Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Hoe een moordengolf in de VS het presidentschap van Joe Biden bedreigt

HLN
Hoe een moordengolf in de VS het presidentschap van Joe Biden bedreigt
De Verenigde Staten kampen al sinds de zomer van 2020 met een golf van zware misdaad en hoewel hij pas begin dit jaar officieel president werd, is het Joe Biden die daar de prijs voor dreigt te betalen. Bijna de helft van de bevolking vindt namelijk dat hij de misdaad niet goed aanpakt en daar spelen de Republikeinen maar wat graag op in. Deze drieste cijfers maken de spreidstand van Biden om beide kanten van het land tevreden te houden nóg onmogelijker.
Lees verder

Conflictvrije kruispunten zijn voortaan de norm in Vlaanderen
Conflictvrije kruispunten, waar zwakke weggebruikers nooit groen hebben als er voertuigen kunnen afslaan, worden de norm. Enkel als het echt niet anders kan, wordt er nog van afgeweken. Dat blijkt uit het nieuwe verkeersveiligheidsplan dat de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde.
Lees verder

Eindmeet in zicht voor coronacommissie
De Kamercommissie die zich moet buigen over de aanpak van de coronacrisis, zit in de laatste rechte lijn. Zo ligt er een basistekst op tafel waarop de verschillende fracties nog amendementen kunnen indienen. Woensdag volgt de stemming in de commissie, terwijl die in de plenaire pas na het zomerreces zal volgen.
Lees verder

Ritzege nummer 34! Cavendish evenaart record Merckx na nieuwe triomf in Tour
Mark Cavendish heeft met zijn 34ste ritzege in de Tour de France het record van Eddy Merckx geëvenaard. De Brit van Deceuninck-Quick.Step was vandaag andermaal de snelste van het peloton, goed voor zijn vierde overwinning in deze Ronde van Frankrijk.
Lees verder

Ritzege nummer 34! Cavendish evenaart record Merckx na nieuwe triomf in Tour
Mark Cavendish heeft met zijn 34ste ritzege in de Tour de France het record van Eddy Merckx geëvenaard. De Brit van Deceuninck-Quick.Step was vandaag andermaal de snelste van het peloton, goed voor zijn vierde overwinning in deze Ronde van Frankrijk.
Lees verder

De 34 (!) Tourritzeges van Mark Cavendish in beeld
Het is Mark Cavendish gelukt! De Brit van Deceuninck-Quick.Step heeft het record van Eddy Merckx geëvenaard. Cavendish heeft nu net als de Kannibaal 34 etappes gewonnen in de Tour. Wanneer verzamelde hij die ritzeges en wie versloeg hij? Een overzicht.
Lees verder

'Glee-acteurs' herdenken Naya Rivera op haar eerste sterfdag: "Jij bent de mooiste ster die er is"
Een jaar na haar overlijden wordt actrice Naya Rivera op sociale media herdacht door haar 'Glee'-collega's. De actrice verdronk op 8 juli 2020 terwijl ze een boottochtje met haar zoon Josey (toen 4) maakte op Lake Piru nabij Los Angeles. Het jongetje overleefde het, omdat Naya hem aan boord van de boot wist te zetten nadat ze gezwommen hadden, maar zichzelf kon ze niet meer redden. Vijf dagen na het incident werd haar levenloze lichaam gevonden. Ze was 33.
Lees verder

Toestand meisje (5) evolueert gunstig, na ongeval aan bushalte
Het 5-jarig meisje dat vorig weekend levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval aan een bushalte aan Vannestes Molen in Marke, is aan de beterhand. "We hopen dat ze in de loop van volgende week mee mag met ons naar huis", zegt haar vader.
Lees verder

Prijs elektriciteit en aardgas op hoogste peil in meer dan tien jaar tijd
Elektriciteit en aardgas zijn momenteel peperduur. Reden: de enorm gestegen grondstofprijzen en de piek in CO2-uitstootrechten. De consument dreigt voor een duur najaar te staan.
Lees verder

Minstens 20 jongeren vlogen ondanks positieve coronatest toch van Spanje naar België
Een twintigtal Belgische jongeren die in Spanje positief testten voor het coronavirus, keerden de afgelopen dagen toch terug naar ons land. Katrien Corens van reisorganisatie Jongerentravel bevestigde aan VRT NWS dat de jongeren daarvoor vliegtuigtickets kregen van hun ouders.
Lees verder

Mark Cavendish na evenaring van het record van Eddy Merckx: "Het is gewoon een nieuwe overwinning in de Tour"
Mark Cavendish heeft de dertiende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Cavendish heeft nu net als Eddy Merckx 34 ritzeges in de Ronde van Frankrijk. "Ik zat echt op de limiet."
Lees verder

Malta weigert als eerste EU-land toeristen die niet volledig gevaccineerd zijn
In de strijd tegen corona is Malta het eerste land van de Europese Unie dat niet-gevaccineerde toeristen gaat weigeren. De autoriteiten zullen vanaf woensdag alle bezoekers de toegang tot het land ontzeggen die niet volledig zijn ingeënt tegen Covid-19.
Lees verder

Litouwen bouwt muur aan grens met Wit-Rusland, prikkeldraad ligt al
Litouwen gaat een muur bouwen aan de grens met Wit-Rusland, nu het aantal migranten vanuit dat land sterk toeneemt. Momenteel leggen ze al prikkeldraad, de muur is de volgende stap. Dat meldt de Litouwse minister van Binnenlandse Zaken, Agne Bilotaite.
Lees verder

'Moraalridders' bestormen S.M.A.K. om beeld van Jan Fabre neer te halen: "Weg met de zelfverklaarde verdedigers van de schoonheid"
Een dertigtal zelfbenoemde moraalridders hebben vrijdagnamiddag het S.M.A.K. bestormd. Met een smoes waren ze op het dak geraakt van het museum, waar ze een touw hadden gebonden om de wolkenman, een beeld van Jan Fabre. Hiermee vragen de actievoerders nogmaals aan het museum om het werk van Fabre weg te halen na de beschuldigingen van geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag aan zijn adres.
Lees verder

De 34 ritzeges van Cavendish in 10 opvallende cijfers
Mark Cavendish (36) heeft het record van Eddy Merckx geëvenaard. Hij mocht net als de Kannibaal 34 keer het zegegebaar maken in de Tour. Aan de hand van tien opvallende cijfers bespreken we Cavendish zijn ritzeges.
Lees verder

Cavendish volledig uitgeput na aankomst, Brit komt amper uit z'n woorden nadat hij memorabel record evenaart: dé momenten van rit 13 in de Tour
Rit 13 in de Tour de France vandaag. Deceuninck-Quick.Step hield de boel tussen Nîmes en Carcassonne onder controle, om het tot een sprint te laten komen voor Mark Cavendish. Dat lukte en de Brit snelde naar z'n 34ste zege ooit in de Tour, een evenaring van het record van Eddy Merckx. Hieronder kunt u de sleutelmomenten van de rit bekijken.
Lees verder

Patrick Lefevere: "Cavendish durfde het record van Merckx bijna niet aanraken"
Mark Cavendish boekte zijn 34ste ritzege in de Tour de France en evenaarde daarmee het record van wielerlegende Eddy Merckx. "Dit is een mijlpaal", stelt teambaas Patrick Lefevere.
Lees verder

Club verslaat AEK Athene met 2-1: een stand van zaken één week voor de Supercup
Met de voorlopige typeploeg aan de aftrap won Club Brugge vanavond met 2-1 van AEK Athene. Wederom Pérez zorgde voor de overwinning. Een stand van zaken bij ingang van de laatste rechte lijn richting de seizoensstart.
Lees verder

#extreemweer: waanzinnige beelden tonen hagelbollen zo groot als tennisballen tijdens zwaar onweer in noorden van Italië
Het noorden van Italië kreeg te maken met een spectaculaire weersomslag. In een mum van tijd maakten de tropische temperaturen plaats voor zwaar onweer. En dat zorgde voor heel wat overlast.
Lees verder

Vader die met auto in gevel van ex-partner reed blijft aangehouden op verdenking van poging doodslag en vernieling
De man die donderdagavond met zijn bestelwagen opzettelijk in de gevel van zijn ex-vriendin reed blijft aangehouden op verdenking van poging doodslag en vernieling. De man werd vrijdag voorgeleid. Het zoontje van de man, amper anderhalf jaar oud, werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis maar stelt het goed.
Lees verder