Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

Wie ontmoeten Anderlecht en AA Gent in Conference League? Racing Genk treft Shakhtar Donetsk in derde CL-voorronde

HLN
Wie ontmoeten Anderlecht en AA Gent in Conference League? Racing Genk treft Shakhtar Donetsk in derde CL-voorronde
Racing Genk kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. De Limburgers moeten meteen vol aan de bak: ze nemen het op tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk.
Lees verder

Haalbare kaarten voor Anderlecht en AA Gent in derde voorronde Conference League - Genk treft Shakhtar in CL
Racing Genk kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. De Limburgers moeten meteen vol aan de bak: ze nemen het op tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Ook Anderlecht en AA Gent kennen hun (potentiële) opponenten in derde voorronde van de Conference League. Paars-wit reist naar Roemenië of Albanië, Gent treft - als het doorstoot - een Letse of Hongaarse tegenstander.
Lees verder

OHL-coach Marc Brys draagt Trofee Raymond Goethals op aan overleden physical coach: "Spreek niet meer over Team Brys, wel over Team Bart"
Marc Brys heeft de Trofee Raymond Goethals gewonnen. De jury oordeelde dat de T1 van Oud-Heverlee Leuven in het speciale coronajaar het meeste uit zijn spelerskern heeft gehaald, en zo het dichtst in de buurt komt van 'den Tuveneir' Goethals. Andere genomineerden waren Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (Antwerp FC). De Trofee Dominique D'Onofrio, die voor beste debutant, ging naar Charles De Ketelaere.
Lees verder

Krop in de keel bij melden dodentol: "Aantal zal wellicht nog oplopen"
Het noodweer van vorige week heeft officieel al aan 31 mensen in ons land het leven gekost. Dat heeft Bart Raeymaekers, de directeur-generaal van het Nationaal Crisiscentrum, vanmiddag gezegd op een persconferentie. Bij het melden van de cijfers kreeg hij het zichtbaar moeilijk.
Lees verder

Krop in de keel bij het melden van dodentol: "Aantal zal wellicht nog oplopen"
Het noodweer van vorige week heeft officieel al aan 31 mensen in ons land het leven gekost. Dat heeft Bart Raeymaekers, de directeur-generaal van het Nationaal Crisiscentrum, maandag gezegd op een persconferentie. Bij het melden van de cijfers kreeg hij het zichtbaar moeilijk.
Lees verder

Internationale media gaan los op confrontatie Verstappen vs Hamilton: "Messen zitten tussen de tanden nu"
Na de opzienbarende Grand Prix van Groot-Brittannië komen ook de internationale media opinies, reacties en analyses tekort om de crash én clash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen te duiden. Wie was fout? Wat betekent dit voor het Formule 1-seizoen? De buitenlandse kranten raken er in elk geval niet over uitgepraat.
Lees verder

Verlinden gaat door Michel I doorgevoerde hervorming civiele bescherming evalueren
Alle aandacht gaat nu nog uit naar de hulp aan de slachtoffers van de zware overstromingen van vorige week, maar in een volgende fase komt er een "grondige evaluatie van de organisatie van de hulpverlening". Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vandaag gezegd op een gezamenlijke persconferentie met de hulpdiensten. Zo komt er een 'leercommissie' die een en ander moet onderzoeken en wordt ook de hervorming van de civiele bescherming die de regering Michel I (2014-2018) heeft doorgevoerd tegen het licht gehouden.
Lees verder

Steeds meer mensen met gepersonaliseerde nummerplaat
Steeds meer mensen zijn bereid om 1.000 euro neer te tellen om een gepersonaliseerde nummerplaat aan hun auto te kunnen hangen. Vorig jaar werden er 7.069 dergelijke nummerplaten uitgereikt, ruim een vijfde meer dan in 2019. Drie kwart van de aanvragen komt uit Vlaanderen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op een schriftelijke vraag van Kamerlid Vincent Scourneau (MR).
Lees verder

"Als een beest behandeld": jongeman week lang gegijzeld en geslagen door 9 jongeren
Een hele week is een jongeman uit Kortrijk bedreigd, afgeperst, geslagen en opgesloten. Dat bleek maandag tijdens een proces tegen 9 jongeren van 19 tot 24 jaar oud uit Kortrijk en Harelbeke. De gijzeling was een vergelding, omdat het slachtoffer 25 gram weed had gestolen.
Lees verder

Prijzen voor Zac Efron en Mark Hamill: dit waren de Daytime Emmy Awards
Naar goede gewoonte werden ook dit jaar de Emmy Awards voor dagprogramma's uitgereikt. Dit weekend werden de beeldjes in de categorieën 'Kinderen & Animatie' en 'Fictie & Lifestyle' via een live-stream evenement uitgedeeld. Grote winnaars waren onder andere acteurs Zac Efron en Mark Hamill.
Lees verder

Paul (83) laat leven door ongelukkig ongeval met trein in Hasselt, vrouw Magdalena (82) in coma: "Papa heeft mama nog weggeduwd, een heldendaad"
Een ongeval met een trein zondagavond heeft het leven gekost aan Hasselaar Paul Jansen (83). Hij maakte samen met zijn vrouw Magdalena Ruttens (82) nog een korte wandeling in de buurt van hun woning, waarna het noodlot toesloeg. "Papa is slecht te been en wilde dus nog wat bewegen die dag. En dan gebeurt er zoiets", zegt zoon Erik Jansen, die erg aangeslagen is door het incident.
Lees verder

Morgen laatste dag voor je belastingbrief: "Vooraf ingevulde belastingaangifte bevat vaak fouten, en dat kan je veel geld kosten"
Morgen is de laatste dag dat je je belastingbrief online kan indienen en dan is de verleiding om een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) te aanvaarden groot. "Niet doen, eerst controleren", drukt fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet iedereen op het hart. Net als vorig jaar ontdekte hij in de VVA's weer dure fouten. Zo dreigt een echtpaar 3.199,45 euro te verliezen omdat de woonbonus niet correct werd ingevuld en een inwonend kleinkind in de vooraf ingevulde belastingaangifte ontbrak.
Lees verder

"Narcisten zijn vlot, charismatisch, maar erg manipulatief": psychologe legt uit wat je moet doen als je een narcistische baas hebt
Verdeeldheid zaaien op de werkvloer, successen van anderen claimen, loze beloftes doen tot zelfs frauderen: het gedrag van een narcistische manager kan een grote negatieve impact hebben op de sfeer en prestaties op de werkvloer. Psychologe en narcisme-expert Alice Vlottes schreef er een boek over. "Een narcist kan je beschadigen. Hij laat je minderwaardig voelen. Zijn gedrag zo snel mogelijk herkennen en er juist op reageren is dus erg belangrijk." Ze vertelt hoe je dat doet.
Lees verder

Geldigheid negatieve coronatest wordt mogelijks verkort tot 48 uur
Zonder vaccinatie of antilichamen door ziekte is een PCR-test noodzakelijk voor bijvoorbeeld een vrije toegang tot grote evenementen. Normaal is zo'n coronatest 72 uur geldig, al komt daar binnenkort misschien verandering in. "De ervaring in Nederland leert dat drie dagen misschien een beetje te lang is," aldus minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in de Kamer.
Lees verder

QUIZ. Tien figuren om te onthouden uit de Tour, weet u alles over de 108ste editie van de Ronde van Frankrijk?
De Tour de France zit erop. Bij wijze van terugblikk zochten wij voor een afsluitende Tour-quiz tien figuren die voor altijd met deze Ronde van Frankrijk verbonden zullen zijn. Bij elke figuur één vraag. Van Wout van Aert over Dylan Teuns tot revelatie Jonas Vingegaard. Veel succes!
Lees verder

Studie toont aan: 2 op 3 koppels begint als vrienden: "Rommelige grens tussen vriendschap en romantiek"
Er is dus toch een weg terug uit de friendzone. Een onderzoek gedaan aan de Universiteit van Victoria in Canada laat zien dat maar liefst twee derde van de koppels als vrienden begint. "We begrijpen hoe vreemden tot elkaar worden aangetrokken en beginnen te daten. Maar zo beginnen de meeste relaties niet."
Lees verder

Vaste klant op Europees toneel die laatste UEFA Cup won: Genk treft met Shakhtar Donetsk een loodzware tegenstander
't Wordt geen evidentie voor KRC Genk, willen de Limburgers zich plaatsen voor de poulefase van de Champions League. In Nyon kwam Shakhtar Donetsk uit de pot. De Oekraïners staan 18de op de UEFA-coëfficiënt, wonnen in 2009 nog de UEFA Cup en kunnen een uitstekend rapport voorleggen tegen Belgische clubs. De tegenstander van Genk doorgelicht.
Lees verder

VS en EU beschuldigen China van cyberaanvallen via lek Microsoft Exchange Server
De Verenigde Staten en de Europese Unie beschuldigen Peking van cyberaanvallen en van het afpersen van bedrijven via ransomware. Dat blijkt uit een mededeling van de Europese Unie en wordt ook meegedeeld door een hooggeplaatste Amerikaanse ambtenaar.
Lees verder

Derde grootste diamant ooit in Antwerpse handen: HB Antwerp zal steen van 1.175 karaat slijpen, waarde loopt wellicht in de tientallen miljoenen euro
Magisch moment maandag bij data- en techbedrijf HB Antwerp in de diamantwijk. Daar arriveerde immers de derde grootste diamant van juweelkwaliteit die ooit is gevonden. De wonderlijke steen van 1.175 karaat (235 gram) - een baseball groot - komt uit Botswana en zal door HB Antwerp worden onderzocht en geslepen. De waarde loopt wellicht in de tientallen miljoenen euro.
Lees verder

Derde grootste diamant ooit is in Antwerpse handen: techbedrijf HB Antwerp zal steen van 1.175 karaat slijpen
Magisch moment maandag bij data- en techbedrijf HB Antwerp in de diamantwijk. Daar arriveerde immers de derde grootste diamant van juweelkwaliteit die ooit is gevonden. De wonderlijke steen van 1.175 karaat (235 gram) - een baseball groot - komt uit Botswana en zal door HB Antwerp worden onderzocht en geslepen. De waarde loopt wellicht in de tientallen miljoenen euro.
Lees verder