Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 juli 2021

Jurylid in Nederlandse De Slimste Mens fileert K3: "Dit is verschrikkelijk, ook voor kinderzielen’"

HLN
Jurylid in Nederlandse De Slimste Mens fileert K3: "Dit is verschrikkelijk, ook voor kinderzielen'"
De Nederlandse editie van De slimste Mens is volop bezig en kende vanavond in de Collectieve Geheugenrond een vraag over K3. "Verschrikkelijk", schamperde het enige jurylid, historicus Maarten van Rossem (77). "De schimmel op het brein die later tot allerlei andere verschrikkelijke processen leidt", aldus de voormalige hoogleraar.
Lees verder

LIVE OS. Hoe doen triatletes Michel en Barthelemy het? Vanaf 4u is het uitkijken naar Matthias Casse
• Dag 4 sinds de openingsceremonie op de Olympische Spelen
Lees verder

Inuk Mary Simon eerste inheemse gouverneur-generaal van Canada
Inuk en voormalig diplomaat Mary Simon (74) is de eerste inheemse vrouw die de Britse Queen Elizabeth vertegenwoordigt in Canada. Haar benoeming als gouverneur-generaal komt er na de tragische ontdekkingen van de massagraven nabij internaten voor inheemse kinderen.
Lees verder

Namen bereidt zich voor op nieuwe regenval
De stad Namen stelt vandaag alles in het werk om waterafvoer vrij te maken die mogelijk verstopt is door de overstromingen van zaterdag, nu er weer regen voorspeld wordt. Dat meldde de stad deze avond.
Lees verder

Zeker 57 migranten verdronken voor Libische kust
Zeker 57 migranten zijn voor de kust van Libië verdronken na het kapseizen van hun boot. Overlevenden zijn door vissers en de kustwacht naar het vasteland gebracht, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Getuigen hebben verklaard dat onder de dodelijke slachtoffers twintig vrouwen en twee kinderen zijn.
Lees verder

Heideroosjes maken nieuwe muziek: "Covid-shit kan Pukkelpop kapot maken maar het krijgt mijn creativiteit niet klein"
De Nederlands Limburgse punkband Heideroosjes komt binnenkort met nieuwe muziek, meldt de band op Instagram. Ze hebben acht nieuwe songs gemaakt en brengen vanaf 13 augustus iedere week een nieuw nummer uit.
Lees verder

"Britney Spears komt met naam voor vervanging curator"
Britney Spears en haar nieuwe juridische team hebben een nieuw persoon aangedragen voor het curatorschap dat nu wordt uitgevoerd door haar vader Jamie. Dat meldt TMZ. Haar nieuwe advocaat Mathew Rosengart zou een verzoek hebben ingediend om accountant Jason Rubin de nieuwe toezichthouder van de Amerikaanse zangeres te maken.
Lees verder

Resten van laatste vermiste slachtoffer ingestort appartementencomplex in Miami gevonden
De overblijfselen van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami (Florida) zijn teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.
Lees verder

LIVE OS. Triatlete Valerie Barthelemy zeer knap tiende, Bermudaanse Duffy pakt het goud - vanaf 4u is het uitkijken naar Matthias Casse
• Dag 4 sinds de openingsceremonie op de Olympische Spelen
Lees verder

Veiligheidscoördinator vermoorde Haïtiaanse president opgepakt
De Haïtiaanse nationale politie heeft de veiligheidscoördinator van de vermoorde president Jovenel Moïse opgepakt. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het complot dat leidde tot de dood van de president.
Lees verder

LIVE OS. Triatlete Valerie Barthelemy zeer knap tiende, Bermudaanse Duffy pakt het goud - vanaf 4u begint D-day voor Matthias Casse
• Dag 4 sinds de openingsceremonie op de Olympische Spelen
Lees verder

Cubaanse ambassade in Parijs aangevallen met molotovcocktails
Minister Bruno Rodriguez van Buitenlandse Zaken van Cuba zei maandag dat de Cubaanse ambassade in Parijs is aangevallen met molotovcocktails. Hij beschuldigde de Amerikaanse regering van het aanzetten tot geweld.
Lees verder

Cuba: Ambassade in Parijs aangevallen met molotovcocktails
Minister Bruno Rodriguez van Buitenlandse Zaken van Cuba zei maandag dat de Cubaanse ambassade in Parijs is aangevallen met molotovcocktails. Hij beschuldigde de Amerikaanse regering van het aanzetten tot geweld.
Lees verder

Bijna 200 poetsbedrijven misbruikten coronasteun
Twee op de drie gecon­troleerde dienstencheque­bedrijven moeten coronasteun terugbetalen. Voor­lopig gaat het al om drie miljoen euro. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

LIVE OS. Triatlete Valerie Barthelemy zeer knap tiende, Bermudaanse Duffy pakt het goud - Casse heeft eerste zege beet
• Dag 4 sinds de openingsceremonie op de Olympische Spelen
Lees verder

Financiënminister Diependaele (N-VA) verstrengt subsidiebeleid: "Geen blanco cheques meer"
Hij riep al een databank in het leven om orde te scheppen in de subsidiechaos, maar nu wil Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) het hele subsidiebeleid verstrengen. Lees: controles om de vijf jaar en subsidies die altijd beperkt worden in de tijd. "Vlaanderen denkt té vaak: 'Laat ons maar subsidies geven'."
Lees verder

'Flitsbezorgapp' Gorillas verovert Europa. In tien minuten boodschappen aan huis: hoe werkt het? Is het echt zo snel? En is het winstgevend
Geen koriander meer in huis om je heerlijke gerecht af te werken? Of onverwacht bezoek op komst zonder dat je nog een hapje of een drankje in huis hebt? Bestellen via de smartphone en tien minuten later staat een fietskoerier met je boodschappen voor de deur. Dat is de belofte van Gorillas. De Duitse 'flitsbezorger' is sinds anderhalve maand actief in ons land en verovert aan een rotvaart Europa. Het is daarvoor (opnieuw) op zoek naar honderden miljoenen. "Natuurlijk is dit een bedreiging voor de klassieke supermarkt."
Lees verder

PORTRET. Jutta Verkest (15) is de allerjongste turnster op de Olympische Spelen en "een vrolijke spring in 't veld", maar ook: "In Congo heeft ze gezien wat voor kansen ze hier krijgt"
Vijftien is ze en sprankelt van vrolijkheid op de mat. Mensen die iets van gymnastiek kennen, zeggen dat Jutta Verkest een groot talent is - dat zal wel, anders haal je als puber de Olympische Spelen niet. Maar misschien kreeg ze haar belangrijkste motivatie wel van haar moeder Mireille (45): "Jutta is in Congo geweest, waar ik ben geboren en opgegroeid. Daar zie je het verschil tussen kansen krijgen in België en de mogelijkheden van kinderen in Congo."
Lees verder

Onze Opinie. De Vlaamse regering is graag de redder van iedereen die onderneemt. Maar ze mag wel wat selectiever worden met ons geld
Het lijkt soms alsof iedereen die zegt dat hij het moeilijk heeft, geld krijgt van de Vlaamse regering. Het is te zeggen: als het gaat om ondernemers, bedrijven of werkende mensen. Voor die groep steekt het niet op een miljoen. De Vlaamse regering is graag de redder in nood. En toegegeven: ze heeft tijdens de coronacrisis ook een aantal goede - zij het soms ook nogal gulle - maatregelen genomen.
Lees verder

Groen wil verlenging fiscale gunstmaatregel voor giften
Groen wil de fiscale aftrekbaarheid van giften verhogen van 45 naar 60%. De maatregel moet schenkingen aan de door het noodweer getroffen slachtoffers aanmoedigen.
Lees verder