Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

LIVE. Eerste ‘coronabussen’ met besmette jongeren uit Spanje komen aan: “Zoon en zijn vrienden gaan in isolatie...

HLN
LIVE. Eerste 'coronabussen' met besmette jongeren uit Spanje komen aan: "Zoon en zijn vrienden gaan in isolatie in ons huis, wij verhuizen tijdelijk"
De 110 jongeren die met Jongerentravel op vakantie waren in de regio van Lloret de Mar en daar besmet zijn geraakt met het coronavirus, komen vandaag aan in ons land. Summerbash, die andere jongerenreisorganisatie, is vandaag met nog eens 350 jongeren aan de rit naar huis begonnen. Daarvan testten tot nu toe een dertigtal jongeren positief.
Lees verder

800 kandidaten gezocht voor bloedonderzoek naar PFAS/PFOS
Wie binnen een straal van 3 kilometer rond de 3M-fabriek woont, kan zich vanaf vandaag kandidaat stellen voor een bloedonderzoek. Uit alle kandidaten worden er 800 deelnemers effectief geselecteerd voor bloedafname. De bloedstalen worden genomen vanaf 15 juli in sporthal Den Draver.
Lees verder

Axel Daeseleire brengt 'Bakens van Hoop en Licht': "Het einde van de tunnel is in zicht"
Tourist LeMC, Tom Lanoye, Jeroen Olyslaegers, Hilde van Mieghem, Vitalski en Maud Vanhauwaert. Zes Antwerpse woordkunstenaars die de handen in elkaar slaan met Axel Daeseleire en kunstenaar Adalbert Gans om de Koekenstad weer wat licht te geven met het kunstproject 'Bakens van Hoop en Licht'. "Een beetje licht voor de mensen die er nood aan hebben."
Lees verder

Prinses Elisabeth beëindigt eerste deel van militaire training: "Ik heb me enorm moeten aanpassen"
Sinds september ondervindt prinses Elisabeth aan de lijve wat het is om militair te zijn. De kroonprinses ging een jaar studeren aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Ze volgde niet de volledige officiersopleiding, maar alleen het eerste jaar. Wel zal ze ook meelopen in het Militair Défilé op 21 juli 2021, net zoals Filip ooit deed. In een korte reactie liet de prinses weten hoe ze dat ervaren heeft.
Lees verder

D'Ieteren telt meer dan miljard neer voor belang in onderdelenspecialist TVH Parts
D'Ieteren neemt een belang van 40 procent in TVH Parts, een specialist in onderdelen voor vorkheftrucks. De autodienstengroep spreekt van een verwachte voorlopige investeringen van 1,172 miljard euro. De deal wordt betaald met eigen middelen, klinkt het vandaag in een persbericht.
Lees verder

Nog nooit zoveel vacatures gemeld bij VDAB
In de maand juni werden bij de VDAB 33.760 vacatures gemeld, het hoogste aantal ooit en een stijging met 58,1 procent in vergelijking met juni 2020. Ook het aantal studentenjobs en de uitzendarbeid kennen een sterke stijging. Dat meldt Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) vrijdag.
Lees verder

Fabio Jakobsen verlengt contract bij Deceuninck-Quick.Step: "Geloven dat hij z'n armen weer in de lucht zal kunnen steken"
Nog een contractverlenging bij de ploeg van Patrick Lefevere. Fabio Jakobsen, de 24-jarige Nederlandse sprinter die teruggekeerd is na een zware val in de Ronde van Polen, heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot eind 2023. Dat bevestigt Deceuninck-Quick.Step op Twitter.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Pascal (54) krijgt na 36 jaar verloren portefeuille terug: "Inhoud brengt mooie herinneringen terug"
Hij was na al die tijd vergeten dat hij ze ooit verloren was, maar ongeveer 36 jaar nadat Pascal zijn portefeuille kwijt raakte, werd ze gevonden in een ondergrondse parkeergarage. Geld zat er niet meer in, maar wel een liefdesbriefje, foto's en een nota van Pascals vader. "Het is als een fles in de zee die terugkomt", vertelt de Waalse Pascal aan RTL INFO.
Lees verder

LIVE. Opnieuw kans voor avonturiers? En wat met de wind? - De Gendt: "Denk niet dat ik in deze rol nog plaats heb in de Tour"
De dertiende etappe in de Tour brengt het peloton vandaag van Nîmes naar Carcassonne, over 219,9 km, de op een na langste etappe van deze Tour. Krijgen de aanvallers opnieuw een kans of zijn de sprinters aan zet? En wat met de wind? Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van etappe 13 te missen!
Lees verder

LIVE TOUR. Opnieuw kans voor avonturiers? En wat met de wind? Volg hier rit dertien op de voet!
De dertiende etappe in de Tour brengt het peloton vandaag van Nîmes naar Carcassonne, over 219,9 km, de op een na langste etappe van deze Tour. Krijgen de aanvallers opnieuw een kans of zijn de sprinters aan zet? En wat met de wind? Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van etappe 13 te missen!
Lees verder

Knokke-Heist krijgt versterking van Nederlandse cavalerie om problemen met Nederlandse tieners aan te pakken én pakt uit met hitteplan: "Vanaf bepaalde temperatuur komen Noord-Fransen graag naar hier"
In Knokke-Heist zet de politie zich schrap voor een drukke zomervakantie. Om rellen en problemen met Nederlandse jongeren en Noord-Fransen te vermijden - vorig jaar waren er heel wat problemen - pakt de politiezone uit met een 'hitteplan'. Vanaf zaterdagnacht komt ook de Nederlandse politie te paard patrouilleren om mogelijke overlast kordaat aan te pakken. "We willen kort op de bal spelen", zegt korpschef Steve Desmet.
Lees verder

Knokke-Heist lanceert hitteplan tegen overlast: "Vanaf 27 graden komen Brusselse en Noord-Fransen jongeren graag naar hier"
Om rellen en problemen met Nederlandse jongeren en Noord-Fransen in Knokke-Heist te vermijden, neemt de politiezone deze zomer zijn voorzorgen. Vanaf zaterdagnacht komt ook de Nederlandse politie te paard patrouilleren om mogelijke overlast kordaat aan te pakken. En vanaf 27 à 28 graden Celsius treedt ook een 'hitteplan' in voege. "We willen kort op de bal spelen", zegt korpschef Steve Desmet.
Lees verder

Bangladesh: Brand in fabrieksgebouw eist al meer dan 50 levens
In Bangladesh heeft een brand in een fabriek al zeker 52 mensen het leven gekost. Minstens dertig personen raakten bovendien gewond. Daarbij gaat het vooral om arbeiders die aan de vlammen probeerden te ontsnappen door vanuit het fabrieksgebouw, dat zes verdiepingen telt, naar beneden te springen. De politie zoekt nog naar meerdere vermisten.
Lees verder

Oeps: Sony blundert in reclamespot en toont PlayStation 5 ondersteboven
Het gewaagde ontwerp van de PlayStation 5 doet veel mensen in de haren krabben: zelfs producent Sony weet niet wat de bovenkant is. Of dat doet een reclamefilmpje van de consolemaker toch vermoeden.
Lees verder

Ontspan dit weekend met de beste nieuwkomers uit streamingland
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met een reboot van het iconische 'Gossip Girl' (Streamz), de beklijvende true crime-reeks 'Elize Matsunaga: Once Upon a Crime' (Netflix) en animatieplezier voor jong en oud met 'Monsters aan het Werk' (Disney+). Dit is onze streaming top vijf!
Lees verder

POLL. Foden, Grealish, Rashford, Saka, Sancho: Wie moet Southgate nu naast Kane en Sterling zetten?
Het luxeprobleem blijft zich maar herhalen voor Gareth Southgate. De Engelse bondscoach heeft voor de finale van het EK voetbal zondag tegen Italië opnieuw de keuze uit Foden, Grealish, Rashford, Saka, Sancho en Sterling om in de rug van kapitein Harry Kane te opereren. Wie moet spelen?
Lees verder

Engelse fan die zich ziek meldde ontslagen nadat ze in beeld komt tijdens halve finale: "Toch zou ik het zo opnieuw doen"
Dat is dan een domper op de feestvreugde. Nina Farooqi (37), een Engelse fan die de halve finale tegen Denemarken op Wembley volgde, is de ochtend na de wedstrijd ontslagen. De reden? Ze had haar ziek gemeld om naar Londen te gaan en kwam tijdens de halve finale duidelijk in beeld.
Lees verder

Patiënten FPC moeten op hun kamer blijven, omdat alarmsysteem hapert
Na aanhoudende problemen met de binnendeuren - die uiteindelijk werden opgelost - kampt het forensisch pyschiatrisch instituur (FPC) aan de Hurstweg nu met problemen met het alarmsysteem. Dat leidde nog niet tot problemen waarbij de veiligheid van het personeel in het gedrang kwam, maar er worden wel maatregelen genomen. De patiënten moeten op hun kamer blijven tot het systeem is hersteld.
Lees verder

Vanaf vandaag kan je picknicken in de tuinen van Buckingham Palace en dat is een primeur
Wie de residentie van de Britse monarch gaat bezoeken, kan voortaan zelfstandig een rondleiding volgen door de tuinen, of een 'Garden Highlights'-tour doen door de rozentuin, het zomerhuis en de weide met wilde bloemen. Liever chillen in de tuin van de Queen? Kan ook, want picknicken op de grasvelden is vanaf heden toegelaten en je hebt zelfs de mogelijkheid om een leuk souvenir mee te nemen.
Lees verder