Doorgaan naar hoofdcontent

Terug dikke vrienden: woedende Cavendish vliegt uit tegen mecanicien voor start, maar biedt achteraf excuses aan

HLN
Terug dikke vrienden: woedende Cavendish vliegt uit tegen mecanicien voor start, maar biedt achteraf excuses aan
Vier ritzeges in deze Tour de France, maar toch loopt Mark Cavendish niet elke dag met een glimlach op z'n gezicht rond in Frankrijk. De Brit was vanmorgen niet te zien tijdens de startinterviews. De reden? Nadat een technisch mankement aan de fiets van 'Cav' niet opgelost was, vloog hij uit tegen de mecanicien van Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

"Kanye West en Irina Shayk zijn nog steeds aan het daten"
Enkele dagen geleden raakte bekend dat de kersverse romance tussen Kanye West (44) en Irina Shayk (35) alweer aan het uitdoven was. Maar daar is niets van aan, vertelt een bron nu aan People. Meer nog: Irina zou helemaal niet blij zijn met de berichten.
Lees verder

Opnieuw geschoten, weer mis: Belgisch trio grijpt naast laatste kans voor vluchters
Nog één keer in deze Tour was het aan de vluchters. Van Moer, Theuns en Stuyven probeerden het alle drie meermaals in deze Tour, maar het mocht ook vandaag niet zijn. Ze maakten opnieuw kennis met de wet van de sterkste. Matej Mohoric greep zijn kans en de 19 daar achter wisten de krachten niet voldoende te bundelen om de losgeslagen Sloveen nog tot de orde te roepen.
Lees verder

Anderlecht onderuit in laatste test voor competitiestart: Ajax te sterk in galawedstrijd
Geen goede generale repetitie voor Anderlecht. Het verloor zijn galawedstrijd tegen Nederlands kampioen Ajax kansloos met 0-2. Paars-wit voetbalde best oké, maar creëerde nauwelijks doelgevaar. Op enkele afwezigen na speelde Anderlecht met de typeploeg die het volgende week tegen Union zal opnemen.
Lees verder

Welk game-abonnement is het beste? Onze expert wikt en weegt
Videogamemerken hebben al jaren een abonnementsformule waarbij je zo veel games als je wilt speelt voor een vaste prijs per maand, maar het gebruik ervan is pas dit jaar in een stroomversnelling geraakt. De vraag is alleen: welke neem je? Hier zijn de zes belangrijkste tegenover elkaar, telkens met hun plus- en minpunten.
Lees verder

1,4 miljoen Cubanen krijgen internettoegang dankzij tool die firewall overheid omzeilt
Dankzij een gratis tool om censuur op internet te omzeilen, kregen bijna 1,4 miljoen Cubanen deze week weer vrije toegang tot het web. Dat deelt bedrijf Psiphon Inc, dat de tool creëerde, vandaag mee. De Cubaanse overheid beperkte deze week de toegang tot populaire socialemediawebsites en berichtenplatforms.
Lees verder

Lukas Nmecha verlaat Manchester City: niet naar Anderlecht, wel naar Wolfsburg
Niet Anderlecht, wel Wolfsburg. Lukas Nmecha zal volgend jaar te bewonderen zijn in de Bundesliga. De Duitser verlaat Manchester City en tekent een contract bij Wolfsburg. Vorig jaar maakte hij nog het mooie weer bij Anderlecht, hij was er goed voor 14 doelpunten.
Lees verder

Harvey Weinstein na bijna vier jaar officieel gescheiden
Al in 2017 raakte bekend dat Georgina Chapman (45) en Harvey Weinstein (69) gingen scheiden, maar die scheiding is pas vier jaar later helemaal rond. Dat schrijft de Los Angeles Times.
Lees verder

Niet één maar drie volle bestelwagens en extra vrachtwagen vol hulpgoederen richting Ardennen
Zaterdagochtend vertrekken in Wetteren drie bestelwagens en een vrachtwagen vol hulpgoederen naar de getroffen gebieden in de Ardennen. Een inzamelactie leverde op enkele uren tijd een karrenvracht aan spullen op.
Lees verder

Transfer Talk. Dries Wouters verlaat Racing Genk voor Schalke 04 - Tottenham-coach twijfelt niet: "Kane blijft bij Spurs"
Bij FC Seraing heeft vleugelverdediger Morgan Poaty voor 2 jaar + 1 getekend. Poaty (24) komt over van de Franse Ligue 2-club En Avant Guingamp, waar zijn contract tot 2023 gisteren in onderling overleg werd ontbonden. Hij werd opgeleid bij Montpellier en was jeugdinternational tot de U16. Hij speelt bij voorkeur rechtsback, maar kan ook op links worden ingezet.
Lees verder

Amerikaanse minister van Financiën bezorgd over 'stablecoins'
Bij het Amerikaanse ministerie van Financiën is er toenemende bezorgdheid om stablecoins, een nieuw soort cryptomunt. Minister Janet Yellen brengt aanstaande maandag meerdere toezichthouders van financiële markten en het bankwezen bij elkaar voor overleg over een vorm van toezicht op de digitale munten.
Lees verder

Deelstaten zoeken hulp in strijd tegen ontbossing Amazonegebied
Negen Braziliaanse deelstaten die geheel of gedeeltelijk in het Amazonegebied liggen, onderhandelen met internationale organisaties over hulp in de strijd tegen de ontbossing. Ze omzeilen met die actie de federale regering.
Lees verder

LIVE (20u45). Club Brugge en KRC Genk strijden voor de Supercup, wie pakt eerste prijs van het seizoen?
• Supercup • Landskampioen Club Brugge ontvangt bekerwinnaar KRC Genk • Jan Breydelstadion • Aftrap: 20u45
Lees verder

Rechter: geen bescherming tegen deportatie voor nieuwe 'illegale' kindmigranten in VS
Een federale rechter in deelstaat Texas heeft een streep gezet door nieuwe aanvragen van het DACA-programma. Dat programma beschermt jongvolwassenen tegen deportatie als zij als kind illegaal door hun ouders het land zijn binnengebracht.
Lees verder

Carl Devos: "Debat is cruciaal, maar welig tierende 'meningenitis' is een ziekelijke aandoening"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

ONZE OPINIE. Machteloos de handen in de lucht steken, kan nooit de goede keuze zijn
De Amerikaanse krant The Washington Post had vrijdag een natuurramp helemaal bovenaan de website staan. Niet in Azië of Zuid-Amerika, maar één die zich afspeelt in onze achtertuin. Wateroverlast in België dat betekende tot voor kort natte kelders en een kapotte wasmachine. Niet tientallen mensen die op daken moeten schuilen, huizen die instorten en een dodental met dubbele cijfers. Machteloos voel je je tegenover zo'n natuurgeweld. Maar de vraag die zich de komende weken opdringt - wanneer het eerste puin en slijk geruimd is - of we wel zo machteloos zijn?
Lees verder

LIVE. Drie lichamen gevonden in Chaudfontaine - Waterpeil in Halen en Hasselt blijft problematisch - Apple zegt donatie toe
Officieel staat de dodentol na de zware overstromingen in ons land op 20, zo meldde minister Annelies Verlinden (CD&V). Later op vrijdag kwam het nieuws dat er nog vier lichamen werden gevonden, in Chaudfontaine en Angleur, maar het is niet duidelijk of die bij het officiële aantal werden geteld. Ook in buurland Duitsland vielen er al 106 dodelijke slachtoffers. In Heppeneert bij Maaseik zakt het water traag, maar het gevaar voor een dijkbreuk is nog niet geweken. In Herk-de-Stad is er een dijkbreuk bij de Demer. Het dichten van de bres in de dijk van Demer is momenteel stopgezet, omdat het leven van de medewerkers in gevaar is. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. Georges-Louis Bouchez over zijn strijd voor een neutrale overheid: "Over een blanke man met een groot kruis had ik mij even druk gemaakt"
"Wie wil werken, is toch niet verplicht om voor de staat te werken?" Na zijn strijd voor een neutrale overheid en het ontslag van regeringscommissaris Ihsane Haouach - nota bene de zus van zijn eigen woordvoerster - loopt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich warm voor de confrontatie van het najaar. Dan buigt de regering zich over de hervorming van de arbeidsmarkt, de pensioenen en de kernuitstap. "Het riskeert ambiance te worden!"
Lees verder

Deze Chrome-extensies maken surfen op internet iets makkelijker
Chrome van Google is nog altijd verreweg de meest gebruikte browser. Wist je dat er diverse handige extensies zijn die je surfende leven een stuk makkelijker kunnen maken? We zetten een paar van onze favorieten op een rij.
Lees verder

'Hollywood Ripper' vermoordde twee vrouwen met 64 messteken, maar is nu zelf ter dood veroordeeld
Een rechter in Los Angeles heeft de 45-jarige Michael Gargiulo veroordeeld tot de doodstraf voor de brutale moord op twee vrouwen, begin de jaren 2000. De zaak kreeg veel aandacht, omdat een van de slachtoffers, Ashley Ellerin (22), zich aan het klaarmaken was voor een date met acteur Ashton Kutcher - die werd opgeroepen als getuige. De veroordeelde kreeg in de VS de bijnaam 'Hollywood Ripper'.
Lees verder