Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

Strakkere billen? “Je moet alle drie de groepen bilspieren trainen”: Lieven Maesschalck en zijn team tonen de bes...

HLN
Strakkere billen? "Je moet alle drie de groepen bilspieren trainen": Lieven Maesschalck en zijn team tonen de beste oefeningen
Tijdens de vakantie kan het een hele klus zijn om je sportroutine vol te houden. Daarom stelde Lieven Maesschalck samen met zijn team voor de HLN Summer Challenges een reeks oefeningen op zodat jij heel de zomer in shape blijft. Als eerste pakken we de billen aan: met deze vijf oefeningen zal je je billen kunnen verstevigen.
Lees verder

Zwitser Alex Wilson loopt Europees record op 100m, maar veel vraagtekens bij echtheid chrono
Alex Wilson heeft zondag tijdens een nationale meeting in het Amerikaanse Marietta een Europees record op de 100 meter gelopen. De dertigjarige Zwitser klokte 9.84 (wind: +1,9 m/s). Zijn tijd werd geregistreerd door World Athletics, maar roept bij waarnemers veel vragen op.
Lees verder

Chiro neemt eerste duik in (paarden)zwembad bij Willy Naessens
Chiro Heist Centrum zag het jaarlijkse zomerkamp letterlijk in het water vallen. Door het stijgende waterpeil moest de leiding de opbouw van hun kampplaats staken en in allerijl verlaten. Gelukkig kwam Willy Naessens met een oplossing: een kampplaats mét (paarden)zwembad.
Lees verder

"Zorg dat je inzicht hebt en houdt in je financiën": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Dé hamvraag bij AA Gent dit seizoen: kan Hein Vanhaezebrouck de Buffalo's weer naar prijzen leiden?
Op de valreep wist AA Gent via winst in de Europe play-off nog Europees voetbal af te dwingen, maar een seizoen als het vorige willen ze bij de Buffalo's niet meer meemaken. Het bestuur hoedt zich voor grote ambities, maar de top vier moet het doel zijn voor AA Gent.
Lees verder

Burgerbewegingen vragen koning Filip om hongerstakers te bezoeken. Dokters van de Wereld: "Dood kan elk moment intreden"
De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, aan de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Daarin vragen ze hem om de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dit de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek. Dokters van de Wereld meldt zelfs dat de dood elk moment kan intreden.
Lees verder

De smaakmaker. Joseph Okumu moet nieuwe defensieve sterkhouder worden bij AA Gent: "Op het veld word ik een ander mens"
AA Gent spendeerde net geen 3 miljoen euro om Joseph — 'Jo' voor de vrienden — Okumu (24) van het Zweedse Elfsborg naar de Ghelamco Arena te halen. Van de 1m93 grote Keniaanse international wordt verwacht dat hij de defensie een flinke dosis stabiliteit bijbrengt. "In voetbal moet je je ploegmaats pushen om te winnen. Dat doe ik, 100%." Een kennismaking.
Lees verder

Ex-lief van Anne Hathaway neemt het haar niet kwalijk dat ze hem liet vallen na fraude: "Haar carrière was belangrijker"
Raffaello Follieri was 25 jaar oud toen hij Anne Hathaway (toen 21) leerde kennen in 2004. Vier jaar lang omschreef de actrice haar Italiaanse vriend als een god, maar toen hij in 2008 gearresteerd werd voor fraude liet Hathaway hem als een baksteen vallen. Al neemt Follieri dat haar niet kwalijk. "Ik ben niet verbitterd."
Lees verder

Griekenland, Denemarken en belangrijke delen van Frankrijk en Kroatië kleuren oranje, Portugal en Spanje nu volledig rood
De FOD Buitenlandse Zaken heeft haar kaart met reisbestemmingen een nieuwe update gegeven. Griekenland en Denemarken kleuren bijna volledig oranje, net als de populaire Middellandse Zeekust van Frankrijk en Kroatië en de Franse hoofdstad Parijs. Spanje en Portugal lichten nu helemaal rood op.
Lees verder

"Als je wakker ligt omdat je kinderen uitgaan, moet dat jouw probleem zijn, niet dat van hen"
De een ontploft bij het minste, de ander komt zijn kamer niet uit. Samenleven met pubers is soms allesbehalve evident, weet psycholoog Telidja Klaï (50). In een nieuw boek reikt ze ouders handvatten aan. "Als je wakker ligt omdat je kinderen uitgaan, moet dat jouw probleem zijn, niet dat van hen."
Lees verder

Lefevere wil Cavendish eerst dronken voeren en pas later praten over contractverlenging: "Het jaar te veel? Dat zal hij zelf beslissen"
Doet hij er nog een jaar bij of niet? Dat is nu de volgende vraag voor Patrick Lefevere, na de onwaarschijnlijke Tour de France van Mark Cavendish (36). Gesproken over contractverlenging hebben beide mannen nog niet. "Eerst wilde ik hem goed dronken voeren in Parijs."
Lees verder

Jamie Lynn Spears blijft kalm na aanval van zus Britney
Jamie Lynn Spears (30) laat online niets merken van de recente aanvallen van haar zus Britney (39) op sociale media. Op Instagram lijkt er geen vuiltje aan de lucht. "Ik voel me prima, stabiel en kalm op deze mooie zaterdag", zo liet Jamie Lynn weten in haar Stories.
Lees verder

Voetganger (83) belandt aan overweg tegen trein en sterft, vrouw (82) kritiek
Aan een overweg in de Hasseltse deelgemeente Spalbeek is zondagavond laat een voetganger (83) om het leven gekomen bij een aanrijding met een trein, meldt de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Een vrouw (82) is in kritieke toestand.
Lees verder

Voetganger (83) belandt tegen trein en sterft, vrouw (82) kritiek
In de Hasseltse deelgemeente Spalbeek is gisteravond laat een voetganger (83) om het leven gekomen bij een aanrijding met een trein, meldt de politie Limburg Regio Hoofdstad. Een vrouw (82) is in kritieke toestand.
Lees verder

Net afgestudeerd? Met deze 3 tips rijf je die eerste job binnen
De eerste stapjes richting arbeidsmarkt zijn vaak het moeilijkst. Je hebt nog geen of amper relevante werkervaring, moet bewijzen dat je ondanks je prille leeftijd toch al bekwaam bent en weet ook niet altijd hoe je je het best profileert. Met deze tips van Jobat.be komt daar voorgoed verandering in en ben je in no time aan het werk.
Lees verder

Crash met Verstappen zindert na: 'fans' delen racistische beledigingen richting Lewis Hamilton op sociale media
Zou het ooit stoppen? Lewis Hamilton is na zijn zege in de Grote Prijs van Groot-Brittannië volgens verschillende Engelse media racistisch beledigd op sociale media. Heel wat 'fans' vonden het niet kunnen dat de Brit toch nog met de overwinning aan de haal kon gaan, nadat hij Max Verstappen van de baan had gereden. Er zouden onder meer emoji's van een aapje geplaatst zijn bij berichten van Mercedes, de ploeg van Hamilton, op Instagram.
Lees verder

Federale regering stuurt ziekenwagens naar sites honger- en dorststakers: vijftal mensen in kritieke toestand
Zondagavond rond de klok van elf uur heeft medisch personeel een check-up gedaan bij de honger- en dorststakers in de Begijnhofkerk in Brussel en de op campussen van de VUB en ULB. Een vijftal mensen zouden in kritieke toestand verkeren en snel naar het ziekenhuis overgebracht worden.
Lees verder

Wil je weten of de ring die je op een rommelmarkt vond echt waardevol is? Deel je verhaal met HLN
Twijfel je of de prijs die u betaalde voor uw tweedehandsauto of die vintage handtas wel correct was? Deed je een investering of een belegging en bent u niet zeker of die wel z'n geld waard is? Of ben je gewoon benieuwd of de exclusieve dagcrème die u al jaren smeert, terecht zo peperduur is? Deel je verhaal met HLN en wij laten een expert de waarde van uw aankoop onderzoeken.
Lees verder

Nieuwe iPhone zou scherm krijgen dat altijd aan staat
De nieuwe iPhone zou een 'always on'-scherm krijgen. Het scherm dat altijd aan zou staan is vergelijkbaar met het scherm van Apple Watch. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Lees verder

Egbert Lachaert over hongerstakende sans-papiers: "Lokale besturen moeten maatregelen overwegen om levens te redden"
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vindt dat de burgemeesters en lokale besturen maatregelen moeten overwegen om de hongerstaking van de sans-papiers in Brussel te stoppen en mensenlevens te redden. Dat zei hij in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder