Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

Jarno De Smedt sluit als eerste Belg op de Spelen in Tokio zijn kwalificatieronde boogschieten af op 43ste plaats: ...

HLN
Jarno De Smedt sluit als eerste Belg op de Spelen in Tokio zijn kwalificatieronde boogschieten af op 43ste plaats: "Er zat meer in"
Jarno De Smedt is op de Olympische Spelen in Tokio in het Yumenoshima Park Archery Field in de kwalificatieronde in het boogschieten op de 43ste plaats geëindigd. De 21-jarige De Smedt was de eerste Belg die in actie kwam tijdens de Spelen in Japan. "Er zat meer in, als ik eerlijk ben."
Lees verder

Lesley-Ann Poppe lanceert vegan collectie valse wimpers en wimperlijm
Het assortiment van Lesley-Ann Poppe haar cosmeticamerk breidt uit met een vegan collectie valse wimpers van 100 procent menselijk haar. Daarnaast kan je er ook wimperlijm op basis van natuurlijke ingrediënten terugvinden. Hiermee zet de Belgische onderneemster een nieuwe stap naar een duurzamere collectie. Zo wil Lesley-Ann Poppe aantonen dat ecologische beautyproducten van topkwaliteit ook budgettoppers kunnen zijn.
Lees verder

Zwaar werk en veel vrijheid: zo ziet een job als arbeider in de bouw eruit
VDAB telde in maart maar liefst 5.500 openstaande vacatures, daarmee zijn er opnieuw meer jobs in de sector dan voor de coronacrisis. De voornaamste oorzaak is de vergrijzing, verklaart de Vlaamse Confederatie Bouw. Op Jobat.be ontdek je momenteel ruim 1.200 vacatures in de bouwsector. Wij gingen na of het al dan niet interessant is om een job in deze sector te zoeken. Wat zijn de voor- en nadelen?
Lees verder

Werken in de bouw iets voor jou? Dit zijn de voor- en nadelen
De werkgelegenheid in de bouw stijgt sterk. VDAB telde in maart maar liefst 5.500 openstaande vacatures, daarmee zijn er opnieuw meer jobs in de sector dan voor de coronacrisis. De voornaamste oorzaak is de vergrijzing, verklaart de Vlaamse Confederatie Bouw. Op Jobat.be ontdek je momenteel ruim 1.200 vacatures in de bouwsector. Heb je interesse om het kwart miljoen bouwarbeiders in België te vervoegen? Bereid je voor op deze voor- en nadelen.
Lees verder

Britney Spears deelt opnieuw cryptische boodschap op Instagram: "Geen goed idee om nog naar bepaalde mensen te luisteren"
Jarenlang heeft ze gezwegen, maar na haar emotionele getuigenis in de rechtbank is Britney Spears (39) een echte spraakwaterval geworden. In de afgelopen weken deelde de zangeres al verschillende cryptische berichten op Instagram en dat is ook vandaag niet anders.
Lees verder

Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er vannacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.
Lees verder

Gewapende man verschanst zich in woning in Vrasene na schietpartij bij politiecontrole
In de Peperdam in Vrasene (Beveren) houdt een gewapende man zich al enkele uren verschanst in een woning na een schietincident. De politie was er vannacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie zijn intussen ter plaatse.
Lees verder

Gewapende man door speciale eenheden overmeesterd na urenlange belegering
In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er vannacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de man te overmeesteren.
Lees verder

Dé hamvraag bij Racing Genk dit seizoen: kunnen de Limburgers Club Brugge opnieuw uitdagen?
Bij Racing Genk 'roetsjen' - glijden voor de niet-Limburgers - ze het nieuwe seizoen in. Vol vertrouwen. Maar kan het nóg beter dan vorig seizoen? "Binnen de club heerst meer en meer een topsportklimaat", zegt CEO Erik Gerits. "De Champions League zou de kers op de taart zijn."
Lees verder

Ouder Nederlands echtpaar doet alsof het jarenlang in Zwitserland woont: miljoen euro boete
Een gepensioneerd Nederlands koppel moet een boete van een miljoen euro betalen omdat de man en vrouw jarenlang belasting ontdoken door te doen alsof ze in Zwitserland woonden. In werkelijkheid pinden ze dagelijks in Eindhoven van hun buitenlandse rekening.
Lees verder

Koufront duwt temperaturen onder het vriespunt in Zuid-Afrika, hier en daar ook sneeuw
Een koufront bezorgt Zuid-Afrika temperaturen onder het vriespunt en bepaalde delen van het land zelfs sneeuw. Volgens meteorologen is deze ochtend in de stad Bloemfontein -9 graden gemeten. De nationale weerdienst spreekt van de koudste nacht van het jaar.
Lees verder

Van gelift tot vriendelijker: hoe je je gezicht er anders kan doen uitzien met één simpel make-upproduct
Blush is hot. In de naam der blozende kaakjes, zongekuste wangen en jeugdige blosjes mag de blushkwast opnieuw enthousiast over de kaken zwiepen. Alleen ... hoe doe je dat goed? Want waar je blush precies aanbrengt, heeft een effect op de uitstraling van je gezicht. Op je jukbeenderen maakt blush je gelaat smaller, met blush op je neus, voorhoofd en kin lijk je zongebruind. Beautyredactrice Sophie legt precies uit hoe elke techniek werkt, ook voor de oudere huid. "Bij een rijpere huid lijk je met dit blosje net ouder."
Lees verder

Vader van Meghan Markle geeft nieuw interview: "Ik trek naar de rechtbank om m'n kleinkinderen te zien"
Thomas Markle (77), de vader van Meghan Markle (39), heeft in een nieuw interview laten blijken dat hij zijn dochter voor de rechtbank wil slepen als hij binnenkort zijn kleinkinderen niet mag zien. De voormalige lichtregisseur heeft zowel Archie als Lilibet nog niet ontmoet en ook zijn schoonzoon prins Harry (36) heeft hij nog nooit eerder gezien.
Lees verder

Reddingswerkers halen baby onder puin van ingestort huis vandaan in China
Reddingswerkers hebben in China een vier maanden oude baby onder het puin vandaag gehaald. De moeder bracht haar kindje in veiligheid tijdens de hevige overstromingen in de provincie Henan, maar kon zelf niet ontsnappen aan de modderstroom. Intussen zoeken reddingswerkers nog naar 18 vermiste personen.
Lees verder

Helft van Main Stage-artiesten had Pukkelpop niet in tourschema staan
De kogel is door de kerk: Pukkelpop gaat dit jaar jammer genoeg niet door. Het lijkt erop dat sommigen de bui al zagen hangen, want bij het bekijken van het tourschema van de artiesten die op de Main Stage moeten optreden, bleek alvast dat de helft van hen Pukkelpop niet meer in het tourschema had staan.
Lees verder

Pukkelpop gooit de handdoek in de ring: festival geannuleerd
De organisatie van Pukkelpop heeft besloten om de editie van 2021 te annuleren. Dat werd zojuist aangekondigd. Gisteren had de organisatie tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken.
Lees verder

Pukkelpop gooit de handdoek in de ring
De organisatie van Pukkelpop heeft besloten om de editie van 2021 te annuleren. Dat werd zojuist aangekondigd. Gisteren had de organisatie tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken.
Lees verder

Snapchat maakt zijn comeback: snellere groei dan Facebook of Twitter
Snapchat kreeg er de afgelopen drie maanden 13 miljoen dagelijkse gebruikers bij en maakte een recordomzet. De app, vooral bekend door zijn unieke filters en korte berichten, maakt zo een opvallende comeback. Vier jaar geleden leek het platform namelijk nog ten dode opgeschreven.
Lees verder

REPORTAGE. Boogschutter Jarno De Smedt trapt zonder fans maar met krekels Spelen voor België af en doet noodoproep: "Kan iemand mij kostuum voor openingsceremonie lenen?"
Het startschot voor de Belgen op de Olympische Spelen kwam - letterlijk en figuurlijk - van Jarno De Smedt met de kwalificatieronde in het boogschieten. Verslag van zijn aftrap in Yumenoshima Park, met toeschouwer Jean-Michel Saive die zowaar een héél oude bekende tegen het lijf loopt: "Wij deelden nog samen hetzelfde appartement in de Spelen van Seoul 1988." En met De Smedt die een noodoproep lanceert.
Lees verder

Onze Olympiërs voorgesteld (#10). Japanse talenknobbels, de benjamin van onze delegatie en amazones: deze atleten willen een goed figuur slaan in Tokio
66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag het 10e en laatste deel, met de spotlight op gymnastiek en het paardrijden.
Lees verder