Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 juli 2021

Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussenkomst partijvoorzitters Vivaldi

HLN
Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussenkomst partijvoorzitters Vivaldi
De voorbije dagen zijn een zestigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De meeste van hen hebben intussen hun medeactievoerders in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort. Dat melden Dokters van de Wereld en woordvoerders van de hongerstakers. Intussen vraagt de Coordination des sans-papiers, één van de organisaties die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB en VUB steunen, dat de voorzitters van de zeven partijen die deel uitmaken van de Vivaldi-coalitie, tussenkomen in het dossier.
Lees verder

WORLD MATCHPLAY. 'Dancing Dimi' had het knap lastig tegen Dave Chisnall, maar plaatst zich voor de kwartfinales
Dimitri Van den Bergh staat in de kwartfinales van de World Matchplay Darts. Onze landgenoot was in zijn tweede ronde de betere van Dave Chisnall - deze winter nog zijn boeman op het WK. Van den Bergh komt in de volgende ronde uit tegen Gerwyn Price.
Lees verder

WORLD MATCHPLAY. 'Dancing Dimi' had het knap lastig tegen Dave Chisnall, maar plaatst zich voor de kwartfinales met veertien (!) 180'ers
Dimitri Van den Bergh staat in de kwartfinales van de World Matchplay Darts. Onze landgenoot was in zijn tweede ronde de betere van Dave Chisnall - deze winter nog zijn boeman op het WK. Van den Bergh komt in de volgende ronde uit tegen Gerwyn Price.
Lees verder

Analisten vinden voorspelde groei bij Netflix tegenvallen
Videostreamingdienst Netflix heeft er in het tweede kwartaal meer nieuwe abonnees bijgekregen dan het Amerikaanse bedrijf zelf had verwacht. Maar de groei die voor het derde kwartaal wordt voorspeld is beduidend lager dan analisten hadden gedacht.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh door het dolle heen na overwinning én record tegen Chisnall: "Get in!"
Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Matchplay Darts. Hij versloeg daarbij z'n zwart beest Dave Chisnall. In een interview na de wedstrijd was Van den Bergh duidelijk enorm tevreden met de overwinning. "Dit is een soort revanche."
Lees verder

Passanten vinden dode man op voetpad in Roeselare: oorzaak overlijden nog onduidelijk
In de Groenestraat in Roeselare is dinsdagavond laat een man gevonden die geen teken van leven meer gaf. Omdat er geen duidelijkheid was over de oorzaak van zijn overlijden, vorderde het parket een wetsdokter.
Lees verder

Vertrouweling ex-president Trump vervolgd voor illegaal lobbyen voor Emiraten
Een vertrouweling van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is aangeklaagd voor illegaal lobbyen voor de Verenigde Arabische Emiraten. Thomas Barrack speelde een hoofdrol bij het organiseren van de inhuldigingsceremonie van Trump in 2017 en hij zamelde veel geld voor hem in. Als informeel adviseur behartigde hij de belangen van de Emiraten zonder zijn relatie met dat land officieel bekend te maken.
Lees verder

Nieuwe premier Haïti belooft orde te herstellen en verkiezingen uit te schrijven
De nieuwe premier van Haïti, Ariel Henry, is dinsdag officieel gestart en heeft beloofd dat hij de orde zal herstellen. Henry heeft al aangekondigd dat er verkiezingen komen, een eis van de bevolking en de internationale gemeenschap.
Lees verder

Wereldwijd verloren zeker 1,5 miljoen kinderen minstens één ouder door Covid-19
Wereldwijd hebben 1,5 miljoen kinderen minstens een ouder, een grootouder of een andere verzorger verloren door de coronapandemie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Imperial College London.
Lees verder

Onderzoek: vaccin Johnson & Johnson minder effectief tegen deltavariant
Het vaccin van Johnson & Johnson is veel minder effectief tegen de deltavariant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een dinsdag gepubliceerd onderzoek, waarover onder meer The New York Times bericht.
Lees verder

Alligator valt bejaarde man aan die met fiets in het water belandt in Florida
In de Amerikaanse staat Florida is een 74-jarige man zwaargewond geraakt nadat hij met zijn fiets in het water viel en daarop aangevallen werd door een alligator. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

Franse 'gezondheidspas' vanaf vandaag verplicht
Volwassenen die een groot evenement of een culturele instelling in Frankrijk willen bezoeken, moeten vanaf vandaag een gezondheidspas kunnen tonen. De 'pass sanitaire', ofwel de gezondheidspas, toont aan dat de bezitter is ingeënt tegen het coronavirus, negatief is getest of recent is hersteld van Covid-19. Vanaf augustus is de pas ook verplicht in cafés, restaurants en sommige winkelcentra.
Lees verder

Doden in Chinese metropool na enorme regenval: honderden mensen tot hun schouders in het water in de metro, bijna 200.000 mensen geëvacueerd
De zwaarste regenval in decennia in de centraal-Chinese metropool Zhengzhou heeft geleid tot enorme overstromingen. Volgens staatsmedia zijn er minstens twaalf doden gevallen in de stad van zeker 9 miljoen inwoners. Al bijna tweehonderdduizend mensen zijn geëvacueerd naar aanleiding van het extreme noodweer. De Chinese president Xi Jinping spreekt van een "zeer ernstige situatie".
Lees verder

Nederland neemt afscheid van Peter R. de Vries
Het afscheid van de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt vandaag en morgen plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft RTL zondag namens de familie bekendgemaakt. Het publiek kan vandaag van 11 tot 20 uur afscheid nemen van De Vries, die afgelopen donderdag aan de gevolgen van een schietpartij overleed.
Lees verder

Nederlandse dokters zitten met overschot AstraZeneca
In Nederland dreigen tienduizenden tot honderdduizend AstraZeneca-vaccins ongebruikt te worden vernietigd. Het gaat om vaccins die na een tegenvallende AstraZeneca-campagne zijn overgebleven bij huisartsen. Binnen Nederland is geen bestemming meer voor deze vaccins. Ze naar het buitenland transporteren mag niet, bevestigt een woordvoerder van de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ) aan Trouw.
Lees verder

Zonnige nationale feestdag met temperaturen tot 26 graden
Het wordt vandaag zonnig en vrij warm met enkele stapelwolken in de namiddag, met maxima van 21 tot 26 graden. Morgen en vrijdag kunnen we nog altijd genieten van vrij warm zomerweer met maxima rond of boven de 25 graden. In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met soms felle buien en lokaal onweer. Geleidelijk wordt het dan ook wat minder warm. Dat meldt het KMI.
Lees verder

LIVE. Nog 1.650 gezinnen zonder water - 31 doden en 53 vermisten - Waalse regering kondigt heropbouwplan van 2 miljard aan
De officiële dodentol na de felle overstromingen in België staat op 31. Het aantal vermisten is opnieuw gedaald tot 53. Omwille van de dag van nationale rouw kreeg ook het HLN-logo een rouwlint op onze site en in onze app. De materiële schade in de getroffen regio's is niet te overzien. Zo'n 1.650 gezinnen zitten nog zonder water. Alle ontwikkelingen over de felle overstromingen in ons land lees je in onze liveblog.
Lees verder

Hoe zus Katrien zeilster Emma Plasschaert bijstaat richting olympische droom: "Ze zorgt ervoor dat er iéts in m'n frigo zit"
Even kijkt Emma Plasschaert (27) verbaasd op, als oudere zus Katrien (34) vertelt dat de familie een aparte Whats­App-groep heeft zonder haar: 'Plassies min Emma'. "Daarin stellen we alle domme vragen zonder je lastig vallen tijdens de Spelen." De onbreekbare band tussen beide zussen helpt bij de zware olympische missie van Emma: "Zeilen is zo onvoorspelbaar. Dat is niet zoals Nina Derwael die een medaille wint bijna elke keer als ze aan de brug hangt."
Lees verder

AUTOSNELWEGVERHALEN. Antoon (89) opende 50 jaar geleden E17 in Kortrijk: "Overkappen van snelweg zou fantastisch zijn voor buurtbewoners"
De bouw van de autosnelweg E17 vatte 55 jaar geleden aan. Het moment om hoofdingenieur op rust Antoon Noë (89) uit Oedelem aan de tand te voelen over het grootste infrastructuurproject uit die tijd. Zeker nu de stad Kortrijk een snelheidsverlaging naar maximum 90 kilometer per uur wil afdwingen op die E17. Om overlast door geluid en fijn stof voor omwonenden tegen te gaan. Antoon Noë leidde de aanleg van de E17 tussen Gent en de Franse grens in goeie banen.
Lees verder

WHO-directeur op congres Internationaal Olympisch Comité: "De wereld faalt in bestrijding van het coronavirus"
De wereld faalt in de bestrijding van het coronavirus. Dat zei directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in zijn toespraak tijdens het congres van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Tokio. "Deze pandemie is een test en de wereld faalt voor die test", zei Tedros.
Lees verder