Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 24 juli 2021

Hoe hoofdverdachte 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens...

HLN
Hoe hoofdverdachte 15 jaar na de 'riekmoord' zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: "Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede"
22 juli 1984. In de tuin van het landhuis 'Halfweg' in de Ledestraat in Moerbeke-Waas wordt het lichaam van de 32-jarige Inge Wovra gevonden. Ze is gruwelijk toegetakeld met een riek. Boven in haar bed ligt één van haar minnaars, meer dood dan levend. Beneden hing al een tijdje een andere minnaar rond die aangifte doet van wat hij aantreft. Hij wordt meteen de hoofdverdachte, waardoor sporen verloren gaan. Nadat blijkt dat hij niét de dader is, raakt de zaak in het slop, tot ze één vingerafdruk vinden. Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.
Lees verder

Hier zitten fans Remco Evenepoel al sinds 's morgens vroeg te supporteren: "Om 8 uur begonnen de eerste pinten te vloeien"
Bar Gidon op de Markt in Geraardsbergen was zaterdagochtend om 8 uur al aardig volgelopen met supporters van Remco Evenepoel. "Ik heb Remco gestuurd dat hij maar beter een medaille pakt want het was verdomd vroeg opstaan deze ochtend", lacht uitbater Fredje Penne.
Lees verder

Petra De Sutter wilde vergoeding vragen voor eigen appartement in Brussel, maar weigerde uiteindelijk
Bij haar aantreden als minister kreeg Groen-vicepremier Petra De Sutter bijna een compensatie van 500 euro per maand, voor een appartement in Brussel waar ze zelf eigenaar van was. Dat meldt L'Echo. De Sutter trok die aanvraag uiteindelijk wel in.
Lees verder

Gewichthefster Nina Sterckx eindigt met BR knap als 5e bij -49 kg en laat tranen de vrije loop
Gewichthefster Nina Sterckx is op de Olympische Spelen in Tokio op de vijfde plaats geëindigd in de klasse tot 49 kilogram, met een Belgisch record en een totaal van 180 kilogram. Het goud ging naar de Chinese Hou Zhihui (210 kilogram).
Lees verder

Jong én gevaccineerd, maar geen Pukkelpop: "Organisatoren hebben er zich makkelijk van afgemaakt"
Ze zijn al deels of zelfs volledig gevaccineerd en dus is de afgelasting van Pukkelpop voor veel tieners een heel dikke streep door de rekening. Wij spraken met vijf immens teleurgestelde festivalfans. "Het lijstje wordt lang; het wordt moeilijk om nog naar dingen uit te kijken", zeggen de tieners.
Lees verder

LIVE. Straks nog Belgen aan het werk in 3x3 basket bij mannen - 17 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

Joyce maakt elk jaar 2 grote reizen en kent de tips en tricks om dat budgetproof te doen. "We betaalden maar 1.500 euro voor drie weken in China"
Reizen is duur. Tenzij je de technieken kent die fervente reizigers gebruiken om de kosten te drukken. Joyce (29) is zo'n vakantiekrak. Ze maakt elk jaar twee grote reizen en let er bewust op dat die lief zijn voor haar portefeuille. "Ik wil veel van het land kunnen zien zonder te veel in te boeten op comfort." De grootste besparingen zitten 'm in de details, zegt ze. Alle slimme trucs die ze toepast deelt ze met ons in deze aflevering van NINA's zomerreeks 'De Vakantiekrak'. "Huur een auto niét in de terminal van de luchthaven. Dat bespaart je soms een paar honderd euro's."
Lees verder

Niet één, maar vier boeken onderweg: prins Harry sluit uiterst lucratieve deal met uitgeverij
Dat prins Harry (36) z'n memoires zou uitbrengen, was al langer bekend - tot groot ongenoegen van de Britten. Maar de prins zou nog wel meer schrijfsels in petto hebben. Met uitgeverij Penguin Random House heeft hij een deal voor vier boeken gesloten, waarbij ook z'n echtgenote Meghan Markle een graantje mag meepikken. Dat schrijft Daily Mail. Opvallend: het tweede boek van Harry zou pas gepubliceerd worden als de Queen overleden is.
Lees verder

Jonge motard in levensgevaar na zware klap tegen geparkeerd voertuig
Een jonge twintiger is afgelopen nacht in de Nieuwstraat in Schoonaarde levensgevaarlijk gewond geraakt na een zware klap tegen een geparkeerd voertuig. De motard reed met hoge snelheid achteraan in op het voertuig en kwam hard neer op de grond.
Lees verder

Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies
De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft vorig jaar wereldwijd meer dan 200 miljoen valse productrecensies verwijderd van zijn websites. Het bedrijf neemt ook steeds vaker juridische stappen tegen bedrijven die valse of ongefundeerde beoordelingen verkopen.
Lees verder

"Onvergeeflijk": Zuid-Koreaanse tv-zender krijgt storm van kritiek na ongepaste beelden tijdens openingsceremonie Spelen
De toonaangevende Zuid-Koreaanse tv-zender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) heeft het verkorven. Tijdens hun uitzending van de openingsceremonie van de Olympische Spelen besloten ze voor een aantal landen een zogezegd 'passende' foto toe te voegen. Zo werd er naar Oekraïne verwezen als "het land van de Tsjernobyl-ramp".
Lees verder

"Onvergeeflijk": Koreaanse tv-zender krijgt storm van kritiek na ongepaste beelden tijdens openingsceremonie Spelen
De toonaangevende Koreaanse tv-zender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) heeft het verkorven. Tijdens hun uitzending van de openingsceremonie van de Olympische Spelen besloten ze voor een aantal landen een zogezegd 'passende' foto toe te voegen. Zo werd er naar Oekraïne verwezen als "het land van de Tsjernobyl-ramp".
Lees verder

LIVE. Mertens en Van Uytvanck verliezen eerste set - 17 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

Liefde op het eerste gezicht voor Yentl en Jori: "Nooit verwacht dat ik bij de aankoop van mijn bed ook een lief mee naar huis zou krijgen"
Yentl Keuppens (29), bekend van 'Pink Ambition' en als influencer, heeft haar hart verloren aan Jori Martens (26), de beddenverkoper uit 'The Sky is the Limit'. De vonk sloeg meteen over: "Mijn interesse voor Yentl was er meteen. Dat had ik nog nooit meegemaakt. En zeker niet bij een klant." Een intiem gesprek tussen twee realitysterren: één romance, nul twijfels. "Ik kan me geen leven zonder Jori meer voorstellen."
Lees verder

Miljoenenboete voor sportmerk na bewering dat hun kleding beschermt tegen coronavirus
Kledingketen Lorna Jane moet een boete van vijf miljoen Australische dollar betalen (3,1 miljoen euro) voor de bewering dat hun kleding een Covid-19-besmetting kan voorkomen. "Potentieel gevaarlijk en roofzuchtig", oordeelde de rechter in Sydney.
Lees verder

"Russisch stel dat Nederland info gaf over MH17 moet terug naar Rusland"
Een gevlucht Russisch stel dat de Nederlandse justitie vertrouwelijke informatie gaf over de toedracht van de aanslag op vlucht MH17, wordt door de Nederlandse overheid teruggestuurd naar Rusland. Dat bericht de Volkskrant na eigen onderzoek. Inlichtingenexperts vrezen voor hun veiligheid.
Lees verder

Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhandigt cheque aan voorzitter van Luikse supportersclub die alles verloor bij overstromingen
Een emotioneel moment deze ochtend in het kamp van Remco Evenepoel. Zijn familie en fans zamelden geld in ten voordele van de voorzitter van een supportersclub uit Luik. "Iedereen weet wat er deze week in Luik gebeurd is", vertelde papa Patrick. "We hebben iemand van de supportersclub uit Luik, een bestuurslid, die alles kwijt is. Het bedrag dat jullie hebben ingezameld, schenken we integraal aan René. Een bedrag van 5.000 euro."
Lees verder

Red Lions-uitblinker Hendrickx over zijn hattrick tegen Nederland: "Topscorer zijn is een bonus, wat ik wil is goud"
Alexander Hendrickx mag het officiële matchrapport van Nederland-België inkaderen. Zijn drie goals binnen vier minuten in het derde kwart van zijn olympische debuutmatch hielpen de Red Lions aan een 1-3-zege. Of zoals ploegmaat Nicolas De Kerpel zegt: "Met Rio 2016 is er één groot verschil, dat is Alex - dat mogen we toch eens zeggen."
Lees verder

Chinese superster wordt beschuldigd van seksueel misbruik
De Chinees-Canadese superster Kris Wu (30), acteur en rapper, ligt in z'n thuisland zwaar onder vuur na beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat schrijft The Hollywood Reporter. Wu ontkent de beschuldigingen.
Lees verder

Aanklagers New York zeggen nieuw bewijs tegen R. Kelly te hebben: "Getuigenis en filmopnames van 17-jarige man"
De aanklagers van de staat New York zeggen meer bewijs te hebben verzameld tegen R. Kelly. Zij hopen dat zij dit bewijs van de rechtbank mogen gebruiken als de zaak volgende maand van start gaat. Dat melden diverse Amerikaanse media.
Lees verder