Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 juli 2021

Kind (1) in Pelt overleden na aanrijding met auto op parking

Kind (1) in Pelt overleden na aanrijding met auto op parking

Bij een ongeval in Pelt is donderdag in de late namiddag een kind van achttien maanden uit de gemeente om het leven gekomen. De lokale politie HANO ging ter plaatse voor de vaststellingen. De bestuurder van het voertuig was niet onder invloed.

Lees verder

Zesjarige Nathan kuist Pepinster op in graafmachine

De beelden van een opmerkelijke helper in de straten van Pepinster wordt gretig gedeeld op sociale media. Het gaat om de zesjarige Nathan, die als de beste een graafmachine bedient. 'Hij stond erop om te komen helpen', zegt zijn papa. 'Wij keken hier niet van op.'

Lees verder

Gewapende man verschanst zich in woning in Vrasene

In Vrasene, een deelgemeente van Beveren, heeft een gewapende man zich vrijdagochtend verschanst in een woning. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Volgens Het Laatste Nieuws werden schoten gelost.

Lees verder

Pukkelpop gooit handdoek in de ring: geen editie 2021

Daags nadat de opbouw van het festivalterrein werd stilgelegd, heeft Pukkelpop besloten om de editie 2021 te annuleren. Het meerdaagse festival ziet geen manier om de organisatie op poten te kunnen zetten volgens de aangescherpte testmaatregelen.

Lees verder

Grote corona-uitbraak op Chirokamp: 73 van 106 leden testen positief

Een Chirobeweging uit Scherpenheuvel-Zichem is van kamp teruggekeerd met flink wat coronabesmettingen: 73 op 106 deelnemers testten positief. De 29 anderen worden vrijdag een tweede keer getest.

Lees verder

Live | Van Gucht: 'We raden aan om kind te testen voor kamp'

Tussen 13 en 19 juli is het aantal besmettingen met 19 procent gestegen ten opzichte van de zeven voorgaande dagen: gemiddeld zijn er 1.407 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano geven uitleg bij die cijfers.

Lees verder

KMI waarschuwt met code oranje voor felle onweersbuien in het oosten van het land

Het KMI voorspelt plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht. Daarom heeft het KMI code oranje voor onweer afgekondigd in het oosten van het land, in het westen geldt dan code geel.

Lees verder

Ook 'Bevrijdingsfeest' van zoon Pierre Van Damme geannuleerd

Nadat de organisatie van Pukkelpop eerder vandaag liet weten dat het festival niet doorgaat omdat de grootschalige testing van zoveel jongeren niet haalbaar is, laat nu ook Tom Van Damme, de zoon van vaccinoloog Pierre Van Damme, weten dat zijn 'Bevrijdingsfeest' is geannuleerd. Dat schrijft hij op sociale media.

Lees verder

Jeff Bezos ondanks ruimtereis niet officieel erkend als astronaut

Jeff Bezos heeft afgelopen dinsdag dan wel een ruimtevlucht gedaan, hij mag zich toch niet officieel astronaut noemen. Op de dag van Bezos' ruimtevlucht zijn de regels voor die formele erkenning aangescherpt.

Lees verder

Boot zinkt met 45 migranten aan boord voor de kust van Turkije

Een migrantenboot met 45 mensen aan boord is voor de kust van Turkije gezonken. Dat meldt het Turkse ministerie van Defensie vrijdag. Reddingsoperaties zijn aan de gang.

Lees verder

Neutrale zone sluit na foute geruchten over verblijfsvergunning

De neutrale zone, die opgezet was om de hongerstakers in onder meer de Begijnhofkerk in Brussel naar de bestaande procedures te leiden, sluit vanaf maandag de deuren voor het algemeen publiek. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) neemt die beslissing omdat het foute gerucht de ronde deed dat wie zich zou aanbieden een verblijfsvergunning zou krijgen.

Lees verder

Na de zondvloed: spooksnelweg omgetoverd tot kilometerslang megastort

De A601, een stukje snelweg ten noorden van Luik, werd in 2014 volledig afgesloten. Maar sinds afgelopen weekend wordt de spooksnelweg wel weer gebruikt, als tijdelijke afvalopslagplaats. Door de overstromingen zou er 1.500.000 ton afval ontstaan zijn. Fotograaf Sébastien Van Malleghem trok met zijn drone naar Luik en maakte bovenstaande luchtbeelden van het kilometerslange stort.

Lees verder

Crevits laat voorschot van 1,8 miljoen euro voor Pukkelpop onderzoeken

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) laat onderzoeken in hoeverre Pukkelpop nog aanspraak kan maken op de 1,8 miljoen euro voorschot die de festivalorganisator heeft aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Dat voorschot is goedgekeurd, maar nog niet uitbetaald.

Lees verder

Novak Djokovic moet niet onderdoen voor Nina Derwael

Dit zijn de Olympische Spelen: bekende gezichten uit verschillende sporttakken op een zakdoek. Zo liep onze medaillehoop Nina Derwael de tenniskampioen Novak Djokovic tegen het lenige lijf.

Lees verder

Brandweerlui kunnen net op tijd wegrijden van wild inferno

In Californië kampen ze nog altijd met enkele hevige bosbranden. In het hartje van de staat, nabij Nevada, woedt sinds begin juli de Tamarack-brand. Enkele brandweerlieden waren ter plaatse om mensen te evacueren, maar kwamen uiteindelijk zelf met de schrik vrij. Dat blijkt uit bovenstaande beelden die ze maakten van hun interventie.

Lees verder

Festivals Horst en Paradise City gaan wel door: 'Organisatie haalbaar ondanks nieuwe regels'

De festivals Paradise City en Horst gaan voorlopig gewoon door. Pukkelpop liet vrijdag weten dat de editie van 2021 definitief geannuleerd wordt, vanwege de maandag aangescherpte testmaatregelen.

Lees verder

Dylan Groenewegen pakt tweede ritzege in Ronde van Wallonië na sterke sprint

Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) heeft de vierde etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen.

Lees verder

De verfoeide lockdown was toch niet zo'n slecht idee

Na anderhalf jaar corona met lockdowns worden de eerste balansen opgemaakt. Was de remedie erger dan het virus zelf? Als het om overlijdens op de korte termijn gaat, allicht niet. Conclusies trekken over het mentale welzijn is lastiger.

Lees verder

Schoten afgevuurd op begrafenis Haïtiaanse president

De begrafenis van de vermoorde Haïtiaanse president Jovenel Moise draaide vrijdag uit op chaos toen er geweerschoten weerklonken. Ambassadeurs moesten in allerijl vluchten. Dat meldt het internationaal persagenschap Reuters.

Lees verder

De weg naar de vrijheid passeert niet langs Pukkelpop

De annulering van Pukkelpop is de kroniek van een aangekondigde ontgoocheling. Ze toont zowel de verantwoordelijkheidszin van de organisatoren als de onvoorspelbaarheid van de toekomst.

Lees verder

Geen winnaar in openingswedstrijd: Genk in slotfase naast Standard

De openingswedstrijd van het seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. Lange tijd leek Standard op weg naar de zege na een goal van Laifis, maar in de blessuretijd zorgde Bongonda alsnog voor de gelijkmaker.

Lees verder

Ongehoord | 'Wie nog twijfelt over mijn kwaliteiten: google mij. Je vindt me onder #icoon'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Eerste generatie skaters naar de Spelen: 'Dacht dat er meer glamour zou zijn'

De 26-jarige Axel Cruysberghs skatet al jaren op topniveau, en nu zijn sport werd toegevoegd aan de Olympische Spelen vertegenwoordigt hij ons land in Tokio. Hij is niet van plan veel te veranderen aan zijn routine. 'Ik skate al jaren met mijn hart, dat ga ik blijven doen. Ik doe mijn best om me sterk te voelen, maar ik heb vanavond toch twee keer dessert gehaald.'

Lees verder

Red Lions beginnen met verdiende zege tegen Nederland

De Belgische nationale hockeymannen hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio gewonnen. De Red Lions versloegen Nederland met 3-1.

Lees verder

Eerste gouden medaille voor China, sterke Red Lions leggen Nederland over de knie

De Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral 's nachts. En omdat u niet elke nacht uw bioritme overhoop kunt halen, doen wij dat voor u.

Lees verder