette omwille van veiligheidsredenen, zijn er nog altijd Belgen in Afghanistan.

Lees verder

Lil' Kleine voor rechtbank na mishandeling

Het Nederlandse open­baar ministerie gaat rapper Lil' Kleine vervolgen voor mishandeling. De rapper moet op 8 september ­samen met twee mannen van 49 en 51 jaar uit Boxtel verschijnen voor de rechtbank in Amsterdam. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Lees verder

Plasma als geneesmiddel tegen covid uitgeteld: 'Dit is niet het juiste spoor'

Aan het begin van de pandemie werd het aangekondigd als mogelijk geneesmiddel tegen het coronavirus. Vandaag blijkt uit een grote Belgische studie dat plasma amper tot zelfs geen verschil maakt. 'Dit is niet het spoor waarop we verder moeten zoeken', zegt intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven). Al heeft plasma wel nut voor één specifieke doelgroep.

Lees verder

Meer dan 300 Waalse kinderen weten niet waar ze volgende week hun middelbaar starten

Dat blijkt cijfers die vrijdag gepubliceerd werden. Het gaat om kinderen die in het eerste middelbaar moeten starten.

Lees verder

Ruim 900.000 euro verduisterd bij Luikse intercommunale Igil

Via valse facturen is 907.000 euro verduisterd in het nadeel van de Luikse vastgoedintercommunale Igil. De voormalige boekhouder zou het geld verduisterd hebben.

Lees verder

KV Kortrijk sleept gelijkspel uit de brand tegen KV Mechelen

In een wedstrijd waarin beide teams één helft voor hun rekening namen, bleef KV Kortrijk finaal achter als morele winnaar.

Lees verder

Marc Coucke en Waterland moeten 266 miljoen euro terugbetalen aan Perrigo

Bijna zeven jaar na de verkoop van Omega Pharma heeft de arbitragerechtbank Cepani beslist dat Marc Coucke en het fonds Waterland 266 miljoen euro moeten betalen aan de overnemer, de Amerikaanse farmareus Perrigo.

Lees verder

Amerikanen bombarderen Afghaanse IS-tak

Als vergelding voor de bloedige aanslag bij de luchthaven van Kaboel hebben de Verenigde Staten de Afghaanse tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS) gebombardeerd met een onbemande drone.

Lees verder

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zakt

Het aantal patiënten die met covid-19 in de Belgische ziekenhuizen liggen, is weer onder de 600 gezakt.

Lees verder

Zwaarbewolkt en regenachtig weekend

Ook het laatste weekend van augustus belooft niet veel goeds. Als we het over het weer hebben toch.

Lees verder

Moordenaar van Robert F. Kennedy komt wellicht vrij

Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de gevangenis kans op voorwaardelijke vrijlating.

Lees verder

Geen goud maar brons voor Florian Van Acker

Op de Paralympische Spelen heeft tafeltennisser Florian Van Acker de bronzen medaille behaald. Vanmiddag speelt Laurens Devos de finale in zijn klasse.

Lees verder