Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 juli 2021

Klasgenootjes van verongelukte Loes zingen mee op cd: “Belangrijk dat ze ook hun bijdrage kunnen leveren”

HLN
Klasgenootjes van verongelukte Loes zingen mee op cd: "Belangrijk dat ze ook hun bijdrage kunnen leveren"
De cd 'Muziek voor Loes' begint meer en meer vorm te krijgen. André de Laat neemt de cd op samen met enkele bevriende muzikanten als eerbetoon aan zijn verongelukt 7-jarig dochtertje, maar ook als steun voor iedereen die het eens even moeilijk heeft. Een van de nummers op de cd zal ingezongen worden door Jean-Bosco Safari en de klasgenootjes van Loes. "Zo worden ook zij betrokken bij het hele verhaal", vertelt papa André de Laat.
Lees verder

Wortel-Kolonie is werelderfgoed
De voormalige landloperskolonie Wortel-Kolonie in de Antwerpse Kempen wordt ingeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dat heeft het werelderfgoedcomité zopas beslist, laat Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele weten. Wortel-Kolonie is zo het eerste Belgische culturele landschap dat erkend wordt als werelderfgoed.
Lees verder

Minister Beke waarschuwt voor phishingmails rond vaccinatiepaspoort: "Klik zeker niet op links als je ze niet vertrouwt"
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen en melden dat er "urgente document(en) in uw My e-Box in verband met uw Covid-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen ze persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen.
Lees verder

Geen enkele BN'er is veilig voor roddelkoning Fawry Not Sawry: "André Hazes bekijkt mijn Insta elke dag"
Hij bracht als eerste naar buiten dat André Hazes het gezellig had met Sarah van Soelen, weet zo ongeveer alles over de relatieperikelen van Lil Kleine en lijkt de BFF van haast iedere realityster. Sinds hij een paar jaar geleden recaps begon te posten van tv-reeksen zoals 'Love Island', 'Temptation Island' en 'Ex on the Beach: Double Dutch', groeide de Nederlandse YouTuber Fawry Not Sawry in recordtempo uit tot dé roddelreferentie bij onze Noorderburen. Al zijn er grenzen: "Ik verzweeg dat Sarah van Soelen in een afkickkliniek zat."
Lees verder

Wat zijn de meest frequente bijwerkingen? En heeft een kind toestemming nodig van de ouders? Specialisten beantwoorden vragen over vaccinatie bij 12- tot 15-jarigen
Kinderen tussen 12 en 15 jaar kunnen zich ook laten vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinologen, die zich zorgen maken over de woekerende deltavariant, juichen dat toe omdat zo sneller groepsimmuniteit wordt bereikt. Toch zijn er ook veel vragen. Specialisten geven de antwoorden.
Lees verder

Verzekeraars: niet alle zwaar beschadigde goederen moeten worden bewaard
De verzekeringssector roept op om niet alle beschadigde goederen bij te houden, enkel de voorwerpen met een atypische waarde. Een verzekeringsexpert kan namelijk ook aan de hand van foto's en video's de waarde van voorwerpen schatten, klinkt het.
Lees verder

PS-politicus Frédéric Daerden getroffen door een beroerte
Frédéric Daerden, viceminister-president en minister van Begroting in de Franse Gemeenschap en titelvoerend burgemeester van Herstal (PS), heeft aangekondigd dat hij op 20 juli, op de vooravond van zijn vakantie, een herseninfarct heeft gekregen.
Lees verder

7 tips om je huis tegen het extreme regenweer te wapenen
Na de catastrofale zondvloed in ons land, en nu ook de wateroverlast in Dinant en West-Vlaanderen: wat kunnen we doen om ons huis te wapenen tegen steeds extremer regenweer en wateroverlast? Professor hydrologie Patrick Willems (KU Leuven), verzekeringsexpert Wauthier Robyns (Assuralia) en brandweerofficier Erik Valgaeren (Brandweerzone Diest) geven tips.
Lees verder

Gigantisch containerschip dat Suezkanaal in maart blokkeerde komt donderdag aan in Rotterdam
Het inmiddels wereldberoemde containerschip Ever Given dat in maart het Suezkanaal blokkeerde, komt donderdag, een dag later dan voorzien, aan in de haven van Rotterdam. Het schip blijft daar naar verwachting tot begin augustus om containers te lossen en te laden. Daarna vertrekt het naar het Engelse Felixstowe.
Lees verder

Crisiscentrum sluit informatienummer voor praktische vragen na overstromingen af
Het Crisiscentrum sluit maandagavond het informatienummer 1771. Het nummer was bereikbaar sinds 15 juli voor praktische vragen na de hevige overstromingen. Er liepen bijna 5.000 oproepen binnen in 10 dagen.
Lees verder

CELEBS 24/7. Is dit de zoon van Madonna of is het Lil Nas X en wie staat er hier vol met blauwe plekken?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Influencer (23) krijgt aanbod voor een cosmetische ingreep en overlijdt tijdens operatie
Een 23-jarige Mexicaanse influencer met bijna 150.000 volgers is overleden tijdens een esthetische operatie. Odalis Santos Mena was ingegaan op het aanbod van een privékliniek. In ruil voor promotie op haar Instagram- en TikTokaccount onderging ze een ingreep aan haar oksels om het zweten te verminderen.
Lees verder

Mijn kind, schoon kind? Mama's delen op TikTok massaal foto's van hun lelijke baby
Alle baby's zijn prachtig, horen we te zeggen. En als ouders in spe hoop je vurig dat je baby'tje de allermooiste zal zijn. Maar soms heeft een pasgeborene nu eenmaal iets meer tijd nodig. Taboe, zeg je? Niet voor vele mama's op TikTok. Ze delen massaal foto's van hun - sorry, aan verbloemen doen we niet mee - lelijke oogappel. Als kijker smelt je niet per se, maar ervan smullen doe je ongetwijfeld.
Lees verder

Overstromingen, hittegolven en zelfs bosbranden in Siberië: waarom is het weer zo extreem?
Van moordende hittegolven in Canada tot dodelijke overstromingen in China en zelfs verwoestende bosbranden in Siberië: ook op heel wat andere plaatsen draait het klimaat momenteel dol. "En daar zit de klimaatopwarming toch voor veel tussen", klinkt het steeds luider bij wetenschappers.
Lees verder

Hittegolven, overstromingen, bosbranden... Aarde kreunt onder natuurrampen en wetenschappers wijzen naar klimaatopwarming
Van moordende hittegolven in Canada tot dodelijke overstromingen in China en zelfs verwoestende bosbranden in Siberië: ook op heel wat andere plaatsen draait het klimaat momenteel dol. "En daar zit de klimaatopwarming toch voor veel tussen", klinkt het steeds luider bij wetenschappers.
Lees verder

OPROEP. Kocht u een woning zonder die op voorhand te bezoeken? Of betaalde u veel te veel omdat het niet anders kon?
De jongste jaren is het bijzonder moeilijk geworden om een huis te kopen tegen een aanvaardbare prijs. Er komen weinig huizen op de markt, terwijl er veel geïnteresseerde kopers zijn. Voor een reportage in 'Het Laatste Nieuws' zijn we op zoek naar Vlamingen die de voorbije maanden of jaren een huis of appartement kochten zonder dat ze het op voorhand bezochten - om toch maar zeker te zijn dat niemand anders met hun droomhuis ging lopen. We zoeken ook mensen die toegeven dat ze eigenlijk te veel hebben betaald voor hun huis, maar dat wel moesten doen als ze ooit eens een eigen huis wilden hebben.
Lees verder

"Praatjesmaker" Peter Wright trekt letterlijk lange neus naar Michael van Gerwen en co na eindzege op World Matchplay
Peter Wright won zondagavond voor het eerst de World Matchplay tegen Dimitri Van den Bergh. En dat wilde hij maar wat graag even duidelijk maken aan enkele concurrenten, waaronder Michael van Gerwen.
Lees verder

VN-klimaatpanel focust op extreme weersomstandigheden
De recente overstromingen in landen zoals China, Duitsland en België domineerden maandag de start van de vergadering van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties. De sprekers verwezen naar de verschillende tragedies en deden ook een oproep. De wereld moet, zeker in het licht van deze gebeurtenissen, dringend actie ondernemen om de klimaatverandering tegen te gaan, klonk het.
Lees verder

Hond 'gearresteerd' wegens veroorzaken verkeersongeluk, moet mee in de politiewagen
'Vandaag wel een hele bijzondere verdachte vervoerd', schrijft de politie van het Nederlandse Zeist op Instagram. Op de foto is te zien dat een hond op de achterbank van de politiewagen zit. Deze hond veroorzaakte een verkeersongeluk aan de Oranjehof in Zeist (provincie Utrecht), waarbij een auto licht beschadigd raakte.
Lees verder

Ronaldo warm onthaald in Turijn voor afleggen medische tests, transfer van de baan?
Juventus-aanvaller Cristiano Ronaldo heeft vandaag in Turijn zijn medische keuring doorstaan, samen met vier andere spelers die deelnamen aan het EK. Daarbij werd hij warm onthaald door een honderdtal supporters. Een transfer lijkt na een gesprek met coach Allegri en de clubleiding van de baan.
Lees verder