Doorgaan naar hoofdcontent

OVERZICHT. Hevige onweersbuien en regenval doorheen Vlaanderen veroorzaken wateroverlast: beelden tonen ondergelopen ...

HLN
OVERZICHT. Hevige onweersbuien en regenval doorheen Vlaanderen veroorzaken wateroverlast: beelden tonen ondergelopen straten, in Ranst slaat bliksem in
Ons land heeft vandaag te maken met onweersbuien en hevige regenval in de meeste streken. Het KMI gaf al code geel voor het hele land van 12 uur tot 23 uur. Ook het noodnummer 1722 werd geactiveerd. In verschillende provincies zijn de gevolgen van het weer al duidelijk te merken. Heel wat straten staan blank en in enkele huizen is het water binnengelopen. Een overzicht.
Lees verder

Gentse wandelaar (61) gered door helikopter op Mont Ventoux: "Net op tijd terug om België-Italië te kijken"
Vrijdagavond heeft een helikopter een 61-jarige wandelaar uit Gent moeten bevrijden op de Mont Ventoux. Rony V.L. kwam vast te zitten op de top van een rots en kon geen kant meer uit. Door het snelle optreden van zijn vriend Tony B. kon de man tijdig bevrijd worden.
Lees verder

Gentse wandelaar gered door helikopter op Mont Ventoux: "Net op tijd terug om België-Italië te kijken"
Vrijdagavond heeft een helikopter een 61-jarige wandelaar uit Gent moeten bevrijden op de Mont Ventoux. Rony V.L. kwam vast te zitten op de top van een rots en kon geen kant meer uit. Door het snelle optreden van zijn vriend Tony B. kon de man tijdig bevrijd worden.
Lees verder

Houtmassiefbouw van appartementsgebouw na 6 jaar al rot: 25 Truiense gezinnen staan op straat
Zeker 25 gezinnen moeten hun appartement op de Luikersteenweg in Sint-Truiden verlaten. De stad heeft het appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard, nu blijkt dat het houtmassiefbouw - bestaande uit massieve houten CLT-planken - van het complex rot is. Het gebouw staat daardoor op instorten en is niet meer brandveilig. Dat meldt VTM Nieuws. "Voor de zeven gezinnen die nog geen tijdelijke oplossing gevonden hebben, zitten we maandag opnieuw met alle aanbieders van onderdak samen", reageert waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA).
Lees verder

Prins Harry wordt in september weer in VK verwacht voor Diana-herdenking: "Deze keer komt Meghan misschien mee"
Prins Harry (36) wordt in september alweer in het VK verwacht, dit keer ook voor een herdenking van zijn moeder, Diana. Die zou iets langer duren dan de korte ceremonie waarbij hij samen met zijn broer, William (39), een standbeeld van haar onthulde. Volgens insiders bestaat de kans dat Meghan Markle (39) deze keer wel meekomt naar Londen.
Lees verder

De hattrick: Max Verstappen heerst in Oostenrijk en doet fantastische zaak na vierde plek van Lewis Hamilton
Drie op een rij. Onder het toeziend oog van een Oranjeleger won Max Verstappen (Red Bull) met veel overmacht de GP van Oostenrijk, de negende manche van het Formule 1-seizoen. De polepakker reed van start tot finish aan de leiding. Valtteri Bottas werd tweede, Lando Norris derde. Lewis Hamilton moest tevreden zijn met P4, Verstappen doet dus een geweldige zaak.
Lees verder

Paus in ziekenhuis voor 'geplande operatie' aan dikke darm
Paus Franciscus is zondagmiddag opgenomen in een ziekenhuis in Rome voor een "geplande operatie" aan zijn dikke darm. Dat heeft woordvoerder Matteo Bruni van het Vaticaan bekendgemaakt.
Lees verder

Belgen al uren vast op luchthaven Alicante door problemen met toestel TUI: "Hopelijk geraken we vandaag nog thuis"
Enkele tientallen Belgen zitten sinds zondagochtend vast op de luchthaven van het Spaanse Alicante. Oorzaak is een technisch probleem met een vliegtuig van TUI. De passagiers zaten eerst vier uur op het snikhete toestel en moeten nu in de luchthaven wachten. Volgens de laatste informatie zouden ze vanavond om 18.25 uur kunnen opstijgen richting Zaventem. "Ondertussen werden zowat alle coronamaatregelen al overtreden", getuigen reizigers.
Lees verder

Marianne Vos draagt zege in Ronde van Italië voor vrouwen op aan betreurde Jolien Verschueren
Marianne Vos heeft zondag de derde etappe van de Ronde van Italië voor vrouwen gewonnen. Het was al de 29e zege in de Giro in de carrière van de 34-jarige Nederlandse van Team Jumbo-Visma, die de zege opdroeg aan de betreurde Jolien Verschueren.
Lees verder

LIVE TOUR. Quintana parkeert op slotklim, O'Connor en Higuita strijden om ritzege
Opnieuw klimmen geblazen in de Tour de France. Tussen Cluses en Tignes moet het peloton vijf Alpencols over. Pakt Pogacar opnieuw uit met een nummertje of kan iemand de Sloveen het vuur aan de schenen leggen? De tegenstand zal alvast niet van zijn landgenoot Primoz Roglic komen. De kopman van Jumbo-Visma gaat vandaag niet meer van start. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

LIVE TOUR. O'Connor rekent op slotklim af met Colombianen en doet gooi naar ritzege én geel
Opnieuw klimmen geblazen in de Tour de France. Tussen Cluses en Tignes moet het peloton vijf Alpencols over. Pakt Pogacar opnieuw uit met een nummertje of kan iemand de Sloveen het vuur aan de schenen leggen? De tegenstand zal alvast niet van zijn landgenoot Primoz Roglic komen. De kopman van Jumbo-Visma gaat vandaag niet meer van start. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Max Verstappen voegt zich in rijtje van allergrootsten: "Die hattrick? Geef mij maar de titel''
Jagend op zijn eerste wereldkampioenschap raapt Max Verstappen al fraaie records op. De volmaakte triple header is een feit, net als de kroon van succesvolste Formule 1-coureur in Oostenrijk.
Lees verder

'Finding Freedom'-schrijver beweert dat William geruchten over Harry startte: "Hij trok zijn mentale gezondheid in vraag"
'Finding Freedom' schrijver Omid Scobie, die nauwe banden zou hebben met prins Harry (36) en Meghan Markle (39), beweert dat prins William (39) geruchten over zijn broer de wereld in heeft gestuurd. "Het is niet toevallig dat Harry's mentale gezondheid net na zijn interview in vraag werd getrokken."
Lees verder

O'Connor wint tweede Alpenrit na geweldig nummer, Pogacar rijdt opnieuw weg bij rivalen
Ben O'Connor (25) heeft op indrukwekkende wijze de negende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Australiër van AG2R Citroën bleek in skioord Tignes de strafste overlever van een helse tocht door de Alpen. Bij de klassementsmannen was Tadej Pogacar opnieuw ongenaakbaar.
Lees verder

Toch geen wet van '78: Antwerp komt Standard tegemoet rond transfer Balikwisha
Michel-Ange Balikwisha zal de wet van '78 dan toch niet toepassen. Antwerp en Standard zaten de afgelopen dagen samen en zouden dan toch een akkoord gevonden hebben omtrent een transfersom. De Rouches wilden niet met lege handen achterblijven - ze kunnen de centen gebruiken. Met Balikwisha verliezen ze wel een smaakmaker van vorig seizoen. Doorgebroken uit de eigen jeugd, furore gemaakt in een snertseizoen. Balikwisha kon ook naar Club Brugge, maar geeft de voorkeur aan de Great Old waar hij op meer speelkansen rekent. In principe legt hij morgen zijn medische tests af, waarna hij kan aansluiten op stage.
Lees verder

Zo'n 165 jongeren besmet met corona na avond in Nederlandse discotheek
In de Nederlandse stad Enschede, in het oosten van het land, zouden ongeveer 165 van de 600 mensen die vorig weekend uitgingen in een discotheek corona hebben opgelopen. Dat meldt de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) van Twente.
Lees verder

Extra rivaal: Italiaans doelman Donnarumma droeg speciale handschoenen toen hij prachtig schoten van De Bruyne en Lukaku pareerde
Eén van de beulen van de Rode Duivels: Gianluigi Donnarumma. Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vloekten eens stevig toen de Italiaanse sluitpost uitpakte met twee prachtreddingen. Een topper, mét een klein geheimpje: handschoenen met 'spikes'.
Lees verder

Zoon van dodelijk slachtoffer home-invasion Dilbeek spreekt: "Hij deed geen vlieg kwaad. Maar die nacht wilde hij zijn moeder beschermen"
Jessy Pittomvils (25) kan drie dagen na de feiten nog steeds niet vatten waarom zijn vader Jean-Louis (55) dood moest bij de fatale home-invasion in Dilbeek. Zijn grootmoeder raakte gewond tijdens de nachtelijke overval. "Mijn pa had een groot hart en stond voor iedereen klaar", zegt Jessy. "Ik hoop dat de overvallers beseffen dat ze iemands vader en zoon vermoord hebben." De daders zijn nog altijd spoorloos, het parket houdt alle mogelijke pistes open.
Lees verder

Cartoonist Lectrr schreef een pamflet over vrije meningsuiting: "De krant kreeg al vaak het dwingende verzoek van politici om me te ontslaan"
In de marge van de coronacrisis werd er al heel wat gediscussieerd over vrije meningsuiting en de neiging van overheden en megabedrijven zoals Facebook om zich daarmee te bemoeien. "Ook domme en achterlijke meningen moeten kunnen geuit worden", stelt cartoonist Lectrr, pseudoniem van Steven Degryse (42), die daarover het pamflet 'We mogen niks meer zeggen' schreef. Hij kwam zelf al meermaals in aanraking met censuur en kritiek, en geeft zijn kijk op de zaak. "Ik ben twee keer echt bedreigd, en heb heel wat gedoe gehad met China."
Lees verder

Einde van soap: Antwerp haalt Balikwisha, die wet van '78 dan toch niet gebruikt
De soap is teneinde. Michel-Ange Balikwisha trekt naar de Bosuil. Standard en Antwerp bereikten dan toch een akkoord omtrent een transfersom. Balikwisha tekent er voor vijf jaar.
Lees verder