Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 juli 2021

Uniek in België, Zedelgem lanceert zangfietspad: “Na corona hebben we allemaal nood aan een beetje plezier”

HLN
Uniek in België, Zedelgem lanceert zangfietspad: "Na corona hebben we allemaal nood aan een beetje plezier"
In het West-Vlaamse Zedelgem mag je op een strook van 1,4 kilometer zingen dat het een lieve lust is. De gemeente heeft zaterdag een zangfietspad geopend. Schlagerzanger Louis Flion, die in de buurt woont, gaf alvast het goede voorbeeld.
Lees verder

Zwaar gekwetste Spinazzola op krukken als een held ontvangen in Italiaans spelershotel
Leonardo Spinazzola is als een held ontvangen in het Italiaanse spelershotel. Een knuffel van elk lid van de Squadra in Coverciano, Italiës hoofdkwartier in Firenze. De linksachter, die op miraculeuze wijze de gelijkmaker van Lukaku nog uit doel hield, liep tegen de Rode Duivels een scheur in de achillespees op. Eerder werd hij op de terugreis op het vliegtuig richting Rome al bezongen door de Azzurri.
Lees verder

Van der Poel verliest gele trui en beslist maandag of hij in de Tour blijft: "Ik wou heel graag tot Parijs blijven, maar ik denk dat de ploeg dat liever niet heeft"
Mathieu van der Poel is zijn gele trui kwijt. De Nederlander van Alpecin-Fenix bolde als 44ste over de streep op 21' 47" van winnaar Dylan Teuns. "De ploeg heeft liever niet dat ik tot Parijs doorga, want ik heb nog een ander doel. Maar ja, de Tour is wel leuk eigenlijk."
Lees verder

Pogacar heeft gele trui beet na ongeziene krachtexploot: "Dit was 'payback' voor gisteren"
Tadej Pogacar (22) laat niet met zich sollen. Gisteren werden hij en zijn ploeg de hele dag in het defensief geduwd. Eén keer maar geen twee keer. Vandaag was het aan de Sloveen om klappen uit te delen. "Dit was 'payback'."
Lees verder

Kurt (54) steekt z'n ex-vriendin (53) twee keer met een vleesmes en laat haar bloedend achter op straat: "Hij wilde het nochtans weer goedmaken met een liefdesbrief en chocolade"
Als een ware Don Juan wilde hij z'n ex vrijdagnacht opnieuw voor zich winnen. Kurt D. (54) trok met chocolaatjes, een mooie foto en een liefdesbrief naar het appartement van de 53-jarige vrouw in Oostende "om het goed te maken". De situatie ontspoorde echter compleet, waarop de Oostendenaar plots een groot vleesmes bovenhaalde en haar twee steken toediende. "Hij heeft dit zo gepland", denkt de dochter van het slachtoffer, dat de steekpartij wonderwel overleefde.
Lees verder

LIVE. Droomstart voor Denemarken! Delaney mag ongehinderd binnenkoppen
• Aftrap: 18u • Kwartfinale EK • Baku • Björn Kuipers (Ned)
Lees verder

Prins Harry alweer terug in de VS na herdenking Diana
Prins Harry (36) is alweer thuis in LA. Hij was de voorbije week in het VK om de herdenking van zijn moeder, Diana, bij te wonen in Londen. Hoewel de Britten hadden gehoopt op een verzoening tussen Harry en zijn broer William (39), blijkt dat niet het geval. Harry vertrok al 20 minuten na de ceremonie en vloog een dag later weer naar huis.
Lees verder

Franse autoriteiten redden opnieuw veertigtal migranten uit Kanaal
De Franse autoriteiten hebben opnieuw 47 migranten gered uit het Kanaal. De migranten waagden de oversteek naar Groot-Brittannië in onveilige bootjes en raakten daarbij in moeilijkheden. Het is al de tweede keer deze week dat de Franse reddingsdiensten migranten te hulp moeten schieten. Ook gisteren moesten ze meerdere malen uitrukken om in totaal 111 migranten op één dag te redden.
Lees verder

KMI waarschuwt voor onweer: code geel voor hele land van 12 uur tot 23 uur
Het KMI geeft voor zondag code geel voor het hele land van 12 uur tot 23 uur. Het weerinstituut waarschuwt voor onweersbuien in de meeste streken, waarbij lokaal veel neerslag in korte tijd kan vallen.
Lees verder

Grootschalige aanval met gijzelsoftware: "Werkt u met Kaseya VSA? Schakel systeem onmiddellijk uit", adviseert Centrum voor Cybersecurity
Het Centrum voor Cybersecurity waarschuwt voor een grootschalige internationale cyberaanval met ransomware. Het CCB vraagt alle gebruikers van de ICT-beheersoftware van leverancier Kaseya VSA om die zo snel mogelijk los te koppelen.
Lees verder

Schoondochter en kleinzoon houden bloemenwinkel open terwijl bloemiste Roza (80) in ziekenhuis ligt: "We willen haar levenswerk niet laten verpieteren"
Het is normaal een vertrouwd gezicht in het centrum van Sente: de vele bloemen die tegen de gevel staan van bloemenwinkel Rozy. Deze week stonden die er echter niet. Bloemiste Roza Vandaele (80) ligt na een val zwaargewond in het ziekenhuis. Schoondochter Ann Devlies en schoonzoon Emiel Vandoorne houden dit weekend de winkel open. "Omdat we haar niet willen vertellen dat we alles hebben laten verpieteren als ze ontwaakt."
Lees verder

LIVE. Denemarken met anderhalf been in halve finale na geweldige assist van ex-Genkspeler Maehle
• Aftrap: 18u • Kwartfinale EK • Baku • Björn Kuipers (Ned)
Lees verder

"Je bent de slechtste speelster van het circuit": ex-winnares Roland Garros in de clinch op Wimbledon
Ajla Tomljanovic en Jelena Ostapenko hebben het tijdens hun partij in de derde ronde van Wimbledon verbaal met elkaar aan de stok gekregen. "Je gedrag is verschrikkelijk, je hebt nul respect."
Lees verder

Hoe Racing Genk nog miljoenen kan verdienen aan 'Marathonman Maehle', de Deense sneltrein die blíjft gaan
De 'Maehle-express' dendert voort. Wat een waanzinnige rit is dit EK 2021 al geweest voor Denemarken en Joakim Maehle, die ook tegen Tsjechië beslissend was. "Ik wil geschiedenis schrijven met deze prachtige groep." In Genk horen ze dat graag.
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Beerschot verslikt zich in Duitse derdeklasser - Standard klopt Cercle
Standard nam op de Académie Louis Dreyfus met moeite de maat van een enthousiast Cercle Brugge, dat zijn laatste oefenwedstrijd op Belgische bodem afwerkte. Maandag vertrekt de Vereniging op oefenkamp naar Poznan (Polen), waarna het nog oefenwedstrijden speelt in Monaco (10 juli) en tegen Straatsburg (in Evian) en FC Sion (in Genève) allebei op 17 juli.
Lees verder

Binnen 3 maanden al eerherstel voor Rode Duivels? Alles wat u moet weten over de Nations League-finales
"In oktober is er al de Nations League. Dat is niet hetzelfde, maar hopelijk kunnen we daar goed spelen." Woorden die Thibaut Courtois liet optekenen na de abrupte uitschakeling van de Rode Duivels tegen Italië. Hij heeft geen ongelijk. Snel een nieuwe kans op een prijs voor onze Gouden Generatie. Wie? Wat? Waar? En wat valt er te verdienen?
Lees verder

LIVE. Tsjechische tank lijkt leeg, Maehle mist dé kans op 1-3 en zekere plaats in halve finale
• Aftrap: 18u • Kwartfinale EK • Baku • Björn Kuipers (Ned)
Lees verder

LIVE. Overrompeling van Tsjechië gaat liggen, Denemarken probeert zich weer in match te knokken
• Aftrap: 18u • Kwartfinale EK • Baku • Björn Kuipers (Ned)
Lees verder

Bosbranden teisteren Griekse eiland Kefalonia
Het Griekse eiland Kefalonia kampt met grote bos- en natuurbranden. Het vuur brak uit na de tiendaagse hittegolf en de langdurige droogte in het land. Door de bosbranden moesten verschillende dorpen worden geëvacueerd.
Lees verder

Restant van ingestort appartementsgebouw Miami wordt gesloopt voor naderende tropische storm
Het restant van het deels ingestorte flatgebouw nabij Miami in de Amerikaanse staat Florida, zal gesloopt worden. De reddingswerken zijn nog gaande, maar de sloop is noodzakelijk omdat het resterende gedeelte gevaarlijk instabiel is, laat gouverneur Ron DeSantis weten. Het rechtopstaande deel moet zo snel mogelijk tegen de vlakte, mogelijk morgen al, om de uitlopers van een gevaarlijke tropische storm voor te zijn.
Lees verder