Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

Officieel: Sambi Lokonga voor 20 miljoen euro naar Arsenal

HLN
Officieel: Sambi Lokonga voor 20 miljoen euro naar Arsenal
Albert Sambi Lokonga (21) heeft zijn toptransfer beet. Hij verlaat Anderlecht en tekent voor vijf seizoenen bij Arsenal. Paars-wit vangt ongeveer 20 miljoen euro voor zijn kapitein.
Lees verder

Sambi traint eerste keer mee en spreek Arsenal-fans toe: "Wat jullie mogen verwachten? Oordeel daar zelf maar over"
Na lang wachten is de kogel door de kerk: Albert Sambi Lokonga verhuist naar Noord-Londen. Op de website van Arsenal geeft Sambi zijn eerste interview. De Luikenaar geeft toe dat hij geen seconde twijfelde toen Arsenal kwam aankloppen. "Ik kan niet wachten om in het Emirates Stadium te spelen."
Lees verder

Colombia rouwt om Julián Esteban Gómez, de jongen die wereldberoemd werd na Tourzege Egan Bernal
De dertienjarige Julián Esteban Gómez is in Colombia met zijn fiets aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en liet het jongetje aan zijn lot over. Gómez werd wereldberoemd toen hij weende van geluk bij de eindoverwinning van zijn landgenoot Egan Bernal in de Tour de France van 2019. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië was zijn grote voorbeeld.
Lees verder

Jupiler Pro League herbegint met beperkt publiek, vanaf 13 augustus weer volle stadions
Komend weekend gaat de Belgische voetbalcompetitie opnieuw van start in 1A, met Standard-Racing Genk als blikvanger van speeldag 1 op vrijdag 23 juli 2021. Na het Overlegcomité van deze namiddag kreeg de Pro League de bevestiging dat publiek op de wedstrijden is toegelaten tot een maximale capaciteit van 30 % van het stadion.
Lees verder

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: scherpere regels voor reizigers aan en Covid Safe Ticket voortaan ook voor kleinere evenementen
Tijdens het Overlegcomité vandaag werden geen echte versoepelingen of verstrengingen doorgevoerd, maar is wel beslist om reizigers die terugkeren uit Europese landen waar gevaarlijke coronavarianten circuleren, strenger op te volgen. Daarnaast kan vanaf 13 augustus ook het Covid Safe Ticket worden gebruikt voor outdoor evenementen vanaf 1.500 bezoekers.
Lees verder

Scoutsleden redden vier mensen uit het water: twee bejaarden overgebracht naar ziekenhuis
Een aantal scoutsleden hebben maandagnamiddag in Lanaken vier mensen uit het water gered.
Lees verder

REPORTAGE. Honger- en dorststakers zetten actie vastbesloten voort: "Terugplooien is onmogelijk"
Al acht weken houden bijna 500 mensen zonder papieren een hongerstaking in Brussel en Elsene in de hoop regularisatie af te dwingen. De meerderheid verblijft in de Begijnhofkerk in de hoofdstad, zo'n 40 procent palmt universiteitslokalen van de VUB en ULB in. Sinds enkele dagen drinkt het merendeel van de sans-papiers ook geen water meer. De kroniek van een aangekondigde dood ontvouwt zich, maar voor de honger- en dorststakers is er geen weg terug.
Lees verder

De Russen? Straling van hacking? Mysterieuze "Havanasyndroom" treft nu ook diplomaten in Wenen. Wat kan er achter zitten?
Een mysterieuze reeks van ziektebeelden, het 'Havana-syndroom' gedoopt, slaat nu ook in Oostenrijk toe. De slachtoffers hebben één ding gemeen: ze zijn allen Amerikaanse diplomaten. En toevallig ontstaan de symptomen bijna altijd wanneer er Russische spionnen in de buurt zijn. Om welke ziekteverschijnselen gaat het en wie of wat zijn de mogelijke oorzaken van dit syndroom?
Lees verder

Experts reageren voorzichtig positief op beslissingen Overlegcomité: "Maar grote test moet nog komen"
Tijdens de extra aflevering van VTM Nieuws na het Overlegcomité heeft viroloog Steven Van Gucht het verplicht afnemen van twee testen bij mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus circuleert, "een verbetering" genoemd. "Een test is een momentopname en kan een infectie missen", aldus Van Gucht. "Als de infectie nog maar net begonnen is, zit die nog niet in de neus", legde Van Gucht uit. "En de beginnende infectie die je eerst niet detecteerde, kan je oppikken met de tweede test." Ook andere experts benadrukken het belang van voorzichtigheid.
Lees verder

Van Gucht noemt twee PCR-testen na reis uit risicovolle gebieden een verbetering: "Maar grote test moet nog komen"
Tijdens de extra aflevering van VTM Nieuws na het Overlegcomité heeft viroloog Steven Van Gucht het verplicht afnemen van twee testen bij mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus circuleert, "een verbetering" genoemd. "Een test is een momentopname en kan een infectie missen", aldus Van Gucht. "Als de infectie nog maar net begonnen is, zit die nog niet in de neus", legde Van Gucht uit. "En de beginnende infectie die je eerst niet detecteerde, kan je oppikken met de tweede test."
Lees verder

Regering en bankensector hebben akkoord over 'universele bankdienst'. Wat betekent het? Voor wie is het bedoeld? En wat kost het?
Er komt een 'universele bankdienst' in ons land. Dat is de bankensector overeengekomen met de federale regering. Maar hoe werkt die dienst nu juist? Welke verrichtingen vallen eronder? En vanaf wanneer komt de bankdienst er? We leggen het hier voor u uit.
Lees verder

Laatste stukje vóór Noordzee kleurt langzaamaan geel door overstromingen
Ook in Nederland wordt de schade van de overstromingen opgemeten. Opvallend: in het Haringvliet, het laatste stukje vóór de Noordzee, kleurt het water langzaamaan geel door alle modder die meegesleurd werd. Op de foto is de scheiding tussen het troebele en het blauwgrijze water goed te zien.
Lees verder

Live vanaf 18u45: wie stoot door naar play-offs Belgian League?
Wie pakt de laatste plaatsjes van de play-offs in de Belgische League of Legends-competitie? ION SQUAD is al uitgeschakeld, maar Starlan Gaming Club en Team 7AM komen nog in aanmerking.
Lees verder

Onze F1-expert over crash Hamilton-Verstappen: "De ene te driest, of de andere te agressief insturend? Ga weg. De waarheid is veel minder controversieel"
Hamilton te driest? Verstappen te agressief insturend? Ga weg. De waarheid is veel minder controversieel en te saai om de sociale media mee te voeden: die crash in ronde twee van de Britse grand prix was 'een koersfeit'. Term die men gebruikt voor dingen die nu eenmaal gebeuren, in een F1-race. Niet meer en niet minder.
Lees verder

Zieke Cercle-doelman Miguel Van Damme mee op de ploegfoto
De 27-jarige doelman Miguel Van Damme vecht al vijf jaar tegen leukemie en is daardoor niet wedstrijdfit. Cercle Brugge zette vandaag zijn ploegfoto voor het seizoen 2021-2022 online en had daarbij een plekje gereserveerd voor Van Damme. Een mooi gebaar van de vereniging.
Lees verder

Derde seizoen 'Sex Education' in september op Netflix
Liefhebbers van de populaire serie 'Sex Education' opgelet: het derde seizoen verschijnt 17 september op Netflix. Dat heeft de streamingdienst vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Jean-Pascal Van Ypersele, ex-vicevoorzitter VN-klimaatpanel: "Deze ramp is niets in vergelijking met wat nog komt"
"We waarschuwen al dertig jaar voor dit leed." Vermaard klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCL) verbijt tranen bij het zien van de beelden van de waterellende. "Ik ben niet verrast maar wel in shock omdat het zo dichtbij is."
Lees verder

Lucas Van den Eynde over zijn grote passie naast acteren: "Een uurtje of twee vliegen werkt helend"
"Ik ben altijd op mijn hoede, maar overmand worden door angst? Nee." Lucas Van den Eynde (62) kennen we vooral als acteur, maar hij houdt er ook een bijzondere hobby op na. Al 35 jaar doet hij aan motor- en zweefvliegen. Hij vertelt honderduit over wat hij er zo helend aan vindt. "Het is me nog maar één keer door de productiemaatschappij verboden om te vliegen."
Lees verder

Coronagevallen zorgen voor nervositeit in olympisch dorp: "Het systeem is niet waterdicht"
Houdt Tokio het hoofd koel? Hoe meer atleten, begeleiders en officials in het olympisch dorp inchecken, hoe duidelijker het wordt dat de strenge regels en richtlijnen die Japan oplegt lang niet altijd coronaproof of waterdicht zijn. En dat zorgt voor nervositeit, enkele dagen voor het begin van de Spelen. "Het is een permanente angst dat al ons werk in het water valt door een positief geval", zegt Carole Bam, coach van spurtster Cynthia Bolingo.
Lees verder

Eerste veroordeling voor bestorming Capitool
Een rechtbank in Washington heeft maandag een eerste veroordeling uitgesproken in verband met de bestorming van het Capitool op 6 januari, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.
Lees verder