Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 augustus 2021

30 jaar na ‘Home Alone’ duikt Macaulay Culkin op in ‘American Horror Story’

HLN
30 jaar na 'Home Alone' duikt Macaulay Culkin op in 'American Horror Story'
Zijn carrière begon veelbelovend toen hij in 1990 als kindsterretje doorbrak als Kevin in 'Home Alone', maar na zijn hoogdagen verdween Macaulay Culkin in de vergetelheid. Een rolletje hier, een rolletje daar, maar een echte blockbuster zat er niet meer in. Tot nu, want de acteur duikt op in het tiende seizoen van de veelbekeken serie 'American Horror Story'. In de trailer is te zien hoe Culkin niet meer lijkt op dat schattige jongetje van destijds.
Lees verder

Onderzoek van de VUB wijst uit: vrouwen in filmsector ervaren nog steeds genderongelijkheid
VUB-communicatiewetenschapper Ynske De Neve zette, samen met professor Kevin Smets, haar schouders onder een onderzoek naar gendergelijkheid in de filmsector. Wat blijkt? Vrouwen die werken in de Vlaamse film-industrie getuigen dat ze nog steeds ongelijkheid ervaren. Om daarmee komaf te maken zijn er volgens de onderzoekers meer rolmodellen en regulering nodig.
Lees verder

Enorme geldboete, verplichte verhuis: dit staat er op het spel voor prins Andrew
De favoriete zoon van de Queen wordt opnieuw wereldwijd uitgespuwd. De Britse prins Andrew (61) is aangeklaagd voor verkrachting en kindermisbruik, en moet het binnenkort komen uitleggen in de rechtbank van New York. Wat als beschuldiger Virginia Giuffre gelijk blijkt te hebben en Andrew veroordeeld wordt? Kan hij dan de gevangenis in gaan? En wat met zijn titels, privileges en koninklijke bezittingen? Dit is alles wat de prins te verliezen heeft.
Lees verder

Terugkerende reizigers goed voor een op drie positieve gevallen in Brussel
Brusselse reizigers die van vakantie terugkeren uit een rode zone zijn goed voor één op drie van de positieve gevallen in de hoofdstad. Dat maakte Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, dinsdag bekend op de wekelijkse persbriefing van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Ze dringt erop aan om de verplichte tests en de quarantaine te respecteren.
Lees verder

Een op drie terugkerende Brusselse reizigers uit rode zone is positief
De Brusselse reizigers die van vakantie terugkeren uit een rode zone zijn goed voor één op drie van de positieve coronagevallen in de hoofdstad. Dat maakte Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, dinsdag bekend op de wekelijkse persbriefing van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Ze dringt erop aan om de verplichte tests en de quarantaine te respecteren.
Lees verder

Bruno De Groote verlaat dEUS na beroerte en wordt vervangen door oude bekende
In 2018 kondigde dEUS aan met Bruno De Groote een nieuwe gitarist gevonden te hebben, die Mauro Pawlowski zou vervangen. Drie jaar lang was hij de man die warmte bracht in de klanken van de Belgische rockband, maar door een beroerte werd de samenwerking vorig jaar abrupt stopgezet. Dat laat dEUS zelf weten via Instagram. Zijn vervanger? Mauro Pawlowski die voor de komende shows zijn terugkeer maakt naar de band.
Lees verder

Mauro keert (even) terug naar dEUS
In 2018 kondigde dEUS aan met Bruno De Groote een nieuwe gitarist gevonden te hebben, die Mauro Pawlowski zou vervangen. Drie jaar lang was hij de man die warmte bracht in de klanken van de Belgische rockband, maar door een beroerte werd de samenwerking vorig jaar abrupt stopgezet. Dat laat dEUS zelf weten via Instagram. Zijn vervanger? Mauro Pawlowski, die voor de komende shows zijn terugkeer maakt naar de band.
Lees verder

Hennepplantage in Zwijnaarde lijdt zwaar onder slecht weer. "Groot deel is weggespoeld, maar volgend jaar proberen we zeker opnieuw"
2,3 hectare vervuilde grond op Eiland Zwijnaarde werd half juli ingezaaid met industriële hennep. 3,5 miljoen planten zouden tegen eind oktober 4 meter hoog zijn, maar vandaag is er nauwelijks iets te zien. Sinds half juli heeft het alleen maar geregend, en dat heeft de halve de plantage genekt. "Heel wat zaad is weggespoeld voor het kon kiemen", legt Frederik Versraete uit. "Op andere plekken, waar we vroeger zaaiden, lukte het wel."
Lees verder

Els de Schepper (55) over haar vakantie: "Ik verkies een vijfsterrenhotel"
In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt Els de Schepper (55) honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. "Ik hoéf niet elk jaar per se naar het buitenland", zegt de comédienne, die volop de laatste hand legt aan haar theatertournee 'Els ziet ze vliegen'.
Lees verder

Waarom we het warm krijgen van een knuffel en blind kunnen typen: we hebben niet 5 zintuigen, maar 32. "En die kan je trainen", zegt wetenschapster
Iedereen kent de vijf zintuigen waarmee je contact maakt met de buitenwereld: tast, smaak, reuk, gehoor en zicht. Maar eigenlijk is het lijstje veel langer. Emma Young voerde jarenlang onderzoek en ontdekte dat er maar liefst 32 (!) zintuigen een rol spelen in onze menselijke ervaringen. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we wakker worden als het licht wordt of goed (of slecht) zijn in balspelletjes. De wetenschapsauteur somt op welke zintuigen we dringend moeten leren kennen, en hoe je die kunt aanscherpen. "Wie beter leert te ruiken, geniet volgens onderzoek meer van seks."
Lees verder

Onderhandelingen tussen Anderlecht en Fiorentina over spits Kouamé gaan goede richting uit
In de zoektocht naar een spits voert Anderlecht onderhandelingen met Fiorentina over Christian Kouamé (23). De gesprekken over een uitleenbeurt gaan de goeie richting uit, men hoopt eerstdaags een akkoord te bereiken.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vroege vlucht van drie krijgt ruimte, sprint Philipsen op oplopende aankomst naar tweede ritzege?
In de Ronde van Spanje is het woord vandaag weer aan de snelle mannen. Volledig vlak is het in Spanje nooit, maar naar alle verwachtingen wordt er straks in Molina de Aragón gesprint voor de overwinning. Opgelet: de laatste hectometers lopen licht bergop. Gesneden koek voor Jasper Philipsen, die z'n tweede ritzege in deze Vuelta kan pakken. Het officieuze startschot weerklinkt omstreeks 13u45, op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Rode Kruis ontving al recordbedrag van 35 miljoen euro aan giften
De solidariteitsactie 2525 van het Rode Kruis, die een maand geleden werd opgestart nadat zware overstromingen ons land teisterden, bracht 35 miljoen euro in het laatje. Croix-Rouge de Belgique (CRB), de Franstalige evenknie van het Rode Kruis-Vlaanderen, bedankt dinsdag in een persbericht iedereen voor de solidariteit en stelt een plan van aanpak voor de komende acht maanden voor.
Lees verder

Radja Nainggolan behoort tot Antwerp-selectie voor verplaatsing naar Nicosia in Europa League-voorronde
Antwerp heeft zijn selectie voor de heenwedstrijd van de play-offs in de Europa League, donderdag op bezoek bij het Cypriotische Omonia Nicosia, bekendgemaakt. Nieuwkomer Radja Nainggolan is er meteen bij. De 22 spelers vertrokken dinsdag al naar Cyprus.
Lees verder

LIVE VUELTA. Weinig speelruimte voor drie vluchters, sprint Philipsen op oplopende aankomst naar tweede ritzege?
In de Ronde van Spanje is het woord vandaag weer aan de snelle mannen. Volledig vlak is het in Spanje nooit, maar naar alle verwachtingen wordt er straks in Molina de Aragón gesprint voor de overwinning. Opgelet: de laatste hectometers lopen licht bergop. Gesneden koek voor Jasper Philipsen, die z'n tweede ritzege in deze Vuelta kan pakken. Het officieuze startschot weerklinkt omstreeks 13u45, op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Jan Schepens moet afscheid nemen van zijn zieke moeder: "Gelukkig was het een zachte en milde dood"
Het zijn dubbele tijden voor Jan Schepens (50). De musicalster kan na anderhalf jaar eindelijk weer aan de slag in de musical 'Daens', maar tegelijkertijd gaat het privé heel wat minder goed. "Mijn moeder is afgelopen weekend gestorven", aldus de acteur, die eerlijk vertelt over de afgelopen zware periode en dat hij die niet altijd even gezond verwerkte. "Om vier uur 's middags opende ik mijn eerste pintjes."
Lees verder

Menselijke resten gevonden in landingsgestel van vliegtuig dat halsoverkop vertrok uit Kaboel
Er zijn menselijke resten gevonden in het landingsgestel van een legervliegtuig dat halsoverkop vanuit Kaboel vertrokken is. Dat bevestigt een Amerikaanse bron. De lugubere ontdekking werd gedaan bij de landing in Qatar.
Lees verder

Te oud, te duur of simpelweg Mbappé: waarom niemand - ook Real niet - zit te wachten op Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo (36) zit met een probleem. Hij wil weg bij Juventus, maar geen enkele Europese topclub lijkt happig zijn om de Portugese superster binnen te halen. Vandaag nog gooide oude liefde Real de deur keihard dicht - in Madrid moet alles wijken voor Kylian Mbappé. Dus wat nu, CR7? Een situatieschets.
Lees verder

Tennisser Naomi Osaka ontwerpt kersenbloesemraket met artiest Takashi Murakami voor U.S. Open
De wereldberoemde Japanse tennisser Naomi Osaka slaat de raketten, euh, handen in elkaar met Japans kunstenaar Takashi Murakami en ontwikkelt een limited edition tennisraket met romantische kersenbloesemprint. De samenwerking kwam tot stand ter ere van de U.S. Open, het tennistoernooi dat eind deze maand begint en waar Osaka met het raket zal spelen.
Lees verder

Bizar toeval: in Plymouth neergeschoten Brit (33) overleefde eerder bloedbad in Tunesië
De kans dat je in een mensenleven betrokken raakt bij een aanslag, is (gelukkig) niet zo heel groot. Toch maakte een man uit het Verenigd Koninkrijk door een onwaarschijnlijk toeval een bloedbad twee keer van dichtbij mee. Nadat de 33-jarige Ben Parsonage in 2015 ternauwernood ontsnapte aan de terreuraanslag in badplaats Sousse in Tunesië, kroop hij afgelopen donderdag opnieuw door het oog van de naald bij het drama in het Zuid-Engelse Plymouth.
Lees verder