Doorgaan naar hoofdcontent

Opluchting voor triatleet Jelle Geens: hij kan na tweede negatieve test toch naar Tokio reizen

HLN
Opluchting voor triatleet Jelle Geens: hij kan na tweede negatieve test toch naar Tokio reizen
Goed nieuws voor triatleet Jelle Geens (28). Omwille van een positieve test op het coronavirus moest hij forfait geven voor de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Tokio, maar deelname met de Belgian Hammers in de Mixed Team Relay kan nu wel. Geens testte na een eerste keer nu ook een tweede keer negatief zodat hij maandag toch kan afreizen naar Japan.
Lees verder

Was Pukkelpop te ambitieus? "Dit hádden ze moeten weten"
Dat Pukkelpop niet doorgaat, is de schuld van de politiek, zegt de organisatie. Maar daar kaatsen ze de bal terug: "We hebben van in het begin gezegd dat mensen tijdens het festival opnieuw getest zouden moeten worden." Ook bij andere festivals vrezen ze dat Pukkelpop iets te ambitieus was.
Lees verder

LIVE. Standard leert Genk lesje in efficiëntie: Laifis kopt hoekschop tegen de touwen en scoort eerste goal van het nieuwe seizoen!
• Sclessin
Lees verder

Dodentol in Duitsland door watersnood loopt op tot 180
Het aantal doden door de watersnood in het westen van Duitsland is gestegen naar 180. Volgens de Duitse autoriteiten gelden nog ongeveer 150 personen als vermist.
Lees verder

Canadese vrouw komt thuis en treft er onbekende man aan die in haar kleren eten staat te koken
Een Canadese vrouw (33) heeft deze week de schrik van haar leven gekregen toen ze op een avond bij thuiskomst een onbekende man in haar keuken aantrof. Hij stond in haar kleren eten te koken. Dat meldt de politie van Toronto, die op zoek is naar nog andere slachtoffers van de kerel.
Lees verder

WORLD MATCHPLAY. Wright en Van Gerwen plaatsen zich vlot voor de halve finales, Smith en Aspinall zijn uitgeschakeld
Dimitri van den Bergh plaatste zich gisteren al voor de halve finales door wereldkampioen Gerwyn Price uit te schakelen. Maar ook vandaag stonden nog twee kwartfinales op het programma. Daarin verzekerden Peter Wright en Michael van Gerwen zich van een plaatsje bij de laatste vier, Michael Smith en Nathan Aspinall schoten tekort. Het relaas van de twee duels kan u herbeleven in deze liveblog of bekijk hier de samenvattingen.
Lees verder

Inefficiënt Genk dankt Bongonda in competitieopener: Limburgers slepen pas in blessuretijd punt uit de brand op Sclessin
Brrr, Racing Genk. De Limburgers ontsnapten in blessuretijd aan een nederlaag tegen Standard - Bongonda wiste de 1-0 van Laifis uit.
Lees verder

Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten
Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.
Lees verder

Vannacht en zaterdagochtend 70% kans op een Belgische medaille: dit zijn onze kanshebbers
Elke dag voorspellen onze journalisten in Tokio de kans op een Belgische medaille. En op dag één achten we die meteen groot: 70%. Vooral dankzij de sterke wieleréquipe van bondscoach Sven Vanthourenhout. Dit zijn vannacht en op zaterdagochtend de kanshebbers.
Lees verder

Eerste Europese land dat einde maakte aan meeste coronamaatregelen, draait versoepelingen terug
IJsland heeft besloten om een reeks coronaversoepelingen terug te draaien. Vanaf zondag middernacht tot 13 augustus moet iedereen weer minstens een meter afstand houden en geldt er weer een mondkapjesplicht binnen. Bars en restaurants gaan om 23 uur dicht en aan bijeenkomsten mogen hooguit 200 personen meedoen.
Lees verder

Knap gebaar: renners schenken premies uit Ronde van Wallonië aan slachtoffers watersnood
De renners die deelnemen aan de Ronde van Wallonië zullen de premies die ze tijdens de rittenkoers krijgen, schenken aan de slachtoffers van de zware overstromingen die België recent hebben geteisterd. Dat hebben de organisatoren aangekondigd.
Lees verder

Coronaregels moeten er (even) aan geloven tijdens optreden Zwangere Guy op Werchter Parklife: "Middelvinger aan alle politiekers"
De Brusselse rapper Zwangere Guy heeft de festivalweide vrijdagavond in vuur en vlam gezet met zijn optreden op Werchter Parklife. Hij riep iedereen op om te komen feesten voor het podium, maar de hiphopper herpakte zich snel toen de massa naar voren stormde. "Ik heb een belofte gemaakt aan de organisatie. Feest aan uw tafel!"
Lees verder

LIVE (20u45). Begint KV Oostende met zege tegen Charleroi aan seizoen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Diaz Arena • Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE (16u15). Schiet OH Leuven goed uit de startblokken tegen Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 16u15 • King Power at Den Dreef
Lees verder

LIVE (18u30). Ziet Peter Maes z'n Beerschot starten met driepunter tegen Cercle Brugge?
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Het Kiel
Lees verder

LIVE (18u30). Promovendus Seraing gaat op bezoek bij KV Kortrijk
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Guldensporenstadion
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,7 treft Filipijnen
De Filipijnen zijn zaterdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,7. Dat meldt het Amerikaanse geologisch centrum USGS. De beving deed zich voor op grote diepte en de autoriteiten verwachten geen grote schade.
Lees verder

Broer Peter R. de Vries wil straatnaam en monument voor vermoorde misdaadverslaggever
Wouter de Vries, de jongere broer van de vorige week overleden Peter R. de Vries, hoopt dat er een monument voor de misdaadverslaggever komt. Daarnaast roept hij burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op een straat naar De Vries te vernoemen.
Lees verder

Nasa kiest voor raket van SpaceX voor missie naar Jupiter-maan 'Europa'
De NASA kiest voor SpaceX voor zijn reis naar Jupiter-maan Europa. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie vrijdag bekendgemaakt. De beslissing is een grote overwinning voor het bedrijf van miljardair Elon Musk, dat zich verder in het zonnestelsel wil wagen.
Lees verder

Zoeken naar overblijfselen slachtoffers flatramp Miami gestopt
Het zoeken naar resten van eventuele slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami (Florida) is gestaakt, zei de lokale brandweer vrijdag. Het totale aantal slachtoffers is vastgesteld op 97, nog één persoon wordt vermist.
Lees verder