Doorgaan naar hoofdcontent

“Absoluut doemscenario” ontvouwt zich in Afghanistan: taliban rukken bliksemsnel op, VS evacueren burgers

HLN
"Absoluut doemscenario" ontvouwt zich in Afghanistan: taliban rukken bliksemsnel op, VS evacueren burgers
De terreurbeweging taliban staat op amper 50 kilometer van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Die razendsnelle opmars van de terreurgroep verrast vriend en vijand: waarnemers gingen er eerder van uit dat het één tot drie maanden zou duren vooraleer Kaboel in het vizier van de extremisten zou komen. Het noopt onder meer de VS tot snelle actie om haar burgers in veiligheid te brengen. Documenten in de ambassade worden in ijltempo vernietigd.
Lees verder

Hoe vermijd je pijn aan je achterwerk? En wat eet je tijdens het fietsen? Tom Boonen geeft advies over hoe je je best voorbereidt op een fietstocht
Het hoeft niet klimmend op de flanken van de Ventoux te zijn, of zwoegend in de bochten van L'Alpe d'Huez. Het is net zo fijn om in Vlaanderen te fietsen. Maar hoe pak je zo'n fietstocht best aan? Tom Boonen beantwoordt negen vragen over hoe je je goed kan voorbereiden: van 'wat doe je bij pech onderweg?' tot 'is stretchen nuttig?'.
Lees verder

Amerikaanse moeder per ongeluk door eigen kleuter doodgeschoten tijdens Zoom-meeting met collega's
In Florida is een 21-jarige vrouw door haar eigen kind per ongeluk doodgeschoten terwijl ze in een online vergadering zat met haar collega's. Dat bevestigt de politie van Altamonte Springs, in de buurt van Orlando, in een mededeling.
Lees verder

COLUMN. Hartsvriendin Ine over Lara's laatste dagen: "Ze liet ons inzien dat samenzijn alles is"
"Lara nam haar tijd, en ze gaf ons tijd. Om te vertellen, om afscheid te nemen." Maandenlang ontroerde ze ons met haar column in NINA. Momblogger Lara Switten, die week na week openhartig vertelde over leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Deze week namen we afscheid van een vrouw zo mooi als een bloem. Ze wordt hard gemist, nu al. Hartsvriendin Ine, die samen met Lara de columns schreef, waakte de laatste dagen van Lara's leven mee aan haar bed: "Ze bracht mensen samen, altijd al. Ook nu zorgde ze ervoor dat mensen elkaar vonden."
Lees verder

Michy Batshuayi bijna seriehuurling af: Besiktas wil Rode Duivel volgende week voorstellen
Op clubniveau wordt er nog gediscussieerd. Besiktas hoopt volgende week Michy Batshuayi (27) te kunnen voorstellen als nieuwste aanwinst.
Lees verder

Selma Blair geeft hartverscheurende update over ziekte: "Ik maak plannen om dood te gaan"
Selma Blair (49) liet in oktober 2018 weten dat ze aan de chronische zenuwziekte MS lijdt, waarbij verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. De 'Cruel Intentions'-actrice onderging een jaar later een riskante stamceltransplantatie. Maar nu heeft Selma te horen gekregen dat ze zich moet voorbereiden op haar dood.
Lees verder

Grote bedrijfsbrand in Waver
Sinds 1u10 vannacht woedt er in het Waals-Brabantse Waver een grote bedrijfsbrand. Dat meldt de hulpverleningszone van Waals-Brabant.
Lees verder

"Een natuurlijke voetmassage is heilzaam voor lichaam en geest." 10 blotevoetenpaden in Vlaanderen om uit te proberen
Voor onze voorouders was het dagelijkse kost, wij doen het nog amper: blootvoets op verschillende ondergronden lopen. Het is nochtans supergezond. Het stimuleert niet alleen je bloedsomloop, maar helpt ook om je hoofd helemaal leeg te maken, zegt voetreflexoloog Els van Daele. Gelukkig liggen er in gans Vlaanderen prikkelende weggetjes verspreid: wij tippen tien blotevoetenpaden.
Lees verder

FC Barcelona staat op zijn kop: Bartomeu maakt in open brief gehakt van opvolger Laporta
Josep Maria Bartomeu heeft in een open brief die hij gestuurd heeft naar de grote Spaanse kranten snoeihard uitgehaald naar Joan Laporta, de huidige president van FC Barcelona. Volgens zijn voorganger moet Laporta ermee stoppen om alle schuld van de financiële puinhoop van de club bij de vorige directie te leggen. Bovendien zou de president liegen.
Lees verder

Thomas Tuchel strooit met lof naar Romelu Lukaku: "Hij is de perfecte toevoeging aan onze groep en matcht het profiel dat we zochten voor bijna 100%"
De winnaarsmentaliteit van 'Big Rom' is erg welkom. De persconferentie van Thomas Tuchel was een langgerekte lofzang. En of hij Lukaku graag ziet komen. Lees hier alles wat de coach van Chelsea te zeggen had over zijn nieuwe aanwinst.
Lees verder

Al een jaar in ballingschap: 'eenzame' Juan Carlos wordt nu ook aangeklaagd door zijn ex-minnares
Net nu hij terugblikt op zijn eerste jaar in ballingschap, wordt de Spaanse koning Juan Carlos voor de rechter gedaagd door zijn ex-minnares. Corinna zu Sayn-Wittgenstein wil een contactverbod en verwijt de vorst onder meer spionage en bedreiging. Juan Carlos zelf heet eenzaam te zijn in Abu Dhabi, en wil niets liever dan terugkeren naar Spanje.
Lees verder

Politie en parket zoeken twintiger die woensdag in Ukkel verdween
De politie heeft op vraag van het parket van Brussel en in samenwerking met Child Focus een opsporingsbericht verspreid voor de 22-jarige Guillaume Biebuyck. De jongeman verliet op woensdag 11 augustus omstreeks 18 uur zijn woning in de Onderlinge Bijstandstraat in Ukkel en sindsdien ontbreekt elk spoor.
Lees verder

Antwerps bedrijf ontwerpt sneakers van oceaanafval: "Op twee jaar tijd vijftig ton plastic afval uit oceanen verwijderen"
De nieuwe sneakers van het Amerikaanse modemerk O'Neill werden ontworpen in Antwerpen. Bijzonder is dat ze gemaakt werden van plastic afval dat werd verzameld op stranden in Portugal. "We verwachten in twee jaar tijd vijftig ton plastic afval uit de oceanen te verwijderen."
Lees verder

Welke Vlaamse bieren zijn je geld waard? Biersommelier geeft haar top tien per provincie
Wist je dat België momenteel drie keer zoveel bierbrouwerijen telt als tien jaar geleden? "Onze bieren zijn officieel erkend door UNESCO als immaterieel werelderfgoed", vertelt Sofie Vanrafelghem. Maar welke van deze lokale bieren zijn de lekkerste? De bierexperte zocht het per provincie uit.
Lees verder

Wat als je reisbestemming een rode zone wordt? "Wie boekt via een touroperator kan zijn vakantie vaak kosteloos wijzigen"
Heel wat gebieden in Europa kleuren rood omwille van corona, al schrikken die rode zones almaar minder reizigers af om er hun vakantie door te brengen. Maar wat als je toch geen zin hebt om naar zo'n zone te reizen omdat je nog niet volledig gevaccineerd bent en niet in quarantaine wil bij thuiskomst? Onze reisexpert Johan Lambrechts lijst de mogelijkheden op.
Lees verder

"Voor 4.000 euro bouwden we ons busje om tot camper": Ellen en Bryan zijn experts in roadtrippen en delen hun praktische tips en tricks
"We hoeven de bestemming niet maanden vooraf vast te leggen. We stappen ons busje in en zien wel waar we zin in hebben." Ellen (27) en Bryan (33) verloren hun hart aan roadtrippen. Met hun nu al derde verbouwde busje sjezen ze Europa rond, zonder stress, zonder grenzen. Die veilige vorm van reizen boomde tijdens de pandemie. Al komt er wel wat bij kijken als je een roadtrip zorgeloos en zo idyllisch mogelijk wil. In deze aflevering van NINA's zomerreeks 'De Vakantiekrak' delen Ellen en Bryan al hun tips. "Een bijl, een muggennet en magneten moeten ook op het inpaklijstje."
Lees verder

Vlaanderen flirt met code rood op Europese coronakaart
Vlaanderen is vanmorgen over de drempel van 200 coronabesmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken gesprongen. Als dat zo blijft tot begin volgende week zal de regio volgende week rood kleuren op de nieuwe Europese coronakaart. Wallonië zal wel al zeker van oranje naar rood springen, Brussel was al rood en blijft dat ook.
Lees verder

Het Amerikaanse avontuur van Hernán Losada, stevig op dreef met DC United: "Ik heb een stap vooruit gezet"
Hoe zou het nog met Hernán Losada (39) zijn? Goed, is het antwoord. Losada heeft bij DC United zijn draai gevonden - hij is zopas verkozen tot 'Coach van de Maand' in de MLS. Een interview over 'soccer' in Amerika: "Hier zie je bij élke ploeg de hand van de trainer."
Lees verder

De leider in Sambi: terwijl de rest kop in het zand steekt, staat Lokonga na nederlaag media te woord
Een natuurlijke leider. Niet kapitein Granit Xhaka of iemand met enkele Arsenal-jaren op de teller, wel Sambi Lokonga (21) gaf na de nederlaag tegen Brentford het tv-interview. Zijn verantwoordelijkheid nemend, geïnspireerd door Michael Jordan.
Lees verder

Next Gen olympiërs #5. Verhaal zoals Remco Evenepoel, vrolijke spring in't veld en aanval op record van bijna halve eeuw
De weelde is groot. Ontmoet een nieuwe lading Belgische toppers in de vijfde aflevering van 'Next Gen olympiërs'. Wat te denken van een 16-jarig hoogspringtalent dat met voorsprong de beste van haar leeftijd is? Of een lieve en guitige flapuit die de sport waar ze nu zó hard in charmeert aanvankelijk tot tranen toe haatte. En dan is er nog een krachtpatser in het roeien, wiens verhaal wel erg veel lijkt op dat van Remco Evenepoel.
Lees verder