Doorgaan naar hoofdcontent

“Van Aert is de meest complete van het peloton” en “‘Zwaargewicht’ degradeert klimmers”: Wout van Aert oo...

HLN
"Van Aert is de meest complete van het peloton" en "'Zwaargewicht' degradeert klimmers": Wout van Aert oogst lof over grenzen heen
Belgisch wielerfeestje in Malaucène en dat bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. In de tricolore trui won Wout van Aert een bergrit in de Tour de France waar het woord iconisch voor is uitgevonden. Niet één maar twee keer de Mont Ventoux op. Vooral de polyvalentie van Van Aert steekt de buitenlandse wielercommentatoren de ogen uit. "Van Aert hield alle klimmers voor de gek."
Lees verder

Natalia staat na twee jaar weer op het podium: "Ik had schrik voor mijn stem"
Zet u schrap want dat doet zij ook. Vanavond bestijgt Natalia (40) na twee jaar weer het podium voor een grote show in Middelkerke. Eerst met haar eigen band, dan met een symfonisch orkest, maar bij elk nummer met een muzikantje aan boord. 'Ik heb de voorbije dagen stevig gesport en veel gerust om in topvorm te zijn." Een gesprek over eindelijk weer kunnen optreden, haar zwangerschap, verbouwingen met een baby in huis en nieuwe muziek. "Om een plaat te maken moet je helemaal in balans zijn. Nu is het daarvoor te druk."
Lees verder

Belgische aangevallen door jachtluipaard in Zuid-Afrikaans dierenpark
Een Belgische is tijdens een verblijf in Zuid-Afrika, waar ze vrijwilligerswerk deed bij een dierenpark, aangevallen door een jachtluipaard. De vrouw raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.
Lees verder

Antwerps vaccinatiedorp wil 12.000 personen verleiden met J&J-vaccin
Het Antwerpse vaccinatiedorp op Spoor Oost lanceert een oproep op zoek naar 12.000 inwoners van de stad Antwerpen en de gemeenten Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem die zich willen laten vaccineren met het vaccin Johnson & Johnson. De oproep is naar iedereen gericht die momenteel geen afspraak heeft voor een vaccinatie, dus ook mensen die eerder een uitnodiging weigerden, maar nu wel een vaccin willen.
Lees verder

Nood aan een echte baas: Oranje wil Louis van Gaal als bondscoach
De Nederlandse voetbalbond heeft Louis van Gaal op nummer 1 gezet in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het mislukte EK is er behoefte aan een ervaren baas die Oranje naar het WK van 2022 in Qatar leidt.
Lees verder

Songfestivalwinnaar Måneskin verovert ook Amerikaanse hitlijst
Het is Måneskin gelukt een plekje te veroveren in de prestigieuze Billboard Hot 100. De winnaar van het Eurovisie Songfestival is met het liedje 'Beggin'' op nummer 78 binnengekomen in de Amerikaanse hitlijst.
Lees verder

"Ajax wil supertalent Bounida (15) wegkapen bij Anderlecht"
Speelt Anderlecht één van zijn grootste goudklompjes kwijt? Volgens De Telegraaf wil Ajax Rayane Bounida (15) wegkapen bij paars-wit. Het megatalent zou zelfs al een rondleiding gekregen hebben op het oefencentrum van de Amsterdammers en in de Johan Cruijff ArenA.
Lees verder

Grondwater weer normaal op driekwart van de plaatsen
Op meer dan driekwart van de meetplaatsen staat het grondwater weer op een normaal tot zeer hoog peil voor de tijd van het jaar. Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). De opeenvolgende droge zomers waren de afgelopen jaren goed voor een daling van de standen op 57 procent van de meetplaatsen.
Lees verder

Eerste Belgische atleten vertrokken richting Tokio: "Eindelijk is het zover"
Eindelijk, met een jaar vertraging, konden twintig Belgische atleten gisteren op de luchthaven van Zaventem inchecken voor Tokio 2020. De Belgian Cats, twee roeiers, drie zeilers en één kajakker beten de spits af in hun knalgele truitje van Team Belgium. Nog 102 atleten te gaan.
Lees verder

Meer dan vier miljoen coronadoden wereldwijd
Sinds het begin van de pandemie zijn wereldwijd al meer dan vier miljoen mensen overleden na een besmetting met het coronavirus. Dat blijkt woensdagavond (lokale tijd) uit gegevens van de universiteit Johns Hopkins in Baltimore. Het aantal bevestigde coronadoden is in iets minder dan drie maanden tijd gestegen van drie tot vier miljoen.
Lees verder

Transfer Talk. Club Brugge denkt aan Idrissi, die voor 12 miljoen naar Sevilla ging - KV Kortrijk haalt spits bij Wolfsburg
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Het vakantiegeld van Kathleen Aerts (43): "Het voordeel van een eigen reisbureau is dat je vaak gratis op reis mag"
Kathleen Aerts (43), ex-K3'tje met een eigen reisbureau in Zuid-Afrika, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. "Avontuur is voor mij belangrijker dan souvenirs of een chic hotel."
Lees verder

Paul Gheysens voert zevende kapitaalverhoging in minder dan 5 jaar door: wat betekent dat voor Antwerp?
Hij kon niet achterblijven. Na Anderlecht en Club Brugge voerde nu ook Antwerp een kapitaalverhoging door, de zevende al op minder dan 5 jaar. Ghelamco-baas en Antwerp-eigenaar Paul Gheysens pompte al bijna 48 miljoen euro in de Great Old.
Lees verder

Curator Britney Spears vraagt beveiliging: "Ik word met de dood bedreigd"
Sinds de veelbesproken getuigenis van Britney Spears (39) wordt haar curator Jodi Montgomery bedreigd. Volgens haar advocaat zijn die dreigementen zo ernstig dat Montgomery beveiligd moet worden.
Lees verder

Tientallen Amerikaanse staten klagen Google aan om vermeend monopolie
Een groep van 37 Amerikaanse procureurs-generaal in de VS klaagt Google aan wegens vermeende praktijken die concurrentie verstoren. De procureurs-generaal, zowel Democraten als Republikeinen, vertegenwoordigen onder meer New York, North Carolina, Tennessee en Utah, evenals het District of Columbia, waar hoofdstad Washington toe behoort.
Lees verder

3M loosde jarenlang te grote hoeveelheden PFOS in Schelde, overheid gaf pas na 13 jaar een boete
Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht heeft de voorbije jaren bodemwater met te hoge PFOS-concentraties in de Schelde geloosd. De overheid wist dat, maar trad amper op. De overschreden waarden zijn voor het eerst in 2006 opgemerkt, maar het kwam pas in 2019 - dertien jaar later - tot een administratieve boete van 7.200 euro, meldt VRT NWS op basis van eigen onderzoek.
Lees verder

3M loosde jarenlang te grote hoeveelheden PFOS in Schelde, overheid gaf pas na 12 jaar een boete
Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht heeft de voorbije jaren bodemwater met te hoge PFOS-concentraties in de Schelde geloosd. De overheid wist dat, maar trad amper op. De overschreden waarden zijn voor het eerst in 2007 opgemerkt, maar het kwam pas in 2019 - twaalf jaar later - tot een administratieve boete van 7.200 euro, meldt VRT NWS op basis van eigen onderzoek.
Lees verder

"Gezochte Nederlandse huurmoordenaar en handlanger van Taghi aangehouden in Brazilië"
In Brazilië is woensdag de voortvluchtige Nederlandse crimineel Gerel P. (38) aangehouden. Dat melden Braziliaanse en Surinaamse media. Hij zou zijn opgepakt in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro.
Lees verder

Op zoek naar je eerste job? Met dit stappenplan krijg je binnen de kortste keren een aanbieding
Sommige schoolverlaters hebben al een contract op zak wanneer zij hun diploma in ontvangst nemen. Omdat ze op hun stageplaats aan de slag mogen bijvoorbeeld, of omdat ze al hebben gesolliciteerd via een jobbeurs in de loop van het academiejaar. Heb jij nog géén idee wat je professionele toekomst brengt? Geen paniek. Als je onderstaande adviezen van Jobat.be in het achterhoofd houdt, zal dat niet lang meer duren.
Lees verder

Na hoogste prijs in jaren dalen olieprijzen voor tweede dag op rij
De olieprijzen hebben donderdag in de vroege handel hun aanzienlijke verliezen van de afgelopen dagen nog wat uitgebreid. Een vat van de Noordzeesoort Brent kostte 's ochtends 73,37 dollar. Dat is 6 cent minder dan de dag ervoor. De prijs van een vat van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate (WTI) daalde met 17 cent tot 72,03 dollar.
Lees verder