Doorgaan naar hoofdcontent

‘Monster’ Nicky S. riskeert 22 jaar cel voor moord op loodgieter Johan Van der Heyden

HLN
'Monster' Nicky S. riskeert 22 jaar cel voor moord op loodgieter Johan Van der Heyden
De openbare aanklager op het proces over de 'kettingzaagmoord' op Johan Van der Heyden heeft straffen tot 22 jaar gevorderd tegen hoofdverdachte Nicky S. De 30-jarige Nederlander heeft de loodgieter uit Lint met het bruutste geweld toegetakeld en zijn lijk in stukken gezaagd. Voor de twee vrouwelijke verdachten vordert de aanklager straffen van 10 en 12 jaar. De familie van Johan getuigde hoe zij de gruwelverhalen uit de pers eerst niet geloofde. "Tot de politie ons vertelde dat de horror echt gebeurd was", zei één van de zonen.
Lees verder

Emotionele Bakelants fietst frustraties van zich af: "Lachen met onze ploeg mag stoppen" - Van der Schueren: "Jan mag zijn mening zeggen"
Het kwam er allemaal uit bij Jan Bakelants (35), eerst liet hij zijn benen spreken en daarna zijn hart. Hij maakte deel uit van het trio dat definitief wegreed, maar moest als laatste passen toen Konrad aan zijn raid naar ritwinst begon. Uiteindelijk kwam Bakelants als achtste over de streep. Daarna deed hij zijn zegje. "Ik vind dat ik zwaar onderschat word en heb de frustraties van me afgereden."
Lees verder

Jodie Foster vindt acteren steeds minder belangrijk: "Ik heb m'n vrienden en familie behoorlijk verwaarloosd"
Op haar 58ste is tweevoudig Oscarwinnares Jodie Foster kieskeurig geworden in het accepteren van haar rollen. Voor 'The Mauritanian', vanaf woensdag in de bioscoop, maakte ze echter een uitzondering. De actrice speelt daarin een advocaat die een van terrorisme verdachte gevangene verdedigt. In een uitgebreid gesprek vertelt Foster over die bijzondere rol, haar nood aan me-time en de goede band met haar recent overleden moeder. "De laatste tien jaar van haar leven kon ze niet meer praten."
Lees verder

N-VA en Vlaams Belang roepen De Croo en Schlitz opnieuw naar Kamer in zaak-Haouach
Premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) worden deze week opnieuw naar de Kamer geroepen om tekst en uitleg te geven bij het dossier van Ihsane Haouach. De regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) nam vorige week ontslag na wekenlange commotie rond haar persoon. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang dienden een interpellatie over de kwestie in.
Lees verder

Frankrijk roept al zijn onderdanen op Afghanistan te verlaten
Frankrijk roept al zijn onderdanen op Afghanistan te verlaten "gezien de veiligheidssituatie in het land en rekening houdend met de perspectieven op korte termijn", zo heeft de Franse ambassade dinsdag in een communiqué meegedeeld.
Lees verder

Grote cruiseschepen vanaf augustus verboden in historisch centrum van Venetië
Grote cruiseschepen worden vanaf 1 augustus verboden in het historische centrum van Venetië. Dat heeft de Italiaanse regering dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Vin Diesel noemt negende 'Fast & Furious'-film eerbetoon aan overleden Paul Walker: "Elke dag op de set moest ik aan hem denken"
Fans van ultrasnelle glimmende bolides en in het rond vliegend testosteron kunnen vanaf morgen opnieuw aan hun trekken komen in de cinemazalen. Dan gaat de negende episode in de 'Fast & Furious'-saga in première. VTM Nieuws-journaliste Aagje Vanthomme had naar aanleiding van de release een uitgebreide babbel met hoofdrolspeler Vin Diesel (53) en de andere castleden.
Lees verder

Colruyt stapt in betaalapp Digiteal
Digiteal, een start-up uit Waals-Brabant die met een app het beheer en de betaling van facturen wil vereenvoudigen, heeft ruim 3,5 miljoen euro kapitaal opgehaald. Supermarktketen Colruyt en de kredietverzekeringsgroep Credendo worden aandeelhouders.
Lees verder

Club gaat in generale repetitie voor Supercup onderuit tegen FC Utrecht met 2-4
In de aanloop van de Supercup verloor Club Brugge dinsdagavond met 2-4 van FC Utrecht. Clement liet de basiself een uur spelen en zag hoe blauw-zwart enkele goals knullig weggaf.
Lees verder

Club verliest laatste test voor Supercup tegen FC Utrecht met 2-4
Intensief oefenpotje voor de basiself van Club Brugge gisteravond tegen het Nederlandse FC Utrecht. De generale repetitie heet dat dan - Clement liet zijn verwachte basiself voor zaterdag tegen Racing Genk een uur opdraven. Met Lammens in doel, Kossounou samen met Rits en De Ketelaere op het middenveld en Lang en Pérez in steun van Dost. Achterin flankeerden Ricca en Mata het centrale duo Mitrovic-Mechele. Die laatste was aanvoerder door de afwezigheid van Vormer en Vanaken.
Lees verder

Kan Pukkelpop nog doorgaan of niet, en voor wie? "Wie zich deze week nog laat vaccineren, kan veilig naar het festival"
Het Overlegcomité buigt zich vrijdag onder meer over Pukkelpop. Nu de coronacijfers alweer fors de hoogte ingaan, rijst de vraag of en hoe het festival kan doorgaan. Zal de organisatie à la minute nog met bubbels moeten werken? Of zullen enkel de volledig gevaccineerden mogen feesten? Steven Vandeput (N-VA), burgemeester van Hasselt, is optimistisch: "Ik ga ervan uit dat de overgrote meerderheid wel al gevaccineerd is tegen 19 augustus."
Lees verder

'The Crown' en 'The Mandalorian' grootste kanshebbers voor Emmy Awards, ook Oprah-interview met Harry & Meghan genomineerd
De Netflix-hit 'The Crown' en de Disney+-serie 'The Mandalorian' zijn de grootste kanshebbers op een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Beide reeksen zijn in totaal 24 keer genomineerd.
Lees verder

'The Crown' en 'The Mandalorian' zijn grootste kanshebbers voor Emmy Awards
De Netflix-hit 'The Crown' en de Disney+-serie 'The Mandalorian' zijn de grootste kanshebbers op een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Beide reeksen zijn in totaal 24 keer genomineerd.
Lees verder

De uittocht uit Luik: spelers worden verkocht en ballast moet overboord uit financiële noodzaak
Standard zet de tering naar de nering. Jonge talenten worden verkocht, voor de 'ballast' wordt zo snel mogelijk een oplossing gezocht. Ook in Luik zijn de solden gestart.
Lees verder

Dodentol ingestort gebouw Miami loopt op tot 95. Nog steeds 14 vermisten
Twintig dagen nadat het Champlain Towers South-appartementencomplex 's nachts plotseling instortte, is opnieuw een lichaam vanonder het puin gehaald. Dat hebben de autoriteiten in Surfside, in de Amerikaanse staat Florida, bekendgemaakt. De dodentol is daarmee opgelopen naar 95.
Lees verder

Jaimie Vaes sluit huwelijk met Lil' Kleine dan toch niet uit: "Het kan nog alle kanten op"
Influencer Jaimie Vaes (31) sluit niet uit dat ze ooit nog gaat trouwen met rapper Lil' Kleine (26). De twee lasten eind juni een relatiepauze in nadat de rapper op Ibiza gewelddadig zou zijn geweest tegenover z'n verloofde. Eerder raakte bekend dat de twee alvast dit jaar niet meer in het huwelijksbootje zullen stappen.
Lees verder

Spice Girl Emma Bunton stapt tien jaar na verloving eindelijk in huwelijksbootje met grote liefde
Al meer dan 20 jaar zijn ze een koppel en nu is hun liefde eindelijk ook bezegeld tijdens een intieme huwelijksceremonie. Baby Spice Emma Bunton (45) heeft vandaag dan toch het jawoord gegeven aan haar vriend, zanger Jade Jones (42). Dat hebben de twee zelf bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

Nederland zamelt bijna miljoen euro in voor gouden tip in 28 jaar oude verdwijningszaak (met dank aan Peter R. de Vries)
Nederland heeft bijna een miljoen euro ingezameld om de gouden tip los te weken in een 28 jaar oude verdwijningszaak. Het enthousiasme is zo groot omdat de crowdfunding door Peter R. de Vries opgezet werd. De Nederlandse misdaadjournalist werd een week geleden op straat neergeschoten en vecht nog altijd voor zijn leven.
Lees verder

Nu al wateroverlast door aanhoudende regen in Nederlands-Limburg, snelweg volledig versperd
In verschillende delen van Nederlands-Limburg zijn straten en wegen blank komen te staan door de zware regenval. De A79 ter hoogte van Heerlen staat goeddeels blank. De snelweg verdwijnt er volledig onder water, zei een woordvoerder van de politie dinsdagnamiddag. Automobilisten kunnen er niet door. "De weg is fysiek niet meer toegankelijk."
Lees verder

Vaccinatierecord in Frankrijk verbroken na oproep president Macron
In Frankrijk is vandaag het vaccinatierecord verbroken. Om 18 uur werden in totaal 792.339 injecties geteld, aldus premier Jean Castex.
Lees verder