Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 juli 2021

Tientallen willekeurige arrestaties en internet geblokkeerd bij protesten in Cuba

HLN
Tientallen willekeurige arrestaties en internet geblokkeerd bij protesten in Cuba
Bij de grootste volksprotesten sinds decennia op Cuba zijn volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty Internationaal al zeker 115 mensen willekeurig opgepakt. Het gaat onder meer om prominente dissidenten en journalisten, tweet Erika Guevara-Rosas, directeur voor de Amerika's bij Amnesty.
Lees verder

Tanken in vijf minuten en toch ecologisch: is waterstof de toekomst?
Als alternatief voor elektrisch rijden, wordt vaak waterstof naar voren geschoven. Elektrisch rijden zonder lang te hoeven wachten, het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Is het dat ook? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

Strengere coronaregels werken: Fransen maken massaal prikafspraak na toespraak van Macron
Meer dan 900.000 Fransen hebben gisteren nog een prikafspraak gemaakt nadat de coronamaatregelen in het land werden aangescherpt. President Emmanuel Macron maakte bekend dat een zogeheten gezondheidspas (coronacertificaat) op meer plekken nodig zal zijn en dat voor alle zorgmedewerkers een vaccinatieplicht gaat gelden.
Lees verder

Strengere coronaregels werken: bijna 1 miljoen Fransen maken prikafspraak na toespraak van Macron
Meer dan 900.000 Fransen hebben gisteren nog een prikafspraak gemaakt nadat de coronamaatregelen in het land werden aangescherpt. President Emmanuel Macron maakte bekend dat een zogeheten gezondheidspas (coronacertificaat) op meer plekken nodig zal zijn en dat voor alle zorgmedewerkers een vaccinatieplicht gaat gelden.
Lees verder

David Goffin is onvoldoende hersteld van enkelblessure en zegt af voor Tokio: "Een te groot risico"
Dan wil een tennisser eens met volle goesting naar Tokio om mee te doen aan de Olympische Spelen, kan hij niet. David Goffin (ATP 20) is nog onvoldoende hersteld van zijn op 14 juni opgelopen enkelblessure in Halle: "Dit is geen topnieuws maar wel logisch."
Lees verder

Een Belg minder op de Spelen: David Goffin zegt af voor Tokio
David Goffin (30) zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat maakte de Luikenaar zonet zelf bekend. "Het is te kort dag na de enkelblessure die ik midden juni opliep op het toernooi in Halle", aldus de tennisser.
Lees verder

Nieuwe problemen met Boeing 787 Dreamliner
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandag (lokale tijd) bekendgemaakt dat nog niet geleverde Boeing 787 Dreamliners een nieuw mankement vertonen. De vliegtuigbouwer zal de problemen oplossen voordat de toestellen de fabriek verlaten, aldus de FAA.
Lees verder

Evenveel blingbling als een piercing, evenveel effect als acupunctuur. Wat is 'ear seeding'?
Ear seeding, ken jij dat? Het fenomeen bestaat al meer dan 4.000 jaar, het zou werken tegen stress of rugpijn en begint nu wereldwijd op te komen. Ter illustratie: volgens modebijbel Vogue is het een van de nieuwste wellnessbehandelingen en op Instagram werd de hashtag #earseeds al meer dan 12.000 keer gebruikt. Acupuncturist Peter De Vilder legt haarfijn uit wat het is. "Het is handiger dan voetreflexologie én het effect blijft langer dan bij acupunctuur."
Lees verder

Waarschuwing voor 'monsterlijke goudvissen' in Minnesota: "Gevaarlijker dan je denkt"
Je goudvis bevrijden uit zijn visbokaal lijkt misschien een goede daad en redelijk onschuldig, maar niets blijkt minder waar. In de Amerikaanse staat Minnesota hebben de autoriteiten mensen opgeroepen om niet langer goudvissen vrij te laten in meren en rivieren. Er zijn immers op meerdere plekken enorme goudvissen uit het water gehaald.
Lees verder

Opnames lopen fout: 'Jackass'-stuntman aangevallen door zwerm haaien
'Jackass'-ster Sean McInerney heeft de opnames van een bijzondere editie 'Shark Week' op Discovery bijna met zijn leven bekocht. Het filmen van een stunt - waarbij hij tijdens het wakeboarden een sprong zou maken over een zwerm haaien in het water - liep helemaal fout, waarna McInerney meteen werd aangevallen. De stuntman verloor bijna zijn hand.
Lees verder

Ben Affleck in z'n eentje op pad met de dochter van Jennifer Lopez
Afgelopen weekend is Ben Affleck (48) in de huid van pluspapa gekropen, want voor een keer werd de acteur niet alleen gefotografeerd met zijn eigen kinderen, maar ook met de dochter van zijn 'nieuwe' vriendin Jennifer Lopez (51).
Lees verder

Donnarumma geeft uitleg bij opvallende beelden van nét na beslissende penaltysave: "Wist niet dat het binnen was"
Bewust volgens de één, helemaal niet volgens de ander. Nadat Gianluigi Donnarumma in de EK-finale de beslissende penalty van Bukayo Saka had gepakt en Italië zo de Europese titel had bezorgd, liep de keeper weg alsof er niets aan de hand was. In een gesprek met Sky Italia geeft de keeper zélf uitleg bij de opvallende scène.
Lees verder

Slechts 60 procent van Europeanen tevreden met toestand van democratie
Slechts 60 procent van de Europeanen is tevreden over de toestand van de democratie in Europa. In België is men nog kritischer. Zo is slechts 54 procent tevreden over de werking van de democratie in eigen land en 56 procent over die in Europa. Dat blijkt uit een bevraging van eupinions, met ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting.
Lees verder

Horecawereld rouwt om chef Wim (55), die onverwacht overleed aan hartfalen: "Hij droomde nog van een B&B in Portugal ..."
"Deze week nog openen we opnieuw het restaurant. Zo zou Wim het gewild hebben. Al weet ik nu al dat het een zéér zware dag wordt. Maar 'Guillaume' kwam voor hem op de eerste plaats." De echtgenoot van Wim Vansteelant (55) wil het levenswerk van de Brugse chef-kok verderzetten. Maandag overleed Wim in het ziekenhuis, waar hij sinds twee weken lag na een hartfalen. "Hij had me nog een lijstje gegeven met spullen die ik moest meebrengen. Het ligt hier nog steeds ..."
Lees verder

Met deze handtassen ben je helemaal klaar voor de zomer
Heb je dringend nood aan een portie summer vibes nu het zomerweer het laat afweten? Ninashop.be ging op zoek naar de leukste zomertassen aan een zachte prijs. Dagje strand, wandelen of citytrippen? Here we come!
Lees verder

Op sandalen en in piepklein tentje de bergen over: Australische prof rijdt 5.500 km in alternatieve Tour
Hoedje af. Helemaal in zijn eentje, óp sandalen en na een tocht van 5.510 kilometer arriveerde Lachlan Morton (29) deze ochtend op de Champs-Élysées. De Australiër werkte zijn alternatieve Tour de France met brio af. Een eerbetoon aan de beginjaren, al helpt Morton er ook duizenden gezinnen mee.
Lees verder

KOERS KORT. EK baanwielrennen verhuist naar Zwitserland
De Europese kampioenschappen baanwielrennen worden van 5 tot 9 oktober gehouden in de Swiss Velodrome in het Zwitserse Grenchen, zo bevestigde de Europese Wielerfederatie UEC.
Lees verder

HET DEBAT. Moet het coronavaccin verplicht worden voor zorgmedewerkers in ons land?
Na de aankondiging van Frankrijk en Griekenland om het coronavaccin verplicht te maken voor zorgmedewerkers wordt ook in ons land opnieuw gediscussieerd over een verplichte vaccinatie in de zorgsector. Politieke eensgezindheid in ons land is er momenteel niet. Wat denk jij? Moet de overheid het coronavaccin verplichten voor zorgpersoneel? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

Aantal leerlingen met antistoffen blijft stabiel, sterke stijging bij schoolpersoneel
Tussen half mei en half juni had in België 16,2 procent van de leerlingen en 38 procent van het schoolpersoneel antistoffen tegen het coronavirus. Bij de leerlingen bleven de cijfers stabiel, maar bij het personeel is er sprake van een sterke stijging. Dat blijkt uit een studie van het gezondheidsinstituut Sciensano waarvan de resultaten vandaag bekendgemaakt zijn.
Lees verder

Britse parachutist overleeft spectaculaire val vanaf 4 kilometer hoogte: "Dwars door het dak van een huis neergestort"
Een Britse parachutist heeft een val vanaf 4 kilometer hoogte bij wonder overleefd. Hij viel door het dak van een Amerikaans huis en stortte neer in de keuken. De man liep enkel lichte verwondingen op. "Wie landt er zo zonder parachute en overleeft dat?", vraagt een buurtbewoner zich af.
Lees verder