Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. De vermoedelijke elf tegen La Squadra. Gilles De Bilde geeft een live update vanuit München

HLN
LIVE. De vermoedelijke elf tegen La Squadra. Gilles De Bilde geeft een live update vanuit München
De spanning stijgt. Vanavond (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Bondscoach Roberto Martínez liet op z'n persconferentie gisteren nog niet écht in zijn kaarten kijken. Op meer duidelijkheid is het dus wachten tot later op de dag. Op deze pagina krijgt u het sowieso mee!
Lees verder

OEFENMATCHEN. Geen Anderlecht-Oostende na coronavaccin bij Kustboys
Geen Anderlecht-KV Oostende vanmiddag. Normaal gezien zouden beide ploegen om 12 uur een oefenpot spelen op Neerpede, maar die match gaat niet door. De oorzaak ligt bij de bezoekers. De Kustboys gaven gisteren het coronavaccin aan hun spelers, maar te veel jongens ondervinden daar een reactie van. Bovendien kampten enkele spelers al met blessures. Oostende kon daardoor geen volwaardige selectie bij elkaar krijgen en geeft dus verstek.
Lees verder

Veldrijdster Jolien Verschueren (31) overleden na lange strijd tegen kanker
Droevig nieuws uit de wielerwereld. Veldrijdster Jolien Verschueren is afgelopen nacht op amper 31-jarige leeftijd overleden. Verschueren streed al een tijdje tegen kanker.
Lees verder

"Anderhalf uur moeten bellen om drie dosissen van geopend flesje kwijt te geraken": vaccinatie zonder afspraak in Skyhall draait uit op sisser
In Gent leek het wel Tomorrowland en in Antwerpen was ook 'Prikpop' een groot succes, maar in het vaccinatiecentrum in de Skyhall in Zaventem daagden donderdag amper mensen op voor de vaccinatie zonder afspraak. Het was zelfs zo erg dat de medewerkers bijna anderhalf uur moesten rondbellen om drie prikjes van een geopend flesje kwijt te geraken. "Na maanden van enthousiasme was dit een ontgoocheling", zegt coördinator Patrick Dufraimont.
Lees verder

Ook in Tourpeloton leeft voetbalstrijd tussen Belgen en Italianen: "Zal gespannen sfeertje worden op onze kamer"
Vanaf 21u telt de koers éven niet voor een kwart van het Tourpeloton. Dan flikkert België-Italië op de tv's in de rennershotels. Dries Devenyns pakte z'n duivelhoorntjes mee. Vincenzo Nibali zegt dat hij zijn kamergenoot Edward Theuns heeft proberen intimideren. "En Giulio Ciccone stuurt hem constant WhatsApp-berichtjes om de sfeer wat op te poken."
Lees verder

De tekenbonus: een wapen in de 'war for talent'?
In de strijd om gegeerde profielen bieden bedrijven soms een tekenbonus of sign-on bonus aan. Recent pakte Plopsaland De Panne ermee uit om potentiële werknemers te overtuigen. Jobat.be verheldert wat zo'n tekenbonus precies inhoudt.
Lees verder

Vandenbroucke kwaad over maatregelenoverleg Portugal: "Als we het niet snel eens zijn, is het straks zinloos"
Er komen strengere regels voor wie terugkeert uit Portugal. Maar welke? Daar zijn de overheden in dit land het nog niet over eens. De regionale regeringen wensen afspraken te maken met andere Europese landen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is niet gediend met de Vlaamse vraag om de maatregelen in verband met Portugal Europees te regelen: "Als we niet snel beslissen, is het straks zinloos."
Lees verder

Bucks winnen derde keer tegen Hawks en staan op zucht van NBA-finale tegen Suns
Zonder superster Giannis Antetokounmpo hebben de Milwaukee Bucks met 123-112 gewonnen van de Atlanta Hawks. Milwaukee leidt nu met 3-2 in de finale van de Eastern Conference in de NBA en heeft nog één zege nodig om voor de derde keer in de clubgeschiedenis door te stoten naar de NBA Finals.
Lees verder

Lost Frequencies start vanavond buitenlandse tour en viert dat met filmische livestream in een bos
Geen dj zoals er dertien in een dozijn zijn. Nadat Lost Frequencies vorig jaar al uitpakte met verrassende en iconische livestreams/lockdownsets voor het Atomium en, ter ere van de nationale feestdag, op het dak van het Koninklijk Paleis in zijn thuisstad Brussel, doet Felix De Laet er op de artistieke meter nog een feeërieke schep bovenop. INSIDE OUT, een artvideo-liveset in een bos. Voor de uitwerking kon Felix rekenen op Erased Studio en zijn manager Nick Royaards, de minimalistische structuur is van de hand van Gyproc Belgium.
Lees verder

Wat zijn uw rechten als slachtoffer van phishing of internetfraude? "Banken die grove nalatigheid van de klant inroepen, moeten dat wel kunnen bewijzen"
Ondanks de waarschuwingen van de Computer Crime Unit blijft het aantal slachtoffers van phishing groeien. Internetfraudeurs toonden zich tijdens de lockdown actiever dan ooit en worden almaar inventiever om mensen erin te luizen. Uw verloren geld terugvorderen blijkt ook steeds moeilijker. 'De huidige regels zijn achterhaald', zegt professor consumentenrecht Reinhard Steennot (UGent).
Lees verder

Bankapp Belfius plat door technische problemen
De bankapp van Belfius kampt met technische problemen. Dat bevestigt een woordvoerster van de bank. Klanten kunnen niet inloggen.
Lees verder

"Veel afrodisiaca zijn erotiserend door hun vorm of kleur." 2 seksuologen onthullen de zin en onzin van lustopwekkers op het menu
Een glas champagne, zoete aardbeitjes gedrenkt in chocolade en de zilte smaak van oesters. Met afrodisiaca, voedingsmiddelen die onze seksdrive verhogen, zetten we de toon voor een zinnenprikkelende avond. Maar werken die lustopwekkende ingrediënten ook echt? Wij gingen te rade bij twee seksuologen. "De Spaanse vlieg is een gevaarlijke uitzondering."
Lees verder

Frans vaccinatietempo hapert, terwijl nog maar de helft van de bevolking een eerste prik kreeg: vrees voor vierde golf groeit
Met een gedeeltelijke beschermingsgraad van nog maar 50 procent verliest de Franse vaccinatiecampagne nu al aan snelheid. Met de zomervakantie die is begonnen gaan elke dag steeds minder inwoners om hun prik, terwijl de meer besmettelijke Deltavariant aan kracht wint. De Franse regering denkt er nu aan vaccinatie bij zorgkundigen te verplichten.
Lees verder

Standbeeld van Diana roept vragen op: wat betekent het en waar staat dat derde kind?
Een verzoening tussen prinsen Harry (36) en William (39) zat er donderdag niet in toen ze samen een monument onthulden ter ere van hun overleden moeder, prinses Diana. Maar ook het standbeeld zelf, dat te bezichtigen is in de Sunken Garden bij Kensington Palace, riep enkele vragen op. Waarom staan er willekeurige kinderen bij Lady Di? En waar zit dat derde kind verstopt?
Lees verder

Football Talk. Cercle haalt Waldo Rubio naar Brugge
Na de verdedigers Jesper Daland (IK Start) en Senna Miangue (Cagliari) haalt Cercle Brugge nu ook versterking binnen voor het aanvallende compartiment. Van het Spaanse Real Valladolid komt de 25-jarige flankaanvaller Waldo Rubio Marin over. Rubio is vooral een linksbuiten, maar kan ook als diepe spits opereren. Eerder kwam hij uit voor Recreativo Huelva en Cordoba uit, waar Valladolid hem in 2018 weghaalde. Hij speelde 45 wedstrijden in de Spaanse tweede klasse. Cercle huurt Rubio nu van Real Valladolid voor één seizoen met optie voor een definitieve aankoop. (LUVM)
Lees verder

Weekend voor de buis? Deze nieuwkomers zijn het streamen waard
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met de Mexicaanse drugsreeks 'Somos.' (Netflix), een epische sciencefictionfilm met Chris Pratt ('The Tomorrow War') en twee (!) nieuwe films van Oscarwinnend regisseur Steven Soderbergh (Streamz). Dit is onze streaming top vijf!
Lees verder

Huistrend: binnendeuren en sloten worden steeds discreter
In moderne interieurs kiezen we steeds vaker voor soberheid en puurheid. Ook deuren, scharnieren, grepen en sloten krijgen een minder opvallende rol. En maken meer deel uit van één groter geheel: de wand. Soms lijken ze wel uit het zicht verdwenen, of worden ze net prominent bij het interieur betrokken. Bouwsite Livios zet de trends op een rij.
Lees verder

Marilijn (31) bleek allergisch voor coronaprik: "Bij de tweede keer kan het echt fout gaan"
Mensen die wegens een allergische reactie op het coronavaccin geen tweede prik kunnen krijgen, hebben twee keer pech. Ze kunnen niet volledig gevaccineerd worden en het is lastiger of soms onmogelijk om nog naar het buitenland op vakantie te gaan.
Lees verder

"Hij laat niets van zich horen, maar hij kan wel feestvieren op Ibiza": Street Academy van Lil' Kleine onder vuur
Zeker 17 beginnende artiesten voelen zich opgelicht door Lil' Kleine. Street Academy, een online-instituut waar de rapper aan verbonden is, is een grote flop. De studenten betaalden tot 2.000 euro om persoonlijk begeleid te worden door enkele invloedrijke mensen uit het vak, maar maken nu gewag van een bedroevende organisatie. Ze willen hun geld terug en dreigen naar de rechtbank te stappen. "Als ze niet eens het fatsoen hebben om het op een correcte manier op te lossen, rest ons geen andere keus."
Lees verder

Stefan Boxy en zijn vrouw deden helemaal hun eigen ding met hun interieur: "Geen architect of decorateur zou dit kunnen ontwerpen"
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Stefan Boxy (60) is beroemd in België als kok en tv-figuur, zijn vrouw Carine vooral in het buitenland, als ontwerpster van schapenhuiden en objecten. Hun creatieve breinen hebben lak aan regeltjes, wat zich ook toont in het interieur van hun landhuis in Deurle. "Een huis mag zijn eigenheid niet verliezen en moet tegelijk de stempel dragen van zijn bewoners. Hier levert dat een mix op die wij mooi vinden. Dat anderen daar anders over denken, maakt ons niets uit."
Lees verder