Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

LIVE. Wie stoot door naar play-offs Belgian League?

HLN
LIVE. Wie stoot door naar play-offs Belgian League?
Wie pakt de laatste plaatsjes van de play-offs in de Belgische League of Legends-competitie? ION SQUAD is al uitgeschakeld, maar Starlan Gaming Club en Team 7AM komen nog in aanmerking.
Lees verder

Eerste celstraf voor bestorming Capitool
Een rechtbank in Washington heeft maandag een eerste veroordeling uitgesproken in verband met de bestorming van het Capitool op 6 januari, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.
Lees verder

Man rijdt in op twee terrassen in Marbella: negen gewonden
In Marbella zijn negen mensen gewond geraakt toen een bestuurder op twee terrassen inreed. Het gaat volgens 'Diario Sur' om een Spanjaard van circa dertig jaar oud die mogelijk aan een psychische stoornis lijdt. Een link met terreur wordt uitgesloten.
Lees verder

Corona-alarm in kamp-Biles: teamgenote positief, staflid in quarantaine
Een Amerikaanse gymnaste heeft positief getest op het coronavirus in het trainingskamp van de Verenigde Staten in het Japanse Inzai. Ze is samen met een staflid in quarantaine geplaatst.
Lees verder

Amerikaanse gymnaste test positief op coronavirus
Een Amerikaanse gymnaste heeft positief getest op het coronavirus in het trainingskamp van de Verenigde Staten in het Japanse Inzai. Ze is samen met een staflid in quarantaine geplaatst.
Lees verder

EU-landen akkoord om aandeel biolandbouw sterk uit te breiden
De lidstaten van de Europese Unie willen een forse uitbreiding van de biolandbouw stimuleren. De ministers van Landbouw van de EU hebben vandaag een akkoord goedgekeurd waarin onder meer is vastgelegd dat tegen 2030 een kwart van het landbouwareaal in de EU gebruikt moet worden voor biologische landbouw.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Daryl Gurney en Ian White verschijnen als eerste op het podium
Opnieuw darts vanavond! Dimitri Van den Bergh komt pas morgen in actie, maar er staan heel wat mooie duels op het programma. Onze noorderbuur Michael Van Gerwen zal u onder andere kunnen aanschouwen. Hij neemt op tegen de Australiër Damon Heta. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

VN willen einde aan illegaal gebruik spyware door overheden
De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, noemt het gebruik van de Pegasus-spyware door landen alarmerend en een bevestiging van de angst dat landen observatietechnologieën illegaal misbruiken om mensen te bespioneren. "Regeringen moeten direct stoppen met het gebruik van deze spyware."
Lees verder

Zangeres Halsey is voor het eerst moeder geworden
De Amerikaanse zangeres Halsey (26) is moeder geworden. Ze beviel woensdag van haar eerste kindje en maakte de geboorte vandaag bekend op Instagram.
Lees verder

Franse politie schiet man dood die verdacht wordt van onthoofding jongen (13)
In de Zuid-Franse stad Tarascon heeft de politie een man doodgeschoten die ervan verdacht wordt een 13-jarige jongen onthoofd te hebben. Het lichaam van de tiener en zijn afgesneden hoofd werden gisteravond gevonden in een woning die de man huurde in de stad.
Lees verder

89-jarige vrouw uit Pepinster overleefde overstroming waarschijnlijk niet: "Heel even hoopten we dat mama gered was. Maar toen zagen we haar vallen en stortte het huis in"
De zoekacties naar de vermisten gaan onverminderd door in de door overstroming getroffen gebieden, maar sommige families weten al dat ze zich op het ergste moeten voorbereiden. "Mijn moeder van 89 verdween voor onze ogen in het water", zegt een vrouw uit Pepinster. "Mijn zus wilde haar al zwemmend op de kant krijgen, maar ze vielen. En toen stortte het huis in."
Lees verder

Nieuwe docu over sprookjeshuwelijk tussen Charles en Diana bevat talrijke interviews van belangrijke getuigen
Op 29 juli is het exact 40 jaar geleden dat prinses Diana en prins Charles elkaar het jawoord gaven. Hun sprookjeshuwelijk werd in 1981 door 750 miljoen mensen in 74 landen bekeken, een record. Naar aanleiding van die historische mijlpaal heeft tv-netwerk BritBox een nieuwe documentaire uitgebracht met gerestaureerde beelden van de grote dag. 'The Wedding of the Century' toont ook nooit eerder gehoorde anekdotes en interviews met belangrijke insiders.
Lees verder

Prins Harry brengt volgend jaar memoires uit over z'n leven als Britse royal
Prins Harry (36) brengt volgend jaar z'n memoires uit over z'n leven als royal. Dat is bevestigd door uitgeverij Penguin Random House en door de hertog van Sussex zelf.
Lees verder

Johan Museeuw neemt afscheid van generatie-Gilbert en blikt vooruit: "Zou Evenepoel volgend jaar niet weghouden uit Tour"
Het was een Tour waarin keihard gefietst werd. Het was een Tour met spectaculaire winnaars. Het was een Tour voor de jeugd. Johan Museeuw (55) maakt de balans op: "De generatiewissel is een feit." Daarnaast schat hij in wat het jonge Belgische geweld de komende jaren kan klaarspelen. "Ik zou Evenepoel niet thuislaten volgend jaar."
Lees verder

De Conference League uitgelegd: dit staat AA Gent en Anderlecht (en Antwerp?) te wachten
Anderlecht en AA Gent kennen hun mogelijk tegenstanders in een (voor de Buffalo's eventuele) volgende voorrond van de Conference League. Hoe ziet die competitie eruit en wat kunnen onze clubs erin verdienen? Vooraleer AA Gent haar Europese avontuur op gang trapt, zetten we alles voor u nog eens op een rijtje.
Lees verder

Louis Boeckmans (98), een van de laatste overlevenden van het Fort van Breendonk, overleden: "Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiedenis zich niet mag herhalen"
Louis Boeckmans, een van de allerlaatste overlevenden van het Fort van Breendonk en de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is zondag op 98-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. De ereburger van Laakdal ging tot voor kort nog regelmatig in scholen getuigen over de gruwelijkheden die hij had meegemaakt, opdat die nooit zouden vergeten worden. "Op het einde van zijn verhaal kwam het er altijd op neer: zorg ervoor dat je dit elkaar nooit meer aandoet."
Lees verder

Motivatiepsycholoog Vansteenkiste: "Goede zaak dat men geen grote versoepelingen heeft aangekondigd"
Dat het Overlegcomité maandag geen verdere versoepelingen heeft aangekondigd is een goede zaak voor het mentaal welbevinden van de bevolking. Dat zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste. "Mensen zijn bezorgd over de verdere evolutie van het virus", zegt de UGent-onderzoeker. "Het is belangrijk om voldoende veiligheidsmarges in te bouwen."
Lees verder

"Festivalbezoekers na twee dagen opnieuw testen is quasi onmogelijk"
Dat de minimumcapaciteit voor buitenevenementen die werken met een Covid Safe Ticket verlaagd wordt naar 1.500 bezoekers vanaf 13 augustus juicht de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen toe. "Dat creëert meer mogelijkheden", zegt Serge Platel van de Federatie. "Maar dat een PCR-test maar 48 uren geldig zal zijn, is in het nadeel van de meerdaagse evenementen. Voor de grotere evenementen is het quasi onmogelijk om bezoekers tijdens het evenement opnieuw te testen."
Lees verder

Open Vld-voorzitter Lachaert over dreigement PS: "Nu regering laten vallen, krijg je niet uitgelegd"
Dat PS en Ecolo ermee dreigen de federale regering te laten vallen als er een hongerstakende asielzoeker zou overlijden, is volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert "onverantwoord" en "onbegrijpelijk". Dat zei hij in Terzake. Lachaert verwijst naar de coronacrisis en de overstromingen. "Nu een regering laten vallen, dat krijg je onmogelijk uitgelegd. Niet in het noorden van het land en niet in het zuiden van het land", aldus Lachaert.
Lees verder

Zeker 21 doden bij bomaanslag in Bagdad
Bij een bomaanslag op een markt in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn maandag zeker 21 mensen om het leven gekomen. Ook vielen er minstens 33 gewonden.
Lees verder