Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitstekende investering: "De afgelopen periode namen de pr...

HLN
Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitstekende investering: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"
Hoeveel is je tweede verblijf waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt deze zomer de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Tim Demer van Immo Portugal een vrijstaande villa met zwembad aan de Zilverkust. Het beperkte aanbod in de steeds populairdere regio stuwt de prijzen omhoog en dat ziet eigenaar Tom (50) graag gebeuren. Al is hij nog niet meteen van plan om de mooie streek te verlaten. "Toen ik op het bouwperceel van mijn villa stond en de omgeving zag, wist ik genoeg."
Lees verder

Hoeveel verbruikt een oplader of televisie die altijd in het stopcontact zit?
Wat hebben je smartphonelader, microgolfoven en koffiezetapparaat gemeen? Ze verbruiken energie wanneer je ze niet actief gebruikt. Per toestel kost dat sluimerverbruik niet zo veel. Maar iedere woning heeft al snel 20 stille verbruikers waardoor hun aandeel al snel aandikt tot enkele tientallen euro's. Kortom: kostbare centen die je beter ergens anders aan kunt besteden. Mijnenergie.be legt uit wat sluipverbruik is en hoe je het kan lokaliseren.
Lees verder

Zeilbootje Antwerpse zeescouts omgeslagen op Oosterschelde, iedereen veilig aan wal
Vier zeilscheepjes met in totaal 21 zeescouts uit Antwerpen aan boord en een begeleidingsboot zijn dinsdagochtend in de problemen gekomen op een stormachtige Oosterschelde tussen Wemeldinge en het eiland Tholen, twee plaatsen in de Nederlandse provincie Zeeland. Eén bootje sloeg om en twee liepen vast op een mosselbank. Inmiddels zijn alle opvarenden vermoeid, maar veilig aan wal. Een persoon is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

TRANSFER TALK. Hervé Koffi is van Charleroi - OHL huurt jonge Turkse verdediger van Lyon - Podolski gaat in geboorteland Polen voetballen
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

"Wat was er gebeurd dat je zo wanhopig was?" Karin schrijft een brief aan een onbekende jongen in het station
Gedachten op papier zetten. Frustraties van je afschrijven. Wij vroegen jullie om in je pen te kruipen, en heel wat lezers goten hun gevoelens in woorden. De hele zomer lang lees je hier hun brieven aan een (on)bekende. Deze week richt Karin zich tot een jongen die ze enkele jaren geleden zag in het station. "Mijn hart breekt als ik denk aan de pijn die jouw moeder voelt."
Lees verder

111.000 minder werkenden in eerste kwartaal
In het eerste kwartaal van 2021 waren er 111.000 minder mensen aan de slag dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het gaat vooral om mensen die lang tijdelijk werkloos zijn. Dat blijkt uit gegevens van statistiekbureau Statbel.
Lees verder

De Wever stelt Hongaars EU-lidmaatschap in vraag vanwege holebibeleid: "Willen ze er eigenlijk nog wel bij horen?"
Voor Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is het holebibeleid in Hongarije door de nieuwe wetgeving daar "buitengewoon problematisch" voor het EU-lidmaatschap van het land. Dat heeft De Wever gezegd tijdens de presentatie van het programma van Antwerp Pride. "Op een bepaald moment moet je zeggen 'hier stopt het', als de elastiek zo hard wordt opgespannen dat je elkaar niet meer kan herkennen als spelers van dezelfde ploeg", aldus De Wever.
Lees verder

Britse regering versoepelt coronaregels voor gevaccineerde mensen
De Britse regering versoepelt volgende maand het coronabeleid voor volledig gevaccineerde mensen in Engeland. Zij hoeven vanaf 16 augustus niet meer in zelfisolatie als iemand in hun omgeving besmet blijkt te zijn met het virus, bericht de BBC.
Lees verder

WIMBLEDON. Hurkacz stunt tegen Medvedev en treft Federer - Pliskova eerste halvefinaliste
Hubert Hurkacz (ATP 18) heeft in de achtste finales op Wimbledon voor een stunt gezorgd. De Pool was in vijf sets te sterk voor tweede reekshoofd Daniil Medvedev (ATP 2): 2-6, 7-6 (7/2), 3-6, 6-3 en 6-3. De partij werd gespeeld over twee dagen.
Lees verder

Aantal positieve coronatesten in een week verdubbeld in Nederland, vooral onder jongeren gaat het hard
Meer dan twee keer zoveel mensen in Nederland hebben afgelopen week positief getest op het coronavirus dan in de week ervoor. In totaal zijn 8.541 nieuwe besmettingen geconstateerd, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een week eerder noteerde het instituut 4.208 gevallen.
Lees verder

"Ik voel me eigenlijk in alles een gewone Belg. Alleen ben ik het niet": zij houden een hongerstaking in Brussel
"Je denkt: als ik hard genoeg werk, dan komt op een dag vanzelf de beloning. Ja, niet dus." De hongerstaking van mensen zonder papieren in twee Brusselse universiteiten en de Begijnhofkerk rondde deze week de kaap van de veertig dagen. Vijf hongerstakers vertellen wat hen daartoe bracht.
Lees verder

Leger VS verliet belangrijkste basis zonder Afghaanse strijdkrachten in te lichten
De Amerikaanse strijdkrachten zijn 's nachts om 03.00 uur uit hun belangrijkste basis in Afghanistan vertrokken zonder dat te laten weten aan hun Afghaanse bondgenoten. Die ontdekten het vertrek pas uren later, vertelt de nieuwe basiscommandant Asadullah Kohistani aan de BBC.
Lees verder

Aantal Aziatische hoornaars in België neemt toe: "Bedreiging voor fruitteelt en biodiversiteit"
In Nederland wordt de bevolking opgeroepen om uit te kijken naar de Aziatische hoornaar en te signaleren waar de beestjes gespot werden. Zo willen onze Noorderburen de aantallen van de exoot terugdringen. Ook in België neemt de populatie Aziatische hoornaars toe. Het Vlaams Bijeninstituut vraagt dan ook om alle waarnemingen van Aziatische hoornaars te melden op VespaWatch. De bestrijding van de invasieve soort is namelijk broodnodig voor onze biodiversiteit en fruitteelt, klinkt het.
Lees verder

Nintendo onthult nieuwe Switch met groter en beter scherm
Nintendo heeft vandaag de verbeterde Switch onthuld. Zo bevat de nieuwe gameconsole een OLED-scherm van 7 inch met "levendige kleuren en een dunnere rand". De Switch zal te koop zijn vanaf 8 oktober.
Lees verder

LIVE TOUR. Voorspelde storm blijft voorlopig uit, Van der Sande en Houle houden nog anderhalve minuut over
Na een dagje welverdiende rust keert het Tourpeloton weer terug naar de orde van de dag. Op het menu staat een overwegend vlakke rit. Alles wijst dus op een nieuwe massasprint, waarin Mark Cavendish z'n derde ritzege in deze Tour kan boeken. Of doorbreekt met Wout van Aert of Jasper Philipsen een Belg de Britse dominantie? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

"Ariana Grande op huwelijksreis in Amsterdam"
Ariana Grande (28) zou op huwelijksreis zijn in Amsterdam. Op sociale media duikt de ene na de andere foto op waarop de zangeres in de Nederlandse hoofdstad is. Op 15 mei trouwde de zangeres met makelaar Dalton Gomez (25).
Lees verder

Meer dan 40 procent Vlaamse millennials eet niet zijn dagelijkse portie groenten
Hoewel ze wekelijks groenten kopen, eet 43 procent van de Vlaamse 18- tot 34-jarigen niet dagelijks groenten. Dat blijkt uit een enquête van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Dit jaar pakt VLAM uit met 'Fast 'n Good', een actie waarbij je gratis jouw lege fastfoodverpakking kan inruilen voor een verse, gevarieerde groentebox.
Lees verder

Vlaanderen maakt 1,5 miljoen euro vrij voor projecten rond telewerk
De Vlaamse overheid en het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw maken een bedrag van 1.530.000 euro vrij voor innovatieve projecten rond telewerk. De oproep richt zich tot Vlaamse bedrijven en alle andere organisaties die kunnen bijdragen aan de gezondheid van werknemers. Geselecteerde kandidaten kunnen rekenen op volledige financiële ondersteuning.
Lees verder

Overvaller crasht na achtervolging, kindjes van 1 en 4 zitten aan boord
Een achtervolging vanuit Maastricht is maandagavond geëindigd in een crash in Lanaken na een dolle rit. De bestuurder pleegde eerder een overval en sloeg met zijn wagen op de vlucht. Opvallend genoeg zaten zijn vrouw en twee kindjes van 1 en 4 jaar ook in het voertuig. Het koppel werd later vrijgelaten na verhoor en mocht beschikken. Het parket ontfermt zich verder over de zaak.
Lees verder

Taliban rukt opnieuw op nu Amerikanen hun troepen terugtrekken
In Afghanistan rukken de Taliban opnieuw op, nu de Amerikanen hun troepen er terugtrekken. Dat willen ze doen tegen 11 september. Ongeveer een derde van het land is al in handen van extremisten en ook de hoofdstad Kaboel komt nu in het vizier. Onze Belgische militairen waren 19 jaar lang op post in Afghanistan, ook zij zijn intussen allemaal teruggetrokken.
Lees verder