Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 juli 2021

Van het ene schoon gezelschap richting het andere: Lukaku deze keer gespot aan de zijde van Jay Z & co

HLN
Van het ene schoon gezelschap richting het andere: Lukaku deze keer gespot aan de zijde van Jay Z & co
Romelu Lukaku brengt zijn vakantie in aangenaam gezelschap door. Een paar dagen geleden werd hij nog gefotografeerd in het gezelschap van influencer Shani Jamilah, vandaag verscheen op Instagram een foto met onder meer rapper Jay-Z. Sinds 2018 is de Rode Duivel aangesloten bij het sportmanagementbureau van de echtgenoot van Beyoncé.
Lees verder

"Geen aanwijzingen van Iraans complot op Zaventem"
Volgens de Israëlische nieuwssite Ynet was het valse alarm van donderdag op Brussels Airport een poging van Iran om de beveiliging daar te testen. Het zou geen toevel zijn dat de verdachte koffer die zorgde voor een evacuatie werd achtergelaten bij een balie van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al.
Lees verder

Toeristen mogen vanaf nu picknicken in tuinen Buckingham Palace
De tuinen van Buckingham Palace in Londen worden sinds vandaag voor het eerst opengesteld voor bezoekers. In het verleden konden toeristen de tuinen al bezoeken onder begeleiding, maar het is de eerste keer dat de tuinen nu vrij te betreden zijn.
Lees verder

Thomas Detry mee aan de leiding na tweede ronde Scottish Open
Thomas Detry heeft zich vrijdag in North Berwick met een tweede ronde in 65 slagen, zes onder par, mee aan de leiding gegolfd op het Scottish Open (European Tour/8 miljoen dollar). Met een totaal van 131, elf onder, deelt de 28-jarige Brusselaar de leiding met de Spanjaard Jon Rahm, de nummer één van de wereld, en met de Engelsman Jack Senior, die na de eerste ronde alleen aan de leiding stond.
Lees verder

Tyson Fury test positief op corona, kamp tegen Deontay Wilder wordt uitgesteld
De Britse bokser Tyson Fury heeft positief getest op het coronavirus. Daardoor wordt zijn rematch tegen de Amerikaan Deontay Wilder, die oorspronkelijk gepland was voor 24 juli met als inzet de WBC-gordel, uitgesteld.
Lees verder

Waarom dit al jaren de best verkochte Mercedes is (ondanks z'n hoge prijs)
Oneerbiedig gezegd is de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse een verkleinde versie van Mercedes' topmodel, de S-klasse. Zo biedt hij veel dezelfde moderne snufjes en hightech luxe voor beduidend minder geld. Alhoewel, deze Mercedes wordt pas écht goed zodra je de nodige – prijzige – opties aanvinkt op de prijslijst. HLN Drive test het uit.
Lees verder

Carrefour roept vanilleroomijs terug
Winkelketen Carrefour heeft vanilleroomijs van het eigen merk teruggeroepen wegens een te hoog gehalte aan residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide. Dat meldt de winkelketen.
Lees verder

Opnieuw drie verdachten opgepakt voor moord op Haïtiaanse president
Er zijn vrijdag opnieuw drie verdachten gearresteerd voor de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse. Dat heeft de politie van Haïti meegedeeld. In totaal werden nu al twintig mensen opgepakt: 18 mannen uit Colombia en twee Amerikanen van Haïtiaanse afkomst. Vijf vermoedelijke aanvallers zijn volgens de politie nog altijd op de vlucht, drie verdachten werden gedood.
Lees verder

Acht Willebroekse jongeren gewond bij ongeval tijdens kamp in Gedinne
Acht Willebroekse jongeren die op kamp zijn in Gedinne, in de provincie Namen, zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat heeft de gemeente Willebroek bekendgemaakt. De wagen waarin de jongeren zaten, is van de weg geraakt. De acht inzittenden werden overgebracht naar vier verschillende ziekenhuizen in de buurt.
Lees verder

Hekwerk aan Capitool in Washington wordt half jaar na bestorming afgebroken
Iets meer dan zes maanden na de dodelijke opstand in het Amerikaanse Capitool zijn de autoriteiten vrijdag begonnen met het ontmantelen van de omheiningen en barricades rond het parlementsgebouw in Washington. De operatie gaat naar verwachting het hele weekend duren.
Lees verder

Kritische Marokkaanse journalist veroordeeld tot 5 jaar cel: "Gerechtelijke afslachting"
De kritische Marokkaanse journalist Soulaimane Raissouni is tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens vermeende aanranding van een man. Raissouni, die al 93 dagen in hongerstaking is, was niet aanwezig in de rechtbank. De 49-jarige journalist zit sinds mei vorig jaar in hechtenis nadat een LGBT-activist hem had beschuldigd van aanranding, een aanklacht die de journalist ontkent.
Lees verder

Fiscus neemt Belgisch voetbal in het vizier
Bij de fiscus lopen 57 onderzoeken naar de handel en wandel van clubs, voetbal­makelaars en spelers. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) wil in kaart brengen wat de voorbije jaren mogelijk aan belastingen is ontdoken, zo schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Gekantelde vrachtwagen verspert E17 richting Frankrijk in Harelbeke
De E17 richting Frankrijk is sinds half vier 's nachts voor alle verkeer versperd. Oorzaak is een verkeersongeval met een gekantelde vrachtwagen. De snelweg zal nog minstens tot zaterdagochtend afgesloten blijven.
Lees verder

Bouwblunders kraken iemands leven én spaarpot. Deze Vlamingen weten er helaas alles van: "Ons appartement op het Eilandje heeft niets van waarde meer. Er zijn er die voor minder de wapens opnemen"
Vijfentwintig nieuwbouwappartementen in Sint-Truiden zijn onbewoonbaar verklaard, en evenveel gezinnen staan op straat. Het complex is letterlijk rot, want het hout lag weken in de regen. Bouwblunders kraken iemands leven én spaarpot. Dat zeggen ook deze mensen die ermee geconfronteerd worden: "Ons appartement op het Eilandje heeft niets van waarde meer. Er zijn er die voor minder de wapens opnemen."
Lees verder

Aantal C-attesten verdubbeld: "Ik had totaal geen zin meer in school"
Het aantal zittenblijvers is weer fors gestegen. Scholen hebben dit jaar dubbel zoveel C-attesten uitgedeeld dan vorig jaar, toen ze milder delibereerden vanwege de coronacrisis. 18.928 leerlingen, verspreid over alle leerjaren in het ASO, TSO, BSO en KSO, zullen hun jaar moeten overdoen. Vorig jaar waren dat er amper 9.302.
Lees verder

De rapper en de 'baas': twee vrienden die een tweedaagse rooftocht hielden rond Sint-Niklaas
"I have a 1000 problems in my head right now." Aan het woord is Amar S. (19), een jongeman die een rapcarrière probeerde uit te bouwen met zijn song 'Time'. Hij en zijn vriend Jens H. (20) zitten met problemen, zoveel is zeker. De twee uit Beveren zijn gearresteerd en worden verdacht van een gewapende overval op een scoutskamp en een steekpartij waarbij een man zwaargewond raakte. De vraag blijft: wat bezielde het duo om dergelijke drieste feiten te plegen?
Lees verder

ONZE OPINIE. "Een vliegticket boeken voor je met zekerheid besmette tiener? Dan nog liever een busje vol besmettingen"
Wie wou, kon het zelfs live volgen: de 'coronabussen' met besmette jongeren uit Spanje en hun opblaasbare eendjes zijn terug thuis. De Jeugdraad en de jeugdige minister Benjamin Dalle (CD&V) waren er als de kippen bij om het op te nemen voor de feesters, waarover veel CD&V-stemmende oma's zich opwinden in hun zetel. En hoewel Dalle het altijd en over alles eens lijkt met de Jeugdraad, heeft hij wel een punt.
Lees verder

Miljardair Richard Branson maakt morgen eerste ruimtetrip: "Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begrafenis komt"
Hij zat in de woonkamer van zijn ouders, toen hij als 19-jarige zag hoe Neil Armstrong de eerste mens op de maan werd. "Op een dag doen we dat allemaal", dacht hij. 52 jaar later doen we het nog niet allemaal. Maar hij wel. Zondag maakt de Britse miljardair Richard Branson (70) zijn eerste toeristisch tripje naar de ruimte. "Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begrafenis komt."
Lees verder

Herman Brusselmans keert terug naar de plek waar hij opgroeide: "Ik blijf een boerke uit Hamme"
Stallen kuisen, kalveren voederen, prikkeldraad herstellen, koeien naar het slachthuis helpen brengen: zo vulde de kleine Herman Brusselmans zijn zomervakanties. Nooit ging de zoon van een veehandelaar op reis, alleen voor strips en voetbal was er wat tijd over. Vakantie, dat was thuis. En thuis, dat was een plek die hij wilde ontvluchten. Op zijn 63ste stelt hij vast dat het nooit helemaal is gelukt. "Ik blijf een boerke uit Hamme."
Lees verder

INTERVIEW. Wouter Beke aan de vooravond van 11 juli: "Vrienden heb ik niet gemaakt"
Wouter Beke (CD&V) klauwt terug op 11 juli. Ja, zijn belofte van maart haalt hij op een haar na niet, maar weinig regio's vaccineren sneller en zoveel als Vlaanderen. Hoe hij dat deed? "Door geregeld een vervelende mens te zijn. Ik heb geen vrienden gemaakt. Maar als ik iets in mijn hoofd heb, geef ik niet snel op."
Lees verder