Doorgaan naar hoofdcontent

Willy Naessens biedt Chiro kampplaats mét (paarden)zwembad aan: “We kregen al een rondleiding van Willy zelf”

HLN
Willy Naessens biedt Chiro kampplaats mét (paarden)zwembad aan: "We kregen al een rondleiding van Willy zelf"
Door de waterellende van de afgelopen dagen zag Chiro Heist Centrum hun jaarlijkse zomerkamp letterlijk in het water vallen. Door het stijgende waterpeil moest de leiding de opbouw van hun kampplaats staken en in allerijl verlaten. Maar dan kwam Willy Naessens met een oplossing.
Lees verder

KOERS KORT. Shari Bossuyt Belgisch kampioene tijdrijden bij vrouwen beloften - Vanmarcke opnieuw derde in Settimana Ciclistica Italiana, Ulissi wint
Shari Bossuyt (NXTG Racing) was overduidelijk de beste na 23,68 kilometer in het Belgisch kampioenschap tijdrijden bij de vrouwen beloften. In Koksijde, op en rond het militair domein, zette ze een eindtijd neer van 30:38. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van 41,32 kilometer per uur.
Lees verder

LIVE SUPERCUP. Geen podiumceremonie uit respect voor slachtoffers van noodweer - Clement: "We pieken eerder naar september"
• Supercup • Landskampioen Club Brugge ontvangt bekerwinnaar KRC Genk • Jan Breydelstadion • Aftrap: 20u45
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Geen goals, maar leuke pot voetbal van Zulte Waregem tegen Utrecht - KV Mechelen klopt Griekse Volos
KV Mechelen heeft zijn generale repetitie op het nieuwe seizoen gewonnen. Het versloeg de Griekse eersteklasser Volos met 2-1. Malinwa kwam aan de aftrap met wat wel eens de basisploeg kan worden voor de seizoensopener tegen Antwerp volgende week. KV kwam op het halfuur op voorsprong via Schoofs, die een knappe aanval afrondde. Het gaf die voorsprong nog weg na balverlies van Kaya, maar diezelfde Kaya bood Cuypers al snel de 2-1 aan. Morgen oefent Malinwa nog tegen Westerlo, met spelers die vandaag niet aan de bak kwamen. (ABD)
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Geen goals, maar leuke pot voetbal van Zulte Waregem tegen Utrecht
Zulte Waregem heeft zijn voorbereiding afgesloten met een doelpuntenloos gelijkspel tegen FC Utrecht. De galamatch van Essevee was nochtans absoluut geen zoutloos spektakelstuk. De jarige fusieclub lijkt klaar voor de competitiestart in Leuven volgende week.
Lees verder

Uit Maas geredde koe legde 100 kilometer af
Een koe die eerder vandaag in het Nederlandse Escharen (Noord-Brabant) uit de Maas werd gered door de brandweer komt uit Echt in Nederlands-Limburg, zo'n honderd kilometer verderop, meldt Omroep Brabant.
Lees verder

Kustburgemeesters over drukte aan zee: "Alles verloopt veilig en zonder problemen"
Vandaag heerst er een gezellige drukte aan zee. Dat is te zien op de druktebarometer van de kust en blijkt uit rondvraag bij verschillende kustburgemeesters. Door het mooie weer en de vele reservaties werd veel volk verwacht aan de kust. De kustgemeenten namen daarvoor de nodige maatregelen.
Lees verder

LIVE. Daar is Van Aert! Kan hij onder de kanontijd van Asgreen?
30,8 kilometer hengsten tegen de tijd door de wijngaarden in Saint-Émilion, dat is de voorlaatste taak die de renners wacht in de Tour de France. De individuele tijdrit belooft een strijd te worden tussen Wout van Aert, Tadej Pogacar en Stefan Küng. In het algemene klassement staan enkel nog de ereplaatsen op het spel. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Charlotte De Witte had spectaculaire avond op 'Tomorrowland Around The World': "Ik heb het dj'en echt gemist"
Gisteren werd de digitale editie van Tomorrowland Around The World afgetrapt. Niemand minder dan onze eigen Charlotte De Witte trad op op het Elixir-podium en gaf een performance van formaat. Vanavond staan ons op de mainstage nog onder andere Afrojack en Armin van Buren te wachten.
Lees verder

Premier Alexander De Croo bezoekt Heppeneert, Maaseik, waar het water door de dijken sijpelde: "zo kwetsbaar is de mens"
Premier Alexander De Croo (open vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bezoeken momenteel Maaseik waar de Maas de laatste dagen uit zijn voegen barstte. Ze spreken er ook met bewoners en hulpverleners.
Lees verder

Van 'f*ck off' tot 'bescheiden glimlachje': waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert
Vandaag is World Emoji Day. In de online wereld vervangen emoji's onze lichaamstaal en intonatie. Handig, als we een smiley allemaal op dezelfde manier interpreteren tenminste. Bij de 'slightly smiling face', de simpelste smiley met de neutrale glimlach, loopt dat weleens mis. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Of hoe ambigue zo'n simpele emoji toch kan zijn. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
Lees verder

LIVE. Van Aert blaast de rest weg met knaltijd! Wat doet Pogacar?
30,8 kilometer hengsten tegen de tijd door de wijngaarden in Saint-Émilion, dat is de voorlaatste taak die de renners wacht in de Tour de France. De individuele tijdrit belooft een strijd te worden tussen Wout van Aert, Tadej Pogacar en Stefan Küng. In het algemene klassement staan enkel nog de ereplaatsen op het spel. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Belgische Britney-superfans protesteren tegen strenge voogdijschap: "Wij zijn geen zotten, dit is een inbreuk op haar mensenrechten"
Kleurrijke banners, felroze T-shirts met 'Free Britney' erop en 'Hit Me Baby One More Time' dat door de boxen knalt. Het eerste Belgische 'Free Britney'-protest is een feit. Een twaalftal enthousiaste 'Britney Spears'-fans kwamen deze namiddag aan de Amerikaanse Ambassade in Brussel samen om actie te voeren tegen de langdurige bewindvoering van de vader van de Amerikaanse zangeres. "We kregen zelfs tips van de 'Free Britney'-beweging in Los Angeles", klinkt het bij de organisatie.
Lees verder

"Ik was volledig oververhit": uitgeputte maar trotse Wout van Aert doet zijn verhaal na fantastische tijdritoverwinning
Wat een knalprestatie van Wout van Aert. In de tijdrit van de Tour de France heeft hij een uitstekende tijd neergezet, 21 seconden beter dan Kasper Asgreen. Aan de finish was één ding duidelijk: Van Aert is diep gegaan. Gebogen over het stuur werd hij besproeid met water. "Het was een perfecte dag", reageerde hij achteraf.
Lees verder

En of hij diep is gegaan: Van Aert volledig uitgeput na monsterlijke tijdrit
Wat een knalprestatie van Wout van Aert. In de tijdrit van de Tour de France heeft hij een uitstekende tijd neergezet, 21 seconden beter dan Kasper Asgreen. Aan de finish was één ding duidelijk: Van Aert is diep gegaan. Gebogen over het stuur werd hij besproeid met water. 't Is warm in Bordeaux.
Lees verder

Uitgesteld huwelijk Jamie Vaes en Lil' Kleine heeft niets met incident op Ibiza te maken: maar waarmee dan wel?
Jamie Vaes (31) beweert dat het uitstellen van haar huwelijk met rapper Lil' Kleine niets te maken heeft met het incident dat plaatsvond op Ibiza. Dat vertelde de Nederlandse in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen 'Jaimie: In The Vaes Lane'. Maar wat is dan wel de reden?
Lees verder

Cian Uijtdebroeks wint BK tijdrijden bij de U19: "Na verlies in Tour du Valromey geweldig om hier zo te kunnen vlammen"
Toptalent Cian Uijtdebroeks nam sportief revanche voor het verspelen van de eindzege in Tour du Valromey, de Ronde van Frankrijk voor junioren. In Koksijde kroonde de tweedejaars uit Hannuit zich tot Belgisch kampioen tegen de klok. Over 24 kilometer was hij zestien tellen sneller dan Alec Segaert. Jonathan Vervenne pakte brons en gaf 37 seconden toe.
Lees verder

Drie doden bij crash vliegtuigje in Duitsland
Bij het neerstorten van een vliegtuigje in het zuidwesten van Duitsland zijn volgens de politie zaterdag drie mensen omgekomen.
Lees verder

Oostenrijkse brandweerlieden in bootjes redden levens in overstroomd Wallonië: "De mensen vlogen ons om de hals"
De taak van de 120 Oostenrijkse brandweerlieden in ons land zit erop. Na 72 uur in de weer te zijn geweest in zeer moeilijke omstandigheden, kunnen ze weerkeren naar hun thuisland. Het koningspaar en minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, hebben de reddingswerkers, die tal van levens hebben gered, persoonlijk bedankt. De Oostenrijkers konden op veel sympathie rekenen van de Belgische bevolking: "De mensen vlogen ons om de hals."
Lees verder

Max Verstappen wint na machtige start onuitgegeven sprintrace in Silverstone en vertrekt morgen vanop de pole
Max Verstappen (Red Bull) start morgen vanop de pole in de GP van Groot-Brittannië, de tiende WK-manche van het Formule-seizoen. De Nederlander en huidige WK-leider dwong die plek niet af na traditionele kwalificaties, wel na een sprintrace van 100 kilometer - een primeur in de F1.
Lees verder