Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 8 augustus 2021

70 fans en echtgenote van bronzen Bashir Abdi gaan door het dak in atletiekclub: “Over 3 jaar zijn we er allemaal b...

HLN
70 fans en echtgenote van bronzen Bashir Abdi gaan door het dak in atletiekclub: "Over 3 jaar zijn we er allemaal bij in Parijs"
Buiten Gent geloofde quasi niemand in de medaillekansen van Bashir Abdi, maar in de Arteveldestad lag dat wel even anders. Wij weten wat deze sympathieke kerel kan. En dus verzamelden 70 fans - waaronder ook Bashirs vrouw en broer - in de cafetaria van KRC Gent om samen te kijken naar de marathon. "We hadden gegokt op top acht", klonk het, "en stilletjes gehoopt op een medaille." Bashir deed het. En pakte brons. De fans werden gek.
Lees verder

Tranen bij Lotte Kopecky, dé Belgische pechvogel van de Spelen: "Ze kon geen kant op bij die val, het zat alweer niet mee"
Lotte Kopecky heeft in in het omnium bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Tokio opgegeven. Onze landgenote stapte in de tempokoers uit de wedstrijd nadat ze eerder in de scratch, het openingsonderdeel, betrokken raakte in een zware en massale valpartij. Volgens de eerste berichten liep ze een zware kneuzing op aan haar linkerheup. Verder lijkt de schade mee te vallen.
Lees verder

Michel-Ange Balikwisha is na transfersaga klaar om te vlammen bij Antwerp: "Standard pushte me richting Club Brugge, puur voor het geld"
Dieu is weg naar de woestijn, maar in zijn plaats daalde Zijn Boodschapper neer op de Bosuil. Michel-Ange - letterlijk aartsengel - Balikwisha wil bij Antwerp voorganger Mbokani doen vergeten. Als hij zijn ambities kan waarmaken, zal dat geen probleem zijn. "Ik wil 25 goals maken dit seizoen."
Lees verder

O.J. Simpson is bang dat hij "echte moordenaar" tegenkomt
In een nieuw interview heeft O.J. Simpson laten weten dat hij liever niet meer in Los Angeles komt. Reden is dat hij daar de echte moordenaar van zijn ex-vrouw Nicole en Ron Goldman tegen zou kunnen komen.
Lees verder

Opnieuw winderige dagen met soms intense buien, maar vanaf woensdag wint de zon
Het wordt zondag behoorlijk winderig en wisselend tot soms zwaarbewolkt, met eerst enkele lokale buitjes. In de namiddag vallen er meer en intensere buien. In het oosten van België kan dat eventueel nog gepaard gaan met een donderslag. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. Er waait een matige zuidwestenwind, met rukwinden van 50 tot 65 kilometer per uur.
Lees verder

Schoolmeisje dat in Chibok ontvoerd werd na zeven jaar herenigd met familie
Een van de bijna 300 Nigeriaanse schoolmeisjes die in Chibok ontvoerd werd door de jihadistische organisatie Boko Haram, is na zeven jaar opnieuw herenigd met haar familie. Dat is zaterdag door de regionale overheid meegedeeld.
Lees verder

REPORTAGE. Vijf bootbewoners vertellen over hun leven op Gentse wateren: "Op een boot ben ik geboren, ik wil er het liefst ook sterven"
Nederlander Willy (90) was zijn hele leven schipper. Hij verhuisde naar het Gentse water om dichter bij zijn grote liefde Alida (85) te zijn, die in Deinze woont. Voor Marika is haar woonboot Pro Deo de ultieme ode aan haar aan kanker overleden partner, met wie ze het schip verbouwde. Amerikaan Gregory verbouwt zijn luxeboot -ooit de Oriënt Express van het water genoemd in gerenommeerde tijdschriften- om met vrienden de wereldwateren in te kunnen varen. Wonen op het water is zo in trek, dat er momenteel een wachtlijst van 30 gegadigden is voor een ligplaats in Gent. Maar wat maakt wonen op het water nu zo speciaal? Wij bundelden vijf verhalen en ontdekten één rode draad: "Ja, wij willen oud worden op het water."
Lees verder

Bashir Abdi na bronzen medaille: "Vanavond genieten, als ik op mijn benen kan blijven staan"
Bashir Abdi stuntte door brons te veroveren in de olympische marathon in Sapporo. Hij reageerde na afloop gelukkig, maar vooral volledig uitgeput. "Het was op mentale kracht vandaag, want ik was extreem moe", vertelt Abdi.
Lees verder

Bashir Abdi na bronzen medaille: "Ik heb het de laatste dagen heel zwaar gehad"
Bashir Abdi heeft België een zevende medaille geschonken op deze Olympische Spelen. Hij pakte het brons op de marathon. "Dit is niet te beschrijven. Ik heb het de laatste dagen heel zwaar gehad", vertelde Abdi na zijn bronzen marathon aan Sporza.
Lees verder

OVERZICHT. Bashir Abdi pakt historisch brons en onfortuinlijke Kopecky valt uit tijdens omnium: dit heeft u afgelopen nacht gemist
België sluit de Olympische Spelen af met zeven medailles. Met dank aan het historische brons van Bashir Abdi op de marathon. Lotte Kopecky kende dan weer een nieuwe baaldag. Een overzicht van het voornaamste olympische nieuws.
Lees verder

Ongeopend Super Mario Bros.-spel levert recordbedrag op van 2 miljoen dollar
Een ongeopende Super Mario Bros.-cartridge voor de NES-spelconsole van Nintendo is van eigenaar gewisseld voor een recordbedrag van 2 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 1,7 miljoen euro). Dat meldt Tweakers. De koper wenst liever anoniem te blijven.
Lees verder

INTERVIEW. Ze liep geen meter in Tokio maar ontvluchtte wel het Wit-Russische regime: "Oma zei: 'keer nooit terug naar hier'"
Sprintster Kristina Timanovskaja liep geen meter in Tokio. Toch werd het verhaal van haar ontsnapping uit de klauwen van het Wit-Russische regime en haar vlucht naar Polen een van dé verhalen van de Olympische Spelen. De Morgen sprak exclusief met haar in Warschau.
Lees verder

Gezondheidseconoom Philippe Beutels: "De vaccinatiepas wordt haast onvermijdelijk"
Hij peilt sinds maart 2020 naar ons mentale welzijn en bereidheid om de maat­regelen te volgen. Gezond­heids­econoom Philippe Beutels (52) heeft het in een gesprek met De Morgen over veer­kracht, politieke logica en de onzekerheid van het najaar. "Groepsimmuniteit is allicht niet haalbaar."
Lees verder

May over Clapton, die geen shows wil geven waar inenting verplicht is: "Anti-vaxxers zijn stapelgek"
Brian May ziet vakgenoot Eric Clapton nog altijd als een held, maar vertelt in The Independent dat de twee "ontzettend verschillende overtuigingen" hebben. Clapton gaf onlangs aan dat hij niet wil optreden op locaties waar coronavaccinaties verplicht zijn. May zegt in het interview: "Anti-vaxxers, sorry, maar ik vind ze stapelgek."
Lees verder

Koen Naert na knappe tiende plaats: "Had geen flauw idee hoeveelste ik liep"
Enigszins in de schaduw van bronzen Bashir Abdi liep Koen Naert in Sapporo naar een mooie tiende plaats in de olympische marathon. De regerende Europese kampioen toonde zich na afloop meer dan tevreden.
Lees verder

Negen jaar cel voor jonge Britse mama (19) die baby liet verhongeren toen zij zes dagen lang ging feesten
Een 19-jarige Britse moeder is deze week veroordeeld tot negen jaar cel voor het laten verhongeren van haar baby. Het meisje overleed toen haar moeder zes dagen lang ging feesten om haar 18e verjaardag te vieren.
Lees verder

Vijf gewonden bij ongeval met spookrijder op E429
Vijf mensen, onder wie een jong kind, zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een ongeval met een spookrijder op de E429 in Frasnes-lez-Anvaing, in de richting van Brussel. Twee voertuigen waren bij het ongeval betrokken. Over de ernst van de verwondingen van de slachtoffers is nog onduidelijkheid.
Lees verder

José Mourinho en AS Roma door het lint: woedende Romeinen krijgen vier (!) rode kaarten in oefenduel
Vier rode kaarten in één wedstrijd. Dat lijken eerder statistieken voor een zinderende derby tussen twee aartsrivalen, maar deze keer zijn het 'gewoon' statistieken van een vriendschappelijk duel tussen Real Betis en AS Roma. Kersvers trainer José Mourinho kreeg een rode kaart en ook Lorenzo Pellegrini, Rick Karsdorp en Gianluca Mancini haalden het einde van de wedstrijd niet bij AS Roma.
Lees verder

Ontbijten met HLN-lezer Ilse Lagaisse (42): "Ik ben al zes jaar single maar daar sta ik niet bij stil"
In onze rubriek 'Ontbijt met lezer' belden we dit weekend aan bij Ilse Lagaisse (42) uit Muizen. Ze is binnenhuisarchitecte, maar is nu gelukkiger dan ooit als freelance professional buyer. Ilse is een single met passies, zoals koken. "Ik ben onlangs in Hof Van Cleve gaan eten en toen heb ik Peter Goossens ook ontmoet. Ik had al vaak gerechten van hem nagemaakt dus ik wilde ook wel eens proeven van het échte werk."
Lees verder

Wordt prinses Eugenie de brug tussen Harry, Meghan en de andere royals? "Ze was ooit zijn speelkameraadje, nu is ze zijn grootste bondgenoot"
Toen ze nog ravottende kinderen waren in de tuinen van Buckingham Palace, kregen prins Harry (36) en prinses Eugenie (31) een band die ontstond uit gedeelde schaamte: beiden hadden ze ouders die in de spotlights stonden, en beiden voelden ze er niets voor om zelf even beroemd te worden. Nu dat laatste al lang onvermijdelijk is gebleken, is er nog maar één groot verschil tussen de twee royals: Harry heeft schijnbaar voorgoed gebroken met zijn familie, terwijl Eugenie nog wel met hen door één deur kan. Haar vriendschap met Harry én diens echtgenote Meghan blijft echter ook intact. Zal zij binnenkort de brug vormen die Harry terug naar huis brengt?
Lees verder