Doorgaan naar hoofdcontent

Opnames nieuwe ‘Black Panther’-film gestart, maar wie speelt de hoofdrol?

HLN
Opnames nieuwe 'Black Panther'-film gestart, maar wie speelt de hoofdrol?
De opnames van de nieuwe Marvel-film 'Black Panther' zijn van start gegaan. Er heerste lang onduidelijkheid over de sequel van de prent, gezien hoofdrol Chadwick Boseman in augustus vorig jaar overleed aan darmkanker.
Lees verder

WIMBLEDON. Federer en Djokovic scharen zich probleemloos bij laatste acht, Mertens naar kwartfinale dubbelspel
Roger Federer (ATP 8) heeft zich zonder te veel energie te verspillen geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De Zwitser, die binnenkort veertig wordt, rekende na twee uur en dertien minuten tennis in drie sets (7-5, 6-4 en 6-2) af met de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 27). De partij werd even onderbroken door de regen, maar omdat er gespeeld werd op Centre Court kon snel het dak worden gesloten en worden verder gespeeld.
Lees verder

Stijn Vlaeminck over Pogacar: "Logisch dat er vragen worden gesteld. Maar ze mogen niet vrijblijvend zijn"
Stijn Vlaeminck, onze man in de Tour, had het zonet ook over de verdachtmakingen aan het adres van geletruidrager Tadej Pogacar.
Lees verder

Bolingo verpulvert Belgisch record op 400 meter met beste Europese jaarprestatie
Cynthia Bolingo heeft in het Franse Nancy al voor de derde keer dit seizoen het Belgisch record op de 400 meter scherper gesteld. De Belgian Cheetah snelde naar de overwinning in 50.29, de beste Europese jaartijd.
Lees verder

Regenboogvlaggen vernield en journalisten aangevallen: LGBTQ-protest loopt uit de hand in Georgië
In Georgië is een Anti-LGBTQ-protest uit de hand gelopen. Het protest kwam op gang net voor de geplande Pride in de hoofdstad. Conservatieven vielen activisten en journalisten aan, ook regenboogvlaggen werden vernield.
Lees verder

Baby van Nederlands model Romee Strijd vier dagen opgenomen in ziekenhuis: "Ik was compleet in shock"
Mint, het zeven maanden oude dochtertje van het Nederlandse model Romee Strijd (25) en haar partner Laurens van Leeuwen (29), heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen. Het kleine meisje is ondertussen weer thuis, maar Strijd kreeg wel de schrik van haar leven. "Het was ontzettend moeilijk om haar zo te zien", laat ze op maandag weten op Instagram.
Lees verder

Drie doden bij schietpartij op golfbaan in VS, verdachte is voortvluchtig
Bij een schietpartij op een golfterrein zijn zaterdag in de Amerikaanse staat Georgia drie mensen om het leven gekomen. De politie is nog altijd op zoek naar de schutter, zo melden lokale media.
Lees verder

"De patron is terug": Lamkel Zé doet plots uitschijnen dat hij toch gewoon bij Antwerp zal blijven
Didier Lamkel Zé (24) lijkt zijn kar plots te hebben gekeerd. Nadat het 'enfant terrible' van Antwerp wekenlang om een transfer schreeuwde, doet hij nu op zijn Instagram-pagina uitschijnen dat hij zijn contract op de Bosuil, dat tot 2023 loopt, toch gewoon wil uitdoen.
Lees verder

Honderden vaccinaties in Amsterdam geannuleerd vanwege dancefestivals op zelfde locatie
Nederlanders die op 31 juli en 1 augustus een prikafspraak hebben staan in de NDSM-loods in Amsterdam-Noord, moeten een nieuwe afspraak maken. Op die data worden op het terrein namelijk twee festivals gehouden. Op sociale media wordt verbaasd gereageerd.
Lees verder

24-jarige NHL-doelman sterft bij vuurwerkongeluk
De doelman van NHL-team Columbus Blue Jackets, de 24-jarige Let Matiss Kivlenieks, is zondag om het leven gekomen toen hij werd geraakt door vuurwerk. Volgens het ijshockeyteam gaat het om een "tragisch ongeluk".
Lees verder

WIMBLEDON. Federer en Djokovic scharen zich probleemloos bij laatste acht, tienersensatie Raducanu moet toernooi ziek verlaten
De Britse Emma Raducanu (WTA 338), die dankzij een uitnodiging op de hoofdtabel van Wimbledon stond, heeft het toernooi moeten verlaten met een opgave door ziekte tegen Ajla Tomljanovic (WTA 75). De Australische leidde op dat moment met 6-4 en 4-0.
Lees verder

GEZIEN? 'Vakantiehuis for Life': "De kandidaten redden het programma, want het format zelf voelt belegen aan"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Vakantiehuis for Life', waarin vijf duo's een vakantieverblijf in de Ardennen verbouwen en hun materiaal moeten verdienen door survival-opdrachten tot een goed einde te brengen. "De proeven die uitgevoerd worden, ogen als afdankertjes van 'De Mol'."
Lees verder

Marokko gaat Chinees coronavaccin produceren
Marokko gaat op eigen bodem het Chinese Sinopharm-coronavaccin produceren waarmee "op korte termijn" 5 miljoen doses per maand moeten kunnen worden gemaakt. Farmabedrijf Sothema denkt de productie snel te kunnen opvoeren.
Lees verder

Geen olie-akkoord OPEC: oude afspraken blijven gelden
De leden van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland (OPEC+) houden voorlopig vast aan bestaande afspraken over de olieproductie. Gesprekken over een hogere productie liepen afgelopen weekeinde al op niets uit en maandag werd een gepland gesprek tussen de ministers van de olielanden afgeblazen. Daarmee lijkt een deal op korte termijn niet haalbaar.
Lees verder

Franse champagneproducenten woest om nieuw verplicht Russisch 'schuimwijn'-label
Het Comité Champagne, de beroepsvereniging van Franse champagneproducenten, is misnoegd om een nieuwe Russische wet die hen verplicht om op het label van hun flessen de omschrijving "schuimwijn" te vermelden. De instantie roept haar leden op om geen champagne meer te exporteren naar Rusland.
Lees verder

Interpol wil arrestatie zoon oud-president Mali in onderzoek naar verdwenen journalist
De politieorganisatie Interpol heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Karim Keïta, een zoon van de vroegere Malinese president Ibrahim Boubacar Keïta. Dat gebeurt in een onderzoek naar de verdwijning van een journalist in 2016.
Lees verder

LIVE (21u). Italië of Spanje, wie wordt eerste finalist op EK?
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Felix Brych
Lees verder

Veertien mensen doodgeschoten in Chicago tijdens feestweekend
In Chicago zijn in het verlengde weekend van de nationale Amerikaanse feestdag '4th of July' veertien mensen doodgeschoten en 74 anderen gewond geraakt door kogels. Dat heeft de politie van de stad in het noorden van de VS bekendgemaakt.
Lees verder

Protesten in Spanje na dodelijke homofobe aanval op verpleger
In verschillende grote Spaanse steden zijn gisteravond mensen de straat opgegaan uit woede over de dood van een man die dit weekend stierf na een vermoedelijk homofobe aanval. In Madrid en Barcelona waren duizenden op de been. Ze scandeerden leuzen en droegen borden en regenboogvlaggen met zich mee.
Lees verder

Protesten in Spanje na vermeend dodelijk haatmisdrijf tegen homo
In verschillende grote Spaanse steden zijn gisteravond mensen de straat opgegaan uit woede over de dood van een man die dit weekend stierf na een vermoedelijk homofobe aanval. In Madrid en Barcelona waren duizenden op de been. Ze scandeerden leuzen en droegen borden en regenboogvlaggen met zich mee.
Lees verder