Doorgaan naar hoofdcontent

Van Aert krijgt strijdlust én mengt zich in strijd om de bollen: “Per ongeluk in goeie uitgangspositie beland”

HLN
Van Aert krijgt strijdlust én mengt zich in strijd om de bollen: "Per ongeluk in goeie uitgangspositie beland"
Wout van Aert strijdt nu ook om de bergtrui in de Tour de France. De Belg van Jumbo-Visma trok vandaag mee in de vlucht in de etappe naar Andorra la Vella en mengde zich meermaals in de sprints om punten voor het bergklassement. Van Aert hield ook de prijs voor de strijdlust over aan zijn sterke etappe.
Lees verder

'Grote 3' naast elkaar: Novak Djokovic steekt zesde Wimbledon-titel op zak en evenaart grandslamrecord van Roger Federer en Rafael Nadal
Novak Djokovic heeft voor de zesde keer in zijn carrière Wimbledon gewonnen. De 34-jarige Serviër en nummer één van de wereld klopte de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9) in vier sets: 6-7 (4/7), 6-4, 6-4 en 6-3. Grandslamtitel nummer twintig voor Djokovic, die zich daarmee naast mederecordhouders Rafael Nadal en Roger Federer hijst. 'De Grote Drie' zij aan zij.
Lees verder

Oeps... Binnenschipper vergeet autokraan naar beneden te laten wanneer hij onder brug vaart
Een binnenschipper heeft afgelopen donderdag - waarschijnlijk ongewild - voor spectaculaire beelden gezorgd op het kanaal Bocholt-Herentals ter hoogte van de 'zandbrug' aan Sibelco.
Lees verder

Vanaf 2028 mogelijk nog meer deelnemers: "UEFA denkt na over EK met 32 landen"
De Europese Voetbalconfederatie UEFA denkt er over na om vanaf 2028 het EK voetbal uit te breiden tot 32 landen, in plaats van de huidige 24 deelnemende teams, zo vernam nieuwsagentschap AP uit goede bron.
Lees verder

In beeld: 200 berggidsen aan een klimtouw tussen Frankrijk en Italië
De Compagnie des guides de Chamonix, de oudste berggidsenvereniging ter wereld, mag 200 kaarsjes uitblazen. Dit is zaterdag gevierd op de gletsjers van de Vallée Blanche in het Mont-Blancmassief. Op 3.400 meter en hoger, tussen de Aiguille du Midi en Pointe Helbronner (Italiaans grondgebied) hingen 200 berggidsen aan één klimtouw.
Lees verder

Eric Bishop, Mark Sinclair of Katy Hudson: de artiestennamen van celebs ontleed
Sommige celebs worden geboren met een artiestennaam, anderen veranderen hun naam omdat die te lang of te saai is, of om juridische redenen. In Hollywood is het namelijk zo dat er geen personen mogen zijn die dezelfde naam hebben. Ontdek hier de echte namen van onder andere Vin Diesel en Katy Perry.
Lees verder

Besmette jongeren op het vliegtuig zijn geen uitzondering: hoe haalbaar zijn boetes en controles daarop?
Boetes en strengere controles door de vliegtuigmaatschappijen op reizigers die terugkomen vanuit rode zones. Dat is waar Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voor pleit nadat besmette jongeren zonder problemen het vliegtuig naar België konden nemen. Maar dat lijkt gemakkelijk gezegd dan gedaan. Er is dat achterpoortje, het misplaatst vertrouwen en de vliegtuigmaatschappijen "zijn geen gerechtelijke politie".
Lees verder

REACTIES. De Gendt: "Behoorlijk goed? Dat is niet goed genoeg" - Teuns: "Hitte speelde me parten"
Dylan Teuns en Thomas De Gendt trokken mee in het offensief in de zware vijftiende etappe van de Tour. Beide landgenoten konden evenwel geen rol van betekenis spelen in de strijd om de etappewinst. Voor De Gendt was de slotklim veel te steil - wist hij op voorhand - en de renner van Lotto-Soudal trok vooral mee om comfortabel binnen tijd te kunnen arriveren. Teuns had het dan weer niet makkelijk met de warmte. "Mijn benen liepen redelijk snel vol en daarna heb ik dan mijn eigen tempo gereden." Bekijk de volledige reacties in boven- en onderstaande video.
Lees verder

Fans zonder ticket proberen Wembley binnen te dringen even voor aftrap van EK-finale
Op sociale media duiken verontrustende beelden van aan het Londense Wembley-stadion op. Engelse fans zonder tickets proberen het stadion te betreden en deinzen er niet voor terug om veiligheidsstewards aan de kant te duwen.
Lees verder

Fans zonder ticket proberen Wembley binnen te dringen, minder dan twee uur voor aftrap EK-finale
Op sociale media duiken verontrustende beelden van aan het Londense Wembley-stadion op. Engelse fans zonder tickets proberen het stadion te betreden en deinzen er niet voor terug om veiligheidsstewards aan de kant te duwen.
Lees verder

LIVE. Geen verrassingen aan de aftrap: Emerson vervangt Spinazzola bij Italië, bij Engeland is Saka zijn plaats kwijt aan Trippier
• Wembley (Londen) • Aftrap: 21 uur • Scheidsrechter: Bjorn Kuipers (Ned) • Italië kan voor de tweede keer Europees kampioen worden, Engeland voor het eerst
Lees verder

Na de vaccinheisa keert Veerle Heeren vrijdag al terug als burgemeester van Sint-Truiden: ze wacht onderzoek niet af
Veerle Heeren (56) keert vrijdag al terug als CD&V-burgemeester van Sint-Truiden. Begin mei zette ze een stap opzij nadat ze toegegeven had dat ze zich al in maart had laten vaccineren, toen de 85-plussers aan de beurt waren. Het onderzoek naar het vaccinmisbruik loopt nog, maar dat wacht ze duidelijk niet af.
Lees verder

Invloedrijke Congolese kardinaal Monsengwo overleden in Parijs
De invloedrijke voormalige aartsbisschop van Kinshasa, Laurent Monsengwo, is zondag in Parijs overleden op 81-jarige leeftijd. Zes dagen eerder werd hij in kritieke toestand uit Kinshasa geëvacueerd. Dat meldt zijn opvolger Fridolin Ambongo.
Lees verder

Cloë (11) verliest strijd tegen hersentumor: "Ik heb een heel mooi leven gehad"
Cloë Hauben is niet meer. Het dappere meisje uit Rijkhoven heeft op elfjarige leeftijd haar strijd tegen een hersentumor verloren. De afgelopen maanden leefden honderden mensen mee met de moedige Limburgse. Het regent dan ook steunberichten aan de nabestaanden. Op het platform Together4Cloë verscheen een laatste bericht. "Ik heb een heel mooi leven gehad", zo klinken de laatste woorden van de tiener.
Lees verder

N-VA dient klacht in tegen diefstal Vlaamse leeuwenvlagjes in Merelbeke
N-VA Merelbeke dient klacht in tegen onbekenden voor de diefstal van een reeks Vlaamse leeuwenvlagjes op verschillende ronde punten in de gemeente. "Het is niet de eerste keer dat ze verdwijnen", zegt Els Sys, Voorzitter N-VA Merelbeke.
Lees verder

Cav en co. al bijna 100.000 euro rijker: Deceuninck-Quick.Step streek al het meeste prijzengeld op
Vijf ritzeges (vier keer Cavendish, één keer Alaphilippe): dat brengt geld in de la bij Deceuninck-Quick.Step. Bij aanvang van de slotweek van de Tour de France zijn de troepen van Patrick Lefevere nú al 95.320 euro rijker. Het team voert daarmee het voorlopige prijzengeldklassement aan.
Lees verder

Pogacar geeft opnieuw geen krimp: wie of wat kan de gele trui nog iets in de weg leggen?
Tegenstanders probeerden, maar ze mislukten één voor één. Zelf weet de Sloveense geletruidrager wel beter dan zich nu al uit te roepen tot nieuwe eindwinnaar van de Tour de France. Maar wie gaat hem nog kraken? Eén ding maakt hem nog ongerust: "Ik heb geen vertrouwen in de hitte."
Lees verder

LIVE. Wembley ontploft! Shaw maakt er na twee minuten al 1-0 van!
• Wembley (Londen) • Aftrap: 21 uur • Scheidsrechter: Bjorn Kuipers (Ned) • Italië kan voor de tweede keer Europees kampioen worden, Engeland voor het eerst
Lees verder

Al 90 doden geteld na instorting Miami, nog 31 vermisten
Meer dan twee weken na de instorting van een appartementencomplex in Surfside, bij Miami, is de dodentol weer wat verhoogd. Er zijn nu 90 lichamen geteld, en nog 31 anderen zijn vermist. Dat heeft Daniella Levine Cava, burgemeester van Miami-Dade County, zondag laten weten.
Lees verder

LIVE. Italië nu toch wat nadrukkelijker op zoek naar gelijkmaker, knal van Chiesa gaat naast
• Wembley (Londen) • Aftrap: 21 uur • Scheidsrechter: Bjorn Kuipers (Ned) • Italië kan voor de tweede keer Europees kampioen worden, Engeland voor het eerst
Lees verder