Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Mexicaanse overheid geeft huis El Chapo weg in loterij

HLN
Mexicaanse overheid geeft huis El Chapo weg in loterij
De Mexicaanse overheid geeft het huis van waaruit de beruchte drugbaron Joaquin Guzman, alias El Chapo, in 2014 wegvluchtte, weg in een loterij. Het optrekje in Culiacan, in het noordoosten van Mexico, zou 3,6 miljoen pesos (150.000 euro) waard zijn, zo blijkt uit informatie van de nationale loterij. De trekking vindt plaats op 15 september. El Chapo zit in de gevangenis in de VS, waar hij in 2019 levenslang kreeg.
Lees verder

Lethal Weapon-regisseur Richard Donner (91) overleden
De Amerikaanse regisseur Richard Donner is overleden. De filmmaker, die onder meer bekend is van de originele Superman-film en de Lethal Weapon-serie, is 91 jaar oud geworden.
Lees verder

'Coronavaccin' duizenden Indiërs blijkt spuit met zout water
Duizenden Indiërs zijn slachtoffer geworden van grootschalige zwendel met nep-coronavaccins, meldt CNN. In plaats van een inentingsmiddel kregen ze zout water ingespoten. Tot nu toe zijn veertien mensen gearresteerd op verdenking van bedrog, poging tot dood door schuld, criminele samenzwering en andere aanklachten, maakten de autoriteiten bekend. Ook artsen en ander medisch personeel zijn aangehouden.
Lees verder

Duitse experts: "Geen groepsimmuniteit zonder vaccineren kinderen"
Groepsimmuniteit bereiken tegen het coronavirus zal wellicht niet lukken zonder ook kinderen en jongeren te vaccineren. Dat zeggen Duitse experts van de beroepsvereniging Deutsche Gesellschaft für Immunologie (DGfI).
Lees verder

Minder flamboyant, maar even ambitieus als Jeff Bezos
Amazon wordt niet langer geleid door oprichter Jeff Bezos (57), maar door zijn rechterhand Andy Jassy (53). Die wordt omschreven als minder flamboyant en opvliegend, maar hij zou niét minder ambitieus zijn.
Lees verder

Waarom modehuizen met de gekste ontwerpen afkomen: túúrlijk draagt niemand dit, da's net het punt
Een jurk als een hotdog, schoenen met de kop van Trump, een doorzichtig bustier of een fontein rond je lijf. Modehuizen sturen hun modellen in de meest bizarre creaties de catwalk op. Het publiek kijkt, fronst en vraagt zich vervolgens af: wie dráágt dat nu? Wel, nauwelijks iemand, zo blijkt. Maar waarom doet een ontwerper dan zo gek?
Lees verder

Zoektocht naar door riolering opgeslokte man gaat vandaag voort: "Vermoedelijk is hij al in het kanaal terechtgekomen"
Vandaag gaat de politie op het kanaal in Itter zoeken naar het lichaam van de 62-jarige Emmanuel M. Na het stormweer van zondag snoeide de man uit Waals-Brabant een gehavende boom voor zijn woning. Hij stond daarbij op een ladder die hij over een beek had gelegd. "Het slachtoffer had de malchance dat hij in het water sukkelde op een plek waar de beek onder de grond verdwijnt", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
Lees verder

Onze Opinie. Bart De Wever zoekt alleen camaraderie over de taalgrens om de ordentelijke scheiding van het land te organiseren
Je kan er de klok stilaan op gelijkzetten: breekt de zomer aan, dan spoelen de boerkini en aparte zwemtijden voor vrouwen aan. Een paar jaar lang zette N-VA het thema bij warme temperaturen op de agenda. Het is altijd goed voor een maatschappelijk debat tussen komkommers en radijzen. Het daarom ook wegzetten als een dwaze discussie omdat er nu eenmaal niets anders leeft, is fout.
Lees verder

Zware overstromingen kunnen vermeden worden: "Maak van grote parkings grote reservoirs"
Ondergelopen kelders, natte woonkamers, kolkende autostrades: op sommige plaatsen richtten onweers- en regenbuien het voorbije weekend ware ravages aan. Het slechte nieuws is dat zulke felle buien nog vaak zullen voorkomen. Het goede nieuws is dat we er iets aan kunnen doen. Jean Berlamont (75), professor emeritus hydraulica aan de KU Leuven, legt uit wat precies het probleem is en wat de oplossingen kunnen zijn.
Lees verder

25 gezinnen op straat omdat hout dat niet nat mocht worden weken in de regen lag: "Al ons geld én ons huis kwijt"
Uit rapporten die onze redactie kon inkijken, blijkt dat de houten panelen waaruit het onbewoonbaar verklaarde appartementsgebouw in Sint-Truiden werd opgetrokken, wekenlang in de regen gestockeerd lagen. Sinds vorige week staan de 25 gezinnen die in het zes jaar oude gebouw woonden op straat, omdat de stabiliteit en brandveiligheid er niet meer gegarandeerd kunnen worden. "De vorige eigenaar heeft ons nooit verteld dat er grote problemen waren met de houtstructuur, hoewel hij dat ongetwijfeld wist. We voelen ons voorgelogen", klinkt het bij hen.
Lees verder

'Petroleumoorlog' omdat Emiraten niet meer naar Saoedi's willen luisteren: gaan we dat aan de pomp voelen?
Er is grote heibel tussen de OPEC+-landen over de productieverdeling voor het komende anderhalf jaar. Zonder een akkoord daarover dreigen de olieprijzen aanzienlijk te stijgen. Al kan de ruzie er ook voor zorgen dat de prijzen net in vrije val zouden gaan. Wat is er juist aan de hand?
Lees verder

"Ik weet van niks, dan word ik nerveus": professor Peter Van Eenoo maakt zich ongerust dat het zo stil blijft op het dopingfront
Tadej Pogacar rijdt hard in de Tour de France, heel hard. En dan worden er vragen gesteld. Maar als Pogacar harder kan rijden dan de rest, moet hij ook slimmer zijn dan de rest. Slimmer dan de dopingjagers zoals professor Peter Van Eenoo van het DoCoLab Gent. Volgens Van Eenoo komt er van het dopingfront tegenwoordig geen nieuws. "Maar dan word ik zenuwachtig. Wat Thomas De Gendt zegt, daar word ik ook ongerust van."
Lees verder

Genieten op jacht in Ibiza: Thibaut Courtois spoelt EK-kater door met zon, zee en schoon gezelschap
Genieten op een gehuurd jacht in Ibiza. Ook op vakantie ontsnapt Thibaut Courtois niet aan de telelens van paparazzi. Een fotograaf spotte de nationale nummer één samen met zijn Israelische vriendin / topmodel Mishel Gerzig. Courtois verteert de uitschakeling op het Europees Kampioenschap in aangenaam gezelschap. Ook zijn beste vrienden vergezellen hem op het Spaanse eiland.
Lees verder

FOD Volksgezondheid stuurloos door crisis aan de top
In volle afloop van de coronacrisis en met belangrijke hervormingen in het vooruitzicht is de topambtenaar van de FOD Volksgezondheid met ziekteverlof na een tweede ontoereikende evaluatie. Dat staat in de Mediahuis-kranten.
Lees verder

Ethiopië vult stuwmeer bij omstreden Nijldam verder op, spanningen met Egypte nemen toe
Egypte pikt het niet dat Ethiopië een stuwmeer bij een dam op de Nijl verder aan het opvullen is. De spanningen tussen beide landen dreigen op te lopen in aanloop naar een bijeenkomst van de VN-veiligheidsraad donderdag.
Lees verder

Guy Pieters pendelt tussen Knokke en Saint-Tropez: "17 jaar lang weduwe gepaaid met de lekkerste pralines, opdat ze haar landgoed zou verkopen"
Hij ging maar tot zijn zestiende naar school en verloor zijn enige zoon toen die amper 18 was, maar in de internationale kunsthandel ging het Oost-Vlaming Guy Pieters zo voor de wind dat hij nu, samen met echtgenote Linda, zijn tijd kan verdelen tussen zijn villa in Knokke en een mooi landgoed in Saint-Tropez. "We hebben een galerie gehad in Parijs: geweldige stad, maar niet om te leven. Geef ons maar het dorpsgevoel."
Lees verder

Onze huisanalist Marc Degryse looft Spaanse bondscoach: "Ik heb het grootste respect voor Luis Enrique"
Spanje en Italië spelen vanavond de eerste halve finale op het EK voetbal. Onze huisanalist Marc Degryse looft Luis Enrique, de bondscoach van 'La Roja'. "Zelfs als de Spanjaarden straks verliezen, zal dit EK gezien worden als een succes."
Lees verder

Slechts 31 inspecteurs voor ruim 6.600 Vlaamse kinderdagverblijven
"Er zijn maar 31 inspecteurs voor ruim 6.600 Vlaamse kinderdagverblijven. Dat is veel te weinig. Het gevolg is dat de inspecteurs maar om de twee jaar langskomen. Dat is zowat één keer in de hele tijd dat een kind verblijft in de opvang. Wat als het al een jaar misgaat?", vraagt Vlaams Groen-parlementslid Celia Groothedde zich af op basis van cijfers die ze kreeg van welzijnsminister Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Miljoenendeal met Arsenal bijna rond: deze week medische tests voor Sambi Lokonga?
Het is een kwestie van dagen. Albert Sambi Lokonga (21) stapte niet op de Anderlecht-bus voor de stage in Alkmaar. De reden? Arsenal en RSCA staan op een zucht van een akkoord.
Lees verder

Waarom Niels Destadsbader en Karen Damen niet meer exclusief bij VTM zitten
Twee paradepaarden van VTM zijn niet langer exclusief verbonden aan de commerciële zender. De onderhandelingen met Niels Destadsbader liepen spaak op het financiële plaatje. En Karen Damen zag een deelname aan 'K2 zoekt K3' én een nieuw exclusiviteitscontract niet zitten. Maar ook Karen haar man, Antony Van der Wee, zit er voor iets tussen. Toch wil dit niet zeggen dat de twee niet meer op VTM te zien zullen zijn, al staat de opvolging al klaar.
Lees verder