Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 juli 2021

LIVE. Drie lichamen gevonden in Chaudfontaine, twee in Angleur - Waterpeil in Halen en Hasselt blijft problematisch

HLN
LIVE. Drie lichamen gevonden in Chaudfontaine, twee in Angleur - Waterpeil in Halen en Hasselt blijft problematisch
Officieel staat de dodentol na de zware overstromingen in ons land op 20, zo meldde minister Annelies Verlinden (CD&V). Later op vrijdag en vanochtend kwam het nieuws dat er nog vijf lichamen werden gevonden, in Chaudfontaine en Angleur, maar het is niet duidelijk of die bij het officiële aantal werden geteld. Ook in buurland Duitsland vielen er al 106 dodelijke slachtoffers. In Heppeneert bij Maaseik zakt het water traag, maar het gevaar voor een dijkbreuk is nog niet geweken. In Herk-de-Stad is er een dijkbreuk bij de Demer. Het dichten van de bres in de dijk van Demer is momenteel stopgezet, omdat het leven van de medewerkers in gevaar is. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen neemt opnieuw met 76 procent toe, ziekenhuisopnames stijgen licht
De coronabesmettingen blijven fors de hoogte ingaan. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag neemt voor de tweede dag op rij toe. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft gelukkig nog dalen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

CORONAPEILING. Voor 4 op de 10 Vlamingen mogen de regels strenger: "Bang dat we in het najaar weer in de problemen komen"
Nee, de Vlaming zit niet te wachten op grote versoepelingen van de coronamaatregelen. Voor vier op de tien mag alles zelfs wat strenger, zo blijkt uit de Coronapeiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Ook voor een festival of sfeervolle voetbalmatch staan de meesten niet te springen. De bezorgdheid om wat nog kan komen is groot. "Vooral op psychologisch vlak is dit heel lastig."
Lees verder

Wout van Aert staat als topfavoriet aan de start van de tweede tijdrit: "Dit wordt een belangrijke dag"
Je zou bijna zeggen: de opdracht is volbracht. Maar zo is het niet voor Wout van Aert. Vandaag wil hij de tijdrit van Libourne naar Saint-Emilion winnen. En wie weet, misschien, is de Belgische kampioen zondag degene die Mark Cavendish ervan weerhoudt om het record van Eddy Merckx te breken.
Lees verder

Eerste coronageval vastgesteld in olympisch dorp, besmettingen in Tokio blijven stijgen
In het olympisch dorp is een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio. Het eerste geval van corona in het atletendorp werd vastgesteld bij aankomst van de persoon, zegt woordvoerder Takaya Masa. Hij verduidelijkte niet of het om een atleet of iemand uit de omkadering gaat. Het is ook niet duidelijk bij welke delegatie de besmetting vastgesteld werd.
Lees verder

Eva Daeleman adopteerde mopshond Olav tijdens haar burn-out: "Toen ik hem ging halen waren we alletwee bang van elkaar"
Ondanks haar angst voor honden adopteerde Eva Daeleman (31) toch een hond, dat deed ze tijdens haar burn-out, ze was toen zwaar depressief. "Ik droomde nachten op rij over een hond, toen zei ik dat tegen een vriend en zijn we gaan kijken, ondanks mijn angst." Maar dat liep niet van een leien dakje, na één stap was ze al terug uit het asiel. Uiteindelijk adopteert ze mopshond Olav, die wordt al snel haar "compagnon de route in goede en slechte tijden", al is hun eerste rit samen eentje om nooit meer te vergeten... Bekijk het in bovenstaande video!
Lees verder

INTERVIEW. Goudhaantje Charles De Ketelaere over zijn beste positie en interesse van AC Milan, Napoli en Atalanta: "Mooie ploegen..."
De kick-off. Met Charles De Ketelaere (20) – prins die koning wil worden-, over het missen van het EK, z'n toekomst, die bewuste titelviering én z'n ideale positie: "Centraal heb je meer aan mij dan op de flank. Dat is voor Club toch ook het interessantste?"
Lees verder

INTERVIEW. Goudhaantje Charles De Ketelaere legt dit seizoen ook zelf de lat hoger: "Op de flank haal je niet het beste uit mij naar boven"
De kick-off. Met Charles De Ketelaere (20) – prins die koning wil worden-, over het missen van het EK, z'n toekomst, die bewuste titelviering én z'n ideale positie: "Centraal heb je meer aan mij dan op de flank. Dat is voor Club toch ook het interessantste?"
Lees verder

'Mooi Weer Vandaag' toch gespeeld op Schlagerfestival: "We leven mee met slachtoffers, maar willen de mensen een toffe avond bezorgen"
'Marie Louise', 'Zeil je voor het eerst' en 'Mooi weer vandaag' zingen: met de waterellende van de afgelopen dagen klonk het ietwat wrang. Maar Bart Kaëll (60) bracht er de fans wel mee in vervoering. De zanger was gisteren een van de artiesten op het eerste schlagerfestival in anderhalf jaar tijd. 1.500 fans genoten in de Pop-up Arena in Middelkerke. "Ik leef mee met de slachtoffers, maar we willen de mensen vooral een toffe avond bezorgen."
Lees verder

Jonge ouders verliezen peuter Leander, artsen staan voor raadsel: "'s Morgens flink aan het spelen, nog geen dag later in kunstmatige coma"
Een jong koppel uit Zwevezele is heel plots hun zoontje Leander verloren. Het kindje van Lore Tytgat (30) en Ruben Casteleyn (32) was vrijdagochtend nog vrolijk aan het spelen met zijn nichtje, nog geen 24 uur later werd hij hersendood verklaard. "Leander was ons zonnestraaltje. De pijn die we voelen gaat door merg en been", vertelt mama Lore. De artsen staan voor een raadsel.
Lees verder

Ondertussen bij Remco en Mauri in Tokio: "Vandaag verkenning eerste 125 kilometer, maandag finale"
Weinig nieuws onder de rijzende zon, had wielerbondscoach Sven Vanthourenhout gisteren vanuit ankerplaats Maebashi te melden over de Olympische Spelen. En dat is in dit geval goed nieuws. "Na twee dagen aanpassing haspelde Remco Evenepoel zijn eerste echte kwaliteitstraining af. En dat zag er goed uit. Hij oogt rustig en ontspannen, klaagt niet over de jetlag en de warmte. Het zit dus snor."
Lees verder

Vliegtuig uit Syrië met IS-moeders en hun kinderen is geland
Het vliegtuig met aan boord zes IS-vrouwen en hun tien kinderen die in een Syrisch vluchtelingenkamp verbleven, is aangekomen in ons land. Dat heeft het federaal parket bevestigd.
Lees verder

Geen nieuwe foto van George op zijn 8ste verjaardag? "William en Kate zijn nog steeds aangedaan van de pesterijen na het EK"
We zullen misschien geen nieuwe foto van prins George te zien krijgen op zijn 8ste verjaardag, zo speculeert royaltybiograaf Angela Levin. De hertog en hertogin van Cambridge willen hun zoon beschermen tegen de giftige reacties van het publiek. "Kate en William zijn erg geschrokken van de negatieve commentaar na het EK, en twijfelen of ze nog meer beelden van hun zoon de wereld in moeten sturen."
Lees verder

Geen nieuwe foto van George op zijn 8ste verjaardag? "Willen en Kate zijn nog steeds aangedaan van de pesterijen na het EK"
We zullen misschien geen nieuwe foto van prins George te zien krijgen op zijn 8ste verjaardag, zo speculeert royaltybiograaf Angela Levin. De hertog en hertogin van Cambridge willen hun zoon beschermen tegen de giftige reacties van het publiek. "Kate en William zijn erg geschrokken van de negatieve commentaar na het EK, en twijfelen of ze nog meer beelden van hun zoon de wereld in moeten sturen."
Lees verder

Dit is Mathew Rosengart, de peperdure elite-advocaat die Britney Spears aan haar vrijheid moet helpen
Britney Spears (39) haalde afgelopen woensdag haar slag thuis tijdens een nieuwe hoorzitting. Na het ontslag van haar voormalige advocaat Sam Ingham (80) oordeelde rechter Brenda Penny dat de zangeres nu haar eigen raadsman mag kiezen. En die staat klaar in de startblokken: Mathew Rosengart (58) moet ervoor zorgen dat Britney na dertien jaar eindelijk haar eigen leven weer in handen krijgt. Maar wie is nu precies de man die deze helse klus voor elkaar moet krijgen? Welke sterren heeft hij in het verleden al geholpen? En wat mag dat allemaal kosten?
Lees verder

De uitzonderlijke en ongewone tijdrijder in de geletruidrager uitgelegd: Pogacar wil vooral niet te aerodynamisch zijn
"Hoe is dit mogelijk? Hij zit als een mijnwerker op zijn fiets!" Tom Dumoulin heeft nog steeds nachtmerries over de tijdrit van vorig jaar op La Planche des Belles Filles. Tadej Pogacar (22) reed er toen iedereen aan gort. Net zoals hij dat deed in de eerste tijdrit in deze Tour de France. Keihard fietsen zonder — schijnbaar — rekening te houden met aerodynamica: hoe doet hij dat?
Lees verder

Wordt het een strijd tussen Van Aert en Pogacar? Of wint toch een van deze outsiders straks de tijdrit?
Wout van Aert en geletruidrager Tadej Pogacar zijn de twee absolute topfavorieten om de tijdrit van vandaag, de tweede in deze Tour de France, op hun naam te schrijven. Maar wil Van Aert met een goed gevoel naar de tijdrit in Tokio, dan moet hij niet enkel voorbij de Sloveen.
Lees verder

Dramatische fictiefilm Harry & Meghan imiteert Oprah-interview: "Ze mogen ons niet vernietigen zoals ze dat met vele anderen hebben gedaan"
Een nieuwe trailer van 'Harry & Meghan: Escaping The Palace', een fictiefilm over het leven van de hertog en hertogin van Sussex, maakt duidelijk dat de acteurs het beruchte Oprah-interview volledig hebben nagespeeld. De film wordt tot nu toe maar lauw ontvangen.
Lees verder

Hugo Camps bij Rik Van Looy, over zijn stadsgenoot en andere hemelbestormers: "Wout en Remco zijn vlotte praters, maar het publiek houdt ook van stotteraars"
De belangstelling voor de wielersport was een tijdje verflauwd bij Rik Van Looy. Maar nu is hij weer een en al koers als er op televisie gereden wordt. En hij heeft een mening. Zo vindt hij dat Van Aert en Evenepoel een beetje mogen dimmen met hun uitspraken. 'Laat de pedalen spreken' is een wijs adagium. Toch verwacht hij dat in Tokio een Belg olympisch kampioen wordt. "Het talent spreekt voor zich."
Lees verder

André Hazes laat zich volgen voor nieuwe documentaire
André Hazes (27) laat zich meer dan een jaar volgen voor een documentaire. Dat blijkt uit een gesprek dat hij had met YouTube-gezicht en RUMAG-presentator Fawry Not Sawry.
Lees verder