Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 juli 2021

Hongerstaking van sans-papiers in Begijnhofkerk en ULB beëindigd, staatssecretaris Mahdi (CD&V) reageert “opgeluch...

HLN
Hongerstaking van sans-papiers in Begijnhofkerk en ULB beëindigd, staatssecretaris Mahdi (CD&V) reageert "opgelucht"
De hongerstaking van sans-papiers in de Begijnhofkerk in Brussel is minstens voorlopig beëindigd. Dat is bevestigd door een woordvoerder van de hongerstakers aan VTM NIEUWS. Vanaf morgen gaat iedereen naar de neutrale zone, die is ingericht op enkele honderden meters van de Begijnhofkerk. Ook de actievoerders in de ULB schorten hun actie op. De hongerstaking op de campus van de VUB is voorlopig nog gaande. Daar zal later vandaag nog onderhandeld worden door Dokters van de Wereld. De hongerstakende mensen zonder papieren zullen de kans krijgen om een verblijfsvergunning te krijgen via artikel 9bis van de Verblijfswet, of artikel 9ter, zo meldt de Union des Sans-Papiers pour la Régularisation (USPR).
Lees verder

Met de fiets het officiële WK parcours volgen en de Sint-Antoniusberg in Leuven beklommen? Proficiat! Dat is 174 euro boete alstublieft
Als gaststad voor het WK wielrennen in september stoomt Leuven zich klaar met tal van evenementen en activiteiten, waaronder het officiële WK parcours voor wielertoeristen. Eén van de beklimmingen in het stadscentrum is de Sint-Antoniusberg, maar wat blijkt? De berg oprijden is verboden richting waardoor verschillende wielertoeristen al een boete hebben ontvangen. Opvallend detail: wielrenners die de Sint-Antoniusberg oprijden sieren zelfs de cover van het officiële WK infoblad van Stad Leuven.
Lees verder

Kanye West na drie jaar terug op Instagram
Kanye West (44) heeft in aanloop naar de release van zijn nieuwe album een comeback gemaakt op Instagram. De rapper postte voor het eerst in zo'n drie jaar tijd weer iets op het sociale medium.
Lees verder

Franse regering krikt vaccinatiedoelstelling op wegens "vierde besmettingsgolf"
De coronapandemie kent momenteel een vierde besmettingsgolf in Frankrijk, waar het aantal gevallen met 140 procent is gestegen op een week tijd. Dat zei premier Jean Castex woensdag. De regeringsleider kondigde aan dat de vaccinatiecampagne een versnelling hoger zal schakelen.
Lees verder

Na Groenewegen wint ook Fabio Jakobsen in Ronde van Wallonië voor het eerst sinds horrocrash: "Dat ik kan sprinten en winnen is een hele opluchting"
Mooi moment voor Fabio Jakobsen. De Nederlander heeft vandaag de tweede etappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Jakobsen wint zo voor het eerst een koers sinds zijn comeback drie maanden geleden. Om het extra symbolisch te maken: gisteren pakte ook Dylan Groenewegen zijn eerste overwinning sinds zijn schorsing.
Lees verder

Na Groenewegen wint ook Fabio Jakobsen in Ronde van Wallonië voor het eerst sinds horrocrash een koers: "Dit is het einde van mijn revalidatie"
Mooi moment voor Fabio Jakobsen. De Nederlander heeft vandaag de tweede etappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Jakobsen wint zo voor het eerst een koers sinds zijn comeback drie maanden geleden. Om het extra symbolisch te maken: gisteren pakte ook Dylan Groenewegen zijn eerste overwinning sinds zijn schorsing.
Lees verder

Na Groenewegen wint ook Fabio Jakobsen in Ronde van Wallonië voor het eerst sinds horrocrash: "Dit is het einde van mijn revalidatie"
Mooi moment voor Fabio Jakobsen. De Nederlander heeft vandaag de tweede etappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Jakobsen wint zo voor het eerst een koers sinds zijn comeback drie maanden geleden. Om het extra symbolisch te maken: gisteren pakte ook Dylan Groenewegen zijn eerste overwinning sinds zijn schorsing.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas zomeren op Mallorca, in luxevilla van zijn ex
Ooit stonden ze op scheiden, maar vandaag is acteurskoppel Michael Douglas (76) en Catherine Zeta-Jones (51) sterker dan ooit. Ze willen samen oud worden, misschien wel in hun vakantiehuis op Mallorca, waar ze momenteel verblijven. Dat hun Spaanse liefdesnest deels toebehoorde aan de ex van Douglas, houdt hen niet tegen om er hun zomer door te brengen. "Als je als koppel een lockdown overleeft, kan je alles aan", klinkt het vastberaden. Of toch niet? De twee zouden namelijk vooral naar het buitenland trekken om hun lege nest syndroom de kop in te drukken.
Lees verder

Brit opgepakt voor grote Twitterhack van vorig jaar, waaronder accounts van Joe Biden en Bill Gates
De Spaanse politie heeft woensdag een 22-jarige Brit gearresteerd voor zijn rol bij de grootschalige hacking van prominente Twitter-accounts vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
Lees verder

Vrouw (47) dood aangetroffen in woning: overlijden wordt als verdacht gezien
Het parket onderzoekt een verdacht overlijden van een 47-jarige vrouw in de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Het was haar partner die woensdagmorgen de hulpdiensten verwittigde. Het parket stelde een onderzoeksrechter en een wetsdokter aan om de oorzaak van het overlijden te onderzoeken.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Reageerde overheid te traag? 25 waarschuwingen, maar niemand zag zondvloed komen
Op zaterdag 10 juli ontving België de eerste waarschuwing dat er een overstroming zat aan te komen. In de dagen nadien volgden er nog 24 alarmsignalen. Toch werden in heel wat Waalse gemeenten pas donderdag de eerste evacuaties uitgevoerd en liet men een belangrijk stuwmeer pas op woensdag leeglopen. Heeft de overheid te laat gereageerd?
Lees verder

'Spontane' vaccinatieoproep zorgt voor grote chaos in Tunesië: minister ontslagen
In Tunesië is een stormloop op de vaccinatiecentra uitgedraaid op chaos: de politie moest ingrijpen door het te grote aantal mensen en ook door enkele gevallen van vandalisme. De Tunesische minister van Volksgezondheid, Faouzi Mehdi, is woensdag ontslagen.
Lees verder

Nieuwe studie: "Elektrische wagens zijn altijd beter voor milieu, ook als ze dus opgeladen worden met vuile stroom"
Een nieuwe studie heeft een van de grootste mythes rond elektrische wagens ontkracht. Zelfs al worden ze opgeladen met vuile stroom, dan nog blijken ze beter te zijn voor het milieu dan een auto met verbrandingsmotor.
Lees verder

Automobiliste belandt in kanaal, horeca-uitbater en klant springen water in om drenkeling te redden
Horecabaas Christiaan Bemelmans (30) uit Lanaken en klant Yoeri Boussekeyt uit het West-Vlaamse Moorsele hebben zondagnamiddag een vrouw uit een auto gered die in Vucht (Maasmechelen) in het kanaal Zuid-Willemsvaart was beland. De vrouw was met de wagen van haar zoon in het kanaal terechtgekomen.
Lees verder

Biden ontvangt eind augustus Oekraïense president
De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski op 30 augustus voor het eerst in het Witte Huis. Dat maakte de Amerikaanse regering woensdag bekend.
Lees verder

Ruim 6 procent van besmette volwassenen kampt in Groot-Brittannië met langdurige gevolgen van coronabesmetting
Ruim zes procent van de besmette volwassenen in Groot-Brittannië kampt met langdurige gevolgen van een coronabesmetting. Het gaat in totaal om 3,2 miljoen personen die last hebben van 'long covid'.
Lees verder

LIVE DARTS. Wie plaatst zich voor kwartfinales World Matchplay? De Sousa en Smith openen de avond
Vanavond staan de laatste vier achtste finales op het programma op de World Matchplay. 'Dancing Dimi' kon zich gisteren al kwalificeren voor de kwartfinales, waarin hij het opneemt tegen wereldkampioen Price. Onder meer Michael Van Gerwen en José de Sousa moeten vanavond nog aan de bak. U kan alles hier volgen of LIVE bekijken op VTM 2!
Lees verder

5.000 Grieken op straat tegen verplichte vaccinatie zorgpersoneel
In Griekenland hebben ongeveer 5.000 mensen actiegevoerd tegen de verplichte vaccinatie van zorgmedewerkers. In het centrum van de hoofdstad Athene kwamen zowat 3.000 manifestanten samen, in de tweede stad Thessaloniki om en bij de 2.000.
Lees verder

Dirty dozen: twaalf mensen verspreiden massaal onwaarheden over vaccins, onder wie neefje van president Kennedy
Desinformatie over vaccins verspreidt zich via sociale media als een veenbrand over de wereld. Onderzoek wijst uit dat twaalf mensen, onder wie Robert F. Kennedy Jr., met vele miljoenen volgers daar een hoofdrol in spelen.
Lees verder

't Is weer spel met de Lamkel: Zé hint op wet van '78 om transfer te forceren
Voor wie er nog aan zou twijfelen: na drie jaar Antwerp wil Didier Lamkel Zé (24) deze zomer de Bosuil absoluut verlaten. In dat kader probeerde de even grillige als getalenteerde voetballer zich begin deze week nog wat meer onmogelijk te maken binnen de club. Zo bekladde hij de muur van de kleedkamer en lanceerde hij eens te meer enkele uitdagende posts via Instagram.
Lees verder