Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 juli 2021

Kitesurfer Daan Baute trots met vierde plaats op WK: “Aangenaam verrast over mijn niveau”

HLN
Kitesurfer Daan Baute trots met vierde plaats op WK: "Aangenaam verrast over mijn niveau"
Het Italiaanse Gizzeria was de voorbije week het toneel van de Formula Kite Youth World KiteFoil Race, een prestigieuze zeilrace, die voor het eerst ook voor de U17-categorie georganiseerd wordt en gold als het wereldkampioenschap. Baute finishte bij zijn eerste deelname net buiten het podium, maar is erg tevreden zijn met zijn vierde plaats. De overwinning was voor de Pool Jan Koszowski.
Lees verder

HELPENDE HANDEN. Al meer dan 10.700 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromingen steunen
Duizenden mensen zetten zich in om wie getroffen werd door de zondvloed te helpen. Alleen al bij het Rode Kruis hebben meer dan 10.700 Belgen zich aangemeld om als vrijwilliger te helpen. Daarnaast duiken in het hele land grote en kleine initiatieven op. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Hieronder vind je alle solidariteitsacties terug. Ontbreekt er nog één? Laat het ons weten via 4040@hln.be.
Lees verder

Gevluchte Oegandese gewichtheffer teruggevonden en verhoord door politie
Julius Ssekitoleko, de twintigjarige Oegandese gewichtheffer die vorige week verdween uit zijn hotel voor de Olympische Spelen, is terecht. Hij werd teruggevonden in Yokkaichi, in de prefectuur Mie, ongeveer 170 kilometer ten oosten van zijn trainingskamp in Izumisano (Osaka). Hij wordt door de politie verhoord.
Lees verder

Vanmiddag eindelijk doorbraak in zaak Reuzegommers? Advocaten weten zelf het antwoord niet
Vandaag komen alle partijen in de zaak-Reuzegom opnieuw samen in het gerechtsgebouw van Hasselt. In de raadkamer wordt de mogelijke doorverwijzing van de Reuzegommers besproken. Of het al dan niet zover komt, kon niemand bij het betreden van de rechtbank zeggen. Twee familieleden van de overleden Sanda Dia kwamen in elk geval wel ter plaatse.
Lees verder

"Kanye West laat zich niet negatief uit over ex-vrouw Kim Kardashian op nieuwe plaat"
Kanye West (44) laat zich op zijn aankomende album niet negatief uit over zijn ex-vrouw Kim Kardashian (40). Mensen die zondag aanwezig waren bij een luistersessie van de plaat hebben geen negatieve teksten over de realityster gehoord, zo vertellen ze aan New York Post.
Lees verder

Ruim 160.000 mensen tekenen petitie om Jeff Bezos te verhinderen terug te keren naar Aarde
"Laat Jeff Bezos niet terugkeren naar Aarde." Dat is de titel van een ludieke petitie op Change.org die al meer dan 160.000 handtekeningen heeft verzameld. De voormalige Amazonbaas vliegt vanmiddag naar de ruimte met de New Shepard-draagraket van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Het is de eerste keer dat die mensen naar de ruimte brengt.
Lees verder

Tijd voor play-offs! Bekijk hoogtepunten laatste speeldag Belgian League
Het gewone zomerseizoen van de Belgische League of Legends-competitie zit erop. Team 7AM sluit als laatste aan bij de top vier en pakt de laatste plaats in de play-offs.
Lees verder

Aantal vermisten loopt weer op tot 116, 29 van de 31 gevonden lichamen geïdentificeerd
Het aantal vermisten na de zware overstromingen van vorige week is weer opgelopen tot 116, nadat het gisteren was teruggebracht tot een 70-tal. Dat bevestigen het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken en het crisiscentrum.
Lees verder

Amerikaanse bioscoopeigenaren zijn kwaad op Disney+: "Nefast voor onze cijfers"
Amerikaanse bioscoopeigenaren zijn niet blij met de komst van Disney+, zo maakten ze bekend in een openbare brief. Disney maakte hun nieuwste blockbuster 'Black Widow' namelijk tegelijkertijd beschikbaar in de cinema én op hun streamingdienst. "Zo zet je de deur open voor piraterij."
Lees verder

Fabrizio vindt zichzelf opnieuw uit: "Ik word bestempeld als een gek die niet meer geniet van het leven"
Fabrizio Tzinaridis (28), bekend van 'Temptation Island', gooit zijn leven om. Hij heeft zich ontpopt tot ondernemer en leerde zichzelf beter kennen dankzij mindfulness en meditatie. We spraken hem kort voor bekend raakte dat hij zich als de nieuwe Bachelor op Play4 ook weer openstelt voor de liefde. De Limburger vertelt onder andere waarom z'n vorige relaties op de klippen liepen en welke opofferingen hij wil brengen voor een weg naar de top. "Ik heb een leuke, losbandige periode gehad, maar eigenlijk ben ik geen fan van onenightstands."
Lees verder

We hebben niet 5, maar 32 zintuigen. En zo benut je ze: "Het leven is veel rijker dan zien, horen, ruiken, proeven en voelen"
Iedereen kent de vijf zintuigen waarmee je contact maakt met de buitenwereld: tast, smaak, reuk, gehoor en zicht. Maar eigenlijk is het lijstje veel langer. Emma Young voerde jarenlang onderzoek uit en ontdekte dat er maar liefst 32 (!) zintuigen een rol spelen in onze menselijke ervaringen. De wetenschapsauteur somt op welke zintuigen we dringend moeten leren kennen, en hoe je die kunt trainen. "Wie beter leert te ruiken, geniet volgens onderzoek meer van seks."
Lees verder

Voormalig topman militaire inlichtingendienst Boucké heeft vertrek "met moeite" aanvaard
Generaal-majoor Philippe Boucké heeft zijn vertrek aan het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV aanvaard, maar "met moeite". Zijn vervanging bij ADIV kwam er vorige week in gemeenschappelijk akkoord met de twee hoogste verantwoordelijken bij het ministerie van Defensie, "voor het welzijn van Defensie, ADIV en zijn familie."
Lees verder

Transfer Talk. Racing Genk neemt afscheid van Uronen
Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: Jere Uronen trekt de deur bij Racing Genk na vijf jaar achter zich dicht. De 27-jarige linksachter, afgelopen EK basisspeler bij Finland, tekent een contract voor drie jaar bij de Franse Ligue 1-club Brest. Zijn goal in de Supercup van vorige zaterdag tegen Club Brugge zou dus meteen ook zijn laatste worden voor de Limburgers.
Lees verder

Deltavariant verspreidt zich meer dan verwacht onder gevaccineerden: "Grote gevolgen voor beleid mogelijk"
Virologen slaan opnieuw alarm: de deltavariant van het coronavirus is zó besmettelijk dat ook mensen die volledig gevaccineerd zijn meer dan verwacht het virus doorgeven, schrijft 'De Volkskrant'. In Amsterdam alleen al werden tientallen zorgmedewerkers positief getest. Wetenschappers waarschuwen dat dat grote gevolgen kan hebben voor het beleid.
Lees verder

Terug van vakantie? Blaas je tuin nieuw leven in!
Ben je net terug van vakantie en doet het zicht op je verwilderde tuin de stemming lichtelijk omslaan? Geen zorgen want met dit eenvoudige opfrisplan van vtwonen laat je hem weer stralen als nooit tevoren.
Lees verder

Brussel opent gebruikersruimte voor druggebruikers: "Risico's en schade voor verslaafden en gemeenschap beperken"
De stad Brussel opent in december 2021 in de Woeringenstraat een zogenaamde 'risicobeperkende gebruikersruimte' voor druggebruikers. Drugverslaafden zullen er in veilige omstandigheden hun drugs kunnen gebruiken, en komen tegelijkertijd in contact met gezondheidswerkers en sociale werkers. "Het is duidelijk niet de bedoeling druggebruik te promoten, wel de risico's en de schade voor de verslaafden en de gemeenschap te beperken", zegt burgemeester Philippe Close.
Lees verder

Worden Spelen op laatste moment geannuleerd? Organisatiecomité sluit het niet uit
Toshiro Muto, de voorzitter van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen in Tokio, wilde vandaag op een persconferentie niet uitsluiten dat een annulatie van de Olympische Spelen op het allerlaatste moment tot de mogelijkheden behoort. De coronacijfers in Japan stijgen momenteel nog steeds.
Lees verder

Ikea Wilrijk ontruimd na dreigbericht: politie op zoek naar explosieven
De hulpdiensten zijn momenteel bezig met het ontruimen van de Ikea in Wilrijk. Dat bevestigt politiezone Antwerpen.
Lees verder

Producent Marlboro verkoopt meer sigaretten
Philip Morris heeft het afgelopen kwartaal meer sigaretten verkocht. De maker van onder meer Marlboro- en L&M-sigaretten profiteert mogelijk van de versoepeling van coronamaatregelen in grote delen van de wereld. Daardoor gaan consumenten er weer vaker op uit en wordt er weer meer gerookt. Ook stijgt het aantal luchtvaartpassagiers, die belastingvrij tabak kopen.
Lees verder

Australiër ontsnapt met lakens uit quarantainehotel
Een 39-jarige Australiër is met behulp van aan elkaar geknoopte lakens ontsnapt uit het hotel waar hij in Perth was opgesloten omdat hij bij aankomst in de deelstaat Western Australia geen speciale pas kon tonen die wordt verlangd in verband met de coronamaatregelen.
Lees verder