Doorgaan naar hoofdcontent

Ryanair gaat 2.000 piloten rekruteren

HLN
Ryanair gaat 2.000 piloten rekruteren
De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair gaat op zoek naar 2.000 nieuwe piloten om de nieuwe vliegtuigen die de komende drie jaar worden geleverd te besturen. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend.
Lees verder

Zeker twee gewonden bij "ernstig geweldsincident" in psychiatrische instelling Den Haag
Twee mensen zijn rond 11.45 uur gewond geraakt bij een ernstig geweldsincident in een psychiatrische instelling in de Nederlandse grootstad Den Haag.
Lees verder

Twee gewonden bij ernstig geweldsincident psychiatrische instelling Den Haag, mogelijke dader dood gevonden
Twee mensen zijn rond 11.45 uur gewond geraakt bij een ernstig geweldsincident in een psychiatrische instelling in de Nederlandse grootstad Den Haag. De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In een blauwe Renault Twingo, die in de directe omgeving staat geparkeerd, is een overleden persoon aangetroffen. "We onderzoeken of dit de verdachte is."
Lees verder

De boezem wordt steeds groter: waarom K-cup niet de laatste letter van het alfabet zal zijn
Lingeriemerk PrimaDonna, bekend als leverancier voor rondborstige klanten, brengt als eerste in ons land beha's met een K-cup op de markt. Logisch, want de boezem wordt steeds groter en dus stijgt ook de vraag naar lingerie in grotere cupmaten. Hoe komt het dat borsten steeds volumineuzer worden? En hangt er aan zo'n bh met een K-cup een stevig prijskaartje?
Lees verder

Werfleider Sanchez uit 'The Block' is terug op tv: "De eerste reeks heeft VT4 een stevige financiële kater bezorgd"
"Ik blijf nog twee jaar werken als werfleider, en dan wil ik voltijds de Europese politiek in." Francisco Sanchez (58) is naast werfleider ook waarnemend burgemeester van Boom. U kent hem wellicht nog als 'de schrik van 'The Block''. "Maar er werd helemaal niets in scène gezet", vertelt hij in dit gesprek over zijn verleden in de showbizz, hoe hij 40 kilo kwijtraakte, zijn visie op Tomorrowland en de zware aanval die hem de politiek in joeg. "Ik werd met een hersenschudding wakker in het ziekenhuis."
Lees verder

Europese Commissie wil Malta overtuigen om grenzen te heropenen voor niet-gevaccineerden
De Europese Commissie wil Malta overtuigen om zijn grenzen te heropenen voor reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Dat heeft eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders maandag aangegeven.
Lees verder

Southgate wil met Engeland naar WK in Qatar: "Maar nu heb ik rust nodig"
Gareth Southgate wil ook na de verloren EK-finale op Wembley tegen Italië doorgaan als bondscoach van Engeland. De 50-jarige Southgate heeft een contract tot en met het WK van volgend jaar in Qatar. De bondscoach wilde een halve dag na de nederlaag tegen de Italianen niet speculeren over mogelijke contractverlenging, maar benadrukte wel dat hij in ieder geval wil aanblijven tot het volgende WK.
Lees verder

Vlaams Belang over vermindering aantal parlementsleden: "Geen woorden maar daden"
Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens is het eens met parlementsvoorzitter Liesbeth Homans dat het "geen taboe" mag zijn om na te denken over een vermindering van het aantal parlementsleden. "Maar het mag niet bij woorden blijven", meent Janssens.
Lees verder

Val di Sole en Rucphen toegevoegd aan wereldbeker veldrijden
Het Italiaanse Val di Sole en het Nederlandse Rucphen worden toegevoegd aan de kalender van het wereldbekerseizoen veldrijden 2021-22. Dat hebben de Internationale Wielerunie (UCI) en Flanders Classics aangekondigd.
Lees verder

Premier Rutte biedt excuses aan voor te snelle Nederlandse versoepelingen
Ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen plots zijn aangescherpt wegens het sterk toenemende aantal besmettingen. Dancings moesten terug dicht en festivals mogen niet meer doorgaan. "Excuses", zegt Rutte nu. "Dat was geen goede persconferentie van ons."
Lees verder

LIVE TOUR-RUSTDAG. Wout van Aert en teamgenoten blazen even uit - sfeer zit goed bij Trek-Segafredo
Tweede rustdag in de Tour de France. Tadej Pogacar is nog steeds autoritair leider en onze landgenoten konden in de eerste twee weken al drie ritoverwinningen in de wacht slepen. Ontdek in onderstaande liveblog waar de renners zich vandaag mee bezighouden.
Lees verder

Graffiti op treinen kostte NMBS ruim 6 miljoen euro in 2020
Spoorwegmaatschappij NMBS heeft vorig jaar ruim 6,15 miljoen euro moeten uitgeven om graffiti op te verwijderen die op treinen was gespoten. Dat was 800.000 euro meer dan in 2019, zo blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op een parlementaire vraag van Frank Troosters (Vlaams Belang).
Lees verder

Mary Fran (27) bewijst in hilarische video's dat hotels niet aangepast zijn aan zwaarlijvige gasten
Een te kleine handdoek, krappe badkamer of smalle stoel op het terras. De Amerikaanse lerares Mary Fran (27) toont op TikTok hoe mensen met meerdere maten meer dikwijls worstelen met bepaalde hotelfaciliteiten. "Het wordt tijd dat hier verandering in komt", vertelt ze aan Buzzfeed.
Lees verder

Zuid-Afrika mobiliseert leger op vierde dag van protest na opsluiting oud-president Zuma
Het leger zal de politiediensten bijstaan in de provincies Kwazulu-Natal en Johannesburg. De twee provincies vormen de broeihaard van de protesten na de opsluiting van oud-president Jacob Zuma.
Lees verder

OVERZICHT ZOMERMERCATO. Alle inkomende en uitgaande transfers van onze eersteklassers
De transfermarkt draait stilaan weer op volle toeren in 1A. Welke ploegen kunnen zich versterken? En wat doen de topclubs? Hieronder vindt u een overzicht van de zomertransfers van alle eersteklassers.
Lees verder

Opnieuw felle protesten in Cuba
In Cuba zijn er felle protesten uitgebroken tegen de communistische regering. Onder meer in de hoofdstad Havanna en in San Antonio de los Baños kwamen duizenden mensen op straat. Cuba beleeft onder meer door corona, de ergste economische crisis in dertig jaar. De Cubanen zijn het beu dat ze in de rij moeten staan voor eten. Er is ook een tekort aan medicijnen.
Lees verder

Voorbereiding Belgian Cats verstoord: twee van de drie voorbereidingsmatchen in Japan vanwege gezondheidsmaatregelen geannuleerd
De aanloop van de Belgische basketbalvrouwen naar de Olympische Spelen in Tokio loopt niet van een leien dakje. Twee van de drie voorbereidingswedstrijden van de Belgian Cats in Japan zijn vanwege gezondheidsmaatregelen geannuleerd. Dat meldt algemeen manager Koen Umans maandag aan Belga. De Belgen zouden het op 19 juli opnemen tegen Spanje en op 22 juli tegen de Verenigde Staten, maar die matchen gaan niet door.
Lees verder

Frank Molnar krijgt kritiek als vader: "Die verzuurde mentaliteit van de Belgen: ik ben dat redelijk beu"
Frank Molnar (47), bekend van 'Big Brother' en de 'Freaky Frank Show' op JIMtv, werd op 27 mei van dit jaar voor het eerst papa. "Ik ga de coolste daddy ooit zijn", zei hij na de geboorte van dochtertje Shay. Frank vatte de koe bij de hoorns en nam de baby mee naar een rockconcert. Zonder beschermende hoofdtelefoon. En dat levert hem nu veel kritiek op.
Lees verder

De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 12- tot 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.
Lees verder

Last van je knieën? Expert legt uit wat de oorzaken zijn en wat je zelf kan doen om ze minder te belasten
Een 'nieuwe knie' krijgen is een routine-ingreep geworden en almaar nieuwere en betere knieprotheses en operatietechnieken zien het licht. "Toch stel je zo'n knieprothese beter uit tot rond je zeventigste", zegt dr. Peter Verdonk, voorzitter van de Belgian Knee Society. Naast de nieuwste snufjes van knieprothesen raadt hij ook andere pistes aan en legt hij uit wat je zelf kan doen om problemen te voorkomen.
Lees verder